Çamaşır suyuyla temiz olduğunu sanmak diye yazılı olmayan bir kural var bizim toplumda çünkü…Ben her duş sonrası yapmam haftada 1-2 sizin gibi ama çok temiz hanımefendiler meğer yapıyormuş linçlemek istedilerilk zamanlar söylüyorum çok hassas davranıp zaman geçtikçe salma hali oluyor
Sino çamaşır suyundan gittiği için oraya takıldık. Ben çamaşır suyu kullanıyorum demedim. Hatta sadece tuvaletlerde kullanılmalı diye en başta yazdım. Siz banyoda kullanmak sağlıklı değil dediğiniz için mutfakta kullanmak nasıl bir çelişkidir diye sorduk genel olarak. Konu ben değilim titiz bir insan da değilim dedim gerçi ama konuyu benim temizlik alışkanlıklarıma çekecekseniz de sorun yok. Günlük banyo mutfak temizliği dışında bir şey yapmıyoruz. Banyo eşimde mutfak bende, çünkü evde ikimiz yaşıyoruz. Mümkün olduğunca doğal deterjanlar kullanıyoruz, mümkün değilse az kullanıyoruz. Cilt hastalığım var zaten benim suyla deterjanla iş yapamam. Geri kalan her şeyi kadın hallediyor işte.Basmaya iğrnemiyorum basılıp evi içinde gezilme filri benim anlayışıma göre hijyenik gelmiyor. Her banyodan sonra nasıl çamaşır suyu nasıl kullanmıyorsunuz diye bir ton yorum yapıp bu bir rutindir deyip ben kullanmıyorum demek de ne biliyim. Suyla temizlediğimi söyledim ama okumayıp yorum yapma gayretindesiniz. Çekpasla camları çekmek fırçalamak vs benim vaktimi alan birşey ve bunu ben yapmayı tercih etmediğim için haftalık bazen haftada 2 yaptırıyorum yazmıştım zaten. Kendim yapmayı etmiyorum diye de bu durum diğer temizlik kurallarımı sorgulatmaz, kendim yapacak olsam konu da açmama gerek kalmazdı
Duvardakiler çikolatadır inşallahKonu üzerine karşıma çıkanpü kahretsin
Ben sadece size yazdım görmedim o kısmıSuyla temizleyip duruluyorum tabiki çamaşır suyu ile temizlemekten bahsediliyor
çamaşır suyu olmaz başka bi temizleyici olur şart değil tabi ki benim fikrime göre deSino çamaşır suyundan gittiği için oraya takıldık. Ben çamaşır suyu kullanıyorum demedim.
Konuyu anlamayan var, anlayıp tek derdi açık yakalamak ( açığım olacak bir tarafım yok şükürKadın konu açtığına pişman olmuş. Konu hakkında dediği doğru işini düzgün yapan az insan var. Diğer yandan kovalar ayrı gibi detayları çoksa o zaman işler kadın için de zorlaşıyor.
Duşakabin konusunda hassas olabilir. Hangimizin takıntısı yok ki. Mesela ben de terliksiz yıkanamamNedenini sormayın ben de bilmiyorum çünkü
Yataktakilere benziyor heryerde çikolata yemişlerDuvardakiler çikolatadır inşallah
Bu konuda ciddi anlamda herkes sikayetci. Uygulamalarda bile inanimmaz fahis fiyatlar var. Benim ailemdeki bircok kadin eskiden temizlige giderdi. Hatırlıyorum ananem savcilarin doktorlarin bazi unlulerin evine giderdi. 6 gunu doluydu hatta bazen pazar gunu bile. Evde evcil hayvanlari olanlar vardi. Koca koca camlar. Camasirlara kadar yikarlardi tozlar alinirdi balkonlar perdeler tum ev piril piril olurdu. Tek yardimciydi. Ve hatta cogu zaman hatirlarim yemekleride yapardi sabah kahvalti hazirlar biz o evin sahipleriyle beraber otururudk. Ders calistiriridilari bana. Simdi imkanlar cok daha elverisli. Kurutma makineleri var koltuk baza altlari icin robotlar harika. Ben evlere ve sahiplerine birsey demiyorum ama suanki yardimcilar ananemlerin yaptığı islerin yarisini bile yapmiyor. Bende arada evime aldim. Davlumbazi aynayi silmemis yerlerde hep izler var. Ama evden cikmadan kendisine uygulamadan yuksek puani aldirip oyle gitti. Ogunden sonra birdaha kimseyi almadim. Hergun bir yeri yapıyorum ama temiz yapiyorum. İsimi kolaylastiricak herseyi aldim. Kurutmayi robotu cam silme aparati. En azindan icim rahatEve gelen temizlik icin yardimcilari cok sık degistirme taraftari degilim hem eve alismasi acisindan hem güvendiğim kisiler oluyor ben evde yokken de temizler giderlerdi, 5 senede belki toplam 2 3 kisi degistirdim ama her gelen cok nazli. Degistirme sebeplerim de kendileri saglik sebepleri ile artik temizlik isi yapmayacaklarini soyleyip ayrildi.
Nazli derken mesela haftalik 3+1 eve 1500 tlye hem tam gun gelip hem camlara girmeyi istememek ya da dikkat ettigim seyleri söyleyince imalarda bulunmak”evet takintilisiniz biliyorum gibi” asiri sinirimi bozuyor.
Temizlik kovalarini yer cam kapi olarak ayiriyorum soyluyorum bir sonraki gelmede dikkat etmiyorlar. Ev terliklerini defalarca ayakkabiliga koyma diyorum yine gidip disarda giyilen ayakkabilarin ustune koyuyorlar gibi artik basedemiyorum kendim yapmaya gucum ve zamanim yetmez. Herkes mi boyle isini duzgun yapan yok mu? Sizce fiyat mi düşük kaliyor?Tadilata girdi evim 3 gun ust uste cagirdim yine yetistiremedi ustelik ben de yardim ettim.Yine de çok kötü bırakılan yerler vardı. Guvenecek biri de zor bulundugu icin gecistirmeye calısıyorum bazi seyleri ama kendimi enayi gibi hissetmeye başladım. Çalışıyorum ama gebelik sebebi ile izindeyim ise donunce napcam bilmiyorum. Temizliğe gelenlerde yeni moda mı başladı bir kere gelip baştan savma yapıp gününü bitirip para kazanmak sonra bir daha ister çağır ister çağırma modunda olmak gibi?
bu yaz yaşadığım hırsızlık olayından sonra eve kadın çağırmayı bıraktım. Kendim yapıyorum. Başında bile dursanız olabiliyor. Ben evdeyken ziynet eşyası ve çantasına kıyafetlerimi atmıştıYok hayır yabancı uyruklu değillerdi. Firma 2 kişi gönderiyor fiyatı daha yüksek oluyor ama işlerini tam yapıyorlar. Ben de bayram sonrası çağıracağım. Hırsızlık düzenli gelenler de yapıyor. Ortada para altın vs. bırakmayın, ve başlarında durun.
Dediğinize maalesef katılmıyorum. Çmaşı suyu güzellemesi yapmak istemiyorum ben de cok kullanmak istemiyorum, sirke karbonat bol bol kullanırım ama çamasır suyunun hjyen sağladıgı cok net. Bakterileri öldürüyor. Ortak kullanılan lavabo banyo gibi alanlarda örneğin idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıgı olan biri var ise tek çözüm o bakteriyi yok edecek kimyasal kullanmak. Tabi ki dozunda, gerçekten gerekli zamanda olmak kaydıylaÇamaşır suyuyla temiz olduğunu sanmak diye yazılı olmayan bir kural var bizim toplumda çünkü…
Mutfak tezgahlarına dahi bunu sıkanları biliyorum sonra gelsin egzamadan tut türlü türlü hastalığa kadar bu kadar kimyasala maruz kalmak ne kadar doğru. Hele her banyo sonrası çamaşır suyu? Banyo zaten buharlı bir alan istediğin kdar havalandır o kimyasalı soluyacaksın demek.
Alkol/sirke-karbonat/ cif üçlüsüyle gayet temizleniyor
Geçmiş olsun. Altın ve kıyafet mi çaldı? Ben takılarımı bazanın altına hurçların altına yada dolapta nevresimlerin altına falan koyuyorum. Çalmak için açıp kurcalaması lazım, ben de evde oluyorum o kadar kurcalayamazlar. Ortada mı bırakmıştınız?bu yaz yaşadığım hırsızlık olayından sonra eve kadın çağırmayı bıraktım. Kendim yapıyorum. Başında bile dursanız olabiliyor. Ben evdeyken ziynet eşyası ve çantasına kıyafetlerimi atmıştı
Eczaneden alacağınız oksijenli suyla dilerseniz alkolle gayet yeterli temizlik oluyor bu da yetmezse cifle de konu çözülür. Oksijenli su da kimyasaldır evet ama daha zararsızdır. Bir de tüm bakterileri yok etme anlayışı hastalık getiriyor zaten. Evlerimizde 9000’den fazla bakteri var ve çoğu zararsız. Üstelik çamaşır suyu vb kimyasal ürünler klozetten ve lavabolardan döküldüğünde sularımızı kirletiyor toprağımıza kimyasal kalıntılar ekleniyor. Ben doğru bulmuyorum açıkçası yerine daha doğal ya da daha az zararlı ürünler var siz gerekmedikçe deseniz de dozunu çok aşıyorlar benim gördüğümDediğinize maalesef katılmıyorum. Çmaşı suyu güzellemesi yapmak istemiyorum ben de cok kullanmak istemiyorum, sirke karbonat bol bol kullanırım ama çamasır suyunun hjyen sağladıgı cok net. Bakterileri öldürüyor. Ortak kullanılan lavabo banyo gibi alanlarda örneğin idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıgı olan biri var ise tek çözüm o bakteriyi yok edecek kimyasal kullanmak. Tabi ki dozunda, gerçekten gerekli zamanda olmak kaydıyla
Evet camasır suyu kullanmadıgım zamanlar oksijenli temizleyiciler ile temizliyoruz. biz yıllardır kızım için tedavi görüyoruz enfeksiyon, hastane enfeksiyonu ne varsa yasıyoruz olabildiğine arastırıp makale vs bıkmadan takip ederim. dediğiniz gibi günlük kullanıma düşmemesi gerekiyor binlerce bakteri var evet ama vucuda özellikle böbreklere hayati zarar verecek bakteriler malesef sadece ileri dezenfekte aracları ile geçiyor tabi ki biz istisnai durum da olabiliriz sadece genel bilgilendirme için yazmak istedm okuyanlar için.Eczaneden alacağınız oksijenli suyla dilerseniz alkolle gayet yeterli temizlik oluyor bu da yetmezse cifle de konu çözülür. Oksijenli su da kimyasaldır evet ama daha zararsızdır. Bir de tüm bakterileri yok etme anlayışı hastalık getiriyor zaten. Evlerimizde 9000’den fazla bakteri var ve çoğu zararsız. Üstelik çamaşır suyu vb kimyasal ürünler klozetten ve lavabolardan döküldüğünde sularımızı kirletiyor toprağımıza kimyasal kalıntılar ekleniyor. Ben doğru bulmuyorum açıkçası yerine daha doğal ya da daha az zararlı ürünler var siz gerekmedikçe deseniz de dozunu çok aşıyorlar benim gördüğüm
teşekkür ederim. Şöyle oldu bir süredir evde bazı şeylerim kayboluyordu ayakkabı, elbise gibi. O gün yakaladığımda yatakodasında ütü yapıyordu. Markete çıktım geldim. İçime doğmuş o gün salonu temizlerken çantasını karıştırdım. Çantasında ütülesin diye verilen 2 elbise, bir adet şal, bir minik gece çantası, dolaptan bulduğu bir saat bir altın bilezik ve 2 küpe buldum. Epeydir de bana gelen biriydi. Aslında yan odada olsanız bile kurcalayabiliyorlar. Sürekli başında aynı odada da duramıyorum. Çözümü temizliği kendim yapmakta buldum, abla dediğim biriydi valla insanlara güvenim kaybolduGeçmiş olsun. Altın ve kıyafet mi çaldı? Ben takılarımı bazanın altına hurçların altına yada dolapta nevresimlerin altına falan koyuyorum. Çalmak için açıp kurcalaması lazım, ben de evde oluyorum o kadar kurcalayamazlar. Ortada mı bırakmıştınız?
Skandalteşekkür ederim. Şöyle oldu bir süredir evde bazı şeylerim kayboluyordu ayakkabı, elbise gibi. O gün yakaladığımda yatakodasında ütü yapıyordu. Markete çıktım geldim. İçime doğmuş o gün salonu temizlerken çantasını karıştırdım. Çantasında ütülesin diye verilen 2 elbise, bir adet şal, bir minik gece çantası, dolaptan bulduğu bir saat bir altın bilezik ve 2 küpe buldum. Epeydir de bana gelen biriydi. Aslında yan odada olsanız bile kurcalayabiliyorlar. Sürekli başında aynı odada da duramıyorum. Çözümü temizliği kendim yapmakta buldum, abla dediğim biriydi valla insanlara güvenim kayboldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?