Eve gelen temizlikçi

Haklısınız,sikayet edebildiğiniz her yere sikayet edin en azindan iciniz soğusun ama burada ilk yorumlarda size hak verenler çıkarken son sayfalara doğru temizlikçi duyarı yemeye başlarsınız benden söylemesi.
Eve gelen yardimcilarla ilgili tum konularda boyle oldu el insaf diye başlarlar 8 saatte mutfak dolabı yetişmez diye bitirirler.Ha bir de yerleri vileda ile sildirmişinizdir umarım yerleri elle sildirdiyseniz siz vicdansız bir ev sahibi olursunuz ve tabi ki yetişmez 2 kisi de olsa koca ev!! denilerek noktayı koyarlar.

Harikaymış orası kira kontratına dahil olması

Gelmeden önce sildim süpürdüm toz aldım desem kendileri çok mükemmel temiz ev bekliyorlardı herhal

Ah bunu diyenler çıktı bile ama ev koca bir ev olsa keşke karavan gibi küçük bir evimiz var oysa 8 saat sürseydi belki daha iyi sonuç çıkabilirdi ama 2 kadın (YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM) 3-4 saate yakın bitirdi yani bitirmiş halini görüyoruz

İşte kim olursa olsun tavır çok önemli, birine yük olacağım veya zarar vereceğim diye ödüm kopar benim haliyle insan aynını karşıdan da bekliyor ama her zaman göremiyorsun işte napalım. Sen avize mevzusu deyince aklıma geldi bak, bi hafta çıkarken bozdolabındaki magnet kırıldı abla demişti olur öyle deyip geçmiştim magnet sonuçta. Mutfakta ufak tefek kırdıkları da olduydu o ara. Diğer geldiğinde ben içeri odadayım gümm diye bir ses geldi koştum baktım cam silerken peteğe çıkmış, petekle birlikte yere düşmüş (boylu poslu yapılı da bir kızımız ). Dedim magnetle bardakla başladın şimdi petek ertesi hafta tavanı başımıza indirecen herhalde :)) İşin şakası tabi bu kendine birşey olmasın da, şükür öyle önemli bişey değildi. Tavır önemli dediğim tam da burası işte, parasını ödemek istedi, eşim hafta içi gelsin tamir etsin diye teklif etti. Gerçi armuttan gelenler kötü yorum yazılmaması için de dikkat ediyorlar ama kendi de mahcup oldu. Canın sağolsun deyip tesisatçı çağırdım sonradan, bir temizlik parası da tesisatçıya verdim. Belki başkası olsa parasını kesebilirdi saygı duyarım haksız da sayılmaz ama insanlık hali olabilir o para beni zengin de fakir de etmez diye düşündüm o zaman. Ama üste çıkmaya çalışsaydı paramı da isterdim her yere şikayet de yazardım kendimce hakkımı aradım yani.

Uzun uzun yazmamın sebebi iş ahlakı olmayan insanımızın çokluğu, bu beni çok üzüyor, işim gereği küçük esnafla da koca koca işletmelerle de muhatap oluyorum ne kadar tırtıklarsam kardır kafası eve gelen yardımcıda da olabiliyor büyük patronda da. Tabii ki herkes böyle değil ama var işte böyle insanlar çokça ve yaptırımı çok zayıf. O ingilizler (misal tabi bu başka millet de olabilir) iş ahlakına sahip oldukları için veya yasaları onları ahlaklı davranmaya zorladığı için bu kadar iyiler.

Son düzenleme:
Kadını çağırma sebebiniz dip bucak kısımları temizlemesi o kısmı anlamakta sıkıntı yok.
Kadında yapmamış.
Özür dileyip daha sonra engellediğini de konu da yazmışsınız.

Aslinda dogru soyluyosunuz hic olmadi mutfak dip kose temizlenebilirdi yetismediginide ertesi gun yapabilirlerdi
Peki bunlar naptilar gelince hemen bitti diyip gittilermi

Kimse kendi evi gibi temizlemiyor malesef başkasının evini. Geçen gün ablama gelen bayan o kadar yalapşap temizlemiş ki pis kalan yerler 6 yaşındaki yeğenimin bile gözüne batmış ki kovacak mıyız temizlikçi ablayı diye soruyormuş. Ablam hayır kovmayacağız diyince kendimi istifa edecek o zaman demiş şebek

Biz bayram temizliği için dip köşe şimdiden başladık valla yavaş yavaş. Şu ortamda zor zaten kendini izole etmiş gündelikçi bulmak. Arifeye kadar derin temizliği bitirir arifede şöyle bir üstünden geçeriz mis gibi olur ev.

Annem bundan çok daha iyi temizlik yapan kadınlarınkini bile beğenmiyor.
Bazı yerlere bez bile değmemiş
Nasıl bir temizlik bu?
Burada temizlikçi kadın konuları lince uğruyor ama bir insan aldığı parayı hak etmeli
Yazabildiğiniz her yere yazın
Uygulamadan çağırdıysanız puanları düşük verin ki insanlar yanılıp çağırmasınlar

Aslinda dogru soyluyosunuz hic olmadi mutfak dip kose temizlenebilirdi yetismediginide ertesi gun yapabilirlerdi
Peki bunlar naptilar gelince hemen bitti diyip gittilermi
Kadınlar geldiler işe başladılar ben bir sorun olursa seslenirsiniz dedim bahçeye çıktım çünkü laptoptan bakmam gereken işler vardı ara sıra içeri girdim olmayan yerleri söyledim geri bahçeye çıktım. Dün çok yoğun olduğum için fazla takip edemedim kadınlar gittikten 2 saat sonrada benim işim bitti kontrol ettim o zaman anladım mesaj attım zaten

bu temizlikci mevzusunda benim kadar saf olan yoktur herhalde. evim buyuk ama cogu odayi kullanmiyorum. gelen ablaya sadece mutfak,salon,yatak odasi, banyolar ve balkonlari temizletiyordum. ekstra bir sey istesem hemen ucreti artiriyordu mesela “abla kapilari silerken su odalarin kapisini da silsen” dedigimde direkt “aaa ama ablam o odalar dahil degil demedin mi” diye basliyordu.

cozumu sevgilimin annesinde buldum valla o kadar fena bir kadin ki evine gelen temizlikci isini duzgun yapmamaktan korkar onun diline dusmemek icin. soyledim artik sen eve kimi cagiriyorsan bana da gonder diye. simdi gelen abla misss gibi her yeri ben demeden yapiyor. cevreden referansla cagirmak cok daha iyi acikcasi.

Linç yemek umrumda değil ben harbeye para saçmıyorum hakkınıda vermedi

Bende bu konuya ayarım
Sinir oluyorum başkasının evi hakkında yapılan dedikodulara
İyi vallahi ben evi baştan aşağı süpüreyim sileyim toplayayım
Kadın gelsin camları yalap şalap yapıp geçsin
Zaten koltuk halı silen bulunmuyor çoğu kişi yanaşmıyor zor diye
Temizlik işinde işini iyi yapan birini bulmak çok zor

Harikaymış orası kira kontratına dahil olması

Burada cok yaygin yardimci almak, hatta kadin erkek herkes calistigi icin cogu kisinin yatili yardimcisi var. Evler de su sekilde mesela bizim ev 4 oda 1 salon ve 3 banyodan olusuyor cunku 1 oda ve 1 banyo normal sartlarda yardimciya ayrilmis durumda. Biz ev gezerken esimle hep gosteriyordu emlakcilar burasi da yardimci oda ve banyosu diye. Biz yatili yardimci dusunmuyoruz diyince sok oluyorlardi. 2 yetiskiniz butun gun calisiyoruz, cocuk dusunmuyoruz ne yapalim yatili yardimciyi diyorduk :)

Valla isterse vermesin keyfi bilir ama burda birsürü kişinin okuduğu bir foruma yazıyorsa ben de cevabımı ona göre yazarım. Bir kişi bile görse kâr . Benim de ufak bebeğim var ev işlerine yetişemiyorum ama ona rağmen bi gün bi odayı bi gün başka odayı şeklinde idare etmeye çalışıyorum. Kimsenin sağlığını riske atmaya gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…