- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 40.001
-
- Konu Sahibi Zeynep Doganer
Yolun yarısı sırılsıklam aşık olacak yaşıda geçmişiniz mantığın ağır basacagi bir yaş kavak yelleri çoktan esip bitmiştir başınızda.. ofiste sabahlayan çocuklarıyla arasını iyi tutamayıp sizi suclayan birini kocam demenizin altındaki nedeni merak ettim ?
Bir kadının ne olursa olsun evli bir adamla imam nikahı kıymasını (!) böyle masumlaştıramazsınız.. Mevzu ikinci birinci eş değilki, aramızda 3. eş olan bile var.. Üzerine imam nikahı kıyılan kadın siz olsaydınız da böyle düşünür müydünüz? Ayrıca 3 yıl ayrı yaşamış bu insanlar , bu durumu ispatladıktan sonra eğer o adam isteseydi eşinden tek celsede boşanırdı.. Adam bu kadını resmen kullanıyor, hanımefendi gözünü açacak, kendini bu durumdan kurtaracak ...Ne kadar üzücü yorumlar yapmış herkes.ablanin neler yaşadığını neler düşündüğünü net bilmiyoruz.bazi yorumlarda sakince durumunu da anlatmaya çalışmış.derdini paylaşmak için buraya yazmıştır heralde.ama ben kendi açtığım konu da da burada da (ben nikahliyken ) hep ikinci eş olmuşsunuz yorumu oluyor.ben çok şaşırdım açıkçası.evet keşke en başından hala nikahlii olan biriyle beraber olmasaymis.bosansalar sonra nikah yapıp birlikte baslasalarmis.ama olan olmuş.
Abla da durumdan rahatsız zaten.ilk evliliği iyi geçmemiş uzun yillar yalnız kalmış sonra bu beyle bı şekilde olmuş.
Birisi metres demiş.birisi başka kırıcı cümleler kurmuş.ben çok üzüldüm.zaten yaşadıkları normal değil.bide biz uzucez.
Bu arada linç yemek istemezdim ama göze alarak yorum yapıyorum.
Kadının yaptığı doğru demiyorum.imam nikahı normaldir demiyorum.ablanin ne yaşadığını bilmiyoruz.her ne olursa hemen sen ikinci kadınsın sen metressin sen kandiriliyosun sen bunu nasıl yaparsina bağlıyoruz olayı.kadinin derdi var.ya ablacım keşke böyle yapmasaydin bunu düzeltmek lazım dememiz daha iyi gelmez mi ona.Bir kadının ne olursa olsun evli bir adamla imam nikahı kıymasını (!) böyle masumlaştıramazsınız.. Mevzu ikinci birinci eş değilki, aramızda 3. eş olan bile var.. Üzerine imam nikahı kıyılan kadın siz olsaydınız da böyle düşünür müydünüz? Ayrıca 3 yıl ayrı yaşamış bu insanlar , bu durumu ispatladıktan sonra eğer o adam isteseydi eşinden tek celsede boşanırdı.. Adam bu kadını resmen kullanıyor, hanımefendi gözünü açacak, kendini bu durumdan kurtaracak ...
Keşke kendinizden örnek vermeseydiniz bu hanım Efendi'nin birlikte olduğu kişiyle sizin eşinizin pek farkı yok konunuzu okuduğumda ..Ne kadar üzücü yorumlar yapmış herkes.ablanin neler yaşadığını neler düşündüğünü net bilmiyoruz.bazi yorumlarda sakince durumunu da anlatmaya çalışmış.derdini paylaşmak için buraya yazmıştır heralde.ama ben kendi açtığım konu da da burada da (ben nikahliyken ) hep ikinci eş olmuşsunuz yorumu oluyor.ben çok şaşırdım açıkçası.evet keşke en başından hala nikahlii olan biriyle beraber olmasaymis.bosansalar sonra nikah yapıp birlikte baslasalarmis.ama olan olmuş.
Abla da durumdan rahatsız zaten.ilk evliliği iyi geçmemiş uzun yillar yalnız kalmış sonra bu beyle bı şekilde olmuş.
Birisi metres demiş.birisi başka kırıcı cümleler kurmuş.ben çok üzüldüm.zaten yaşadıkları normal değil.bide biz uzucez.
Bu arada linç yemek istemezdim ama göze alarak yorum yapıyorum.
Kadının başına ne geldiğini ne yaşadığını bilayiz.kabaca anlatmış.belli ki durumu da iyi değil.hemen önceleri çıkartmaya başlamısiz.benim konum ayrı.ben 11 yıllık evliyim ve maddi sıkıntılarımız la alakalı konu açtım.he beni de halen ikinci eş olarak görüyorlar Allah'tan metres demediler.bilmiyorum belki ben çok hassasım.diger bı konuda banyo kv konusu orada da ablaya demedikleri kalmamış.benim eşim evde kalıyor bide pek fark yok demişsiniz ama.bide eşim diyorum ama yanlış mı acabaKeşke kendinizden örnek vermeseydiniz bu hanım Efendi'nin birlikte olduğu kişiyle sizin eşinizin pek farkı yok konunuzu okuduğumda ..
Metres demeleri tabiki çirkin onaylamiyorum..ama evlilik dışı ilişkiyi de onaylamiyorum bu bey bayanı kullanıyor eşinizde sizi o manada aynı dedim medeni durum için değil..Kadının başına ne geldiğini ne yaşadığını bilayiz.kabaca anlatmış.belli ki durumu da iyi değil.hemen önceleri çıkartmaya başlamısiz.benim konum ayrı.ben 11 yıllık evliyim ve maddi sıkıntılarımız la alakalı konu açtım.he beni de halen ikinci eş olarak görüyorlar Allah'tan metres demediler.bilmiyorum belki ben çok hassasım.diger bı konuda banyo kv konusu orada da ablaya demedikleri kalmamış.benim eşim evde kalıyor bide pek fark yok demişsiniz ama.bide eşim diyorum ama yanlış mı acaba
Eşiniz dedim diye kızmayın lütfen üye eşi olarak görüyor ben napayım .Böyle şeylerin özendirilmesi her platformda bana yanlış gelir . Burda da böyle başlıkların açılması konusunda çok rahatsızım . Ha bir de intihar edeceğim konuları .
Bakın aklı başında bir insansınız , neyi ne zaman yapacağınızı bilirsiniz . Ama burayı okuyan ergenler veya aaaa bak bu kişi de böyle yaşıyor deyip cesaretlenebilir.
Başınızdan bir evlilik geçmiş , az çok bilgi birikiminiz var . Tamam akıl akıldan üstündür ama bir de kendi ortamınızı kendiniz bilirsiniz . Bana sorarsanız eşinize karşı haksızlık yapıyorsunuz . Belli ki çocuklarına değer veriyor . Biraz konularına dahil olmayın lütfen.
Ben asla onaylıyorum demedim.her konuya fazla kaba yaklaşıyoruz demeye çalıştım.sadece benim konum bu konu için değil.asla nikahsız yasamaymis evliyken bekleyip bosanmaymis kabul edilecek bişey değil.tabii Allah korusun büyük konuşmamak lazım cocuklarimiz var ama yazık ben yapılan ağır yorumlara üzülüyorum.ayrica evet bu adam bu kadına daha çok çektirir.Metres demeleri tabiki çirkin onaylamiyorum..ama evlilik dışı ilişkiyi de onaylamiyorum bu bey bayanı kullanıyor eşinizde sizi o manada aynı dedim medeni durum için değil..
Onda hem fikiriz bazen yorumların ölçüsü kaçıyor üslubu bozmadan hakaret etmeden konuşmak lazım ...Ben asla onaylıyorum demedim.her konuya fazla kaba yaklaşıyoruz demeye çalıştım.sadece benim konum bu konu için değil.asla nikahsız yasamaymis evliyken bekleyip bosanmaymis kabul edilecek bişey değil.tabii Allah korusun büyük konuşmamak lazım cocuklarimiz var ama yazık ben yapılan ağır yorumlara üzülüyorum.ayrica evet bu adam bu kadına daha çok çektirir.
Bana adam hala evli olabilir gibi geliyor...Adam evliyken birlikteymiş konu sahibiyle
Resmî nikahlı veyahut değil, nihayetinde bir ilişki kurulmuş, emek verilmiş. Aranızda eşinizin eski eşi ve ailesi konusunda bi iletişimsizlik olduğu çok açık ve ne yazık ki ikinci evliliklerde bu denli şeyler yaşanıyor. Üstüne gitmemeye çalışın çünkü bir süre sonra mutlak geri tepecektir. Biliyorum belirsizlik berbat bir durum ama biraz geri çekilip sabretmek daha doğru olur. Evlatları ile iletişimini düzeltmeden size yönelmesi pek mümkün değil gibi duruyor yazdıklarınızdan. Eve gitmemek bıraz daha iyi gelecekse gitmeyin uzaklaşın ve fazla düşünmemeye çalışın. Böyle zamanlarda insan aklı onunla oyunlar oynayabiliyor. Oyalanin, kendinize odaklanin ve hiç aramayın. Önun de sonunda size gelecektir. Kendinizi geri çekmeniz daha hayırlı olacaktır bu durumda. Kolaylıklar diliyorum..Merhaba, malesef kocamla tanıştığımızda üç senedir fiilen ayrı ülkelerde yaşasalarda eski eşiyle resmi nikahlıydı. Sonrasında boşandı.
Biz dinen nikahlandık. Düğünü corona sebebiyle erteledik. Kocam eski eşi veya çocuklarıyla ilgili bir konuşma olduğunda geriliyor. Küsüyor.
Konuşmuyor. Eve mecbur kalmadıkça gelmiyor. Geceyi ofiste geçiriyor. Bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum. Defalarca konuşsakta
durum değişmiyor. Son olayda çok kırıldım. Bana çocuklarıyla onu düşman etmek istediğim iftirasını attı. İki çocuğu da 18 yaş üzeri.
Çocuklar boşanma davası esnasında cepten bloke ettiler. Ortalama altı aydır konuşmuyorlar. Babaları onlardan haber almak için dayıları ile irtibatta kalıyor. Eski karısI cep telefonu numarasını değiştirdi ve hiç konuşmuyor. Kocam onlardan haber alabilmek için tanıkdık araya koymak yerine dayılarıyla sürekli irtibatta kalmayı tercih ediyor. Bunun yerine başka bir çözüm olsa daha iyi olmaz mı? diye sorduğum için bana sanki benmişim gibi sebep çocuklarına onu düşman etmek isteğiyle suçladı. Duyduklarıma inanamayıp: Allah seni bildiği gibi yapsın. dedim. İki gündür konuşmuyor. Dün geceyi ofiste geçirdi. Benim de bu akşam eve gidesim yok. Sizce onun gibi davranmam nasıl olur? Genelde anlayışlı ve uyumlu biriyim, ama artık yoruldum. Asıl böyle bir laftan sonra küsüp konuşmaması gereken ben olmalıydım diyorum. Eve gitmek istemememin sebebi bu değil. Yalnızca, eve gelecek mi, konuşacak mı, selam verecek mi, sen nasıl davranacaksın, gelmediyse şuan ne yapıyor? Düşüncelerinden kurtulmak. İlk evliliğim güzel geçmedi. O günlere dönmek. Bunları düşünmek istemiyorum. Eve gitmessem daha az düşünürüm diyorum. Siz ne dersiniz?
Güzel kardeşim bu hanımefendi derdini yazdı, önce insanlar kendi fikirlerine göre yorumladı. Ama daha sonraki mesajlarında “ben yurtdışında yaşıyorum, nikah önemli değil, ben nikah kıyarsam zararlı çıkarım” gibi cümleler kurduktan sonra iş bitti zaten.. Adam eski eşi ve çocuklarının peşinde, ofiste yatıyor, hanımefendi hesap kitap peşinde vs... Bunların hepsini geçtim nasıl olurda bir kadın başka bir kadını arayıp “sen gelmiyorsan ben kocanla birlikte olacağım” demeyi kendine yakıştırabilirKadının yaptığı doğru demiyorum.imam nikahı normaldir demiyorum.ablanin ne yaşadığını bilmiyoruz.her ne olursa hemen sen ikinci kadınsın sen metressin sen kandiriliyosun sen bunu nasıl yaparsina bağlıyoruz olayı.kadinin derdi var.ya ablacım keşke böyle yapmasaydin bunu düzeltmek lazım dememiz daha iyi gelmez mi ona.