- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.496
- 798
Çayını içiyorsan tamamsın, hanım sensin demekki :))
Öyle olmasan bir bardak çay alamazdın, verenin de olmazdı.
Baksana yoldan giderken uğrayan anasına babasına 'bir bardak cay' lütfedip veriyorlar gönlü geniş evin hanımı ve beyi.
Madem o kadar 'hanım' görelim hanımlıklarını...
Davranışta, asalette, cömertlikte, geleneksellikte... o zaman tırım tırım kaçıyorlar :))
40 yabancı olsa insan lafını etmez yoldan geçerken uğrayana. Ağaç kovugundan çıktılar sanki, ana baba bu kadar kıymetsiz.
Ben en cok evimi inceliyo ,koltugumu tirmaliyora takildim ..
Bu evde hic temizlik yapilmiyor sanirim
Elmasin eli ayagi birbirine dolasti
Gece 22 de falan ev temizlemeler ..
Ne diyecek kv yoldan gecerken size ugrayabilir miyiz
Bir cayini icebilir miyiz bu mu ?
Hamile ya, ondandır. Temizlik yapılmıyordur. Cunku evin hanımı birileri yapsın diye bekliyor sanırım :) evin beyi de beydir, onun da eline yapışır.
Benim de içimde gizli bir kaynana varmış sanırım, 5 aylık gelinin koltuğuna neden sakız yapışmış, hadi yapışmış beden çıkarılmamış yazık gunah :)
Misafir geleceğinde,örneğin yarın toz alacaksındır da bugünden alırsın.Daha bir özenirsin evine,bu normal.Ben misafirimle daha fazla vakit geçirmek için çay tepsisini bile hazırlar bırakırım.O zaman gayet telaşsız karşılar yedirir içiririm.İyi de zaman geçiririm.Ben en cok evimi inceliyo ,koltugumu tirmaliyora takildim ..
Bu evde hic temizlik yapilmiyor sanirim
Elmasin eli ayagi birbirine dolasti
Gece 22 de falan ev temizlemeler ..
Ne diyecek kv yoldan gecerken size ugrayabilir miyiz
Bir cayini icebilir miyiz bu mu ?
3nity Aynen bunları yazdım önceki mesajlarımda...
Sorun kimde yokki,,milattan öncesine ait bir kil tablet bulunmuş.
Kadın uzakta çalışan eşine mektup yazmış,sen orada kendi başına rahat yaşıyorsun,ama kahrolasıca kızkardeşinin bana neler yaptığını bilmiyorsun,her gece ağlıyorum diye...Tabii kil olunca mektup günümüze kadar gelmiş:)))
Bu sorunlar hep vardı hepte olacak,az ya da çok.
Ama bunun bir yerden öteye geçmesine,bütün duyguları,hayatı esir almasına engel olmak gerek...
Eşimin annesi ya da kardeşi arayacakki sana uğrayacağım,o da diyecekki denize danışmadan cevap veremem
Eşimi doğrusu böyle görmek istemem.Çünki o benim ailemi her daim iyi karşılamıştır,saygısını sohbetini güleryüzünü eksik etmemiştir.Daha dün gece eltim 5 10 dk sonra sendeyiz dedi,kızları üniversite kazandığı şehre gidecek.Allahaısmarladık demeye geldi kuzum.
Çocuklarımla keyif yapıyorduk.Buyurun canım dedim,ortalığı bir süpürdüm geldiler.Eşim işte olmasa,onuda arasalar bir şey değişmezdi.
Hamile ya, ondandır. Temizlik yapılmıyordur. Cunku evin hanımı birileri yapsın diye bekliyor sanırım :) evin beyi de beydir, onun da eline yapışır.
Benim de içimde gizli bir kaynana varmış sanırım, 5 aylık gelinin koltuğuna neden sakız yapışmış, hadi yapışmış beden çıkarılmamış yazık gunah :)
Sonra da söylenirler, onu yapmadılar bunu yapmadılar.Haha dedim ya bende ona takildim
Sakiz miymis o bak sen cik cik cik
Benim elti 1 hafta oncesinden haber veren aile bireyleri icin bile kavga ederdi kaynimla ..
Neden geliyolar
Gormuyon mu evin halini zart zurt
Amaaannnnnnn ...
Bos bos isler
Ben Elmasa da bir şey demiyorum.Kestane ormanlarını yok eden hastalık gibi bir şey yayılıyor toplumda,eltim ya da komşu kahveye gelecekmiş,öf ben kendi kendime yetiyorum,ne yapayım ki acaba...Aaa kilitle kapını otur,çalsın zili gitsin.Ne münasebet,gezmeye kapı arıyor millet,bu yorumlar yapılıyor.Sonra da hiç arkadaşım,kahveye gidecek bir insanım yok,ne kadar da bencil bir toplum olduk böyle muhabbetleri...Ben de eşi annesine babasına böyle davranırken bununla gurur duyan kadını anlamıyorum.
Ben korkarım öyle adamdan.
Ya adamın onu dünyaya getirene, büyütene saygısı yok, zannediyor musun ki yarın sana olacak?
Bence biraz toy konu sahibi, yaşınla bilmiyorum ama... evi çekip çeviremiyor, garip beklentileri var; yanlış şeyleri yarıştırıyor... öğrenir zamanla :)
Böyle insanlar mümkünse evlenmesinGelebilir miyim mi diyecekti? Allah'tan aynı şehirde oturmuyorsunuz yoksa siz bu kafayla eşinizi kaybederdiniz.
yaşayanılan evin kirlenmesi normaldir.elinizden bez düşürmeseniz bile valideniz bir bahane bulup sizin üzülmenize sebep olacaktır.kendinizi boşuna germeyin.agırlayın misafirlerinizi yolculayın evlerinegelmesi değil mesele.
oğlunu arayıp geleceğiz diye emri vaki yapması.
ben agirliyorum misafiri. ben yapiyorum temizliğini.
Yine evime bakacak inceleyecek.
Değer verip geliyor insanlar ne güZel, gelmeseler bu sefer elmas oğullarının evine gelmiyorlar bize değer vermiyorlar diye kafa yorar. Her türkü işi zor bu kadının yani3nity Aynen bunları yazdım önceki mesajlarımda...
Sorun kimde yokki,,milattan öncesine ait bir kil tablet bulunmuş.
Kadın uzakta çalışan eşine mektup yazmış,sen orada kendi başına rahat yaşıyorsun,ama kahrolasıca kızkardeşinin bana neler yaptığını bilmiyorsun,her gece ağlıyorum diye...Tabii kil olunca mektup günümüze kadar gelmiş:)))
Bu sorunlar hep vardı hepte olacak,az ya da çok.
Ama bunun bir yerden öteye geçmesine,bütün duyguları,hayatı esir almasına engel olmak gerek...
Eşimin annesi ya da kardeşi arayacakki sana uğrayacağım,o da diyecekki denize danışmadan cevap veremem
Eşimi doğrusu böyle görmek istemem.Çünki o benim ailemi her daim iyi karşılamıştır,saygısını sohbetini güleryüzünü eksik etmemiştir.Daha dün gece eltim 5 10 dk sonra sendeyiz dedi,kızları üniversite kazandığı şehre gidecek.Allahaısmarladık demeye geldi kuzum.
Çocuklarımla keyif yapıyorduk.Buyurun canım dedim,ortalığı bir süpürdüm geldiler.Eşim işte olmasa,onuda arasalar bir şey değişmezdi.
Belki o zaman da,bak gördün mü,annen için varsa yoksa kızı,ona gitti kaldı,burada da bir oğlum var,kapıdan bari uğrayayım demedi olurdu.Değer verip geliyor insanlar ne güZel, gelmeseler bu sefer elmas oğullarının evine gelmiyorlar bize değer vermiyorlar diye kafa yorar. Her türkü işi zor bu kadının yani
Öyle olacak tabi, doğurur çocuğuma bişey yapmadılar altın takmadılar konusu açılacak adım kadar eminim. Niye yapsınlar ?Belki o zaman da,bak gördün mü,annen için varsa yoksa kızı,ona gitti kaldı,burada da bir oğlum var,kapıdan bari uğrayayım demedi olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?