• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen temizlikçi

Temiz yapanını bulmak zor.
Birde her yer ışıl ışıl olsun istiyor iseniz temizlik için kadını iki gün cagiracaksiniz.
O zaman tertemiz ışıl ışıl oluyor her yer.
Bir günde tüm ev temizlenmez maalesef.
Mutfak temizliği için kadın tutuyoruz o gün kadın sadece mutfağı fayansları siliyor ışıl ışıl oluyor tertemiz dip bucak.

Yanlız sizin ki hiç temizlememis bulaşık makinası buzdolabı klasiktir çekilir altı temizlenir.

Yani soyle bir durumda var ev cok pis ise bitemeyebilir bazilari iki gun uc gun gidiyor mesela bitmiyo cunku
Hadi benim elim yavas benim tum temizligim 20 gun fln suruyor
Onlarinkide 1 hafta surebilir
Yani bir gunde mutfak camlar banyo wc derz arasiydi perdelerdi koltuklardi bitemez yani

Şirket temizlikçilerine asla güvenip bi torba para vermem. Tek başına çalışan işin ehli insanlara çalışmak daha mantıklı. Bizim binayı şirket temizlikçileri temizliyor. Bina leş gibi sanki hiç dokunmamışlar. Asansör camlarını doğru dürüs silmiyorlar paspasları kapıların önüne silkeliyorlar defalarca uyardım evin içine giriyor o toz diye aynı tas aynı hamam devam ediyorlar. Eşik taşlarını bile silmiyorlar. Bi sürü binaya kullandıkları bezleri kirli kirli buraya da kullanıyorlar. Bu yüzden daha apartman temizliğini helalinden yapamayan şirketlere ev hiç teslim edilmez. :kızgın:

Siz bence kalan yerleri kendiniz yapın daha da o firmadan çağırmayın

Seneler önce ünlü bir özel üniversitenin yurtlarının temizlik işini yapan bir firmada depo sorumlusu olarak çalışmıştım. Bu sayede temizlik işi yapan bir çok insanla tanıştım. Bu işi yapanlar basitçe ikiye ayrılıyor.

Birincisi yaptığı işi görevi kabul edip işini güzel yapanlar. Bu tür insanlar asla işsiz kalmıyor ve çok güzel kazanıyor. Öğrenciler o kadar memnun kalıyordu ki özel arabalarıyla götürüp aile evlerini de temizletiyorlardı. Ama oran olarak 100 kişide bir-iki...

İkincisi bir baltaya sap olamamış, eğitim deneyim de sormuyorlar bari temizlik yapayım para kazanayım diyen tipler. Temizliğe uflaya puflaya giderler, dip köşe asla girmezler, elli kere söylendiği halde banyo sildiği bezle masa siler. Hijyen falan asla... Tek dertleri bir an önce işi bitirip -bitirmiş gibi yapıp- evlerine gitmek. Bir de yüzsüz olurlar, buldukları pahalı parfümleri üzerlerine boca ederler, paketten sigara alırlar, yanlarında getirdikleri kaplara pahalı kremlerden koyarlar... Ne şikayetler geliyordu inanamazsınız. Bir çok öğrenci içeri temizlik görevlisi girmeyi yasaklamış, kendileri yapıyormuş. Çok mantıklı bence de. Temizlik şirketlerinin çoğu böyle bu arada.

İşin arka yüzünü bildiğim için kendim yapıyorum. Yavaş olsun uzun sürsün ama içim rahat olsun.

Sizin bulunduğunuz şehirde mutfak dolapları temizleniyor mu? Bizim şehirde mutfakta sadece cam ve yer temizlenir
Siz nerede yaşıyorsunuz? zaten cam ve yeri bende temizlerim. Sizin orayı bilmem de bizim burada öyle sadece öyle görünen yerleri silmek diye bir şey yok bir arkadaşta yazmış zaten en çok yağ ve kir biriken yer buzdolabı arkası ve fırın arkasıdır temizlenmek zorunlu yani. Ben bunları baştan dile getirdim

Siz haksızsiniz kusura bakmayın. Bir günde hem camlar hem mutfak dolapları içi dışı nasıl bitsin. 8 saat süreleri var. Bir de iki kişi göndermişler kendi insiyatifleriyle. Ekstra para almamışlar.. bravo yani. Çalıştığı süre boyunca kadın kenarda oturup bekledi mi?sanmıyorum. 8 saat boyunca calisti ise bitmediyse yapacak bir şey yok. Eve kadın çağrıyorsunuz köle değil.

Siz haksızsiniz kusura bakmayın. Bir günde hem camlar hem mutfak dolapları içi dışı nasıl bitsin. 8 saat süreleri var. Bir de iki kişi göndermişler kendi insiyatifleriyle. Ekstra para almamışlar.. bravo yani. Çalıştığı süre boyunca kadın kenarda oturup bekledi mi?sanmıyorum. 8 saat boyunca calisti ise bitmediyse yapacak bir şey yok. Eve kadın çağrıyorsunuz köle değil.
3 SAAT SÜRDÜ HANIMEFENDİ. 2 KADIN GÖNDERMİŞLER DE NE İŞE YARAMIŞ? TEK KADIN GELSEYDİ DURUM DAHA VAHİM OLACAKTI DEMEK Kİ. GÖRÜNEN YERLERİ BENDE TEMİZLİYORUM ZATEN GÖRÜNEN YERLERİ SİLSİN SÜPÜRSÜN DİYE DE ÇAĞIRMADIM BEN DİP BUÇAK KÖŞE KÖŞE SİLSİN DİYE ÇAĞIRDIM Kİ ÇAĞIRANLARIN ÇOĞU DİP BUCAK TEMİZLİK İÇİN ÇAĞIRIR ZATEN. + OLARAK ÖYLE BÜYÜK BİR EVİMİZ YOK BELİRTMEK İSTERİM KÜÇÜK MİNNOŞ BİR EVİMİZ VAR :D

Yani soyle bir durumda var ev cok pis ise bitemeyebilir bazilari iki gun uc gun gidiyor mesela bitmiyo cunku
Hadi benim elim yavas benim tum temizligim 20 gun fln suruyor
Onlarinkide 1 hafta surebilir
Yani bir gunde mutfak camlar banyo wc derz arasiydi perdelerdi koltuklardi bitemez yani
Ev çok pis derecede bir ev değil zaten küçücük bir evimiz var oturduğum başka bir semtte de temizlikçi çağırdığımda dip bucak yapmıştı hem iyiydi hem kötüydü ama benim için dip bucak yapması yeterliydi. Ama dün ki kadında bunu göremedim birde onların gözünde ben haksız olup ukalaca bir hareketle karşılaştım. Birde perde ve koltuklara dokunmadılar

Ruh sağlığım için eve temizlikçi almıyorum. Yapabildiğimiz kadar yapıyoruz eşimle.
Dediginiz gibi temiz olsa niye temizlikci cagirasiniz bende o kadar cok temizlikci degistirdimkidimki bi tane gelen vardi kadin kalkti bi onceki temizledigi evi anlatiyor yok savcinin evini temizlemis kadinda hamileymiş evi k kadar pismiski bende lafi tikadim bak kendin soyluuorsun hamile vede calisan bir kadin tabiki pis olacak temiz olsa niye seni cagirsin bide bilmis oluyorlar allahimmm odur budur cagirmadim suanda hamileyim hic bir is yapamiyorum eşim izne ayrildi 3 gundur dip bucak trmizlige basladi biktim temizlikcilerden senin yasadigin durumu cok yasadim artik cagirmiyorum kafam rahat

Temiz yapanını bulmak zor.
Birde her yer ışıl ışıl olsun istiyor iseniz temizlik için kadını iki gün cagiracaksiniz.
O zaman tertemiz ışıl ışıl oluyor her yer.
Bir günde tüm ev temizlenmez maalesef.
Mutfak temizliği için kadın tutuyoruz o gün kadın sadece mutfağı fayansları siliyor ışıl ışıl oluyor tertemiz dip bucak.

Yanlız sizin ki hiç temizlememis bulaşık makinası buzdolabı klasiktir çekilir altı temizlenir.
Bunun farkındayım zaten kadın gelmeden önce bende yerleri süpürdüm sildim toz aldım üstten üstten yardım etmeye çalıştım ama en ufak yerler bile hatalı. Dile getirdim kadın özür diledi gelecem dedi ama devamı yok

Şu dönemde eve temizlikçi almak da iyi cesaret. Ben virüs başladığından beri evinde oturan bana yıllardır gelen yardimcimi bile çagiramıyorum siZ firmadan hangi evlere gittiği belli olmayan dışarıyla ful temas halinde birini aliyorsunuz
Biz de aynı durumdayız. Bahar temizliği yapılacak, kimseyi çağıramıyoruz. Bebekle oturdum kara kara düşünüyorum. Konu sahibi salgınla ilgili yorumlara özellikle cevap vermemiş, boşuna yorum yapılıyor. 🤦🏻‍♀️

Pardon da benim annemde bu işi yapıyordu böyle bir yer bıraktığını ne gördüm ne duydum. İşi iş gibi yapmak var iki kişi bi evden bir günde çıkamıyorlarsa pes yani. Biri sadece mutfağa girse diğeri odaları yapsa 8 saatte dünya iş biterdi abartmayın.

Biz de aynı durumdayız. Bahar temizliği yapılacak, kimseyi çağıramıyoruz. Bebekle oturdum kara kara düşünüyorum. Konu sahibi salgınla ilgili yorumlara özellikle cevap vermemiş, boşuna yorum yapılıyor. 🤦🏻‍♀️
Salgınla ilgili ne yorum gelmiş? Duyarlı olalım demiş bir arkadaş biride hangi cesaret ile alıyorsunuz demiş. Bende haklı bulduğum için yorumları beğendim söyleyecek bir şeyde bulamadım. Ben salgın ile ilgili konu açmadım o yüzden senin ''Boşuna yorum yapılıyor'' demen boş bir yorum.

Özür dileseydiniz "birdaha ki sefer önce iyice siler süpürür öyle ararım" deseydiniz... nasıl mantıksız insanlar var hayret... gerekirse her güne bir oda olacak şekilde yapın ama böyle paranızla rezil olmayın

Ben yardimci aliyorum, Turkiye`deyken bir yardimcim vardi cok zor buldum cok kisi degistirdim onu bulana kadar ama bulduktan sonra da cok guveniyordum, 5 sene haftada 2 defa geldi ve anahtar ondaydi islerin sirasini bile kendisine gore ayarliyordu piril piril oluyordu her yer. Onu bulmasaydik artik pes etmistim kendim temizleyecektim cunku sizin gibi bircok tecrube yasadik. Hatta bir keresinde geldi resmen yarim gun tv izleyip kahve icti, ben de yarim gun parasi verdim diye olay cikarmaya calismisti. Herkes calistigi kadar para aliyor dedim yolladim evden.

Su an yasadigim ulkede kira kontratina dahildi yardimci, haftada 1 defa geliyor butun malzemeleri onun istegine uyarak aldik ve inanilmaz sistematik calisiyor. Memnunum o yuzden degistirme geregi duymadim. Sanirim emlakci her zaman calistigi sirketten insanlar ayarliyor o yuzden herkes daha dikkatli calisiyor.

Back
X