Eve gelip gitmek bilmeyen arkadaş

Şaka mısınız böyle bir şeyi nasıl kabul ettiniz. Kızı Denizli’de ameliyat olamıyor muymuş da oraya kadar gelmiş akrabaları varken aylardır sizde kalıyor. Bu işte bir iş var ne siz ne de karşı taraf normal gelmedi bana.
Demekki herkes kovmus bunu nasl oldgunu gormusler gitcek yeri yok var da yok.birde bunu bezdireyim demis gelmis.siz nedeyin blyonmu canm bak yanlis anlama esim evde yabanci istemyor benim esim asabi.bir kalacak yer bulabilirmisin acaba.bilyon bizim durumlarda bole iste napcan kocam kizgin titiz de.kocan o kadini iki gun ters baksin laf soksun e sen misafrlikten ciktin artk kalkin ikiniz yapin bulasigi falan desin ama kizarak desin.anlamazsa iki gun kizgin davrannca titiz de istemyo kimseyi de bu

Yok artik gercek mi okuduklarim:oha:
Arkadasim canim cigerim fakat bulundugu sehirde kalma durumum vardi ki cocugum bile yok.
Esi rahatsiz olur kizi zor durumda birakmayim diye gitmedim bile evine:KK12::KK12:
Kaldi ki sizinkisi keyfi olmus biraz. 2 aydir hergun doktora gitmiyor herhalde? Doktor gun verir gider denizli ye ameliyat zamani gelir.
Acik acik konus. Eger ki gorusmeyecekse de gorusmesin hiiccc umrumda degil.
Hatta mumkunse gorusmesin bir daha.
Esiniz de masallah peygamber sabri varmis ki kovmamis.
Bir de olayin farkli boyutu var.
2ay boyunca akrabam olmayan bir insanin evimde ne isi var?
Ya dese ki esi bana yanlis bir davranista bulundu. Ayikla pirincin tasini artik
Pesss sizeee
Kadin resmen abone olmus. Valla aile onemli kusen konusmayan konusmasinbbisey oldmu o mu koscak ailenmi dmi yani

Ya kızlar canıma bağrıma tak dedi size yazıyorum artık akıla ihtiyacım var. Benim bir arkadaşım var 10 senelik. Onun iki çocuğu var büyüğü kız ve 8 yaşında, küçüğü erkek ve 2 bucuk yaşında. Ben evliyim ve 1 oglum var onun oglundan 2 ay küçük. Bu arkadaşım benimle aynı memlekette oturuyordu k.maraşta ve şu an eşiyle boşanma aşamasında olduğu için denizliye baba evine döndü. Kızının küçük bir rahatsızlığı var ve ufak bir ameliyat gecirmek zorunda kaldigi icin k.marasa gelmek zorunda kaldi arkadasim. Burda da kalacak amcasi akrabasi vs var ama bende kalmak istedigini söyledi ben de kabul ettim. Ama bana en başında bende sadece 1 ay kalacagini söyledi. Bundan iki ay önce cikti yanima geldi 2 aydir bende kaliyor ve kizinin ameliyatina 10 gün var daha. Cocuklari cok yaramaz ve özellikle benim oglumla yaşıt olan benim oğluma sürekli vuruyor sacini cekiyor oyuncaklarini alip bunlar benim vermem diyor.. mesela oglum nereye otursa oraya oturmak istediginu söylüyor evin icinde ve ben arkami döner dönmez oğlumun çığlığı duyuluyor artık ev işini bile göremez oldum cocuga birsey yapacak diye. Onlar geldiginden beri oglumun sürekli bir yerleri şişip morarıyor eşim sürekli bana kızıyor. Ve arkadaşım bunları duymazdan geliyor yani oğluna neden böyle yapiyorsun demiyor neredeyse. Esas sorun şu ki eşim normalde evde yabancı insanları sevmez. Bu arkadaşım bana gelirken 1 ay kalacagim dedi ben zar zor esimi ikna ettim. Arkadasim 2 ay oldu hâlâ gitmeye niyetli degil. Eşim akşam eve gelmek istemiyor artık gürültüden. Arkadaşımın gitmesini istiyor ben de ne yapayım kovayım mı diyorum her gün birbirimuze giriyoruz canıma bağrıma tak dedi artık. Arkadasimin kizi 5 martta ameliyat olacak ama küçük bir operasyon oldugu icin hastanede yatmasina bile gerek yokmus. Sözde bana kizin ameliyatina kadar sendeyim dedi ama sonrasinda da gitmemesinden korkuyorum arada kalmaktan biktim artik. Ne olur bana yardim edin bir akil verin yüzüne söylesem eşim istemiyor diye olmuyor. Kendisi çok rahat bir insan akşam eşim eve geldiginde hic cekinmedigi icin nerdeyse esimle 2 aydir baş başa vakit geciremiyoruz. O da bunalip bana sariyo haliyle. Kayinvalidesi cocuklara cok düşkün bana gönder diyor ama cocuklarini onlara göndermiyor israrla ikisini de bizim eve getirtiyor. Ki kendisi tekrar denizliye dònecek ve babalarini aylarca göremeyecekler kendisi bunu hic düsünmüyor. Hem onlara birakayim cocuklari elin evinde kimseyi rahatsiz etmeyim hem de doyasi vakit geçirsinler demiyor. Bana bir akil verin kirmadan nasil gönderirim evden onu :KK43:
Hiçbir şey sizin evinizdeki huzurdan önemli değil bırakın kırılıyorsa kırılsın

Konu sahibi iki kez açıkladı, ameliyat için çocuğa rapor vermişler. Derslerden geri kalmaması için de şimdi bulunduğu yerdeki eski okulu geçici olarak derslere alıyormuş çocuğu.
Keşke konuları tam okumadan asılsızlık iddialarına girmeseniz...
Ben sizi alintilamamistim ama siz

Alintilamissiniz ona istinaden yazicam burada 60 sayfa 100 sayfa ilerleyen konu oluyor herkes her sayfayi tek tek okuyamaz illa yorum yapmak icin okumak zorunluluguda yok bildigim bana abes geldi fikrimi beyan ettim bunu yaparkende hakaret falan etmedim uyeye fake de demedim dikkat ederseniz konusuna abartilmis dedim halada son cozum mesajinda kardesimden gibi masj attik kocasiyla kavga ediyor diye bizimkiler birnirine girdi senin yuzunden diye ben gittim sonra eve haberim yok dedim kardesim habersiz atmis dedim kismi icin dusuncem ayni abartilmis geliyor
2 ay 8hafta 61 gun eder hanimefendi kv kp kabul etmiyor cogu kisi o kadar zaman evine iki cocukla kim kimin evine kurulur cocugu cocugunu dover ustune makarna pisir yiyem der hicbirseye el atmaz kocasiyla girtlak girtlaga gelirde bekler ustelik 10 yillik arkadas cocukluk arkadasi degil aile degil akraba degil ne bileyim ben yaniliyirsam da bu hanimi muzede sergilesinler ben boyle bir sabir ornegi olacagini dsunemiyorum

Bu arada maddi imkanimiz pek iyi degil ve onlar sürekli acikiyorlar. 2 saate 1 aciktik ne yesek diye soruyor arkadasim. Evde yemek yapacak birsey kalmadi alacak imkanim yok. Ve arkadasim yemek vakti geldigi zaman ne pisirelim demiyor. Bana aciktik yaa kalk bi makarna pisir de yiyelim, aciktik ya kalk şunu yap da yiyelim diyip duruyor ev isi konusunda hic birseye karismiyor. Misafir gibi oturuyor ama benim bildigim misafirlik 3 gündür sonrasi ev sahipligine girer. Ne bulasiga karisiyir ne temizlige. Aksama kadar evde 3 tane cocuk kendisi zaten ilgilenmiyor ben sürekli onlarla bas etmeye calisiyorum oglu benim cocugumun canini yaktigi zaman artik onu parcalamak geliyor icimden. Agzimi acsam yaa öyle söyleme ne biçim insansin cocuk o daha akli mi yetiyor diye oglunu kucakliyor hemen laf da söyletmiyor. Cocugumun cani yanmasin diye ona baksam bir dünya ev isi üstüme kaliyor ev isini yapsam artik cocugun bir yerlerini kiracak diye korkuyorum ne yapacagimi sasirdim iyice cok bunaldim :KK12:
Açık açım söyleyin böyle şeymi olur arkadaşım. Ayrıca bu kişi bence sizin arkadaşınız falan değil resmen size yerleşmiş ve kullanıyor apaçık. Siz evlisiniz bir düzeniniz var ve eşinizin kabul etmemesi çok haklı evde yabancı bir kadının kalması hiç uygun değil sonuçta adam rahat edemez onu geçtim bu kadın hiç çekinmiyormu kendisi sizin yerinzde olsa bence asla kabul etmez kusura bakmayın ama bence açıkça söyleyin

Bu arada maddi imkanimiz pek iyi degil ve onlar sürekli acikiyorlar. 2 saate 1 aciktik ne yesek diye soruyor arkadasim. Evde yemek yapacak birsey kalmadi alacak imkanim yok. Ve arkadasim yemek vakti geldigi zaman ne pisirelim demiyor. Bana aciktik yaa kalk bi makarna pisir de yiyelim, aciktik ya kalk şunu yap da yiyelim diyip duruyor ev isi konusunda hic birseye karismiyor. Misafir gibi oturuyor ama benim bildigim misafirlik 3 gündür sonrasi ev sahipligine girer. Ne bulasiga karisiyir ne temizlige. Aksama kadar evde 3 tane cocuk kendisi zaten ilgilenmiyor ben sürekli onlarla bas etmeye calisiyorum oglu benim cocugumun canini yaktigi zaman artik onu parcalamak geliyor icimden. Agzimi acsam yaa öyle söyleme ne biçim insansin cocuk o daha akli mi yetiyor diye oglunu kucakliyor hemen laf da söyletmiyor. Cocugumun cani yanmasin diye ona baksam bir dünya ev isi üstüme kaliyor ev isini yapsam artik cocugun bir yerlerini kiracak diye korkuyorum ne yapacagimi sasirdim iyice cok bunaldim :KK12:
Bence misafir geleceğini yaşlarının büyük olduğunu ve çocuk sesini kalabalığı kafasının kaldırmadığını ve kibarca sen amcana mı gitsen yatılı gelecekler mi deseniz acaba ameliyat zamanında gelmiş olsalar hadi 1 hafta vs. Tamam da insan 2 çocuğuyla baba evine sığamazken kanbağı olmayan bir evde nasıl bu kadar rahat eder eşiniz çok haklı bence aranızın bozulmasına müsade etmeyin önemli olan siz çocuğunuz eşiniz. Hiç olmadı cenazemiz var biz gidicez ailecek deyip bişeyler uydurun ama evi ona tek bırakamayacağınızı kendisinin başının çağresine bakması gerektiğini söyleyin küsen küssün zaten yaptığınız iyilik göze görünseydi misafir gibi oturup hizmet beklemez bu kadar geniş davranmazdı.

Ben cok konustum onunla cocugu hakkinda. Cocuk ilgisizlikten böyle yapiyor dedim. Allah askina neyini eksik ediyorum diyor. Aciktim dedikce tutusturuyor cocugun eline abur cuburu yığıyor oyuncaklarını önüne sakın beni rahatsiz etme diyor. Aksama kadar deli gibi bir elinde tlfn bir elinde sigara.. sigaranin biri yanip biri sönüyor cocuk konusurken tlfndan kafasini kaldirip cocugu dinlemiyor bile. Bin kez uyarmama ragmen hep ayni yani..
.
İyi niyetinizden hiç şüphem yok ki akrabanız bile olmadığı halde bunca zaman evinizi açıp sabretmişsiniz
Sadece çocuğa üzüldüm inşaAllah o annede tez zamanda uyanır

Boyle bir durumda kadin mi suclu oluyor sadece ? Kocanin hic mi sucu yok ?
Bu kocalarda bu kadar mi basiretsiz yahu, eve gelen misafire goz koyacak kadar karaktersiz kocayi da es diye yanimda gezdirmem.

Siz eviznize iki ay bir kadını alırmısınız, normal bir davranışmı bu? Ben kocasından bahsetmedin. Biz her ahlaksız ortamı sağlayalım ama tek suçlu erkekler olsun. Biz kadınlarda artık kendimize gelmemiz lazım. Eğer yuvalar yıkılıyorsa bu sadece erkekelerin suçu olamaz.

Açık açık söyle öyle arkadaş mı olur ya kendi boşanmis senide boşattircak öyle şeymi olur akrabası varken sende kalması saçma. Arkadaşına güzel bir dille deki ailem arıyor sürekli bukonuda rahatsız olmuşlar evimde kalmandan benim için sakıncası yok ama ailem tepki gösterdi dersin. Annene babana söyle anlat durumu kızla konuşsunlar .kızım senin evin barkın yok mu okadar uzun misafirlik olmaz desinler. En fazla 3 gün olur misafirlik. kusura bakma canım ama hata sende en başta kabul etmeseydim keske açık açık söyle olmaz böyle asla. Sanki sen hizmetçilerimisin kocan onlar için mi çalışıp eve ekmek getiriyor sizin içinmi anlamadım yani....

Ya canim ben de böyle konularda hep çekingen davranirdim..aman söyleyemem uzulmesin vs vs gibi..ya bi gun komsumla bir olay yasadik çatır çatır söylüyor benide kırıyor ve de farkinda o gunden beri karsimdaki kisi bana bir seyi rahatsiz oldugumu bile bile yaparsa bende aynisini yapiyorum...canini sıkıyorum ..

Komsum gunde 3 4 kere disari cikan bir insan. Ve her ciktiginda 4 yasindaki kizini bana birakiyor benimde 3 yasinda bide 6 aylik kizlarim var onlara yetemezken bide o geliyor..bir iki kere musait degilim dedim anlamadi birakti..acikca esim istemiyor dedigimdede esime bin turlu sey soyledi..o zaman kayış koptu bende dedimki ya karsindaki senin uzuldugunu takmiyosa sende ver veriştir..simdi bana birakmiyor hanimefendi..ama cocuguna bakicilik yapmadigim icin sucluyum..

Yani demem oki bosver esini kotu bilsin..esim istemiyor de..valla iyi dayanmışsın yaa..hizmetcisimi var onun rahatliga genislige gell..vala bosanma asamasinda olan. Bir kadinin 2 ay boyunca ustelik kendi evi ayni sehirdeyken sizde kalmasi yüzsüzlük resmen..kocandan dami utanmiyor yaa..peki kizi kocasi nasil mudahale etmiyor antep erkegi kiskanc olur..kizin ailesi yok mu sahipsiz gibi gelmiş buralara tek basina 2 aydir evli arkadasinda bu insanin etrafinda hic aklli bir insan yok buna akil verecek..ayrica denizlinin pamukkale araştırması neyine yetmemiş..Iyi dayanmissin ablam kizkardesim geliyor haftasonlari yemek istiyolar kalkip yapin diyorum biktim ben yapmaktan diyorum:))ayrica iste yaptir ona ohh miss valla yan gel yat gidermi hic hanim ablamiz..sen onu şutla gidecek yeride coktur emin ol..hic bi yer olmasa bile kocasina desinki evi bosalt cocuklarimla kalacam bu kadar basit..
Benim annem bile benim evime gelmiyor 30dk yol. Kız kardeşlerimde gelmiyor. Kaynanam en fazla 2 gün kalmıştı. Böyle şey olmaz. Kocan haklı 10 yıllıkta olsa bir kadına asla güvenilmez tavırları hiç hoş değil. Kendi çocuğu düzelsin diye senin çocuğunu hasta etcekler. Sen hasta olucaksin. Konuş gitsinler yarın 1 gün daha fazla kalmasınlar.

10 yillik degil 20 yillik arkadasimda olsa bende 2 ay kalamaz kendi yuvasini yikmis simdi sira sizinkinemi gelmis hele sende ne bicim sabir var anlamadim biri benim cocuguma oyle yapcak kolundan tutup koyarim kapinin onune evladimdan ve kocamdan hicbi atkadasim degerli olamaz belliki kullaniyor seni. Sen yollamazsan o yollar seni o evden gibime geluyor

valla dıyeceksınız kı arkadasınıza
aılenı arada nereye gıdeceksen bılet mı alırsın nasıl yaparsın bızım kendı ısımız gucumuz duzenımız var 1 ay dedın 2 ay oldu 3 gunden fazlası mısafır degıldır yabancı degılsın dırek soyluyorum benım cocuklarımın duzenı bozuldu dıyeceksınız

ne munasebet ya ne ısı var sızde tovbeler olsun

Siz eviznize iki ay bir kadını alırmısınız, normal bir davranışmı bu? Ben kocasından bahsetmedin. Biz her ahlaksız ortamı sağlayalım ama tek suçlu erkekler olsun. Biz kadınlarda artık kendimize gelmemiz lazım. Eğer yuvalar yıkılıyorsa bu sadece erkekelerin suçu olamaz.
Cok acil , cozulemeyeck bir durum olursa alirim. Misafir alinca ahlaksiz ortam saglandigini da ilk defa duyuyorum.
Erkeklerde bu kadar basiretsiz mi ?
Kusura bakmayin bakis acimiz farkli sizin gibi dusunmuyorum.

Yazicak cok sey var da nereden baslayim bilemedim.
Neden kucuk bir ameliyat icin taa Denizli'den K. Maras'a gelmis anlanadim.
Neden ameliyata 2 ay kala gelir onu da anlamadim.
Akrabalari varkeb neden evli arkadasinda kalir onu da anlamadim.
Esimle arkadasim da olsa baska bir kadinin bir ay hatta iki ay hem de cocuklariyla ayni evde ayni cati altinda kalmasina razi olmazdim. Onunla tuvalet ve banyomu bu kadar sure paylasmak da istemezdim. Her insanin bir ozeli var bence. Arkadaslik da bir yere kadar.
Eger yemek bulasik ev isleri gibi durumlarda yardim etmiyor, hatta cocuklariyla bile ilgilenmiyorsa kendimi kullanilmis hissederdim ve rahtsizligimi dile getirirdim. O beni uzuyorsa ben soylediklerimin onu uzup uzmemesini takmazdim. Sen katlanabiliyorsan o da katlanir soyledikletine merak etme.
Eger bir insan bu kadar yuzsuzse o evden de biraz zir gider. Belli ki baba evine sigamamis ama sizin eve sigmis. Ya kendine bir ev kiralasin ya da ameliyattan sonra gitsin ama bilmeli ki misafirligi bitmis onun. Ben bu insanla bir daha gorusmezdim..boyle bir arkadasim olmasini hic istemezdim. Varligi zarar insana cunku.
Ben ya acik acik konusurum ya da yapamiyorsam evime yatili misafirlerim gelecek ev de musait degil siz de artik diger akrabalariniz da kalin derim.
Ben buradan sinirlendim siz nasil sabrediyorsunuz?

Back
X