• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen yardimcilar

Bir arkadasiminki de "kurutma makinesi al evin tozu bitmiyo" diyerek zorla kurutma aldirdi kiza :D gerçi memnun ama evinde yer yoktu kadının zoruyla odaya koydu :D
Bana gelen kadın dyson kullanmadığımı görüp fiyat arttırdı. Tam gün için ödeme yaptım 4 saatte yalap şap bir şeyler yaptılar habire telefonla konuşup gittiler. Bir daha tutmayı düşünmüyorum. Arkalarından sürekli temizlemek zorunda kalıyorum

Size bişey diyeyim mi, rahat olunca sizi daha çok sevip daha güzel yapıyorlar temizliği bence. Kasınca uyuz olup inadına yapmıyorlar.

Ben haftada bir ya da duruma göre 2 yarım gün alıyorum. Geçen baktım halıları kaldırıyor abla ya ne uğraşıyorsun o kadar süpür geç dedim. Bir sonraki gelişinde bütün mutfak dolaplarını indirip silmiş ki anlaşmamızda yok, saat 4’tü çıktığında 1’de çıkması gerekiyor. Bu kadınlar rahat oldukları evi benimseyip kendi evleri gibi temizliyorlar. Kesin bilgi, yayabiliriz.
Ya ben de acaba ben mi fazla rahat davrandım diyorum da böyle oldu 😅 bı geldiğinde ebeveyn banyosunu tam beğenmedim kirecler duruyordu hamile olduğum için de kireç çöz kullanmıyorum çok, diğer banyoyu temizlerken abla şu kireç çözücüyü kullan istersen öteki güzel yapmiyor dedim, banyoya epeyi uğraştım ama çıkmamış mi falan dedi bugün söylediğimi kullanmış sıkıntı yoktu banyoyu güzel yapmış. Ev zaten temizlendiği için geçtiğimiz hafta ben de tüm hafta dikkat ettim çok pis değildi genel bir sil şupur olacak artı bir de mutfak dolaplarını istedim. Evden çalışıyorum yanında da durmuyorum rahat rahat yapsın diye. Mutfak dolaplarının alt dolaplarını yapmış üst dolaplarını ellememis alttan bir iki dolabı bırakmış benim peşinden koşmam gerekiyor diyince de ikiletmiyor yapıyor ama ben demeden yap mesela, kapının önündeki mermeri falan surtmus bunu beklemiyordum tertemiz olmuş orası. Brklemedigim şeyleri yapıyor beklediklerimi yapmıyor mesela mutfak dolaplarının neden bir kısmı iner de bir kısmı inmez 😂

Ne zor bir durum ya valla paran da olsa istediğin gibi yapmıyorlar cam kovası ile yer kovasını karıştırmaları tam bir kaos olur benim için 😱kimsenin yaptığını beğenmeyeceğim için kendim yapıyorum 😂bi ara ayaklarımdan rahatsızdım eşim yardımcı alalım dedi yok dedim kalsın düzgün yapmaz bir de sinirlerim bozulmasın 😂

Temizlik kovalarını yer, cam, kapı olarak ayırmak mi ? İmada bulunmamış ki dümdüz gerçeği söylemiş takıntılısınız. Sizin kriterlerinize uyan birini bulabileceğinizi sanmıyorum. Bence en mantıklısı evde olduğunuz gün çağırıp sürekli kontrol etmek yaptıklarını.
Cam silinen kovayla evin içi de silinmez yahu ben de ayırırım evin içine ayrıdır camlara ayrıdır kapıları da bezi sürekli lavaboda yıkayarak silerim kovası bile yoktur.

Camların dışını silince kapkara su çıkıyor sonuçta onu çalkalayıp kaldırıyor öylece. Sonraki gelmede aynı kovayla evin iç kapılarını silmesin bence. Ben dikkat edip söylüyorsam dikkat etmeli diye düşünüyorum
Ben size katılıyorum camların silindiği kovayla bezle içerideki kapıları silse ben kovarım onu net 😂ıyy camlar leş gibi oluyor gel sen içerideki kapıları sil olacak iş değil

çamurlu ayakkabının ayakkabılıkta işi ne anlamadım. çamurlu vaziyette mi koyuyorsunuz ayakkabılığınıza ?
Dışarısının tozu vardır yahu illa çamur mu olması gerek ev terliği dışarıda giyilen ayakkabı terliğin üstüne konmaz.

Yorumlarda kavga bile etmişler 😂ne ara kavgaya gelmişler yahu 😂ayrıca konu sahibi ben size hak verdim çok titiz bir insan olmamakla birlikte temizlikte bazı kurallar vardır ben de onların çiğnenmesini hiç sevmem duşakabine girilen terlikle içeriye girmek benim için bir pislik ibaresidir 😂istediğin kadar duşakabin içini yıka oraya basılan terlikle mutfağa girmek ıyy dedim yani bakteriyi içeri taşımaktır bu benim için

Cam silinen kovayla evin içi de silinmez yahu ben de ayırırım evin içine ayrıdır camlara ayrıdır kapıları da bezi sürekli lavaboda yıkayarak silerim kovası bile yoktur.
Kapılari silmek için bı kova olsa çok daha iyi olmaz mı Niloya? Sürekli lavaboya gidip bez yıkamak çok uğraştırır. Ortalama bı evde 7-8 kapı oluyo. Çok rahat 10-15 kez gitmek gerekir. Kovasi olsa daha pratik olur. Tamam cam silinen kovayla evin içi yerler silinmez ama temizlendikten sonra kapı silinir ya hu.

Ben size katılıyorum camların silindiği kovayla bezle içerideki kapıları silse ben kovarım onu net 😂ıyy camlar leş gibi oluyor gel sen içerideki kapıları sil olacak iş değil
Çamurlu haliyle tabiki silinmez ama kova temizlendikten sonra silinmesi normal ama ya. Herşey ama herşey için ayrı kova kimin evinde vardır? Yer silme kovası tabiki ayrı olur, olmalı. Ama bazı kovaları ortak kullanabiliriz yani diğer türlü kovadan gecilmez..

Keşke temizlik işi artık resmi olarak meslek haline gelse.Yani evlere temizlik.Şirket olarak var ama anlatmak istediğim bu işin eğitimini alacak üslup,yer yordam bilecek kadar eğitimden geçseler .
Hepimiz evde yemek yapıyoruz mesela ama bu işin egitimini alan usta şeflerle birmiyiz değiliz.
Bana gelen yardımcılardan biri hiç unutmam,geldiği ilk gün,ne çok ayakkabin var giymedigin varsa bana verebilirsin demişti mesela.
Başka bı yardımcım,2 çocugum için yaptığım pasta börek ne varsa bir değil geldiği günlerde içinde 2 veya 3 dilim kalacak şekilde tüketiyordu.En son uyarmiştım,ben geceleri yapıyorum abla bunlari, çalışıyorum yoruluyorum,çocuklar okuldan gelince istiyorlar diye.Ben bunu söylerken utandım ama keşke bu raddeye getirmeseydi.
Şusn mevcut yardımcım ile iyi gidiyoruz bakalım.
Ama bu işin sırrı sanırim resmi davranmak.
Ben resmi davranıyorum,net oluyorum, sohbet etmiyorum.
Malesef eskiden alçakgönüllü olayım diye diye tepeme çıkarıyordum.

bir yerde okumuştum, temizlik şirketleri temiz görünsün yeter mantığında çalışıyormuş. sanırım çocuğunuz var, böyle olup üstüne bir de para verecekseniz bırakın kirli kalsın, bir gün süpürge yaparsınız bir gün toz alırsınız. zamanım yok demişsiniz ama siz üstünkörü yapsanız bile yeterli gelir, ne siniriniz bozulur ne paranızdan olursunuz.

Kapılari silmek için bı kova olsa çok daha iyi olmaz mı Niloya? Sürekli lavaboya gidip bez yıkamak çok uğraştırır. Ortalama bı evde 7-8 kapı oluyo. Çok rahat 10-15 kez gitmek gerekir. Kovasi olsa daha pratik olur. Tamam cam silinen kovayla evin içi yerler silinmez ama temizlendikten sonra kapı silinir ya hu.
Evet ama kapıların çok temiz olması için her seferinde bezi arındırıyorum 2 2.5 saat sürüyor tüm kapıları silmek kova yapınca tam temiz olmuyor gibi kapılar camlar için sorun yok da kapılar içeride görüyoruz ya daha temiz olsun diye

Çamurlu haliyle tabiki silinmez ama kova temizlendikten sonra silinmesi normal ama ya. Herşey ama herşey için ayrı kova kimin evinde vardır? Yer silme kovası tabiki ayrı olur, olmalı. Ama bazı kovaları ortak kullanabiliriz yani diğer türlü kovadan gecilmez..
Kendimiz kovayı iyi temizleriz kendimiz için demedim zaten ben gelen yardımcı hassas davranmaz ayırmak en güzeli ben kova yerine bezleri ayırıyorum banyoyu sildiğim bezle evin içini sildiğim bezlerim farklı

Evet ama kapıların çok temiz olması için her seferinde bezi arındırıyorum 2 2.5 saat sürüyor tüm kapıları silmek kova yapınca tam temiz olmuyor gibi kapılar camlar için sorun yok da kapılar içeride görüyoruz ya daha temiz olsun diye
bu angaryayı yapmasını istediğin temizlikçiye günlüğü 5000 tl falan vermen gerektiğinin farkındasındır umarım .

Keşke temizlik işi artık resmi olarak meslek haline gelse.Yani evlere temizlik.Şirket olarak var ama anlatmak istediğim bu işin eğitimini alacak üslup,yer yordam bilecek kadar eğitimden geçseler .
Hepimiz evde yemek yapıyoruz mesela ama bu işin egitimini alan usta şeflerle birmiyiz değiliz.
Bana gelen yardımcılardan biri hiç unutmam,geldiği ilk gün,ne çok ayakkabin var giymedigin varsa bana verebilirsin demişti mesela.
Başka bı yardımcım,2 çocugum için yaptığım pasta börek ne varsa bir değil geldiği günlerde içinde 2 veya 3 dilim kalacak şekilde tüketiyordu.En son uyarmiştım,ben geceleri yapıyorum abla bunlari, çalışıyorum yoruluyorum,çocuklar okuldan gelince istiyorlar diye.Ben bunu söylerken utandım ama keşke bu raddeye getirmeseydi.
Şusn mevcut yardımcım ile iyi gidiyoruz bakalım.
Ama bu işin sırrı sanırim resmi davranmak.
Ben resmi davranıyorum,net oluyorum, sohbet etmiyorum.
Malesef eskiden alçakgönüllü olayım diye diye tepeme çıkarıyordum.
İşte bir meslek olarak gelmiyorlar sorun tam olarak bu iş ahlakı yok bilgi yok harra hurra

bir yerde okumuştum, temizlik şirketleri temiz görünsün yeter mantığında çalışıyormuş. sanırım çocuğunuz var, böyle olup üstüne bir de para verecekseniz bırakın kirli kalsın, bir gün süpürge yaparsınız bir gün toz alırsınız. zamanım yok demişsiniz ama siz üstünkörü yapsanız bile yeterli gelir, ne siniriniz bozulur ne paranızdan olursunuz.
Çok zorda kalırsam öyle yapcam zaten ama tül perde cam işlerine giremem :(

Kapılar 2.5 saat mi sürüyor 😲

Back