Kesinlikle benim de kendimi haksız bulduğum bir yanım yok sadece herkesin başına geliyor mu neden böyleler çözmeye çalışıyorum. Çünkü bir kaç sene öncesi bile daha hevesli gelirlerdi. Bence en başta yazdığım gibi paranın değeri kalmadı ve insanlar gelsem de olur gelmesem de olur modunda. Sil süpür git mantığında. Çoğu kişi bunu yaşıyoraslında başında durma konusunda haklısınız madem yardımcımın başında durcam hiç ona yaptırmam kendim yaparım mantığı vardır bende de…
Bunun dışında şlap şlap terlikle yürünmesi en gıcık hareketlerden biri gözümde hele yalıtım yoksa alt kattaki sabır çekiyordur. Ne olursa olsun uyarın söyleyin. Önceden oturduğum şehirdeki yardıma gelen ablamızın yaşı vardı ama mis gibi yapardı evi kafasına göre bir gün camlara ağırlık veriyorsa öteki gün mutfağı detaylı temizlerdi ama ben özellikle şunu yap bunu yap diye söylemem kendi haline bırakırdım. Belli başlı birkaç şartım var onları uygulardı.
Bu arada sağlığınız adına çamaşır suyunu evinize sokmayın derim çok mecbur kalmadıkça.
Alkol, sirke/karbonat, arada cif yeterli oluyor. Hele hele mutfak yemek masası gibi alanlarda çamaşır suyunun işi olmamalı.
İster yabancı ister Türk bu mesleği yapan birçok kişide gözü açıklık var maalesef. Yaptıkları en basit numaralardan biri tüm temizlik malzemelerini yarısına kadar dökmektir mesela o kadar temizlik yapıldı ki bak malzemeler yarıya indi düşüncesi gelsin akla… Deneme yanılmayla buluyorsunuz gerçekten temiz olanı
Siz neye yorum yaptığınızı bilmiyorsunuz. Her gün duşumuzu alıp ayaklarımızı güzelce köpükleyip durulayıp temiz havluya basıp çıkıyoruz. Bana her duş sonrası çamaşır suyuyla temizlemiyor musunuz dediniz siz ya dayani dip köşe olmasa bile mutlaka duş sonrası bi temizleme yapılır, hani yapılsa iyi olur
bunu çeşitli bahanelerle yapmayan birinin titiz olduğunu iddia etmesi aşırı garip geldi bana
Çok takılmayın evin içindeki kurallara biz ailece dikkat ediyoruz sağlık ile ilgili kısımlarınaO kısım muamma. Ona da örtü seriyorum falan der ama örtü seriyorsa niye masa leke olsun sorusu gelir ordan da. Bilemedim.
Yok takılmıyorum zaten öğrendim ki çoğunluk aynı dertten muzdarip. Demek ki daha iyisi bulunamayacak olanla idare etmeyi öğreneceğim bir kaç şey vardı özellikle dikkat ettiğim ama olmayınca olmuyor kendimi üzemeyeceğim bunun için olduğu kadar , genel olarak üzerimden yük gitsin yeterHerkesin temizlik anlayışı farklı. Benim temizlik anlayışım size benzer. hiç takılmayin. Ben anladım sizi. Serum alıyorum detaylı yazamadım
Evet aynı mantıktayız işte neyseki bu konuyu hallettik biz evdekilerleBen hala evdekilere eşik olayını bile ogretemedim. Ya ayakkabı giyerken eşiğe basmayın, yada corabinizla eşiğe basmayın diyorum ama anlatamadım. Ayakkabıya temas edilen yere basıp ordan eve girilmesini sevmiyorum bende. Millet balgam atıyor sokakta yere. Nasıl ayakkabı temiz olabilir. Keşke toprak olsa sadece. Toprak çamur bile olsa esasında temizdir
Yok takılmıyorum zaten öğrendim ki çoğunluk aynı dertten muzdarip. Demek ki daha iyisi bulunamayacak olanla idare etmeyi öğreneceğim bir kaç şey vardı özellikle dikkat ettiğim ama olmayınca olmuyor kendimi üzemeyeceğim bunun için olduğu kadar , genel olarak üzerimden yük gitsin yeter
Evet bu roborocku yeni keşfettim ben kesinlikle işime yarar. Bir de cam silme makinesi. En azından naz çekmem. Geri kalan şeyleri belki kendim belki güvenilir iyi birini bulurum belli olmaz. Şuanki zaten çok kötü değil de olur da temizliklere gitmezse bir gün..Öyle her denileni ve istenileni layıkıyla yapan birini bulmanız çok zor. Kendi kendine evi süpürüp silen roborock'un son çıkan modelini alın. Siz işteyken açın evi silip bir güzel de süpürsün. Mop degistirme, yıkama, hazne boşaltma derdiniz yok, her şeyi kendisi yapıyor ve çok da güzel yapıyor. Hafta da bir de toz alırsın (çok zamanıni almaz) Zaten her hafta cam silmene gerek yok. Tuvalet temizligini eşine paslarsan geriye mutfak kalıyo zaten orayı da temiz ve düzenli tuttuktan sonra bitti gitti.
AyO zaman sana en bomba şeyi söyleyeyim.
Bana yıllar önce biri gelmişti. Başlamadan tuvalete gireyim dedi. Tamam dedim ondam sonra ben girdim banyoya.
Ve minicik, ufacık, nohut kadar b.k varmış yerde. Ona bastım. İlk anlamadım da.
Söyleyemedim de kadına.
Oturdum temizledim. Hem orayı hem ayağımı.
Oluyor yani maalesef
artık nasıl pislik içindeyse kendinizin bile ayak basılmasından iğrendiğiniz leş duşakabininiz ile benim özgüvenim arasında nasıl bi bağlantı kurdunuz ?Siz neye yorum yaptığınızı bilmiyorsunuz. Her gün duşumuzu alıp ayaklarımızı güzelce köpükleyip durulayıp temiz havluya basıp çıkıyoruz. Bana her duş sonrası çamaşır suyuyla temizlemiyor musunuz dediniz siz ya daKudrAlobar benzer şeyleri yazıyorsunuz zaten. Ben de hayır öyle bir vaktim yok diyorum. Temizlikçi haftada 2 alıyordum son 1 aydır 1 güne düştü ramazan sebebi ile gelmek istemiyor. Temizlik öncesi tedbirimi alıp çamaşır suyu kullanıyorum kovaya bulaşmasın diye kaçıncı kez anlattım bilmiyorum ama bence bu sefer anladınız. Kendinizi kimseyle karşılaştırmayın işe yarayacak yorumlar yazın çünkü hacivat karagöz gibi duruyorsunuz her konu altında inanın boş ve gereksiz tutulur yanı yok.
Sadece sürekli eleştiri yazıyorsunuz her konu altında aynı isimler. Evet eleştiri de kabulum ama savaş haline getiriyorsunuz biri birşey diyince hemen eksik bulup cevap vermeye çalışıyorsunuz. Özgüvensiz ve eksik arayan insanları görünce üzülüyorum çünkü dünyaları böyle sürüp gidecek yazık hayat bu kadar kötü şey arayıp bulup laf yapıştırıp oh be dedirtecek kadar uzun değil. Benim belki haftada bir rahatsız olduğum bir konuydu sordum öğrendim bitti ama sizdeki bu rahatsızlık ne olacak
Evet ya da dakika hesabı yapıyorlar saat 5 i biraz geçse ekstra mesaiye giriyor ekstra iş yapsa tamam ama standart şeyler. Müdahale etmeden hiç birşey söylemeden olmuyor herkesin evinin bir kuralı var tabi kiBen de evime yardımcı alıyorum ama içime sinmiyor yaptığı temizlik arada müdahale durumunda kalıyorum açıkçası çünkü bir kovaya su doldurup aynı suyla bütün evin viledasını yapıyor bense her odaya muhakkak temiz su kullanıyorum ya da bnm de mesela banyoda kullandığım temizlik bezleri mutfakta kullandığım temizlik bezleri ve normal odalarda kullandığım temizlik bezleri ayrıdır buna da dikkat etmiyorlar bir de kitapliğim var mesela sadece önünde ki tozu alıyorlar arkası toz içinde kalıyor ya da bnm bazalarım yüksektir vileda girer oralara bile. Vileda atmıyorlar çevresinden geçiyorlar .konu sahibini anlayabiliyorum.Bir de merak ettiğim eskiden gelenler hep akşam 5-6 aralığında çıkıyorlardı şimdikiler ise saat 2-3 oldu mu işi bırakıyor bitti diye halbuki yarım yamalak yapıyorlar maalesef
Benim duşakabinim leş değilartık nasıl pislik içindeyse kendinizin bile ayak basılmasından iğrendiğiniz leş duşakabininiz ile benim özgüvenim arasında nasıl bi bağlantı kurdunuz ?
ayrıca duşakabin meselesini söyleyen tek kişi ben değilim, başka üyeler de bu konuya değindi
siz burada şöyle titizim böyle titizim diye anlatıp gayet basit bi rutin duşakabin temizliği yapmadığınız için kendinizle çelişmenizde sorun yok da
ben işinize gelmeyen yorumlar yaptım diye eksik arayan, açık arayan, özgüvensiz , boş konuşan, savaş halinde olan biri oldum yani öyle mi ?
gelen temizlikçiler bile katlanamamış sizin garipliklerinize , bi daha çağırmayın diye baştan savma yapmışlar belli ki ama benim hayatım hakkında ilginç fikirlere kapılmışsınız , komik :)
valla çok tiksinerek bahsettinizBenim duşakabinim leş değilHiç bir temiz duşakabin içine bile bence kova konulup şıpıdık terlikle çıkılmaz, ayaklar yıkanmadan çıkılmaz bu benim tercihim. Gayet rutin dusakabin temizliğini duş sonrası su ile yapıyorum. Gelen her temizlikçi en az 1-2 sene benimle çalıştı konuyu yazarken en başta bunu belirttim, bırakanlar da komple temizlik işini bıraktı zaten titizim titizim demedim benim kendimce takıntılı/özenli olduğum bazı konular var bunu çalışandan rica ederim dedim. Benim kendimce özendiğim şeylere dikkat edilmesini istememde de bir yanlış yok. Bu çalışana ters geliyor olsaydı her hafta değiştirmek zorunda kalırdım.
Sakin…Siz neye yorum yaptığınızı bilmiyorsunuz. Her gün duşumuzu alıp ayaklarımızı güzelce köpükleyip durulayıp temiz havluya basıp çıkıyoruz. Bana her duş sonrası çamaşır suyuyla temizlemiyor musunuz dediniz siz ya daKudrAlobar benzer şeyleri yazıyorsunuz zaten. Ben de hayır öyle bir vaktim yok diyorum. Temizlikçi haftada 2 alıyordum son 1 aydır 1 güne düştü ramazan sebebi ile gelmek istemiyor. Temizlik öncesi tedbirimi alıp çamaşır suyu kullanıyorum kovaya bulaşmasın diye kaçıncı kez anlattım bilmiyorum ama bence bu sefer anladınız. Kendinizi kimseyle karşılaştırmayın işe yarayacak yorumlar yazın çünkü hacivat karagöz gibi duruyorsunuz her konu altında inanın boş ve gereksiz tutulur yanı yok.
Sadece sürekli eleştiri yazıyorsunuz her konu altında aynı isimler. Evet eleştiri de kabulum ama savaş haline getiriyorsunuz biri birşey diyince hemen eksik bulup cevap vermeye çalışıyorsunuz. Özgüvensiz ve eksik arayan insanları görünce üzülüyorum çünkü dünyaları böyle sürüp gidecek yazık hayat bu kadar kötü şey arayıp bulup laf yapıştırıp oh be dedirtecek kadar uzun değil. Benim belki haftada bir rahatsız olduğum bir konuydu sordum öğrendim bitti ama sizdeki bu rahatsızlık ne olacak
Basmaya iğrnemiyorum basılıp evi içinde gezilme filri benim anlayışıma göre hijyenik gelmiyor. Her banyodan sonra nasıl çamaşır suyu nasıl kullanmıyorsunuz diye bir ton yorum yapıp bu bir rutindir deyip ben kullanmıyorum demek de ne biliyim. Suyla temizlediğimi söyledim ama okumayıp yorum yapma gayretindesiniz. Çekpasla camları çekmek fırçalamak vs benim vaktimi alan birşey ve bunu ben yapmayı tercih etmediğim için haftalık bazen haftada 2 yaptırıyorum yazmıştım zaten. Kendim yapmayı etmiyorum diye de bu durum diğer temizlik kurallarımı sorgulatmaz, kendim yapacak olsam konu da açmama gerek kalmazdıSakin…
Ben banyoda çamaşır suyu kullanmıyorum yav. Cif banyo fıs fıs fırçala, çekpasla çek camları falan çık bizim evin rutini. Üzgünüm ama vakit alan bir şey değil bu maksimum 2 dakika. O kadar vaktim yok denilecek bir şey yok. Tek çalışan siz değilsiniz. Her neyse herkesin kendi tercihi tabi. İsteyen pis bırakıp basmaya iğrenir isteyen temiz bırakıp basmayı sorun etmez.
Ben de öyle diyordum eskiden isimle hitap edebilirsin diye şimdi demiyorum mesafe olsun istiyorum. Ama bu karşının karakteri ile ilgili yine eskiden çok memnun kaldığım sonrasında okulda yemek dağıtma işine giren abla ismimle de hitap ederdi ama mesafesini de bilirdi çok düzgün çalışırdı. Daha önce yıllar boyu tek evde çalışmış aklı başındaydı.Kokuya da önem veriyorum söylemem tabi kimseye ama o kendi parfümünü de sıkıp mis gibi gelirdi eveBence de bu konuda işini düzgün yapan kişi sayısı az. Bende birinle başlamıştım her hafta alıyordum. Bir ay olmuştu tam yılbaşı zamanı. Bende ekstra ücret verecektim hani yeni yil ya parasını hazırladım. Bir baktim benim işim bitti dedi daha 20 dakika vardı saatinin dolmasına. Zaten yarım gün geliyordu 4 saate anlaşmıştık.. bitti mi dedim evet dedi. Baktım mutfakta bulaşıklar duruyor. Hiç seslenmedim ama ekstra para da vermedim güya jest yapacaktım kendi kaybetti. Ben sanırım fazla hoşgörülü davranıyorum çay iç kahve iç dinlen..ama.en büyük hatayı bana hanım deme ismimle hitap edebilirsin demekte yapiyorum. Sıcak davranayim derken işlerini gevsetiyorlar..mütevazı olayım diyorum ama karşı taraf işini savsakliyor bu sefer
Ben her duş sonrası yapmam haftada 1-2 sizin gibi ama çok temiz hanımefendiler meğer yapıyormuş linçlemek istedilerHer duştan sonra ben de sadece su tutuyorum duşakabine, bu kadar çamaşır suyu sevdası neden anlamadım. Herkes mi yapıyor bu uygulamayı? Haftada 1-2 kere temizliyorum zaten çamaşır suyuyla ya da cifle. Bence bu yeterli yani.
Bu arada konu sahibi, ilk çağırdığınız zamanlarda sürekli söylemeniz lazım neye takıldığınızı bilsin, bir süre sonra alışırlar zaten. Ben de haftada bir alıyorum birini, eskisi gibi özenmiyor. Ramazan diye bir şey demiyorum, hatta istersen gelme demiştim ama Ramazan sonrası da böyle yaparsa çok salladığını söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?