Evet , derdim var ..

hepsini okudum

gercekten her sorun ust uste gelmis,hep ama hep ust uste
ooff,, cok zor ya
ama bence oyle birisiyle mutlu olamazdin sen
anne babasini bi yana birak
o erkek seni koruma geregi bile duymamis hic,hep suclu sen olmussun

ilerki hayatinda basarilar ablacim, hakkinda en hayirlisi buymus

hepsini okudum. o yada sen haklısın demicem çok hatalar var hangi birini yazsam bilemedim yani. aileleri o kadar sokmuşsunuz ki işin içine. damatlık almaya bile maaile gitmişsiniz ne gerek var. kusura bakma ama sanırım sende nişanlında kendi kararlarınızı alma konusunda sıkıntılısınız. beraber karar verip arkasında ne olursa olsun durmalıydınız. yok ayağıma gel demiş yok gelmemiş ne kadar basit şeyler. küçük insanların büyük egoları olur. nişanlının ailesi o cinsten. öte yandan babanın düğün diye tutturması da bir o kadar saçma. sen ne istiyordun yahu, nişanlın ne istiyordu düğün mü nikah mı?? baba biz karar verdik nişanlımla nikah yapıcaz lütfen sende kararımıza saygı göster diyecektin. senin ailen de az tutturmamış. ya belki seviyorsunuz birbirinizi ama cidden hepiniz hatalısınız teker teker. sen sevginden hatalar yapmışsın. en son babanın bitti bu düğün yatar demesi bile senin kendi kararını veremediğini gösteriyor. bitireceksen nişanlını arayıp bu sebeplerden beraber olmamız imkansız ayrılıyorum demeliydin.

bundan sonrası için bir araya gelseniz mutlu olur musunuz?? sanmıyorum. geçmişi hiç silememişsiniz. olan bi olayı kapatıp devam etmemişsiniz hep içinizde kalmış zamanı geldiğinde birbirinizi yaralamışsınız onlarla.

Ayrılmakla hayatının endoğru kararını vermişsin tebrik ederim hep birşeylerden fedakarlık eden son olmuşşun hep veren sen olmuşsun ben okuduklarımdan bunu anladım sen bişi alamamışsın hep vermişsin onasıl erkekki seni koruyamamış ailesinden ya düşünsene evlensen bile kendi paranla evlenecektin eşin olarak onun sana hiçbir katkı olmayacakti sürekli borç edeyip duracaktın herşeyde bir hayır vardır canım bunu unutma hergün binkere öleceğine evlenip hiç evlenme ondan uzak dur enfazla 2 yıl ağlarsın bundan sonra önüne bak cnm geçmişi bırak gönül kapını aç başkalarına ondan sana hayır gelmez

Arkadasim,

dun aksam basladim okumaya ncak simdi bitti. Sana sadece sunu diyorum "annen seni kadir gecesinde dogurmus" bu adamdan ve ailesinden kurtuldugun icin git kurban kes.

Ama senin ailendede var hata bunuda demeden gecemicem.... Ama lutfen maddiyat icin o adamla yuz goz olma hayatindan cikar at... sen bugun ayrilmazsan yarin ayrilirdin.. simdi ismin ayrildi olurdu ileride ise dul...

Git hemen bas goz sadakasi ver birilerine.. basiretini baglamis o adam ama rabbim seni son anda korumus...

bu kadar çok olumsuzluk oluyor ve bir türlü evlenemiyorsanız kesinlikle bir hayır vardır diyip tevekkül etmek lazımm.senin adına üzüldüm ama herşeye rağmen devam etmelisin hayatınaa , kimsee vazgeçilmez değildir bir gün mutlaka unutursunn bambaşka bir hayata başlarsınn.Sorunlu bir evliliği dolayısıyla sorunlu bir hayatı sçmek kolay değil bu yükü kaldırmakta.Hayırlısııı demek lazımm..

telden gırmeme ragmen yazını soluksuz okuyanlardanım,gelelım konuya sevgını anlayabılırım ama sevgı bı yere kadar guzelım hanı derleya evlenınce aılelerde evlenır bugun olmasa muhakkak ılerde yıne patlat verecektı eger evlenseydınız sorunlarınız,en ıyısı olmus sımdı acı cekersınız en azından evlensevlenseydınız o kayınvalıdeyde omur gecmezdı ,kaldıkı es adayıda savunamazmıs sızı,bu ısın yas oldugu karsı aılesının tavrından bellıymıs zaten,kafam almadıgı e.nısanlınız sızı ıyı kullanmıs borcuna sadık kalmalıydı,eger ılıskınız devam edıyo olsaydı herneysede bıtmıs olmasına ragmen tuhafsadım bırde sanırım kayınvalıden daha onceden ellerı bol olup rahatlıga alısmıs, suan sıkıntıda olmalarıda komplesk yapmıs olabılır sıze karsı onun ıcın ayagına gelmelerı bıle problem yapmıs kadıncagız,ama en cok uzulen muhakkakı sız ıkınız hakkınızda hayırlısı buymus ne dıyelım.(telden gırdıgım ıcın devrık cumle kurmus olabılrım k.bakmayın)

Zaman herseyin ilacı İnan. En dogru kararı ayrilmakla vermişsin bı hata daha yapıp sakın barışma bu adamla ve emin ol acın zamanla azalip tamamen biticek sabret onu da Allah'a havale et ülkemizde öyle dava acmak kazanmak kolay değil

Basligi okumam gercekten cok uzun sürdü, ama olaylarin akisini okurken yok daha neler, yok dahada neler diye diye bitirmisim...
öncelikle COK BÜYÜK GECMIS OLSUN ve inanki Allah seni korumus bu insanlardan. Hic sanmaki birdaha sevmem, evlenemem, öyle bir anda birden tertemiz bir insan cikarki karsina, hic birsey bahane olmaz, dügününüde yaparak, gülüp oynayarak evlenirsin.
Ailesinin kendi icinde cok sorunlari varmis o zamanlar, gercekten borclari cokmuski, adam zaten hapise girmis en sonunda, bu durumda Annesinin babasinin tuhaf hareketlerinin sebebi kendi sorunlari oldugunu ve kisi olarak senle asil bir sorunlari olmadigi anlasiliyor benim icin. Yinede cirkef insanlarmiski, babana sonradan okadar kötü mesaj atabilmisler, seni okadar üzdüler, annene annesi okadar bagirmis. Yani hem sorunlu insanlar, hemde karakterleride cirkinmis.
Nisanlinda isine geldigi gibi hareket ediyordu, senle evlenseydi problemsiz olurdu onun icin bir problem yok zaten, ama kücücük bir fedakarlikda yapmak istememis zaten. Bastan beri senin yaninda öyle alismis, hep senden almaktan, ezile büzüle bile olsa senden para almaktan, issiz senin evinde yatmaktan hic sakinca görmemis. Simdide borcunu geri ödemiyor, hic sasirmadim.
Ödese sasirirdim. Ve babasina yardim yapmasa bile ödemezdi o parayi, rahatina düskün cünki beyefendi, hic senin icin sIkIntIya gelirmi.
Allahtan baban akilliymista, senin adina borc falan cektirmemis.
Sen nede olsa duygularinla hareket etmissin sürekli, ailen seni frenlemis. Seni cok büyük bir yanlistan korumaya calismislar, onlarinda becerdikleri okadar olmus, onlarada fazla kizma. En iyisi bu olaylarin altina bir cizgi cekmek ve birdaha asla bir erkege bukadar yüz verme. Kendi ayaklarin üstünde duran, isinde gücünde olan, sana karsi saygili olan ve ailesiylede saygili bir ortamin olan biriyle beraber olursun insallah. Ve ödeyecegin borclarada fazla üzülme, madem mahkemeye veremiyorsun, öde azar azar.
Cok sükür calisiyorsun, maasin var, durumun varsa öde ve bunu bir "ders" parasi olarak cikar.
Hani insan dersaneye gider birsey ögrenir para öder ya, aynen öyle. Sana cok güzel bir ders oldu bu olaylar. Hatta ilerki zamanlarda bu hikayeni anlatacagin herkesede ders olur, belki bir gün kizin olup evlenecegi yasa geldigi zaman ona bile ders olur.
Tekrar cok gecmis olsun, cok fazla yipratma kendini.
Bir erkek seni sevindirdiginden, güldürdügünden cok aglatiyorsa, mutsuz ediyorsa, esin olup bir ömür gecirecegin es o degildir kesinlikle. Kendine iyi bak..

Bi yerden sonra okuyamadım okuduğum kadarıyla da sana osmandan fayda gelmezz....çok pasif bir erkek 31 yaşında ama bencil büyümemiş biri gibi hissettim

sonunda kadar okudum ama kusura bakma sana hak veremedim. ikinizde memurken ailelere neden bu kdar yüklendiniz ki adam param yok diyo yemekli düğün diyosunuz. bende nişanlıyım ve bir dünya borcumuz var aileler hiçbişeye karışmıyo. sen benim yerimde olsan demekki 3 gün dayanamazdım.
evet osman haklı şu konuda sevgi emek ister. sen düğün üstü sırf annesi gelmedi diye adamı silip atmışsın. yanlış baştan sona kadar hemde...
ama şu var siz anlaşamazdınız her şerde bir hayır vardr derler. üzme kendini daha ne osmanlar gelirrr giderr

baştan sona kadar okudum sadece özet olarak şunu söylemek istiyorum olmayacak bişiyi zorlamanın alemi yokmuş.zaten en başında sana rengini yok kendine bak bakımsızsı benn harikayım demekte yapmış adamda benciilk tavan yapmış bizim kız seviyoo sevdinde noldu sonuç değiştimi.....

çok üzüldüm yaşadıklarına ama bir daha hiç kimse için aileni karşı alma derim....

sonuçta herkez üzerine düşeni doğru yapsaydı baban bu kadar müdahale etmek zorunda kalmazdı onun tek derdi sendinnn..
dilerim sana çok değer veren ve ondan çokta mutlu edecek birini bulursun ama gözünü karartma bu kadar kimse vazgecilmez değil...

Son düzenleme:

Özür dileyerek yorumunuz hakkında birşeyler söylemek istiyorum.

çıkan olaylar sadece yemekli düğün mevzusundan değil. baştan sona osmanın sürekli ailesinin baskısı altında kalması ve ailesi ile konu sahibi arasında denge kuramaması. Konunun her paragrafında anlatılan her olayda osman ilk önce müstakbel karısına destek olurken akabinde ailesi ile konuşmasında sonra karşı cephede yer almış. Her seferinde seviyorum evlenelim diyen adam işin içine girince geri adım atmış.

demem o ki konunun başından sonuna kadar ayrıntılarıyla okuduğumuz olaylar silsilesine genel olarak baktığımızda ömrünün 3 yılı bir adama adamış onun için, geleceği için birşeyler yapmış birinin el üstünde tutulması gerekirken ailesi tarafından rencide edilmiş olan konu sahibinin haklılığını görürsün. o yüzdendir ki sadece yemekli düğün ve evden almama olayı değil yaşananlar.

konu sahibi arkadaşım sende dua et kurtulduğunda. okurken bizi bile bunaltan bu adamdanve ailesinden kurtulduğun için şükretmelisin.
Dilerim seni hak eden iyi bir insanla bir ömür geçirirsin
Allah Yar ve yardımcın olsun.

Ailelere yüklenmek mi? Ne yapmışız ki yüklenmişiz? Onun annesi babası sadece gelinlik aldılar. Bir de nişanda bir bilezik taşmışlardı. Biz düğünü eski nişanlımla birlikte yapacaktık. Benim babam da damatlıgı ve koltuk takımımızı aldı. Kimseden bir şey istemedik biz. Ayrıca madem hepsini okudun , neden sadece annesi gelmedi diye adamı sildin diyorsun? Ben neden o kadar uzun bir yazı yazdım ?

1 Beni gelip almak istemeyen bir anne düğüne neden gelmek ister?

2 Annesinin oğlunu kandırmak adına her şeyi yaptığını düşünüyorum artık.

3 Bana başta sadece OSman tek başına geleceğini söyledi. Sonradan akrabaları ve babasının da gelmesi söz konusu oldu.

4 bilezik taktıklarını söylüyorum sonucta ,saklamıyorum ki?

Teşekkür ederim. Açıkçası sanırım buraya birşeyler yazdığıma pişman oldum. Tabii herkesin kendine göre fikri oluyor .Bunu düşünsem iyi olurdu .

sonuna kadar okudum ve sana hak veriyorum.insan sevince gözü bişey gömrüyor.ama sen zor olanı başarmışsın.onu hayatından çıkarmışsın.belki zikrinden fikrinden çıkartmamışsın ama olsun.inanki zaman herşeyin ilacı yeterki bi anlık gaflete kapılıp arama maj atma.eminim böle anların oluyodur.biliyorum bunlar senin için çok çok zor ama bütün hayatın boyunca mutsuz olmaktansa daha fazla çekmektense böle olması daha ii.zor ama kendini yıpratma emin ol geçicek.

Son düzenleme:
yazik......... abidik gubidik ,ceviz kabugu doldurmayacak seylerden dolayi iliski yiprtilmis...ayagina gitmek nedemek ya? insan dunurunun evine gitmezmi? hayirlisi olsun hakkinda kardesim.. Allah sabir versin.. hayirliysa hakkinda barisin ins cok mutlu olun..

ben de ancak atlaya atlaya okuyabildim.o da acaba evlendiler mi merakından... neyse.. kendi fikrimce evlenmeden önce çok iç içe bir ilişki bu şekilde uzun bir ilişkide tarafların aleyhine oluyor. özellikle de aileden ayrı yaşanıyorsa...aslında çocuğun ailesi seni istemediği için kısmen bu kadar yokuşa sürmüş işi. bunun kendilerince nedenleri olabilir tabi. bunlardan bazılarını söyleyeyim sana: nişanlının gelip sende uzun uzun kalması sen tek kalırken...ailesinin göstermediği kadar muamma göstermen. yani biraz kendini ağırdan satmış olsan sonuçlar değişebilirdi. senin gösterdiğin azim ve çabalar görülmez nişanlının meslek sahibi olduğu görülmez
ama şu kızın pençesinden bir kurtaralım oğlanı olayına döner. ailen de çok iyi niyetli hem de detaycı. herkes çocuğunun iyi olmasını ister elbette.ama taviz bir kere başlayınca çorap söküğü gibi devamı gelen bir durum. zaten çok olay yaşamışsınız bu da saygıyı ister istemez törpülemiş. bir de nişanlının baştaki tavırları çok çocuksu hatta karakterini bulmaya çalışan çocuklar gibi geldi bana kendini çok yakışıklı bulması sürekli sana müdahale etmesi vs. bir erkek bir kadında önce fiziğe bakar. biz kadınlarda durum değişebilir ama erkek genelde fizik olarak beğenmesi lazım. ama seninki nedense sürekli bir şeyler söylemiş. bu çok çok ilginç.. yani her işte bir hayır vardır bence...kısmetse önüne geçemezsin değilse neler yapsan neler yine de olmaz. çok kısa bir hikaye ile bitireyim:
kızın biri evleniyormuş, gelmişler istemişler ailesi altın vs istememiş.. neyse düğün olmuş ata atmışlar kızı götürüyorlar. dere kenarına gelmişler kayınpedere sormuşlar:
-hasan emmi gelini nasıl geçircez .
adam demiş ki: banane nasıl geçirirseniz geçirin para mı verdim de aldım.
kız duymuş bunu ve akıllıymış da yok hastayım şu bu diye geri döndürmüş düğün alayını.
bu sefer babası bir liste çıkarmış ki.....
aynı derenin önünde aynı soruyu sormuşlar karşıya geçmek için.bu sefer adam demiş : amanın durun bakayım kıza bir şey olmasın bi yeri incilmesin yavaş yavaş geçirelim.
yani demek istediğim o yüz yıldan şimdiye altın kuruş vs diretmek değil mesafeyi iyi korumak lazımdı başından sonuna kadar. bu da benim tamamen naçizane görüşüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…