• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve temizlik için yardımcı almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Robot süpürge alın sil süpür yapar. Benimde köpeğim çok uzun tüylü. Normal süpürgenin temizlemedigi kadar kıl tüy toz ne varsa topluyor. Banyo içinde kullanırsınız. Bir de rulo aparat var koltukları temizlemek için. Ayda bir de başka şeyler için temizlikçi alırsınız dolap içleri ütü camlar vs. . Ben yardımcıya vereceğim parayı bu şekilde değerlendirmeyi uygun gördüm.
Robot süpürge normal süpürgeden daha iyi mi çekiyor gerçekten? Bir kaç yerden sadece yüzeysel temizlik yapıyor diye okumuştum

Duştan sonra sadece saçları alıp cikiyorsaniz duşakabin bir süre sonra beyaz beyaz kireç tutar bilginiz olsun su damlaciklari yüzünden onda sonra da gecirmek için çok uğrarsınız.

Temizleyiciye gerek yok küçük çek çekler var her banyo sonrası onunla camlari çekersiniz sorun kalmaz 5 dk bile almaz çekmek.
Camlardaki kireçler nasıl geçer :(

Ben yazdim bak istersen gel :)
Inan soylediklerinle uzaktan yakindan alakasi olmayan biriyim, ama anlatmak istedigimi anlayacak birini bulamiyorum karsimda ve pes😪
Daha ilk kez denk geliyorum sizinle. Sizin temizlik hastası mı yoksa iş sevmeyen biri mi olduğunuzu nerden anlamam gerekiyor tam olarak? Vahiy inmediği sürece veya benim vakit ayırıp stalklamadığım sürece bu mümkün değil. Kendinizi önemli biri mi görüyorsunuz anlamadım ki. Herkes nerden bilsin siz kimsiniz nesiniz 🤣
Ben sadece bana yazdığınız “kendini de temizlediğinize inanmam😌”, “hmm tuvalet bokludur o zaman🤢” mesajına cevap veriyorum. Ve bu mantıkta birine laf anlatmak vakit kaybı diye ironi yapıyorum. Hatta ironi bile değil ne uğraşacağım buyurun en temiz siz olun benim öyle bir rekabetim yok zaten.

Haftada bir cok olur bence. Bi robot supurge alin gunluk supursun silsin. Mutfagi falan toplu birakmaya calisin.
Genel olarak toplu olunca kiyafetler falan ortada olmayinca zaten temizlik de kolay oluyor

Daha ilk kez denk geliyorum sizinle. Sizin temizlik hastası mı yoksa iş sevmeyen biri mi olduğunuzu nerden anlamam gerekiyor tam olarak? Vahiy inmediği sürece veya benim vakit ayırıp stalklamadığım sürece bu mümkün değil. Kendinizi önemli biri mi görüyorsunuz anlamadım ki. Herkes nerden bilsin siz kimsiniz nesiniz 🤣
Ben sadece bana yazdığınız “kendini de temizlediğinize inanmam😌”, “hmm tuvalet bokludur o zaman🤢” mesajına cevap veriyorum. Ve bu mantıkta birine laf anlatmak vakit kaybı diye ironi yapıyorum. Hatta ironi bile değil ne uğraşacağım buyurun en temiz siz olun benim öyle bir rekabetim yok zaten.
Bilmene gerek yok kac yorum anlattik ya okudugunuda anlamiyorsun ama sen :KK67:

Neyse gunde uc kere dus alip eski tsortleri ve hasofmanlari :KK53: giyerek esini beklemeye devam et, ben de diyorum nerden tanidik geliyor bu konu sahibi te Alllam

Yeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)

Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.

Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
Benim annemde temizlikci gelecek ayip olmasin diye ev temizleyenlerdendi. Hic öyle tasalarim yok. Yatak bile toplamiyorum zaten carsaf degistiriyor diye. Evim temiz olsa ona ihtiyacim olmazdi zaten.

Robot süpürge normal süpürgeden daha iyi mi çekiyor gerçekten? Bir kaç yerden sadece yüzeysel temizlik yapıyor diye okumuştum
Evet yani ben halıyı süpürürdum hala elime tüy gelirdi şimdi robottan sonra tertemiz oluyor. Ama haritalama özelliği olandan almalı ben pişman oldum kafasına göre süpürüyor her yeri almıyor vs.. Bir de silmesi çok iyi değil yüzeysel leke varsa çıkartmaz.

Evet yani ben halıyı süpürürdum hala elime tüy gelirdi şimdi robottan sonra tertemiz oluyor. Ama haritalama özelliği olandan almalı ben pişman oldum kafasına göre süpürüyor her yeri almıyor vs.. Bir de silmesi çok iyi değil yüzeysel leke varsa çıkartmaz.
Rahatlatıyor mu peki seni baya :( ben bıktım ev süpürmekten. Hergün yarın saatim gidiyor süpürmeye

Ayrica ben tuvaletin moklu oldugunu ima etmemistim😒

Ayrica ben tuvaletin moklu oldugunu ima etmemistim😒
Ya ablacım neyse ne, boşver.

Ayrıca çok gaza geldim kalktım tezgahtaki bulaşıkları makineye yerleştirdim. Eşim eve gelince şok geçirecek.

Utanmayı da bırakıp bir yardımcı ablayla anlaştım o da haftasonu gelecek. Gelene kadar çamaşırları makineye atmayı başarırsam helal olsun 😬😬

Ya ablacım neyse ne, boşver.

Ayrıca çok gaza geldim kalktım tezgahtaki bulaşıkları makineye yerleştirdim. Eşim eve gelince şok geçirecek.

Utanmayı da bırakıp bir yardımcı ablayla anlaştım o da haftasonu gelecek. Gelene kadar çamaşırları makineye atmayı başarırsam helal olsun 😬😬
Ben de camasir seriyom

Hayır temizlemiyorum. Sadece saçları alıp çıkıyorum 🥹
Kuzum hanım gelmeden önce çarşafını degistir yatagını topla ortalıkta atılı camaşır corap battaniye vs.olmasın .Banyo da kullanılmış permatik erimiş sabun wc kağıt çöpü vs.onları kaldır.Evi topla sadece yani .Hani aniden utanacak bur misafir geldiğinde görünmemesi gereken şeyler vardır ya onları kaldır ortalıktan .Hem çekinmemen için hemde kadın evi toplamak için zaman harcayıp gerçek işleri yetistiremez diye...

Evet haklısınız çok vakit alan şeyler değil ama bana zor geliyor yapamıyorum. Eziyet gibi geliyor işte canım istemiyor :)
Robot ve dikey süpürge var zaten ama onlar da zor geliyor. Zaten koltukların üstünü robot yapamıyor malum :)
Siz bilirsiniz ama bana yüz yıkamak, diş fırçalamak gibi mecburi yapılması gereken eylemler olarak geliyor. Ben her kullanım sonrası temizlenmeyen klozete oturamam maalesef. Gittiğim yerlerde de sapsarı simsiyah klozetler görünce kınarım. Her gün kullanılan alanlar çünkü. Mesela bazanızın altı günlük kullanım alanı olmadığından biraz tozlu olması çok da mühim değil.

Ha her gün saat gibi misiniz diyecekseniz, bazen kolumu kaldırmaya hâlim yoksa şu lysol spreyler ya da kova kullan at temizlik bezlerini tercih ediyorum. Bu sanırım pratiklik ve el alışkanlığıyla da alâkalı bir durum, ben ağız temizleme suyuyla ağzımı gargaralarken lavaboyu ovuyorum, aynayı köpükleyip bezle alıyorum mesela. Ufak ufak günlük temizlik rutinleri bunlar. Siz yapmayacağım diyorsanız da tabii ki siz bilirsiniz. Ben endişeniz adına hem de günlük kullanım alanınızın da sağlık açısından temizliği adına yaptıklarımdan bahsetmek istedim.

Yapmasanız da en azından robotu hep çalıştırın ki bari kedi tüyü yumağına dönmeyin 😊

Yardımcıyı temizlik yapsın diye alıyoruz zaten ama nasılsa başkası temizliyor diye de bir insanın yaşam alanını o kadar kirli bırakması bana çok garip geliyor. Hele ki kedi tüyü olan bir evde süpürgeyi takmak istememek çok ilginç, hiç rahatsız olmuyor musunuz gerçekten? Robot süpürge alın bence, büyük kolaylık olur
Bende dağınıklığı anlamadım. Çalışan iki kişi, çocuk yok, ne dağınıklığı olabilir ki? Üstelik dağınık evde yaşamak çok daha yorucu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back