• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen yardimcilar

Bana her hafta yarım gün (yarım da denmez ya neyse 3 saat falan max) birisi geliyor. Temizliğine ayılıp bayılmıyorum ama temizlik yapamıyorum, çalışıyorum, iki çocuğum var, vaktim yok vs. İyi kötü yapsam bile, eve kadın gelecek diye evi toplamak zorunda kalıyoruz. 😂 böylelikle çok dağılmıyor. Hiç kova takibi yapmadım, terlik de öyle. Çıkarken terliği kenara bırakır, ben de yerine kaldırırım. Üstüne düşmem. Çamaşır suyunu da tuvalet ve mutfak lavabosu dışında kullanmıyorum. Duşakabin için cif gayet yeterli bence. Kasıp da hayatı zindan etmeye gerek yok, olduğu kadar. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Gıda teması olan tezgaha çamaşır suyu döktürüyorsunuz.
Ama su ile foşur foşur akıtma imkanınız olan duşakabine dökmüyorsunuz.
Çok tezat değil mi?
Değil çünkü gıda ile teması olmuyor kesinlikle.
Foşur foşur yıkayacak vaktim enerjim olsa eve yardımcı gelmez içim sine sine kendim yaparım
Valla bende duşa girmeden banyoyu dip köşe çamaşır suyu ile yıkıyorum, duşakabini delice ovup duştan sonra cekcekle ayrıca kurutuyorum. En kötü 2 günde bir bu şekilde rutinim, klozet lavabo vs günlük temizliyorum, duruma göre birden fazla temizlediğim de oluyor. En kolay temizlenen yer banyo bana göre 😂 diğer türlü su lekesi bile sinirlerimi hoplatıyor
Vakti enerjisi olan için en güzeli her duşta kendi yapması 👍🏻 Ben de çok isterdim ama ben çalışma hayatına döndüğümde bu mümkün olmayacak şuanda da hem oğluma bolca vakit ayırmaya çalışıyorum hem yine çamaşır günlük süpürge vs rutinleri derken o kadar detaya girmem yine mümkün değil, tüp bebek ile zor kovuştuğum bir gebelik sürecindeyim üstelik

Günlük temizlediğim için kolay oluyor, birde banyom küçük 😂 her duşta dusakabini telle ve çamaşır suyu ile temizliyorum, kuruduktan sonra camlar için olan silikonlu ürünler var onlarla camlarını ayrıca siliyorum. Tüm banyo fayans olduğu için fırça ve çamaşır suyu çok pratik oluyor, en sonunda yerleri de çekçekledik mi tamam; foşur foşur, terapi gibi.😅 Ben cok seviyorum gerçekten
Ben de küçük olduğu için sevmiyorum ya eğilince kafam klozete gelecek diye anksiyetem tutuyor kdnfnf günlük yapayım bari 🫠

Yapılacak daha önemli temizlikleriniz vardır tabi sizin 😂😂😂
Yok temizlik yapacak olsam yardımcı ile uğraşmam. Ailemle vakit geçiriyordum izin verirseniz 😂 benim sadece genel görüş öğrenmek için açtığım konuya benden çok taktınız. Ben gerçekten gün içinde bu kadar düşünmüyorum sadece soru sordum öğrendim siz de rahatlayın biraz. Disiplinli kurallı olmak da bu kadar kötü birşey değil. İnsanın hayatında çok işe yarıyor hem insan seçerken hem yaşamını sürdürürken hem çalışırken. Ben zararını değil faydasını gördüm tavsiye ederim

Yok temizlik yapacak olsam yardımcı ile uğraşmam. Ailemle vakit geçiriyordum izin verirseniz 😂 benim sadece genel görüş öğrenmek için açtığım konuya benden çok taktınız. Ben gerçekten gün içinde bu kadar düşünmüyorum sadece soru sordum öğrendim siz de rahatlayın biraz. Disiplinli kurallı olmak da bu kadar kötü birşey değil. İnsanın hayatında çok işe yarıyor hem insan seçerken hem yaşamını sürdürürken hem çalışırken. Ben zararını değil faydasını gördüm tavsiye ederim
Allah razı olsun 😂

Kendim o kadar yapmadığım için eksikler de olsa görmezden geliyorum. Her hafta cam sil demem kendisi bir düzene oturtur. Bir gelişinde cam siler diğer gelişinde başka zor şeyleri siler ama el izi varsa temizler gibi. Benim ev ufak parça parça temizliyor saati sallıyor bazen geç geliyor bazen erkenden kaçıyor kendisini öyle canhıraş yorsa hergün işe gitmez zaten hırsızlığı aşırı pisliği olmadığı sürece devam etsin isterim.
Kovaların üzerine kocaman etiket yapıştırın yer gök belli olsun. Fazla müdahale etmeyin, oluruna bırakın, şurayı beraber bi kere daha elden geçirelim mi falan diyin zaten kendi yapar. Daha iyisini buluncaya kadar evdekini tutmak lazım napayım. Canım daha kıymetli geliyor hiç olmamasındansa biraz eksik kalsın.

U ultimatenick bu çelişki için soru işareti koymuş haklı olarak. Ben dışarıdan gelen ayakkabıların olduğu bölüme üstüne yanına terlik koyduğunu yazmıştım daha önce. Sonra da ayrı dolap raf yok mu diyorsunuz var işte ama koymamış kirlilerin arasına koymuş daha fazla nasıl açıklayabilirim acaba 🤣
birincisi ortada bir çelişki yok, ben size gayet açık biçimde nereye koymasını istiyorsunuz ayrı yer var mı diye sormuşum
ayakkabıların arasına koyuversin nolcak tarzı bişi yazmış olsam çelişki olurdu
terlikler için ayrı raf dolap var mı sorusunu sormadan önce diğer yorumlar arasında bunun cevabını aradım ama göremedim ?
ikincisi , hayır o üye haklı falan değil. burası bir forum. burada kendimizi ifade edebilmenin tek yolu cümle kurmak
sormak istediği soruyu cümle kurarak soracak , bu kadar basit. öyle whatsappta arkadaşıyla yazışır gibi ? koyup bırakamaz
zira anlaşılmıyor, kimse anlamadı zaten diğer üyeler de tepki gösterdi.
biz burada kimsenin abuk sabuk işaret bırakıp geçmesini çözmek zorunda değiliz.
kendisine cümle kurması gerektiğini ifade ettiğimde bana hakaret etti diğer yorumlarda da hakaretlerine devam etti
yani kimi savunduğunuza dikkat etmelisiniz bence
neyse ben kendisini Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. 'ye şikayet ettim zaten
uzatmaya gerek yok .

Valla bende duşa girmeden banyoyu dip köşe çamaşır suyu ile yıkıyorum, duşakabini delice ovup duştan sonra cekcekle ayrıca kurutuyorum. En kötü 2 günde bir bu şekilde rutinim, klozet lavabo vs günlük temizliyorum, duruma göre birden fazla temizlediğim de oluyor. En kolay temizlenen yer banyo bana göre 😂 diğer türlü su lekesi bile sinirlerimi hoplatıyor
yani dip köşe olmasa bile mutlaka duş sonrası bi temizleme yapılır, hani yapılsa iyi olur
bunu çeşitli bahanelerle yapmayan birinin titiz olduğunu iddia etmesi aşırı garip geldi bana

Banyo zemini değil duş alınan duşakabin zemininden bahsediyoruz biz. Duş alınan vücudun salgılarının kirinin aktığı zemin( ne kadar her gün duş alsam da sonuçta ter salgı akıyor temiz su akacak hali yok) Temizlikçinin haftada 1 temizlediği zemin yani. Tabiki oraya kova koyulup terlikle basılması benim temizlik anlayışıma göre hijyenik değil
Banyo her duş sonrası temiz su ile yıkanıp durulanır çok zaman alacak bir şey de değil

yani dip köşe olmasa bile mutlaka duş sonrası bi temizleme yapılır, hani yapılsa iyi olur
bunu çeşitli bahanelerle yapmayan birinin titiz olduğunu iddia etmesi aşırı garip geldi bana
İyi de size en titiz benim yarışmasına katılmadı ki. Siz de jüri değilsiniz. Bazısı tuvalet ve banyo temizliğine dikkat eder. Bazısı düzen delisidir ama toza veya hijyene dikkat etmez. Tek tek insanların temizlik anlayışını sorgulayacak bir yarisma değil ki burası. Bunu ancak birlikte yaşadığınız insana karşı yapabilirsiniz. İsterse tuvalet terliği ile mutfağa girer ama ayakkabı ile eve girilmez der. Tutarlı olmak zorunda ve bunu size kanıtlamak zorunda değil.

birincisi ortada bir çelişki yok, ben size gayet açık biçimde nereye koymasını istiyorsunuz ayrı yer var mı diye sormuşum
ayakkabıların arasına koyuversin nolcak tarzı bişi yazmış olsam çelişki olurdu
terlikler için ayrı raf dolap var mı sorusunu sormadan önce diğer yorumlar arasında bunun cevabını aradım ama göremedim ?
ikincisi , hayır o üye haklı falan değil. burası bir forum. burada kendimizi ifade edebilmenin tek yolu cümle kurmak
sormak istediği soruyu cümle kurarak soracak , bu kadar basit. öyle whatsappta arkadaşıyla yazışır gibi ? koyup bırakamaz
zira anlaşılmıyor, kimse anlamadı zaten diğer üyeler de tepki gösterdi.
biz burada kimsenin abuk sabuk işaret bırakıp geçmesini çözmek zorunda değiliz.
kendisine cümle kurması gerektiğini ifade ettiğimde bana hakaret etti diğer yorumlarda da hakaretlerine devam etti
yani kimi savunduğunuza dikkat etmelisiniz bence
neyse ben kendisini Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. 'ye şikayet ettim zaten
uzatmaya gerek yok .
İşiniz yok gücünüz yok , hayatınız kötü durumda mutsuzluk diz boyu... Bu platform olmuş kendinizi mutlu etmeye çalıştığınız yer, daha fazla yoruma gerek var mı derseniz bence yok

İyi de size en titiz benim yarışmasına katılmadı ki. Siz de jüri değilsiniz. Bazısı tuvalet ve banyo temizliğine dikkat eder. Bazısı düzen delisidir ama toza veya hijyene dikkat etmez. Tek tek insanların temizlik anlayışını sorgulayacak bir yarisma değil ki burası. Bunu ancak birlikte yaşadığınız insana karşı yapabilirsiniz. İsterse tuvalet terliği ile mutfağa girer ama ayakkabı ile eve girilmez der. Tutarlı olmak zorunda ve bunu size kanıtlamak zorunda değil.
ben sorguluyorum demedim ki
şahsi fikrimi beyan ediyorum

Banyo her duş sonrası temiz su ile yıkanıp durulanır çok zaman alacak bir şey de değil
İsterse ameliyatlik seviyede temizlensin ben asla banyoya basılan kovayı eve sokmuyorum. Aynı şekilde terlikle de paspas hariç bastirmam. Annem basar ama ben basmam mesela..bizim evde tek ben böyleyim. Kimse de beni oranın temiz olduğuna ikna edemez. Benim kovalarim ayri olmasa da bezlerim ayridir hep. Kovayı da genelde 5 lik şişeleri kova yaparak tek kullanımlık kullanıyorum. Biri yapacaksa ona verdiğim iki ayrı kova oluyor. Cam ve yer başka. Mobilya üstü toz almak için başka.
Konu sahibinin veya benim bu şekilde olmam sizi pis yapmaz, beni temiz yapmaz, aynı şekilde pis de yapmaz.
Ben insandan çıkan salgıların hepsinden tiksiniyorum. Elimi burnuma sürsem yıkarım mesela..parmağımla doğrudan asla karistirmam burnumu. Sumugu sumkurdugum lavabo çamaşır suyu ile yikansa da benim kovami koyabileceğim bir yer değil

İsterse ameliyatlik seviyede temizlensin ben asla banyoya basılan kovayı eve sokmuyorum. Aynı şekilde terlikle de paspas hariç bastirmam. Annem basar ama ben basmam mesela..bizim evde tek ben böyleyim. Kimse de beni oranın temiz olduğuna ikna edemez. Benim kovalarim ayri olmasa da bezlerim ayridir hep. Kovayı da genelde 5 lik şişeleri kova yaparak tek kullanımlık kullanıyorum. Biri yapacaksa ona verdiğim iki ayrı kova oluyor. Cam ve yer başka. Mobilya üstü toz almak için başka.
Konu sahibinin veya benim bu şekilde olmam sizi pis yapmaz, beni temiz yapmaz, aynı şekilde pis de yapmaz.
Ben insandan çıkan salgıların hepsinden tiksiniyorum. Elimi burnuma sürsem yıkarım mesela..parmağımla doğrudan asla karistirmam burnumu. Sumugu sumkurdugum lavabo çamaşır suyu ile yikansa da benim kovami koyabileceğim bir yer değil
Ben sadece çok pis haftada bir temizlikçi temizliyor dediği için bu yorumu yaptım çok zaman almıyor duştan çıkarken durulayıp suyu çekmesi için tavsiye verdim konu sahibine sonradan temizlemek zor geliyordur belki diye

Temizlikçinin kova koyması terlikle girip çıkması ile ilgili yorum yapmadım

Ay ben de duştan sonra temizliyorum duş alırken çamaşır sulu havayı solumayayım diye. Duşakabinin su lekeleri için bulaşık deterjanı sıcak su ve sirke karışımını Fıs dışlı bir şişeye doldurdum onla temizliyorum su lekesi kalmıyor tavsiye ederim ☺️

aslında başında durma konusunda haklısınız madem yardımcımın başında durcam hiç ona yaptırmam kendim yaparım mantığı vardır bende de…
Bunun dışında şlap şlap terlikle yürünmesi en gıcık hareketlerden biri gözümde hele yalıtım yoksa alt kattaki sabır çekiyordur. Ne olursa olsun uyarın söyleyin. Önceden oturduğum şehirdeki yardıma gelen ablamızın yaşı vardı ama mis gibi yapardı evi kafasına göre bir gün camlara ağırlık veriyorsa öteki gün mutfağı detaylı temizlerdi ama ben özellikle şunu yap bunu yap diye söylemem kendi haline bırakırdım. Belli başlı birkaç şartım var onları uygulardı.
Bu arada sağlığınız adına çamaşır suyunu evinize sokmayın derim çok mecbur kalmadıkça.
Alkol, sirke/karbonat, arada cif yeterli oluyor. Hele hele mutfak yemek masası gibi alanlarda çamaşır suyunun işi olmamalı.

İster yabancı ister Türk bu mesleği yapan birçok kişide gözü açıklık var maalesef. Yaptıkları en basit numaralardan biri tüm temizlik malzemelerini yarısına kadar dökmektir mesela o kadar temizlik yapıldı ki bak malzemeler yarıya indi düşüncesi gelsin akla… Deneme yanılmayla buluyorsunuz gerçekten temiz olanı

Ben sadece çok pis haftada bir temizlikçi temizliyor dediği için bu yorumu yaptım çok zaman almıyor duştan çıkarken durulayıp suyu çekmesi için tavsiye verdim konu sahibine sonradan temizlemek zor geliyordur belki diye

Temizlikçinin kova koyması terlikle girip çıkması ile ilgili yorum yapmadım

Son düzenleme:
Ay ben de duştan sonra temizliyorum duş alırken çamaşır sulu havayı solumayayım diye. Duşakabinin su lekeleri için bulaşık deterjanı sıcak su ve sirke karışımını Fıs dışlı bir şişeye doldurdum onla temizliyorum su lekesi kalmıyor tavsiye ederim ☺️
Daha önce duymamiştim; bulasik deterjani, sirke, sicak su üçlüsünü mutlaka deneyeyim☺️ Yapılmaması gereken ama benim yaptığım bir salakligi yazayım en azından uyarı olsun...su lekeleri için 1 çay bardagi porçözü 1 lt su ile fisfisli bir şişeye koydum, camlara vs sıktım. Bir süre sonra hem ellerim hem de yüzüm kızarıp yanmaya başladı. Kullanmayi düşünen varsa düşünmesin 😂😂😂 bol su ve anestol kremle kurtardım.

Back