• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve temizlik için yardımcı almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Robot süpürge koltukların üstünü süpürmüyor. O sebeple yetersiz. Dyson şarjlı süpürge var o da zor geliyor yapmak çünkü yoğun çalışıyorum. Akşam dinlenme vaktim :)

Eşiniz neden yapmıyor? Tamam akşam dinlenin de insanın yaşam alanını asgari düzeyde temiz tutması da olması gereken bence. Kimse kalkın cam silin dip köşe temizleyin demiyor zaten ama bir süpürge takmak kaç dakikanızı alır ki? Gerçekten hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Haftada bir az yardımcı da alsanız sonraki haftaya kadar yine tüyden göz gözü görmeyecek bu durumda

Siz nasıl yapıyorsunuz ki? Cidden merak ettiğim için soruyorum. Mesela sabah 7de kalktın işe gideceksin duş aldın sonra gidip banyo temizleyiciyi alıp temizliğe mi girişiyorsunuz? İşe nasıl yetişiyorsunuz ki :)
Ben mi nazlıyım bilmiyorum ama her duştan sonra temizlik yapsam kovulurum işten.
Duştan sonra sadece saçları alıp cikiyorsaniz duşakabin bir süre sonra beyaz beyaz kireç tutar bilginiz olsun su damlaciklari yüzünden onda sonra da gecirmek için çok uğrarsınız.

Temizleyiciye gerek yok küçük çek çekler var her banyo sonrası onunla camlari çekersiniz sorun kalmaz 5 dk bile almaz çekmek.

Eşiniz neden yapmıyor? Tamam akşam dinlenin de insanın yaşam alanını asgari düzeyde temiz tutması da olması gereken bence. Kimse kalkın cam silin dip köşe temizleyin demiyor zaten ama bir süpürge takmak kaç dakikanızı alır ki? Gerçekten hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Haftada bir az yardımcı da alsanız sonraki haftaya kadar yine tüyden göz gözü görmeyecek bu durumda
Hep eşim yapıyor zaten. Banyoyu vs de haftada bir iki kez hallediyor.
Vileda ve süpürgeyi haftasonu yapıyor. Mutfak dolaplarını 2 haftada bir siliyor.

Yani ben iş yapmıyorum kısaca. Yapmak da istemiyorum. Sadece ütü yapıyorum. Artık eşim de istemiyor. Birini tutalım diyor. Ben de onun gazıyla böyle bir girişimde bulundum :) ama biraz çekindim işte.

Herhalde bi biz turk milletinde var bu, temizlige kadin gelmeden temizlik yapardi annem mesela :KK70:
Ay benim ananemin annesinin zamanında camasirci kadınlar varmış, rezil olmayalım diye bütün çamaşırlar kazanlarda kaynatılıp yıkanıp citilenirmis, camasirci kafina öyle verirlermis, hayır zaten sakiza döndürmüsüm ne daha camasiciya yikatiyosun bcbxbbx

Duştan sonra sadece saçları alıp cikiyorsaniz duşakabin bir süre sonra beyaz beyaz kireç tutar bilginiz olsun su damlaciklari yüzünden onda sonra da gecirmek için çok uğrarsınız.

Temizleyiciye gerek yok küçük çek çekler var her banyo sonrası onunla camlari çekersiniz sorun kalmaz 5 dk bile almaz çekmek.
Teşekkür ederim güzel bir öneriydi 😍

Vileda ve süpürgeyi haftasonu yapıyor. Mutfak dolaplarını 2 haftada bir siliyor.

Yani ben iş yapmıyorum kısaca. Yapmak da istemiyorum. Sadece ütü yapıyorum. Artık eşim de istemiyor. Birini tutalım diyor. Ben de onun gazıyla böyle bir girişimde bulundum :) ama biraz çekindim işte.
Eşiniz de haklihdhdhfhdhfh

Geçen çağırdım birini. Abla valla bu kadar pis değildi bu ara çok yorgunum yeni de ameliyat oldum bakamıyorum dedim. Kendimi açıklama ihtiyacı hissediyorum çünkü annem de öyleydi, eve temizliğe biri gelmeden önce biz zaten temizlik yapıyor oluyorduk 😅

Ama hepsi de aman biz ne evler gördük kuzum diyor hep. Olabilir yani evin temiz olsa zaten birini çağırmazsın, utansan da garip bi şey yok ortada :)

Ayda 4 çok değil mi bu arada? Bende de kedi var ama haftada 1 birini çağıracak kadar kötü olmuyor.
Gundelikci hanimlarin bunlari dusundugunu sanmiyorum. Ev temiz olsa kendilerini niye cagirasiniz ki. Bir de evde bos bos oturup temizlik yapmayan biri degilsiniz calisiyorsunuz sonucta. Kadin geldiginde cok yogun calisiyorum temizlik konusu da raydan cikmaya basladi yetisemiyorum her seye o yuzden yardim almak istedim bu konuda dersiniz olur biter 🙂

Yeni evliyim 2 aylık. Ve evime ayda üç dört kez temizlik için yardımcı almak istiyorum. Çalışan bir insanım maddi durumum da var. Sorun ne derseniz utanıyorum :)

Annem bizim eve kadın alınca öncesinde üstünkörü bir temizlik yapardı. Banyoya filan bir su dökerdi. Ortalığı toparlardı. Sonra kadına sadece dolap silme ve cam silme işleri kalırdı.

Şimdi benim evim ikimiz de çalıştığımız için dağınık oluyor ve pis oluyor. Banyo kötü oluyor. Sanki temizlemeye gelen kadın beni kınayacak filan biraz çekiniyorum. Kedi var bir de evde her yer tüy. Birisi görse “bu tüy içinde nasıl yaşıyorsunuz iğrenç” filan der :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Pis evinizi başkası görünce utanmıyor musunuz?
abla geleceği gün önceden kalkıp ortalığı az pis ve dağınık hale getiriyorum 1.5 saatte :D

9-6 çalışıyorum yani Akşam 7de evde oluyorum :)
Yargılamak için söylemiyorum ama bu çalışma saatleriyle evi temiz tutmak zor değil. Haftalık program yapabilirsiniz, internette de aratırsanız bulursunuz. Her gün her hafta her ay ya da yıllık diye ayırabilirsiniz işleri. Örneğin benim programımda yer silme haftda iki gün pazartesi ve cuma, robot süpürge her gün, klozet temizliği her gün, genel toz alma için her odaya bir gün veriyorum örneğin oturma odası çarşamba temizliyorum hem çok kısa sürüyor hem de sürekli temiz kalıyor bu şekilde. Çamaşır yapılacak ütü yapılacak günler de bu şekilde belli oluyor. Günde bir
Saat bile ayırarak tüm hafta bütün evi yavaşça temizlersiniz. Örneğin resimdeki gibi bir plan yapabilirsiniz kendi önceliklerinize göre.
Ben evde yabancı biriyle yapamam o yüzden her şeyi kendim yapıyorum, çözümü de bu şekilde buldum yoksa enerjisi kalmıyor insanın her gün her şeyi yapmak için.

Eklentiler

• 6F49B6C1-3BBE-45A4-9378-839B60AE7589.jpeg
    6F49B6C1-3BBE-45A4-9378-839B60AE7589.jpeg
    85,5 KB · Görüntüleme: 136

Allah eşinize sabır versin

Yargılamak için söylemiyorum ama bu çalışma saatleriyle evi temiz tutmak zor değil. Haftalık program yapabilirsiniz, internette de aratırsanız bulursunuz. Her gün her hafta her ay ya da yıllık diye ayırabilirsiniz işleri. Örneğin benim programımda yer silme haftda iki gün pazartesi ve cuma, robot süpürge her gün, klozet temizliği her gün, genel toz alma için her odaya bir gün veriyorum örneğin oturma odası çarşamba temizliyorum hem çok kısa sürüyor hem de sürekli temiz kalıyor bu şekilde. Çamaşır yapılacak ütü yapılacak günler de bu şekilde belli oluyor. Günde bir
Saat bile ayırarak tüm hafta bütün evi yavaşça temizlersiniz. Örneğin resimdeki gibi bir plan yapabilirsiniz kendi önceliklerinize göre.
Ben evde yabancı biriyle yapamam o yüzden her şeyi kendim yapıyorum, çözümü de bu şekilde buldum yoksa enerjisi kalmıyor insanın her gün her şeyi yapmak için.

Haftaiçi tam zamanlı çalışıp bu programa uyuyorsanız cidden sizi aşırı takdir ettim. Muhtemelen çok da başarılı bir insansınız bu kadar iradeli olmanızdan çıkarım yapıyorum :)

Haftaiçi tam zamanlı çalışıp bu programa uyuyorsanız cidden sizi aşırı takdir ettim. Muhtemelen çok da başarılı bir insansınız bu kadar iradeli olmanızdan çıkarım yapıyorum :)
Kinaye mi yapıyorsunuz anlayamadım 🙄

Utanmıyorum, ne diye utanacagim? Gelen kisiyi bu sebeple çağırıyorum zaten ona temiz neden görünme çabam olsun ? Baskalari ne der diye yasamiyorum benim ve ailemin mental sağlığım rahatım huzurum herseyden onemli

Kucuk bir sehirde degilseniz ve yardimci kadinla ortak bir tanidiginiz yoksa endiselenmeniz yersiz. Ama is yuku yogun bir evde isleri üstünkörü yapip bir daha gelmek istememesi muhtemel. Ben 5 yıllık evliyim 2 cocugum var. Ilk kez yardimci almaya niyetlendim. Mutfak dolabi+kapilar+camlar seklinde anlaştım 350tlye. Sabahinda msj atip erteledi. 10 gun oldu bir daha ses cikmadi. O islerin hepsini kendim yaptim baya yoruldum 3 gune boldugum halde. Cidden ağırmış megersem.

Açıkçası günlük temizlik rutini olmayan insanı kınarım. Her gün en kötü iki günde bir klozet ve lavabo fırçalanmalı, bir süpürge açılmalı mesela, nasıl yaşıyorsunuz ki? Temizlik için birini çağırmak tercih ve normal, genel temizlik yaparlar o ayrı;ama günlük temizlik rutini nasıl olmaz ki?

Açıkçası günlük temizlik rutini olmayan insanı kınarım. Her gün en kötü iki günde bir klozet ve lavabo fırçalanmalı, bir süpürge açılmalı mesela, nasıl yaşıyorsunuz ki? Temizlik için birini çağırmak tercih ve normal, genel temizlik yaparlar o ayrı;ama günlük temizlik rutini nasıl olmaz ki?
Vaktim kalmıyor ki:) sizin kalıyor mu cidden?
Akşam 7de evde olsam yemek ye kaldır filan 20.30 oluyor.
Bir kitap okusan, bir eğitim videosu izlesen, kediyle ilgilensen, hadi eşinle bir film açsan zaten 22.30
E uykum geliyor sonra da. Yatıyorum 11 olunca da. Hangi araya sıkıştırayım lavabo ovmayı bilmiyorum.
Bazı günler arkadaşlarla buluşuyorum haftada bir iki kez. O zaman da eve 10da dönüyorum. Yine kalıyor bizim temizlik :)
Belki eşim nasıl olsa yapıyor diye rahatım. Çünkü yalnız yaşarken kendim yapıyordum bir şekilde.

yapmayınca da bişey olmuyo

Valla ben çalışmıyorum şöyle bı sistem kuramadım, ev hep Malazgirt zaferini kutluyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back