• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve temizlik için yardımcı almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gundelikci hanimlarin bunlari dusundugunu sanmiyorum. Ev temiz olsa kendilerini niye cagirasiniz ki. Bir de evde bos bos oturup temizlik yapmayan biri degilsiniz calisiyorsunuz sonucta. Kadin geldiginde cok yogun calisiyorum temizlik konusu da raydan cikmaya basladi yetisemiyorum her seye o yuzden yardim almak istedim bu konuda dersiniz olur biter 🙂
Yok yok düşündüklerinden değil ya. Annelerimiz öyle gösterdi hep, gerçekten bize temizliğe gelen birine biz tertemiz ev verirdik önceden. Sabah 6'da kaldırır temizliğe başlatırdı annem 😂 Alışkanlık işte 🤦🏿‍♀️

Vaktim kalmıyor ki:) sizin kalıyor mu cidden?
Akşam 7de evde olsam yemek ye kaldır filan 20.30 oluyor.
Bir kitap okusan, bir eğitim videosu izlesen, kediyle ilgilensen, hadi eşinle bir film açsan zaten 22.30
E uykum geliyor sonra da. Yatıyorum 11 olunca da. Hangi araya sıkıştırayım lavabo ovmayı bilmiyorum.
Bazı günler arkadaşlarla buluşuyorum haftada bir iki kez. O zaman da eve 10da dönüyorum. Yine kalıyor bizim temizlik :)
Belki eşim nasıl olsa yapıyor diye rahatım. Çünkü yalnız yaşarken kendim yapıyordum bir şekilde.
Ben de çalışıyorum. Ben ekstra saatler ayırıp temizlik yapmaktan bahsetmiyorum. Hani günlük kullanım alanımızın temizliği. Mesela klozeti fırçalamak beş dakika alır. Banyodan sonra damlalar yere düşüyor, banyo yüzeyine bir mop atmak bir dakika alır. Evi şöyle güzelce süpürmek max 10 dk gibi. Camlar, duvarlar, perdeler, dip köşe temizliği, mutfak dolapları ve içi, yatak, koltuk ve altlarını temizlik için çağırdığınız kişi yapar. Onları yapmak istememeniz normal.

Ben sağlıklı yaşamak için gereken erkek ve kadın herkesin görevi olan temel temizlikten bahsediyorum. Bunlar yapılsa zaten leş gibi kınanacak bir durum olmaz. En fazla ciddi toz birikimi olur. Sizin bir süpürge açmaktan erinmeniz garibime gitti hem de kedili evde, bence nacizane bir dikey süpürge edinin zevkli de oluyor ya da robota ne dersiniz? Kediyle bir haftada yün yumağı olursunuz.

Yeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)

Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.

Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
ogrenilmis davranis, utanmaniza gerek yok. ben sadece daginikligi topluyorum (oyuncak vs), ki temizlikci temizlikle ugrassin cabucak diye. bir de yataklari yapiyorum, o da kendi kafamin rahatligi icin. temizlikci de oyle olunca bizim eve gelmeyi seviyor, toz, sac vs dokunmuyorum cunku zaten dokunsam temizligi de yaparim

Açıkçası günlük temizlik rutini olmayan insanı kınarım. Her gün en kötü iki günde bir klozet ve lavabo fırçalanmalı, bir süpürge açılmalı mesela, nasıl yaşıyorsunuz ki? Temizlik için birini çağırmak tercih ve normal, genel temizlik yaparlar o ayrı;ama günlük temizlik rutini nasıl olmaz ki?
Valla ben konu sahibine hak verdim. Vakit yoksa yoktur (vakti olmayıp sevmeyedebilir) herkes aynı değil ki. Haftada bir yardımcı geliyor banada. Kendim kolay kolay evi temizlemem. Ben işteyken eşim temizlemeye calısır kendince. Ha bunda etken belki çocuksuz iki kişi olmamızdır. Zaten ev fazla kirlenmiyor, ben haftanın 2 günü gece dahil evde yokum, eşim de o günler eve gelir ortalıgı toplar uyur. Ben de evdeyken ya enerji toplar ya da başka şeylerle kafamı dağıtırım. Hele hele evde eşimle aynı gün tatil olacak şekilde denk gelmişsek asla o gün temizlikle ugrasmam.

Ben de çalışıyorum. Ben ekstra saatler ayırıp temizlik yapmaktan bahsetmiyorum. Hani günlük kullanım alanımızın temizliği. Mesela klozeti fırçalamak beş dakika alır. Banyodan sonra damlalar yere düşüyor, banyo yüzeyine bir mop atmak bir dakika alır. Evi şöyle güzelce süpürmek max 10 dk gibi. Camlar, duvarlar, perdeler, dip köşe temizliği, mutfak dolapları ve içi, yatak, koltuk ve altlarını temizlik için çağırdığınız kişi yapar. Onları yapmak istememeniz normal.

Ben sağlıklı yaşamak için gereken erkek ve kadın herkesin görevi olan temel temizlikten bahsediyorum. Bunlar yapılsa zaten leş gibi kınanacak bir durum olmaz. En fazla ciddi toz birikimi olur. Sizin bir süpürge açmaktan erinmeniz garibime gitti hem de kedili evde, bence nacizane bir dikey süpürge edinin zevkli de oluyor ya da robota ne dersiniz? Kediyle bir haftada yün yumağı olursunuz.
Evet haklısınız çok vakit alan şeyler değil ama bana zor geliyor yapamıyorum. Eziyet gibi geliyor işte canım istemiyor :)
Robot ve dikey süpürge var zaten ama onlar da zor geliyor. Zaten koltukların üstünü robot yapamıyor malum :)

niye ki kadın bunları hep yapında herkes normal karşılıyor.
benim de yemeği hep eşim yapar, temizlik yardımcısı almadığımız zaman yerleri de süpüren oydu.

Keşke cımbızlamak yerine tamamını okuyarak beni alıntılasaydınız o zaman eşiniz neden yapmıyor diye sorduğumu ve bir insanın yaşam alanını temiz tutmasına cinsiyet farketmeksizin dikkat çektiğimi görürdünüz. Herkes normal karşılıyor olabilir ama ben normal karşılamıyorum. Kadın erkek farketmeksizin iki kişi o evde yaşıyorsa temizlik iki kişinin ortak sorumluluğu. Birinin canının istememesi gibi bir lüksü olmamalı. Erkeğin ben ev işi yapmıyorum, yapmak istemiyorum demesi ne kadar yanlışsa bana göre kadının da aynı oranda yanlış ki konu sahibinin kendi yazdığı cümle bu. Bir insanın yaşam alanını asgari düzeyde temiz tutması olması gereken. Sizin eşinizin konuyla alakasını anlamadım?

Yeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)

Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.

Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
Ev ne kadar kötü olabilir ki yani, banyoyu ay boyunca hiç temizlemiyor musunuz

Evde bir supurge bile acmak istemeyisinizi anlarim ama buna calisiyorum bahanesini kullanmayin lutfen, pasakliyim diyin :KK53:

Tuvalet ihtiyacinizdan sonra sifonu cekmeye usenmiyorsaniz temizlikci gelmeden once temizlik yapmaya gerek yok.
Ahahahah ay niye pasaklı olayım ya. Yapmak canım istemiyor sadece. Eşim yapıyor nasıl olsa. Ev öyle aşırı pis filan değil eşim temizliyor. Yapmasaydı mecbur ben yapacağım veya şimdi olduğu gibi birini bulacaktım 😅

Haftada bir banyo temizleniyor. Ama çok kirli olmasa bile biraz çekiniyorum işte.

Rutin işinizi yapıyorsanız çekinecek bir durum yok. Elimi kırdığımdan beri üç dört ayda bir camları sildirmek için alıyorum, içeride iş yaptırmıyorum. Kedim var benimde kıl tüy oluyor ister istemez, sabah ortalığı toparlayıp çıkıyorum, ben işteyken robot süpürge süpürüp siliyor, hafta sonu ve hafta içi bir gün koltukları normal süpürge ile süpürüyorum. Kadında alsanız tüyle mücadele etmenize pek yardımı olmaz sürekli döküyor çünkü yaramazlar. Birazda pratik geliştirmek lazım sanırım, mesela her gün duşa girerken banyoyu elden geçiririm, klozeti lavaboyu çamaşır suyuyla temizlerim, duştan çıkınca da yerlerini bir bez silip banyo paspaslarını sererim, 5 dk sürmüyor. Haftada bir temizlerseniz ovmak derine inmek falan zaman alır, günlük bir rutin oluşturun hayatınız daha kolaylaşır, derin temizliğe yine kadın tabi

Ahahahah ay niye pasaklı olayım ya. Yapmak canım istemiyor sadece. Eşim yapıyor nasıl olsa. Ev öyle aşırı pis filan değil eşim temizliyor. Yapmasaydı mecbur ben yapacağım veya şimdi olduğu gibi birini bulacaktım 😅
Daha taze gelinsin yapar tabi yapmaz mi? Ama kimse bu derece pasakli birini erkek olsun kadin olsun uzun vadede istesede idare edemez.

Boyle durumlardan her sey belli olur aslinda.

Mesela ben boyle bir insanin kendini de temiz tuttuğuna inanmam.

Kedili bir evde o kildan tuyden rahatsiz olmayan insan, kendisinin ter kokusundan da rahatsiz olmaz bence:)

Kadir ezildi gelse zor temizler o evi :KK53:

ben de ev isi yapmayi sevmiyorum. zaten beceremiyorum da yani yoruluyorum o yuzden de yapmiyorum. robot supurge kullaniyoruz, nisanlim da iki gunde bir evi supuruyor. her gece yatmadan once dus aliyor o zaman da dusakabini ve klozeti temizliyor. 10 dakikasini aliyordur herhalde. evde cok yemek yapmiyoruz, kizartma vs hic yapmiyoruz o yuzden mutfak dolaplarini ayda 1 nisanlim siliyor. ben eger musait olursam toz aliyorum. yurt disindayken duzen boyleydi. simdi turkiyede ya her gun gelen birini ayarlayacagiz ya da haftada 1 gelecek daha karar vermedim. ama utanmam yani yukarida anlattigim duzende bile ev cok kirlenmiyordu. haftada 1 biri gelse ev cok kirlenmis olmaz utanacak bir durum olmaz yani.

Daha taze gelinsin yapar tabi yapmaz mi? Ama kimse bu derece pasakli birini erkek olsun kadin olsun uzun vadede istesede idare edemez.

Boyle durumlardan her sey belli olur aslinda.

Mesela ben boyle bir insanin kendini de temiz tuttuğuna inanmam.

Kedili bir evde o kildan tuyden rahatsiz olmayan insan, kendisinin ter kokusundan da rahatsiz olmaz bence:)

Kadir ezildi gelse zor temizler o evi :KK53:
Şu yazdığınıza siz inanıyor musunuz :)) sadece siz iş yapmayı sevdiğiniz için ve yapabiliyor olduğunuz için benim hiç iş yapmamam size ilginç geliyor. Ama pis bir insan değilim günde 2 3 kez duş aldığım için banyoyu her seferinde temizleyemem diyorum mesela. İki günde bir duş alsam ben de üşenmem😅

Ayrıca eşim 1.5 senedir evimi temizliyor. Bunun 1 senesini birlikte yaşadık ve hep o yaptı. Ev işi sevmediğimi bilerek evlendi benimle o sebeple bir cümlesini bile duymadım :)

Şu yazdığınıza siz inanıyor musunuz :)) sadece siz iş yapmayı sevdiğiniz için ve yapabiliyor olduğunuz için benim hiç iş yapmamam size ilginç geliyor. Ama pis bir insan değilim günde 2 3 kez duş aldığım için banyoyu her seferinde temizleyemem diyorum mesela. İki günde bir duş alsam ben de üşenmem😅

Ayrıca eşim 1.5 senedir evimi temizliyor. Bunun 1 senesini birlikte yaşadık ve hep o yaptı. Ev işi sevmediğimi bilerek evlendi benimle o sebeple bir cümlesini bile duymadım :)
Yoo ben de is yapmayı sevmem, ve esim 12 senedir ustune duseni yapar :)
Çünkü evlilik budur, yardimlasmak.

Gunde uc kere dus aldiginiz icin temizlemeye useniyorsaniz, tuvaletinizi gunde bir kere yaptığınızı varsayiyorum, cunku diger türlüsünü dusunmek istemiyorum, her seferinde temizlemiyorsunuz sonucta😱

Ya da duş oncesine denk getiriyorsunuz😒

Yoo ben de is yapmayı sevmem, ve esim 12 senedir ustune duseni yapar :)
Çünkü evlilik budur, yardimlasmak.

Gunde uc kere dus aldiginiz icin temizlemeye useniyorsaniz, tuvaletinizi gunde bir kere yaptığınızı varsayiyorum, cunku diger türlüsünü dusunmek istemiyorum, her seferinde temizlemiyorsunuz sonucta😱

Ya da duş oncesine denk getiriyorsunuz😒
Nasıl yani 🙄 günde üç kez banyoyu ovmadım diye tuvaletten sonra sifon çekmeden gidiyorum diye mi hayal ediyorsunuz😂

Tamam hanımefendi en temiz sizsiniz ya ben çok üşengecim ama siz çok çalışkansınız tebrik ediyorum harika bir ev hanımısınız. Keşke herkes sizin gibi günde 3 kez banyoyu çamaşır sulasa. Bizim evimiz boklu ama sizinki öyle mi? Her daim mis gibi kokar. Hele eşiniz 12 senedir yerleri süpürmekten beli tutuk kalmıştır. İdolumuzsünüz.
Ev adresinizi verin de altın madalyanızı kargolayalım 😂😂

Nasıl yani 🙄 günde üç kez banyoyu ovmadım diye tuvaletten sonra sifon çekmeden gidiyorum diye mi hayal ediyorsunuz😂

Tamam hanımefendi en temiz sizsiniz ya ben çok üşengecim ama siz çok çalışkansınız tebrik ediyorum harika bir ev hanımısınız. Keşke herkes sizin gibi günde 3 kez banyoyu çamaşır sulasa. Bizim evimiz boklu ama sizinki öyle mi? Her daim mis gibi kokar. Hele eşiniz 12 senedir yerleri süpürmekten beli tutuk kalmıştır. İdolumuzsünüz.
Ev adresinizi verin de altın madalyanızı kargolayalım 😂😂
Bak bunu gel benim profilimde yaz sana gereken cevabi versinler😂
Ciddiyim bak.

Kendi cevabınızı kendiniz verebilirsiniz bence. Yardıma ihtiyacınız mı var 🤣
Ben yazdim bak istersen gel :)
Inan soylediklerinle uzaktan yakindan alakasi olmayan biriyim, ama anlatmak istedigimi anlayacak birini bulamiyorum karsimda ve pes😪

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back