Hiç eve kadın vs cagirmadim ama staj yaptığım otelde Housekeeping için bir çizelge vardi. Atıyorum yatak toplama, havlu değişimi, klozet temizliği, klozete temizdir bandı yerleştirme vs vs . Çalışan tüm hepsini tikleyip, yaptığını taahhüt edip şefine verirdi.
Bana hep çok mantıklı gelmiştir.
Siz de bir çizelge çıkartın, hatta PVC kaplatin
Üstünde yazsın saat 10-15 temizlik , 45 dk yemek molası, saatlik ücret xy diye. Böylece erken çıkmak istiyorsa saatlik ücretinden kesileceğini de bilir , öyle çıkar. Ya da mesaiye kalacaksa ne kadar alacağını bilir.
Çizelgede de net bir şekilde yazarsınız halıların supurulup kaldirilmasi, tüm evin supurulmesi, yerlerin silinmesi, halilarin tekrar serilmesi, salondaki Tv ünitesi ve gümüşlüklerin sadece dışının ve üstünün silinmesi , aynasının silimmesi, banyo aynasının silinmesi, klozeti çamaşır suyu ile temizlemek, eviyeyi temizlemek, kapıların temizliği, kapıların üstünün ve yaninin temizlenmesi, mutfakta genel temizlik ve eviyenin ciflenmesi, ocağın ciflenmesi, buzdolabının dışının ve üstünün silinmesi vs şeklinde.
Kadın da her şeyi yapar, yaptıkça tikler.
Sen sağ ben selamet :)
Hem yazan tüm işleri yapacağını taahhüt eder, sizin haklariniz korunur, hem "şunu bunu da yap" diye ekstra iş kitlemezsiniz onun haklari korunur.