Yarım günde genellikle supurme-silme, toz alma vs yapılır ütü yapacağı düşünmüyorum ütü ekstraya giriyor çünkü ücret farkı ister yapmak istese de.merhaba, daha önceden evime düzenli gelen kadınlar arsızlıkta sınır tanımadığı için ( bişeyleri kırıp söylememek, robot süpürge ve şarjlı dyson süpürgeyi kullanmak vb) bu ilk defa gelecek olan kadına çok sert olmadan sınırlarımı bildirmek ve istediğim şeyleri yaptırabilmek istiyorum. yani çok sert olmucam tabii ki ama istediğim bişeyi de binbir nazla yapmasın, o gittikten sonra bir de ben uğraşmayayım istiyorum artık. yarın ilk kez evime gelicek yarım gün, yarım günde hangi işler yapılır sizce? ben ütü ve normal ev temizliği istiyorum sadece, cam kapı silme vs yok. bir de temizliği yaparken onu çok bunaltmadan gözlemlemek istiyorum tuvaleti vs nasıl temizlediğini görmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? her hafta düzenli gelicek eğer beğenirsem. Beğenmediğim şeyleri kalbini kırmadan nasıl söyleyebilirim?
merhaba, daha önceden evime düzenli gelen kadınlar arsızlıkta sınır tanımadığı için ( bişeyleri kırıp söylememek, robot süpürge ve şarjlı dyson süpürgeyi kullanmak vb) bu ilk defa gelecek olan kadına çok sert olmadan sınırlarımı bildirmek ve istediğim şeyleri yaptırabilmek istiyorum. yani çok sert olmucam tabii ki ama istediğim bişeyi de binbir nazla yapmasın, o gittikten sonra bir de ben uğraşmayayım istiyorum artık. yarın ilk kez evime gelicek yarım gün, yarım günde hangi işler yapılır sizce? ben ütü ve normal ev temizliği istiyorum sadece, cam kapı silme vs yok. bir de temizliği yaparken onu çok bunaltmadan gözlemlemek istiyorum tuvaleti vs nasıl temizlediğini görmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? her hafta düzenli gelicek eğer beğenirsem. Beğenmediğim şeyleri kalbini kırmadan nasıl söyleyebilirim?
Dyson kullanınca ne oluyorAnnem direk Dyson ve robot süpürgeyi göremeyeceği bir yere kaldırdı. Yardımcı kadın var olduğunu bilmiyor. Bilince illa ki kullanıyorlar çünkü.
dyson -eğer dik süpürge olanı ise- şarjı çok az gidiyor dolayısıyla yardımcının verimini çok düşürürKullanacağız malzemeler bunlar farklı bir şey kullanmak isterseniz önce bana söyleyin diyip kullanacağı malzemeleri gösterin.
Robot süpürge, Dyson kullanınca ne oluyor bu arada ya biri daha yazmış anlayamadım ben
Bozuyor. Ve çok pahalı bir ürün. Normal süpürgenin bile parçasını kırmış söylememiş. Kimse eşyanızı kendi malı gibi özenli kullanmıyor.Dyson kullanınca ne oluyor
Benim anneannem temizlik kadin gelecegi zaman viledayi bile sakliyor ondan gizli vileda kullanirlar diye .cunku elle silinecek diye anlasiyorlar .sizde dyson falan ne varsa saklayin .kadinin da basinda duracaksiniz .merhaba, daha önceden evime düzenli gelen kadınlar arsızlıkta sınır tanımadığı için ( bişeyleri kırıp söylememek, robot süpürge ve şarjlı dyson süpürgeyi kullanmak vb) bu ilk defa gelecek olan kadına çok sert olmadan sınırlarımı bildirmek ve istediğim şeyleri yaptırabilmek istiyorum. yani çok sert olmucam tabii ki ama istediğim bişeyi de binbir nazla yapmasın, o gittikten sonra bir de ben uğraşmayayım istiyorum artık. yarın ilk kez evime gelicek yarım gün, yarım günde hangi işler yapılır sizce? ben ütü ve normal ev temizliği istiyorum sadece, cam kapı silme vs yok. bir de temizliği yaparken onu çok bunaltmadan gözlemlemek istiyorum tuvaleti vs nasıl temizlediğini görmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? her hafta düzenli gelicek eğer beğenirsem. Beğenmediğim şeyleri kalbini kırmadan nasıl söyleyebilirim?
temizlikçi kadın olarak gelen ablalardan böyle bir şeyi ciddiye alıp yapan olacağını ben pek sanmıyorumHiç eve kadın vs cagirmadim ama staj yaptığım otelde Housekeeping için bir çizelge vardi. Atıyorum yatak toplama, havlu değişimi, klozet temizliği, klozete temizdir bandı yerleştirme vs vs . Çalışan tüm hepsini tikleyip, yaptığını taahhüt edip şefine verirdi.
Bana hep çok mantıklı gelmiştir.
Siz de bir çizelge çıkartın, hatta PVC kaplatin
Üstünde yazsın saat 10-15 temizlik , 45 dk yemek molası, saatlik ücret xy diye. Böylece erken çıkmak istiyorsa saatlik ücretinden kesileceğini de bilir , öyle çıkar. Ya da mesaiye kalacaksa ne kadar alacağını bilir.
Çizelgede de net bir şekilde yazarsınız halıların supurulup kaldirilmasi, tüm evin supurulmesi, yerlerin silinmesi, halilarin tekrar serilmesi, salondaki Tv ünitesi ve gümüşlüklerin sadece dışının ve üstünün silinmesi , aynasının silimmesi, banyo aynasının silinmesi, klozeti çamaşır suyu ile temizlemek, eviyeyi temizlemek, kapıların temizliği, kapıların üstünün ve yaninin temizlenmesi, mutfakta genel temizlik ve eviyenin ciflenmesi, ocağın ciflenmesi, buzdolabının dışının ve üstünün silinmesi vs şeklinde.
Kadın da her şeyi yapar, yaptıkça tikler.
Sen sağ ben selamet :)
Hem yazan tüm işleri yapacağını taahhüt eder, sizin haklariniz korunur, hem "şunu bunu da yap" diye ekstra iş kitlemezsiniz onun haklari korunur.
İsleyebilen bir sistem olur mu bilemem tabii, fikir olarak sundum:) aslinda kadın için de kolaylık olur, iş belli , ekstra bir şey kitlemek yok, tam çıkarken "kapının üstünü silmedin mi" diye laf sokan işveren yok. Giderayak da konusahibi şöyle bir kontrol eder yapmış mi yapmamis mi diye, çizelgede olup da yapılmayan bir yer varsa söyler gitmeden.temizlikçi kadın olarak gelen ablalardan böyle bir şeyi ciddiye alıp yapan olacağını ben pek sanmıyorum
yahi hatta bunu yapan ev sahibine manyak karı gözüyle bakması ve bi daha gelmemesi de çok olası
hani zaten sorun o : temizliğe gelen ablalarda genel bir "iş ciddiyeti" ben bu işi para karşılığı yapıyorum sorumluluğu, öyle bir bilinç/disiplin yok zaten, genelde bundan dolayı sorun oluyor.
teklifin çok güzel, kurumsal işletmeler bunu yapıp devam ettirmeye çalışıyor
ve fakat mesela kamu kurumlarında aynı çizelgeleri asıyor sonra ayda bir defa toplu imzalayıp geçiyorlar :/
daha devletin memuruna imzalatamadığı takip edemediği şeyi temizlikçi kadına imzalatmak?