Eve gitsem mi?

İçerikler birleştirilebilir mi?
Yazılımda sorun yaratabiliyor, o yüzden konu birleştirmeyi tercih etmiyoruz.
Konu sahibesinin diğer 2 konusu başka uygun bölümlere taşındı, onlara cevap yazmak yerine yalnızca bu konusunu takip edip yorum yaparsa diğerleri aktifliğini yitirir zamanla.

Sanırım bu adamdan hayır gelir mi sorusuna tam bir yanıt bulmalıyım.
Bu adamdan hayır gelmez, net. Sorunlardan kaçan, eski eşi unutamamış, çocuklarla olan probleme bile sizin yüzündenmiş gbi davranan, kalkıp gidip ofiste yatan ki ondan da tam emin olamazsınız bir herif bu. Bunla olacağına yalnız olun çok daha iyi. Ekonomik durumunuzda iyiymiş , ne gerek var böyle bir varlığın derdini çekmeye

Şu yazınızı okuyana kadar sizinle empati yapmaya çalışıyordum...!
Siz yaşadıklarınıza razısınız.. Ne demek şartlarım çok iyi, nikah yaparsam zararlı çıkarım
Benim kastettiğim imkanlar bunlar değildi, acaba çaresiz mi kaldınızda bu aşağılayıcı tavırları sineye çekiyorsunuz diye düşünmüştüm açıkcası Size o adamdan , o adamada sizden hayır gelmez maalesef Gönül bağı, yol arkadaşlığı nerede kaldı ya.. Ben ve benim gibi düşünenler mi salak yoksa sizin gibiler mi çok akıllı anlayamadım, şaşırdım kaldım..

Sanırım yanlış anlaşıldı. Yukarıdaki yazıya cevaben yazmıştım. Resmi nikah yapmak istemiyorum manasında değil. Gönül bağı, yol arkadaşı olarak düşündüğüm için resmiyeti ayreten bağlayıcı görmüyorum. Maddi ve resmî güvence dışında manevi yaptırımı yok bence. 30 senedir yurtdışında olduğum için biraz resmî nikaha farklı bakıyorum. 50 senelik çiftler var resmiyette evli olmayan.

Bu yazdığım Türkiye için geçerli değil. Orada anlayış farklı. Resmî bağ olmadığı an insana değer verilmiyor. Dini, ahlaki baz alınmıyor yani. Orada yaşasam kesinlikle farklı olurdu.

Nerede yaşarsan yaşa resmî nikah önemlidir.. Bunun ileri görüşle, geri görüşle, yurtiçiyle yurtdışıyla alakası yok...!
Resmî nikah eşlerin sosyal hayatlarını , doğacak çocukların maddi manevi haklarını güvence altına almak ve toplumun ahlaki yapısını korumak için vardır.. Gönül bağına gelince önce çok genç ve aşık olduğunuzu düşündüğüm için sizi kırmamak adına yazmak istemedim ama kocam dediğiniz adam eski (!) karısının peşinde hala, o kadın bu adama yeşil ışık yaktığı an ilk gözden çıkarılan siz olursunuz, sizin durumunuz bu kadar ortada..

Sizde her ikisi de yok ama ne gönül bağı ne resmi nikah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…