Eve gelen yardimcilar

camlar zaten temizlikten hariç tutuluyor
koltuk çekmek silmek yok
mutfak dolaplarının içi vs. yok
çoğu duşakabinleri bile tam temizlemiyor-muş çoğu kadın
bu işleri yaptırmak için düzenli haftada 2 kere filan almak lazım diyorlar. öyle almadıkça ayda yılda 1 alınan kadına güven meselesi ayrı, yapcağı işi ayrı sorun. haftada 2 kere kadın almak için ciddi bir bütçe lazım.

benim evimde zaten cam balkon yok, büfe yok, etajer yok, vitrin yok, TV ünitesi yok...

tam olarak ne için alayım ki kadını ben?
2+1 ev, çocuk yok, pet yok ben kendim yapıyorum.

titiz değilim ama düzenliyimdir, evi dağıtmam belli bir temizlik günüm de yoktur elim boşsa süpürür silerim, ay c.tesi geldi bugün temizlik günüm gibi bir kafam hiç olmadı benim. yemek yapınca mutfağı toplarım mutlaka -her gün yemek yapmıyorum. çok yoğunsam da temizlik yapacam diye ölemiyorum. ama hani 1 gün temizlik aralıksız yapmıyorum öyle 8-10 saat. 3 saat maksimum. günlük yaptığım sporu mesela, temizlik için iptal etmem.

gibi.

tr'de çok büyük evlerde çok fazla eşyayla yaşayan insanlar var. en basiti benim memleketim evler en az 160 170 m2. Daha kapıdan girerken bi sürü dresuarlar, her yerde etajerler mutfaklarda terekler evde 10 çeşit sehpalar. pet olan ev çok, bazı evlerin işi çok yani gerçekten.

işin çoksa ve/veya vakit yoksa (ki benim etrafımda tüm kadınlar çalışıp bir de üstüne doktora filan yapıyor, 3-5 ayrı kursa gidiyor vs. bu kadınlar eve temizlikçi almıyor ama tercih meselesi tabi) o zman bulduğunuza razı olmak lazım

benim şahsi fikrim türkiyede ev hizmetleri ve çocuk bakımı işinin b.kunu çıkardıklarını düşünüyorum. o yüzden mümkün mertebe elimden geldiğince bu işleri birini tutup yaptırmam ama elden gelmiyorsa ne yapacaksın bulduğuna razı olacaksın...

İnanmıyorum ya, çok kötü olmuş. Suç üstü yapsaydınız. Geri aldınız mı peki eşyalarınızı?
Benim o kadar bariz çalınmadı. Çok komik ama bebeğimin çikolatalarını çaldılar Bebek doğumunda ikram edilen süslü çikolataları tv ünitesinin üstüne koymuştum. Ahşap bir tepsiye üst üste iki kat dizmiştim. Onlar gittikten sonra ya keşke ikram etseydim unutmuşum dedim, bir baktım yarısından çoğu gitmiş. Bir de bozuk para koyduğumuz bir kavanozdan para almışlar.

Aynen iş yaparken sürekli telefon kulağında iş yapıyorlar banyoyu yıkarken bile gördüm şaşırdım bir insan dört saat sürekli telefon nasıl konuşur o bitse kurulu motor gibi benle konuşuyordu ben bu yüzden evde olmuyordum genelde.
Bir de benim iki senedir gelen kadın ücretini önden topluca çeyrek altın alarak vermemi istediği için kendisine mesafe koydum neymiş enflasyon varmış sürekli aylık alsa bile onları birleştirip altın alamıyormuş koluna takacakmiş çeyreği bayramda. Ben de maaşı tl olarak alıyorum altın değil dedim.
Oradan bakınca enayi gibi gözüküyoruz sanırım mütevazı olmamak gerekiyor kadınlara.

Ben ilk zamanlar yaptıkları iş zor, emek veriyorlar diyerek çok alttan aldım. Ben alttan aldıkça daha çok kaytarmaya başladılar. 4 5 farklı kişiyi denedim. İstediğim gibi birini ne yazık ki bulamadım. Artık gücümün yettiği kadarını yapıyorum. Kendimi zorlamıyorum, yardımcı da tutmuyorum. Evim pis ama param cebimde hshdhdhhd

Cam silme aparatı nasıl bir şey acaba? Memnun musunuz markası nedir tavsiye eder misiniz

Evet eskiden insanların çalıştığına değiyordu belki kendilerine ev bile alıyorlardı düzenli gidenler. Şimdi o günlük aldıkları parayla bir market bile yapamayınca sallamamaya başladılar.

Zaten hiç içime sinmeyen biri olur da başka da bulamazsam en mantıklısı robotlardan devam. Şimdilik idare ediyorum

O kadar konuşacak ne buluyorlar anlayamıyorum. Ben iş yaparken annemle bile telde konuşamıyorum. Altın konusunda da kendini uyanık sanmış. Tl ile maaş alıp altın ile vereceğiz tabi

Çocuk pet yoksa haftalık çağırmak mantıksız. Türkiyede özellikle çocuk bakımı konusunda resmen peşinden koşturuyorlar mecburlar diye. Yabancı uyruklu özbek türkmen Allah korusun zaten tüm tanıdıklarım problem yaşadı. Evde çocuğu tek bırakıp istifa eden bile var. Eve sevgilisini getiren var. İnanılmaz

Düşününce evde yabancı biri fikri korkunç aslında evi bırakıp çıkıyoruz.

İkisi de söz konusu ben inkar etmiyorum hassasiyetlerim var zaten. Ama söyleyince de insan dikkat edebilir. Çok taktığımdan değil genelde gelen temizlikçi huyları hep mi böyle bana mı denk geliyor merak işte

Tadilat olduğu için 3 gün üst üste çağırdım. Eşyalar bir odada toplanmıştı. Yine de 2 günde temizce bitebilirdi. 3 günde ortalama halde bitti 4. Gün çağırmadım artık ben düzenledim

İkisi de söz konusu ben inkar etmiyorum hassasiyetlerim var zaten. Ama söyleyince de insan dikkat edebilir. Çok taktığımdan değil genelde gelen temizlikçi huyları hep mi böyle bana mı denk geliyor merak işte
Aslına bakarsanız günümüz hizmet sektörü tamamen baştan savma. Eskisi gibi işine saygı kalmadı kimsede. Klasik cafeye, markete, restorana giderken bile karşılaşıyoruz bu durumla. Bazen ben de sinirlerime hakim olamıyorum ister istemez kırıyorum çalışanı. Ben de yaptım çünkü zamanında ve yaptığımda onun yaptığını yapmadım, işime saygım vardı aksatmazdım. Kahveyi geç getiriyorlar mesela getirdikleri de buz gibi. Geçenlerde bir restoranda ilk verdiğim siparişteki yemek mevcut olmayınca ikinci bir sipariş verdim oda yanlış geldi mesela. Ve o kadar sık karşılaşır oldum ki bu durumla. Delirmemek elde değil.

Çok doğru herkes bıkkın isteksiz çünkü kimse hedefine ulaşamıyor. Hizmet sektöründe çalışanların ya da asgari maaş ortalamasında olanların çalıştıkları mutfak masrafına anca yetiyor. Onları da anlıyorum ama bu bizim suçumuz değil. Bir odamın parkesini değiştirdim kırık bırakıp gitmiş usta, evde temizlikçi vardı ona emanet etmiştim. Ne temizlikçi bana haber verdi ne parkeci ben kırdım dedi. Kırık dediğim bozuk para büyüklüğünde bir parçası boşluk yani yok. Aradım abla ben macunla kapatırım orayı dedi olmaz dedim. Geldi yaptı tekrar yine sıkıntılı bir işçilik çıkardı 3.kez geldi hem kendi uğraştı hem beni uğraştırdı. Kafaları da pek yerinde değil bir kesimin valla

Haklısınız bu maaşa her yerde iş bulurum moodunda herkes ve bu muamele o kadar normalleşti ki insanlar davranışlarında bir kusur görmüyor aksine işini yapmaları için rica da bulunduğumda veya acıkıp iki defa sorunlu yemek geldiğinde sinirlendiğimde ben kaprisli oluyorum.

Tanıdık çağırmaktan vazgeçtim artık , armuttan çağırıyorum, açıklamaya istediğim her şeyi yazıyorum ona göre geliyorlar, daha kurumsal oluyor, 3+1 eve de 1.500 lira gayet iyi, mesele fiyat değil insanların ihtiyacı olduğunu bilerek suistimal ediyorlar.

İlerde işim düşerse bir de firmadan deneyeceğim

armut nasıl peki memnun kaldınızmı?

Benim de eski yardimcim haftada yatim gun gelirdi. Oyle olunca cok is istemezdim, cam kapi sildirmezdim. Mutfak camini silmeden gitmezdi, ay icime sinmez, mutfak cami her hafta temizlenmeli derdi.
Gider balkon temizlerdi falan vakti kaldiysa. Ben yapma kalsin dememe ragmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…