- 2 Aralık 2023
- 1.260
- 1.446
- 53
Kesinlikle benim de kendimi haksız bulduğum bir yanım yok sadece herkesin başına geliyor mu neden böyleler çözmeye çalışıyorum. Çünkü bir kaç sene öncesi bile daha hevesli gelirlerdi. Bence en başta yazdığım gibi paranın değeri kalmadı ve insanlar gelsem de olur gelmesem de olur modunda. Sil süpür git mantığında. Çoğu kişi bunu yaşıyoraslında başında durma konusunda haklısınız madem yardımcımın başında durcam hiç ona yaptırmam kendim yaparım mantığı vardır bende de…
Bunun dışında şlap şlap terlikle yürünmesi en gıcık hareketlerden biri gözümde hele yalıtım yoksa alt kattaki sabır çekiyordur. Ne olursa olsun uyarın söyleyin. Önceden oturduğum şehirdeki yardıma gelen ablamızın yaşı vardı ama mis gibi yapardı evi kafasına göre bir gün camlara ağırlık veriyorsa öteki gün mutfağı detaylı temizlerdi ama ben özellikle şunu yap bunu yap diye söylemem kendi haline bırakırdım. Belli başlı birkaç şartım var onları uygulardı.
Bu arada sağlığınız adına çamaşır suyunu evinize sokmayın derim çok mecbur kalmadıkça.
Alkol, sirke/karbonat, arada cif yeterli oluyor. Hele hele mutfak yemek masası gibi alanlarda çamaşır suyunun işi olmamalı.
İster yabancı ister Türk bu mesleği yapan birçok kişide gözü açıklık var maalesef. Yaptıkları en basit numaralardan biri tüm temizlik malzemelerini yarısına kadar dökmektir mesela o kadar temizlik yapıldı ki bak malzemeler yarıya indi düşüncesi gelsin akla… Deneme yanılmayla buluyorsunuz gerçekten temiz olanı