- 25 Aralık 2020
- 5.239
- 19.178
- 198
- 41
Bende camlar için kadın tutuyordum arada ve evim yüksek zemin hortumla aşağıdan yıkama şansımız var. Sadece camlar için geçen sene 1000 lira ödedim çok gelmişti fakat eşimle bi giriştik dün aynı anda camlar iç dış tüm perdeler ve ev içi temizligi 2 kişi tam 11 saatte bitirdik dedik kadın boşuna almıyormuş ve yetişmez hakkaten bizimki gibi çok kirli camlar varsa .. ama asla bizim temizleldigimiz gibi bir temizlik olmuyor kim gelirse gelsin daha denk gelemedim ve artik bircogu camlar hariç modunda takiliyorlar cok kirli degilse 1 günde yetistirebilmesi lazim herşeyi ama evin içi ve camlar çok kabarik olur 2 gün alırsiniz. Sizinki birde duzenli geliyormus cok ilginc 3 gunde bitirememesi
camlar zaten temizlikten hariç tutuluyor
koltuk çekmek silmek yok
mutfak dolaplarının içi vs. yok
çoğu duşakabinleri bile tam temizlemiyor-muş çoğu kadın
bu işleri yaptırmak için düzenli haftada 2 kere filan almak lazım diyorlar. öyle almadıkça ayda yılda 1 alınan kadına güven meselesi ayrı, yapcağı işi ayrı sorun. haftada 2 kere kadın almak için ciddi bir bütçe lazım.
benim evimde zaten cam balkon yok, büfe yok, etajer yok, vitrin yok, TV ünitesi yok...
tam olarak ne için alayım ki kadını ben?
2+1 ev, çocuk yok, pet yok ben kendim yapıyorum.
titiz değilim ama düzenliyimdir, evi dağıtmam belli bir temizlik günüm de yoktur elim boşsa süpürür silerim, ay c.tesi geldi bugün temizlik günüm gibi bir kafam hiç olmadı benim. yemek yapınca mutfağı toplarım mutlaka -her gün yemek yapmıyorum. çok yoğunsam da temizlik yapacam diye ölemiyorum. ama hani 1 gün temizlik aralıksız yapmıyorum öyle 8-10 saat. 3 saat maksimum. günlük yaptığım sporu mesela, temizlik için iptal etmem.
gibi.
tr'de çok büyük evlerde çok fazla eşyayla yaşayan insanlar var. en basiti benim memleketim evler en az 160 170 m2. Daha kapıdan girerken bi sürü dresuarlar, her yerde etajerler mutfaklarda terekler evde 10 çeşit sehpalar. pet olan ev çok, bazı evlerin işi çok yani gerçekten.
işin çoksa ve/veya vakit yoksa (ki benim etrafımda tüm kadınlar çalışıp bir de üstüne doktora filan yapıyor, 3-5 ayrı kursa gidiyor vs. bu kadınlar eve temizlikçi almıyor ama tercih meselesi tabi) o zman bulduğunuza razı olmak lazım
benim şahsi fikrim türkiyede ev hizmetleri ve çocuk bakımı işinin b.kunu çıkardıklarını düşünüyorum. o yüzden mümkün mertebe elimden geldiğince bu işleri birini tutup yaptırmam ama elden gelmiyorsa ne yapacaksın bulduğuna razı olacaksın...