Evet, çoğu kişiyle ortak bir derdim var

Bir yerde okumuştum bunu, çok hoşuma gitmişti. Siz de okuyun istedim.

Kiminle Ne Zaman Evlenme ?

o Aşıklen evlenme.
o Kurtarıcıyla evlenme.
o Zayıf zamanında evlenme.
o Her şeye evet diyenle,her şeye hayır diyenle evlenme.
o İlişkin yeni bitmişse evlenme.
o Başkasında aklı kalanla,
o Ilişkisi yeni bitenle,
o Çabalayacak gücü olmayanla,
o Karşı cinse öfkesi bitmeyenle,
o Kendi ayakları üzerinde duramayanla evlenme.
o Sorumluluk almayıp sürekli bahanelere sığınanla,
o Vermeden almaya alışanla,
o Kendini mutlu edemeyen biriyle,
o Kendini mutlu edemiyorsan da evlenme..
o Sorunlarını çözmeden,
o Ne istediğini bilmeden evlenme..
o Sırf evlenmek için “ nefes alsın yeter” mantığıyla evlenme..

Hayattaki başarısı sadece evlenip ‘kocişi’ olanların laflarına çok takılma. Kimi erken yaşta evlenmeyi seçer, kimi gezmeyi, kariyeri seçer. Herkesin tercihi sonuçta... Benim de çok baskılayan arkadaşlarım vardı, ‘kalcan evde, ilerde seçimin zorlaşır’ diyorlardı. Üzülerek yazıyorum ki; bunları söyleyenlerin maalesef mutsuz evlilikleri var. Benim en azından kaliteli bi yalnızlığım var. Hoş yalnızlık ta değil; geziyorum, eğleniyorum, çalışıyorum, harcıyorum. Ama en kötüsü artık biriyle yeniden tanışmak zor geliyor. Sen de içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Kendini kasmakla da olmuyo bazı işler. Madem birinden etkileniyosun o heyecanı da yaşa, tutma kendini..

ben de aynı düşüncelerdeyken böyle bir gelişme oldu hayatımda. bir aklım sürekli yaşamıyosun bunu hisset ne hissediyosan diyor, bir aklım dabugüne kadar yaptığın hataları yapma diyor. bir de anlatmaz olaydım o arkadasımın saçma yorumu aklıma geliyor. kafamda yaşıyorum fiziksel bir gelişme yok yani :)

Yine 20 yaş skalasına göre daha iyi durumdalar bence ya. Yoksa çare yabancı koca da türk toplumu buna hazır mı bilemedim

nereye mühür imza yapıyoruz buna

vala akrabam dediğim 40a dayadı yasını. bir de yıllardır yurtdısında. ülkeyi terketmek lazım :)
E bakın 40'a dayanınca da bulunabiliyor es hem de baya iyisinden. Demekki paniğe mahal yok ama arkadaşınıza küçük dokundurmalar yapın mutlaka :)

hiç arayıp sormayıp, hayatımdaki güzel gelişmeleri onunla paylaşmayarak tepkimi ortaya koyabilirim:)
Ben biraz cirkefim kesin pis pis laf sokardım ama siz böyle yapın,en güzeli:) Umarım cok mutlu olursunuz

Akışına bırakın bence , aşk öyle planla olan bir şey değil, kapılıp gidiyorsunuz. Olacağı varsa zaten olur. Bu arada güzel bir klinik bulmanıza çok sevindim. İnsanın içine sinen bir yer bulması çok zor oluyor. Ben de bu günlerde o dertteyim ,içine sinen bir yer bulmak ne zormuş uzmanlığı bırakmaniza da çok üzüldüm , verilen onca emek yazık. Ama kim bilir hayattan nasıl soğuttu o hocalar , lanet şeyler

Tam olarak konuyu anlanadim...bu kisiye bir adim atayim mi diye soruyorsunuz gibi geldi...bence adim atmayin ondan bekleyin cunku is cevrenizden...ayrica yas gecti diye dusunmeyin.bir akrabam 36 yasinda bir bayan ve ilk evliligini yapacak...cok da mutlu...

Benim de arkadaşlarımın neredeyse tamamı evli. Çok samimi arkadaşlarım evli de olsa bekar da olsa benim kafadalar zaten. Bu düşüncede olmayanlar içinde bekarlara "evlen artık yaşın geçiyor", evli çocuksuz olanlara "çocuk yap artık yaşın geçiyor" baskısı yapanlar hep en mutsuz olanlar. Eşinden izinsiz arkadaşlarıyla görüşemeyen, çocuğu eşine bırakıp 2 saat nefes alabilmek için kırk takla atanlar, her saniye eşinden şikayet edenler. Yaşantısı mutlu, huzurlu olan insan başkalarının ne zaman evleneceğine, ne zaman çocuk yapacağına kafa yormaz. Evlenmenin tek başına bir mutluluk kaynağı olmadığını geç öğrenenler yapıyor genelde bu baskıyı. Başka bir hayatın daha mümkün olduğunu görmeye tahammül edemiyorlar sanırım.

Benim uzun süreli bir ilişkim var, gayet de mutluyuz. Bazı arkadaşlarla her görüşmemizde neden evlenmediğimiz sorgulanıyor. Daha doğrusu sevgilimin neden evlenme teklif etmediği. Çünkü onlara göre evlilik beraber alınan bir karar değil. Kadın her zaman evliliğe hazır, istekli, hevesli ama biçare şekilde erkeğin hazır olup teklif etmesini bekliyor. Onların gözünde ben bir erkeğin teklifine mazhar olamamış durumdayım. Onlara göre bunun sebebi de çok dik başlı olmam.

Evlilik bir kadının elde etmek uğruna kendinden ödünler vermesi gereken bir şey değil. Ama ben bunları söyleyince "sen bu kafayla evde kalırsın" cevabı alıyorum.
O yüzden bu kafadaki insanlarla minimum seviyede görüşmek, mümkünse hiç görüşmemek lazım. Tabii her zaman mümkün olmuyor bu. Böyle insanların sizin enerjinizi düşürmesine, özgüveninizi zedelemesine izin vermeyin. Bırakın o nasıl biliyorsa öyle yaşasın, siz de nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın.

ben konunuzda daha çok arkadaşınızın sözüne takıldım. size aa yeni biriyle mi tanıştın ne güzel, nasıl biri acaba? hoşlandıysan tanımak için şans ver, inşallah iyi biridir falan dese anlayacağım ama adamın iyi mi kötü mü olduğunu bilip bilmeden sizi belirsizliğe iteklemiş resmen. hepimizin çevresinde böyle insanlar var ne kadar etkilenmemeye çalışsak da bence bilinçaltımızdan sızıyor kötü niyetleri, özgüvenimizi zedeliyorlar.

bir süre mümkünse asla o arkadaşınızla özelinizi paylaşmamayı deneyin, ısrarcı olursa açıkça da söyleyin, benim evde kalmak gibi bir derdim yok bu muhabbete girmeyi de sevmiyorum diye. ben denemiştim, tesadüf belki ama kısa sürede kısmetim açıldı resmen

bir sene öncesini hatırlamak bile istemiyorum. nerdeydim, nerelere geldim...
ama bırakınca da mutlu olmadım galiba, belki tekrar dönerim akademiye. bilmiyorum gerçekten...
işte o kadar sorun varken keşke bir de iyi gelişmeler olsa... insan gerçekten istiyor:)

ben de illa evlenim kafasında biri değilim. evlenip de ne manyaklarla uğraşanları duyuyoruz, burada okuyoruz... Allah öyleleriyle karşılaştırmasın. ben sadece uzun zamandan sonra öyle tanışma misali bişe yaşamadığım için heyecanlandım, arkadasımın dediği saçmasapan lafa kırıldım, gerçekte bişe hissetmezken aman tavlayim gibi bir hataya düşebilirdim. iyi ki açtım konuyu da arkadasça yaklaşmam gerektiğine karar kıldım...
herşey gönlünüzc olsun sizin de:)

Sizinle yaşıt bir kadın olarak biraz "Doğrucu Davut" rolü üstleneceğim.Ama öncelikle şunu söyleyeyim.Sırf yaşım ilerledi diye hemen evlenmeliyim hezeyanını yaşamamak lazım.Her şeyden önemlisi mutlu olabilmek

Şimdi gelelim acı gerçeklere.Yaş ilerledikçe birini hayatına alabilmen zorlaşıyor,sosyal çevren daralıyor,etrafındaki erkekler azalıyor.Seninle yaşıt erkekler çoğunlukla 20li yaşlardaki kadınlarla ilgileniyor.Sana ilgisini belli eden erkekler de 35+ olmaya başlıyor.

Diyelim ki ben kendi parasını kazanan,hoş,bakımlı,kültürlü bir kadınım diyeceksin.Ben de kendimi öyle görüyorum.Ama 30 yaşındaki ben şimdiki benden daha çok ilgi görüyordu erkeklerden.29yaşındaki ben de 30'dan daha çok ilgi görüyordu.

Çocuk sahibi olmak istiyorsan yine her sene cepten yiyorsun(Kadınlar olarak şanssızlığımız yeni yumurta üretemiyor,cepten yiyoruz).Bütün bunlara rağmen beklentilerimiz ister istemez artıyor.

Popüler feminist söyleme aykırı bir şey olacak ama 20li yaşlarda belki fırsat çokluğundan bir çok düzgün erkekle tanışmadım,tanıştıysam ciddi beraberliğe yürümedim.Bu konuda çok pişmanım.Mutluluğu yakalamak her zaman mümkünse de ihtimal azalıyor.Eğer mutlu olacağını düşünüyorsan daha fazla vakit kaybetme derim

ciddi ciddi görüşmeyi düşünmüyorum. bazen enerji akışına inanmak gerekiyor cidden. ben de ne zaman böyle şeyler düşünmeyim karşıma bişeler çıkıyor. ama bu sefer öyle bir hataya düşmicem. bu konuyu açarken niç,n açtığımı dahi bilmiyordum ama iyi ki açmışım kafamdaki nasıl davranacagıma yönelik belirsizlik netleşti. olursa olur, olmazsa çay demlerim modundayım :)

Çok güzel heyecanlar bunlar, sevmek sevilmek de bir ihtiyaç. Heyecanınızı da kimsenin kırmasına izin vermeyin. Belki de çok uyuşacaksınız bu beyle kim bilir... Olmazsa da dünyanın sonu değil. En güzeli hep doğal olmak ve akışına bırakmak.
Sizin de her şey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…