- 25 Aralık 2020
- 5.240
- 19.191
- 198
- 41
Bende camlar için kadın tutuyordum arada ve evim yüksek zemin hortumla aşağıdan yıkama şansımız var. Sadece camlar için geçen sene 1000 lira ödedim çok gelmişti fakat eşimle bi giriştik dün aynı anda camlar iç dış tüm perdeler ve ev içi temizligi 2 kişi tam 11 saatte bitirdik dedik kadın boşuna almıyormuş ve yetişmez hakkaten bizimki gibi çok kirli camlar varsa .. ama asla bizim temizleldigimiz gibi bir temizlik olmuyor kim gelirse gelsin daha denk gelemedim ve artik bircogu camlar hariç modunda takiliyorlar cok kirli degilse 1 günde yetistirebilmesi lazim herşeyi ama evin içi ve camlar çok kabarik olur 2 gün alırsiniz. Sizinki birde duzenli geliyormus cok ilginc 3 gunde bitirememesi
İnanmıyorum ya, çok kötü olmuş. Suç üstü yapsaydınız. Geri aldınız mı peki eşyalarınızı?teşekkür ederim. Şöyle oldu bir süredir evde bazı şeylerim kayboluyordu ayakkabı, elbise gibi. O gün yakaladığımda yatakodasında ütü yapıyordu. Markete çıktım geldim. İçime doğmuş o gün salonu temizlerken çantasını karıştırdım. Çantasında ütülesin diye verilen 2 elbise, bir adet şal, bir minik gece çantası, dolaptan bulduğu bir saat bir altın bilezik ve 2 küpe buldum. Epeydir de bana gelen biriydi. Aslında yan odada olsanız bile kurcalayabiliyorlar. Sürekli başında aynı odada da duramıyorum. Çözümü temizliği kendim yapmakta buldum, abla dediğim biriydi valla insanlara güvenim kayboldu
Ücret olarak değil ama trip naz niyaz şart koşul olarak bence de böylebenim şahsi fikrim türkiyede ev hizmetleri ve çocuk bakımı işinin b.kunu çıkardıklarını düşünüyorum
Aynen iş yaparken sürekli telefon kulağında iş yapıyorlar banyoyu yıkarken bile gördüm şaşırdım bir insan dört saat sürekli telefon nasıl konuşur o bitse kurulu motor gibi benle konuşuyordu ben bu yüzden evde olmuyordum genelde.Bana gelen kadın dyson kullanmadığımı görüp fiyat arttırdı. Tam gün için ödeme yaptım 4 saatte yalap şap bir şeyler yaptılar habire telefonla konuşup gittiler. Bir daha tutmayı düşünmüyorum. Arkalarından sürekli temizlemek zorunda kalıyorum
Aynen iş yaparken sürekli telefon kulağında iş yapıyorlar banyoyu yıkarken bile gördüm şaşırdım bir insan dört saat sürekli telefon nasıl konuşur o bitse kurulu motor gibi benle konuşuyordu ben bu yüzden evde olmuyordum genelde.
Bir de benim iki senedir gelen kadın ücretini önden topluca çeyrek altın alarak vermemi istediği için kendisine mesafe koydum neymiş enflasyon varmış sürekli aylık alsa bile onları birleştirip altın alamıyormuş koluna takacakmiş çeyreği bayramda. Ben de maaşı tl olarak alıyorum altın değil dedim.
Oradan bakınca enayi gibi gözüküyoruz sanırım mütevazı olmamak gerekiyor kadınlara.
Cam silme aparatı nasıl bir şey acaba? Memnun musunuz markası nedir tavsiye eder misinizBu konuda ciddi anlamda herkes sikayetci. Uygulamalarda bile inanimmaz fahis fiyatlar var. Benim ailemdeki bircok kadin eskiden temizlige giderdi. Hatırlıyorum ananem savcilarin doktorlarin bazi unlulerin evine giderdi. 6 gunu doluydu hatta bazen pazar gunu bile. Evde evcil hayvanlari olanlar vardi. Koca koca camlar. Camasirlara kadar yikarlardi tozlar alinirdi balkonlar perdeler tum ev piril piril olurdu. Tek yardimciydi. Ve hatta cogu zaman hatirlarim yemekleride yapardi sabah kahvalti hazirlar biz o evin sahipleriyle beraber otururudk. Ders calistiriridilari bana. Simdi imkanlar cok daha elverisli. Kurutma makineleri var koltuk baza altlari icin robotlar harika. Ben evlere ve sahiplerine birsey demiyorum ama suanki yardimcilar ananemlerin yaptığı islerin yarisini bile yapmiyor. Bende arada evime aldim. Davlumbazi aynayi silmemis yerlerde hep izler var. Ama evden cikmadan kendisine uygulamadan yuksek puani aldirip oyle gitti. Ogunden sonra birdaha kimseyi almadim. Hergun bir yeri yapıyorum ama temiz yapiyorum. İsimi kolaylastiricak herseyi aldim. Kurutmayi robotu cam silme aparati. En azindan icim rahat
Evet eskiden insanların çalıştığına değiyordu belki kendilerine ev bile alıyorlardı düzenli gidenler. Şimdi o günlük aldıkları parayla bir market bile yapamayınca sallamamaya başladılar.Bu konuda ciddi anlamda herkes sikayetci. Uygulamalarda bile inanimmaz fahis fiyatlar var. Benim ailemdeki bircok kadin eskiden temizlige giderdi. Hatırlıyorum ananem savcilarin doktorlarin bazi unlulerin evine giderdi. 6 gunu doluydu hatta bazen pazar gunu bile. Evde evcil hayvanlari olanlar vardi. Koca koca camlar. Camasirlara kadar yikarlardi tozlar alinirdi balkonlar perdeler tum ev piril piril olurdu. Tek yardimciydi. Ve hatta cogu zaman hatirlarim yemekleride yapardi sabah kahvalti hazirlar biz o evin sahipleriyle beraber otururudk. Ders calistiriridilari bana. Simdi imkanlar cok daha elverisli. Kurutma makineleri var koltuk baza altlari icin robotlar harika. Ben evlere ve sahiplerine birsey demiyorum ama suanki yardimcilar ananemlerin yaptığı islerin yarisini bile yapmiyor. Bende arada evime aldim. Davlumbazi aynayi silmemis yerlerde hep izler var. Ama evden cikmadan kendisine uygulamadan yuksek puani aldirip oyle gitti. Ogunden sonra birdaha kimseyi almadim. Hergun bir yeri yapıyorum ama temiz yapiyorum. İsimi kolaylastiricak herseyi aldim. Kurutmayi robotu cam silme aparati. En azindan icim rahat
Zaten hiç içime sinmeyen biri olur da başka da bulamazsam en mantıklısı robotlardan devam. Şimdilik idare ediyorumBen ilk zamanlar yaptıkları iş zor, emek veriyorlar diyerek çok alttan aldım. Ben alttan aldıkça daha çok kaytarmaya başladılar. 4 5 farklı kişiyi denedim. İstediğim gibi birini ne yazık ki bulamadım. Artık gücümün yettiği kadarını yapıyorum. Kendimi zorlamıyorum, yardımcı da tutmuyorum. Evim pis ama param cebimde hshdhdhhd
O kadar konuşacak ne buluyorlar anlayamıyorum. Ben iş yaparken annemle bile telde konuşamıyorum. Altın konusunda da kendini uyanık sanmış. Tl ile maaş alıp altın ile vereceğiz tabiAynen iş yaparken sürekli telefon kulağında iş yapıyorlar banyoyu yıkarken bile gördüm şaşırdım bir insan dört saat sürekli telefon nasıl konuşur o bitse kurulu motor gibi benle konuşuyordu ben bu yüzden evde olmuyordum genelde.
Bir de benim iki senedir gelen kadın ücretini önden topluca çeyrek altın alarak vermemi istediği için kendisine mesafe koydum neymiş enflasyon varmış sürekli aylık alsa bile onları birleştirip altın alamıyormuş koluna takacakmiş çeyreği bayramda. Ben de maaşı tl olarak alıyorum altın değil dedim.
Oradan bakınca enayi gibi gözüküyoruz sanırım mütevazı olmamak gerekiyor kadınlara.
Çocuk pet yoksa haftalık çağırmak mantıksız. Türkiyede özellikle çocuk bakımı konusunda resmen peşinden koşturuyorlar mecburlar diye. Yabancı uyruklu özbek türkmen Allah korusun zaten tüm tanıdıklarım problem yaşadı. Evde çocuğu tek bırakıp istifa eden bile var. Eve sevgilisini getiren var. İnanılmazcamlar zaten temizlikten hariç tutuluyor
koltuk çekmek silmek yok
mutfak dolaplarının içi vs. yok
çoğu duşakabinleri bile tam temizlemiyor-muş çoğu kadın
bu işleri yaptırmak için düzenli haftada 2 kere filan almak lazım diyorlar. öyle almadıkça ayda yılda 1 alınan kadına güven meselesi ayrı, yapcağı işi ayrı sorun. haftada 2 kere kadın almak için ciddi bir bütçe lazım.
benim evimde zaten cam balkon yok, büfe yok, etajer yok, vitrin yok, TV ünitesi yok...
tam olarak ne için alayım ki kadını ben?
2+1 ev, çocuk yok, pet yok ben kendim yapıyorum.
titiz değilim ama düzenliyimdir, evi dağıtmam belli bir temizlik günüm de yoktur elim boşsa süpürür silerim, ay c.tesi geldi bugün temizlik günüm gibi bir kafam hiç olmadı benim. yemek yapınca mutfağı toplarım mutlaka -her gün yemek yapmıyorum. çok yoğunsam da temizlik yapacam diye ölemiyorum. ama hani 1 gün temizlik aralıksız yapmıyorum öyle 8-10 saat. 3 saat maksimum. günlük yaptığım sporu mesela, temizlik için iptal etmem.
gibi.
tr'de çok büyük evlerde çok fazla eşyayla yaşayan insanlar var. en basiti benim memleketim evler en az 160 170 m2. Daha kapıdan girerken bi sürü dresuarlar, her yerde etajerler mutfaklarda terekler evde 10 çeşit sehpalar. pet olan ev çok, bazı evlerin işi çok yani gerçekten.
işin çoksa ve/veya vakit yoksa (ki benim etrafımda tüm kadınlar çalışıp bir de üstüne doktora filan yapıyor, 3-5 ayrı kursa gidiyor vs. bu kadınlar eve temizlikçi almıyor ama tercih meselesi tabi) o zman bulduğunuza razı olmak lazım
benim şahsi fikrim türkiyede ev hizmetleri ve çocuk bakımı işinin b.kunu çıkardıklarını düşünüyorum. o yüzden mümkün mertebe elimden geldiğince bu işleri birini tutup yaptırmam ama elden gelmiyorsa ne yapacaksın bulduğuna razı olacaksın...
Düşününce evde yabancı biri fikri korkunç aslında evi bırakıp çıkıyoruz.bu yaz yaşadığım hırsızlık olayından sonra eve kadın çağırmayı bıraktım. Kendim yapıyorum. Başında bile dursanız olabiliyor. Ben evdeyken ziynet eşyası ve çantasına kıyafetlerimi atmıştı
İkisi de söz konusu ben inkar etmiyorum hassasiyetlerim var zaten. Ama söyleyince de insan dikkat edebilir. Çok taktığımdan değil genelde gelen temizlikçi huyları hep mi böyle bana mı denk geliyor merak işteSizi tanımadığımız için ne desek boş. Onlar baştansavma siz de fazla takıntılı olabilirsiniz. İkisi de söz konusu olabilir. Deneye yanıla bulacaksınız elbet birini. Bu kadar takmayın temizlik bu yaparsın kirlenir yine.
Tadilat olduğu için 3 gün üst üste çağırdım. Eşyalar bir odada toplanmıştı. Yine de 2 günde temizce bitebilirdi. 3 günde ortalama halde bitti 4. Gün çağırmadım artık ben düzenledimBende camlar için kadın tutuyordum arada ve evim yüksek zemin hortumla aşağıdan yıkama şansımız var. Sadece camlar için geçen sene 1000 lira ödedim çok gelmişti fakat eşimle bi giriştik dün aynı anda camlar iç dış tüm perdeler ve ev içi temizligi 2 kişi tam 11 saatte bitirdik dedik kadın boşuna almıyormuş ve yetişmez hakkaten bizimki gibi çok kirli camlar varsa .. ama asla bizim temizleldigimiz gibi bir temizlik olmuyor kim gelirse gelsin daha denk gelemedim ve artik bircogu camlar hariç modunda takiliyorlar cok kirli degilse 1 günde yetistirebilmesi lazim herşeyi ama evin içi ve camlar çok kabarik olur 2 gün alırsiniz. Sizinki birde duzenli geliyormus cok ilginc 3 gunde bitirememesi
Aslına bakarsanız günümüz hizmet sektörü tamamen baştan savma. Eskisi gibi işine saygı kalmadı kimsede. Klasik cafeye, markete, restorana giderken bile karşılaşıyoruz bu durumla. Bazen ben de sinirlerime hakim olamıyorum ister istemez kırıyorum çalışanı. Ben de yaptım çünkü zamanında ve yaptığımda onun yaptığını yapmadım, işime saygım vardı aksatmazdım. Kahveyi geç getiriyorlar mesela getirdikleri de buz gibi. Geçenlerde bir restoranda ilk verdiğim siparişteki yemek mevcut olmayınca ikinci bir sipariş verdim oda yanlış geldi mesela. Ve o kadar sık karşılaşır oldum ki bu durumla. Delirmemek elde değil.İkisi de söz konusu ben inkar etmiyorum hassasiyetlerim var zaten. Ama söyleyince de insan dikkat edebilir. Çok taktığımdan değil genelde gelen temizlikçi huyları hep mi böyle bana mı denk geliyor merak işte
Çok doğru herkes bıkkın isteksiz çünkü kimse hedefine ulaşamıyor. Hizmet sektöründe çalışanların ya da asgari maaş ortalamasında olanların çalıştıkları mutfak masrafına anca yetiyor. Onları da anlıyorum ama bu bizim suçumuz değil. Bir odamın parkesini değiştirdim kırık bırakıp gitmiş usta, evde temizlikçi vardı ona emanet etmiştim. Ne temizlikçi bana haber verdi ne parkeci ben kırdım dedi. Kırık dediğim bozuk para büyüklüğünde bir parçası boşluk yani yok. Aradım abla ben macunla kapatırım orayı dedi olmaz dedim. Geldi yaptı tekrar yine sıkıntılı bir işçilik çıkardı 3.kez geldi hem kendi uğraştı hem beni uğraştırdı. Kafaları da pek yerinde değil bir kesimin vallaAslına bakarsanız günümüz hizmet sektörü tamamen baştan savma. Eskisi gibi işine saygı kalmadı kimsede. Klasik cafeye, markete, restorana giderken bile karşılaşıyoruz bu durumla. Bazen ben de sinirlerime hakim olamıyorum ister istemez kırıyorum çalışanı. Ben de yaptım çünkü zamanında ve yaptığımda onun yaptığını yapmadım, işime saygım vardı aksatmazdım. Kahveyi geç getiriyorlar mesela getirdikleri de buz gibi. Geçenlerde bir restoranda ilk verdiğim siparişteki yemek mevcut olmayınca ikinci bir sipariş verdim oda yanlış geldi mesela. Ve o kadar sık karşılaşır oldum ki bu durumla. Delirmemek elde değil.
Haklısınız bu maaşa her yerde iş bulurum moodunda herkes ve bu muamele o kadar normalleşti ki insanlar davranışlarında bir kusur görmüyor aksine işini yapmaları için rica da bulunduğumda veya acıkıp iki defa sorunlu yemek geldiğinde sinirlendiğimde ben kaprisli oluyorum.Çok doğru herkes bıkkın isteksiz çünkü kimse hedefine ulaşamıyor. Hizmet sektöründe çalışanların ya da asgari maaş ortalamasında olanların çalıştıkları mutfak masrafına anca yetiyor. Onları da anlıyorum ama bu bizim suçumuz değil. Bir odamın parkesini değiştirdim kırık bırakıp gitmiş usta, evde temizlikçi vardı ona emanet etmiştim. Ne temizlikçi bana haber verdi ne parkeci ben kırdım dedi. Kırık dediğim bozuk para büyüklüğünde bir parçası boşluk yani yok. Aradım abla ben macunla kapatırım orayı dedi olmaz dedim. Geldi yaptı tekrar yine sıkıntılı bir işçilik çıkardı 3.kez geldi hem kendi uğraştı hem beni uğraştırdı. Kafaları da pek yerinde değil bir kesimin valla
Eve gelen temizlik icin yardimcilari cok sık degistirme taraftari degilim hem eve alismasi acisindan hem güvendiğim kisiler oluyor ben evde yokken de temizler giderlerdi, 5 senede belki toplam 2 3 kisi degistirdim ama her gelen cok nazli. Degistirme sebeplerim de kendileri saglik sebepleri ile artik temizlik isi yapmayacaklarini soyleyip ayrildi.
Nazli derken mesela haftalik 3+1 eve 1500 tlye hem tam gun gelip hem camlara girmeyi istememek ya da dikkat ettigim seyleri söyleyince imalarda bulunmak”evet takintilisiniz biliyorum gibi” asiri sinirimi bozuyor.
Temizlik kovalarini yer cam kapi olarak ayiriyorum soyluyorum bir sonraki gelmede dikkat etmiyorlar. Ev terliklerini defalarca ayakkabiliga koyma diyorum yine gidip disarda giyilen ayakkabilarin ustune koyuyorlar gibi artik basedemiyorum kendim yapmaya gucum ve zamanim yetmez. Herkes mi boyle isini duzgun yapan yok mu? Sizce fiyat mi düşük kaliyor?Tadilata girdi evim 3 gun ust uste cagirdim yine yetistiremedi ustelik ben de yardim ettim.Yine de çok kötü bırakılan yerler vardı. Guvenecek biri de zor bulundugu icin gecistirmeye calısıyorum bazi seyleri ama kendimi enayi gibi hissetmeye başladım. Çalışıyorum ama gebelik sebebi ile izindeyim ise donunce napcam bilmiyorum. Temizliğe gelenlerde yeni moda mı başladı bir kere gelip baştan savma yapıp gününü bitirip para kazanmak sonra bir daha ister çağır ister çağırma modunda olmak gibi?
İlerde işim düşerse bir de firmadan deneyeceğimTanıdık çağırmaktan vazgeçtim artık , armuttan çağırıyorum, açıklamaya istediğim her şeyi yazıyorum ona göre geliyorlar, daha kurumsal oluyor, 3+1 eve de 1.500 lira gayet iyi, mesele fiyat değil insanların ihtiyacı olduğunu bilerek suistimal ediyorlar.
armut nasıl peki memnun kaldınızmı?Tanıdık çağırmaktan vazgeçtim artık , armuttan çağırıyorum, açıklamaya istediğim her şeyi yazıyorum ona göre geliyorlar, daha kurumsal oluyor, 3+1 eve de 1.500 lira gayet iyi, mesele fiyat değil insanların ihtiyacı olduğunu bilerek suistimal ediyorlar.
Size bişey diyeyim mi, rahat olunca sizi daha çok sevip daha güzel yapıyorlar temizliği bence. Kasınca uyuz olup inadına yapmıyorlar.
Ben haftada bir ya da duruma göre 2 yarım gün alıyorum. Geçen baktım halıları kaldırıyor abla ya ne uğraşıyorsun o kadar süpür geç dedim. Bir sonraki gelişinde bütün mutfak dolaplarını indirip silmiş ki anlaşmamızda yok, saat 4’tü çıktığında 1’de çıkması gerekiyor. Bu kadınlar rahat oldukları evi benimseyip kendi evleri gibi temizliyorlar. Kesin bilgi, yayabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?