Boyle onemli bir yorumu nasıl gözden kaçırmışım. Gerçekler acımasız evet. 20 li yaşlardaki gibi çok erkekle de tanışmıyoruz, hadi tanıştık diyelim, genelde 30 yaş üstü erkekler olduğu için beklentileri direkt cinsellk üzerine oluyor. Bu da benim işime gelmiyor. Her seferinde bu da gol değil diyorum:)Sizinle yaşıt bir kadın olarak biraz "Doğrucu Davut" rolü üstleneceğim.Ama öncelikle şunu söyleyeyim.Sırf yaşım ilerledi diye hemen evlenmeliyim hezeyanını yaşamamak lazım.Her şeyden önemlisi mutlu olabilmek
Şimdi gelelim acı gerçeklere.Yaş ilerledikçe birini hayatına alabilmen zorlaşıyor,sosyal çevren daralıyor,etrafındaki erkekler azalıyor.Seninle yaşıt erkekler çoğunlukla 20li yaşlardaki kadınlarla ilgileniyor.Sana ilgisini belli eden erkekler de 35+ olmaya başlıyor.
Diyelim ki ben kendi parasını kazanan,hoş,bakımlı,kültürlü bir kadınım diyeceksin.Ben de kendimi öyle görüyorum.Ama 30 yaşındaki ben şimdiki benden daha çok ilgi görüyordu erkeklerden.29yaşındaki ben de 30'dan daha çok ilgi görüyordu.
Çocuk sahibi olmak istiyorsan yine her sene cepten yiyorsun(Kadınlar olarak şanssızlığımız yeni yumurta üretemiyor,cepten yiyoruz).Bütün bunlara rağmen beklentilerimiz ister istemez artıyor.
Popüler feminist söyleme aykırı bir şey olacak ama 20li yaşlarda belki fırsat çokluğundan bir çok düzgün erkekle tanışmadım,tanıştıysam ciddi beraberliğe yürümedim.Bu konuda çok pişmanım.Mutluluğu yakalamak her zaman mümkünse de ihtimal azalıyor.Eğer mutlu olacağını düşünüyorsan daha fazla vakit kaybetme derim
Ben evlenmeden çökücem bu gisişle Beyazlarım arttı boyamak zorundayım saçlarımıArkadaşınız arkadaşlık değil fesatlık yapmış gbi geldi bana , toplum baskısı kadar insani mahveden birşey yok sanırım , ayrıca 31 yas çok da geç değil erken evlenenlern cogu erken yipranip çökuyor bknz: beeen
Ben evlenmeden çökücem bu gisişle Beyazlarım arttı boyamak zorundayım saçlarımı
bu mevzuyu anlatabildiginize göre samimi bir arkadassiniz , öyle kabul edersek de sizi gazlayip sevgiliniz olsun diye söylemiş olabilir. Evet duyunca sevimsiz bi söz ama , ilişki kurmakta zorlanıyorsanız kamcilama yapmıştır belki de, bence çok takilmayin buna siz anı yaşayın .hanımlar herkese merhaba,
Burada dertleşmeyi seviyorum. Yeri geldi en dipte, sonda ve depresyonda halimi paylaştım, ve çok iyi geldiniz bana.
Su son 1 senede hayatım bambaşka bir hal aldı. Hatırlayan olacaktır, ama kısa bir özetle uzmanlık eğitimimi bıraktım. 6ay kadar işsiz kaldım, kafa dinledim, sabahları geç uyandım, kısacası lisanstan beri süregelen eğitim hayatımla paralel yapamadığım ne varsa yaptım.
Şimdi de emekli bir akademisyenin patronluğunu yaptığı bir klinikteyim. Dr sayısı az, ama ortamı nezih, patron da benim gibi akademi kökenli olunca iyi gidiyor işler diyelim. Patron odaklı çalışmaya alışmanın dışında :)
Sorunun biri (içime sinen bir klinikte iş) bitince rahat bir nefes aldım. Yeni bir çevre kurma derdim olmadı inanın. İş- ev arasında 3 ay gittim geldim. Ta ki bir sabah patron ipek hanım kliniğe alınacak bir cihaz demosu için sizi ve bi arkadası istanbula göndericez diyene kadar. Bize eşlik eden kişi de bölge müdürü. Tüm gün beraber sohbet muhabbet, ikşmiz de ankarada okumuşuz, yıllarca ankarada kalmışız fln filan. Sonrasında tekrar rutin hayatıma döndüm.
Ertesi hafta bu kişi beni sosyal medyadan ekledi. Tabi ortak da bisürü arkadaş var. Bizle beraber olan 3. Arkadası (kendisi erkek) eklememiş ama. Tabi sonra yine kliniğe gelip bir kaç toplantı falan yapıldı. Adamın konuşması falan da yavastan hoşuma gitmeye başladı.
Diğer arkadas da laf araaında bir gün görüşelim edelim planını attı bi güzel. Akşam görüşüp güzelce birkaç kadeh bişeler de içtik. Devamı gelir gibime geliyor. Sonrasında bir kaç mesajlaşma geçti ama adam öyle uzun mesajlaşan biri degil.
Rengini tam anlayamadım anlayacagınız. Ama etkilendim. Ki, bu yas bandında (31 yaşındayım) bekar, işi gücü iyi olan biri de bulunmuyor. Çevre edinme sorunum da var ayrıca.
Asıl derdim şu, bi kız arkadasımla telefonda olayı anlatıyodum. Artık fazla seçeneğin de kalmadı bunu tavladın tavladın gibi bişw söyledi. İnanın çok canım sıkıldı. Tamam güzel bir ilişki için geç kalmış olabilirim ama bir de böyle baskılar olunca cidden cok can sıkıcı oluyor. Cidden düşünüyorum da, ben hep aynı dengesiz adamlardan hoşlanıyorum. Bu adamın da rengini henüz anlayamadım ama şimdiye kadar onda da bşr etkilenme var gibi durıyor. Böyle ilişki meselelerini düşünmeyeli çok uzun zaman olmuş:)
Size sorum şu, bu zamana kadar hep hislerimi devreye aldım. O zaman işler karıştı. Bu sefer doğallığımı ön plana koymak, arkadasca yaklaşmak istiyorum. Ama bir yandan da arkadasımın dedigi kafamda dönüyor. Kızan olacak illa ki, daha ortada bişe yok.
Benim gibi durumda olup da bana yol gösterecek birileri var mı acaba :)
Açtığım en saçma konu oldu kusıra bakmayın nolur ...
Kalbimin sesi sevgisizlikten direkt yürü diyor ama :)))bu mevzuyu anlatabildiginize göre samimi bir arkadassiniz , öyle kabul edersek de sizi gazlayip sevgiliniz olsun diye söylemiş olabilir. Evet duyunca sevimsiz bi söz ama , ilişki kurmakta zorlanıyorsanız kamcilama yapmıştır belki de, bence çok takilmayin buna siz anı yaşayın .
Bence ilişkinin en güzel dönemlerinden biri kur zamanlarıdir. Kalbinizin sesini dinleyin.
Bazen 20 yaşındaki kızda da var beyaz.. bi kuaför ziyareti ile çözümü var :))Ben evlenmeden çökücem bu gisişle Beyazlarım arttı boyamak zorundayım saçlarımı
Hiç düşünmeyin yürüyün ozaman/:)) dunyaya bir kere geliyoruz :))Kalbimin sesi sevgisizlikten direkt yürü diyor ama :)))
Bu konu bence kişiden kişiye çok fazla değişiyor, onun için öyle çok da “acı gerçek”falan yok bence ortada. Ben 37 yaşındayım ve tanıştığım hiç kimse yaşıma inanmıyor. 20’li yaşlarımda aşırı zayıf, özgüvensiz, kimsenin ilgi göstermediği bir kızdım. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki 30’lardaki ben, 20’lerimdeki halimden her anlamda daha güçlü. Bu özgüvenim de inan ki işimi çok sevmem ve başarılı olmamdan, bu şekilde de kendimi başkalarına sevdirebilmemden geçiyor. İki ay evvel dokuz yıllık kocamdan boşandım ve yeniden doğdum diyebilirim. Evliliğin de hiç matah bişey olmadığını bilen biri olarak “bul artık birini” “buna kapağı at” falan gibi söylemleri de çok saçma ve yersiz buluyorum. Yaşının ilerlemesi senin elinde değil, ama geçen yılların sana ne kazandıracağı veya senden ne götüreceği büyük ölçüde senin elinde. Annelik konusu malesef bunların dışında tabii. Bu korkulara 25’imde kapıldım ve malesef sonucunda yanlış bir evlilik yaptım. Sen bütün endişelerini çöpe at, her geçen gün kendine gerek fiziken gerek mesleki anlamda birşeyler koymaya bak. O zaman ister istemez birileri yanında olur. Arkadaşın da saçmalama hakkını kullanmış, hee evet falan deyip geç.Boyle onemli bir yorumu nasıl gözden kaçırmışım. Gerçekler acımasız evet. 20 li yaşlardaki gibi çok erkekle de tanışmıyoruz, hadi tanıştık diyelim, genelde 30 yaş üstü erkekler olduğu için beklentileri direkt cinsellk üzerine oluyor. Bu da benim işime gelmiyor. Her seferinde bu da gol değil diyorum:)
Ama benim yaklaşımda hatam oldugunu düşünüyoeum. Bir erkeğe karşı bişe hissediyosam çom düşünceli davranıyoru. O da itici oluyor galiba. Ama arkadasxa takıldığım erkeklerin genelimde bana karsı bir his oluyor. Demek ki doğal halimle daha etkileyiciyim. Aman yine saçmaladım kusura bakmayın. Akışına bırakmak en iyisi, kaderdimizi yaşıyoruz aonucta
Benim bugüne kadar evet süper ilişkim oldu diyebilecegim biri olmadı. Bunda benim seçiciliğimin payı çok büyük. Daha okurken bile kimleri reddettim. Lisanstan beri tek başıma yasadım, altımda arabam oldu, maddi sıkıntı çekmedim, arkadas cevrem de bekardı. Gezdik, tozduk, alışveriş yaptık, kendimize baktık, Her zaman kendime özen gösterdim güzel giyindim, etkilendifim erkeklerle ilişki boyutuna geçemedim ama. Yaş fazlalaşınca da daha eleyici oluyoe insan. Eğitim, meslek, kişisel bakım hepsi tamam da, okeyin 4. Sü sevgili eksik yıllardır:)Bu konu bence kişiden kişiye çok fazla değişiyor, onun için öyle çok da “acı gerçek”falan yok bence ortada. Ben 37 yaşındayım ve tanıştığım hiç kimse yaşıma inanmıyor. 20’li yaşlarımda aşırı zayıf, özgüvensiz, kimsenin ilgi göstermediği bir kızdım. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki 30’lardaki ben, 20’lerimdeki halimden her anlamda daha güçlü. Bu özgüvenim de inan ki işimi çok sevmem ve başarılı olmamdan, bu şekilde de kendimi başkalarına sevdirebilmemden geçiyor. İki ay evvel dokuz yıllık kocamdan boşandım ve yeniden doğdum diyebilirim. Evliliğin de hiç matah bişey olmadığını bilen biri olarak “bul artık birini” “buna kapağı at” falan gibi söylemleri de çok saçma ve yersiz buluyorum. Yaşının ilerlemesi senin elinde değil, ama geçen yılların sana ne kazandıracağı veya senden ne götüreceği büyük ölçüde senin elinde. Annelik konusu malesef bunların dışında tabii. Bu korkulara 25’imde kapıldım ve malesef sonucunda yanlış bir evlilik yaptım. Sen bütün endişelerini çöpe at, her geçen gün kendine gerek fiziken gerek mesleki anlamda birşeyler koymaya bak. O zaman ister istemez birileri yanında olur. Arkadaşın da saçmalama hakkını kullanmış, hee evet falan deyip geç.
Kalbimin sesi sevgisizlikten direkt yürü diyor ama :)))
Panpa hava 60 derece ne kahvesi:)Yürü gitsin o zaman
Bir kahveye çağır bu hafta
Panpa hava 60 derece ne kahvesi:)
Direkt bir sürahi sangria ile başladı bakalım. Bşr daha tekrarlayalım diye de ayrıldık. Ama görüşme ayarlama kısmı klinikten diğer dr arkadasımda (erkek olan). Bakalım yine ayarlasın, aslında ona da cok caktırmak istemiyorum malum daha yeni tanıyorum gğvenim mi bilmiyorum . Akışına bıraktım en iyisi...
Ben de aynı dertten muzdarip.insanlar konulurken karşısındaki insan kırılır mı acabadye düşünmüyorlar.bana da birini bulmuşlar dul iki çocuğu var bir de kültür farkı var.istemiyorum diyince “ bu yaştan sonra bekar bulamazsın” demişti densizin biri.eve gelip ağlamıştım çok.insanların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum artık malesef...inan bende de bir sabırsızlık var. adamın bir suçu yok ama amaan uğraşmaya değer mi diyorum, sonra o salak arkadasımın yorumu moralimi bozuyor. ya insan boşluktan ne kadar alak salak düşünüyor aklım almıyor. ama bir yandan da diyorum kızım ipek zaten çevren yok en azından birkaç kere dışarı çıkmış olursun. yok ben kararımı verdim, tamamen doğal ve arkadasca yaklaşicam. gelmek isteyen her türlü gelir zaten dimi ama?
sen gel canım hallederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?