Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

Bakın siz doğru yere kanalize etmişsiniz kızgınlığınızı.
Dönmüş kocanıza söylemişsiniz.
Ne diye kayınvalide kalktı geldi dememişsiniz...

Valla hiç te beyin patlatmıyoruz, elmasta beyin kalmadı bence. Bunlar çok sıradan şeyler beni aramadı onu aradı . Aman rahatınıza bakın be öküzün altında buzağı aramayı bırakın . Dimi arkadaşım)

Kayinvalidenin anlattigina gore tabi ki belkide sana oyle geldi bilemiyorum oyle evi gezip kusur aramasi hic hos degil. Fakat soyle bir durum var ki sen artik onlarin kizisin size geldikleri icin mutlu olmalisin bence. Mukemmelliyetci olmani anliyorum bende de biraz o sikinti var misafir geldigi zaman illa ki cayin yaninda pasta yapmaliyim saat kac olursa olsun. Ama o senin annen baban artik onlari gordugunde sevinmelisin. Kusuruma bakma canim ama bazi seyleri unutman lazim daha kinadaki mevzuyu anlatiyorsun gecti gitti her sey onunuze bakin buyuklerin kiymetini bilin. Hem hizmeti ben gorcem beni arasin diyorsun ne fark ediyor bak esinle temizlemissin evi demek ki esin de hizmet ediyor sikinti yok sevgiler

Bu isler karisik biraz.. seni arasa gelmeyin mi diycektinki? Bi cay disardan biseyler alip basit seylerle gecistirebilirdin., borek pogca vs.. yanina bi yumurta ya da menemen kahvaltilik vs. Herneyse gebeligim brnimde zor geciyo bol agrili ve tansyon dusuklugu vs. Yasayan bilir - ki senin dusuk tehliken varmis.. kendini yipratmadan yap herseyi.. esinde biliyomus agir isleri ona yaptir..

Ben biraz uzun kalsam ayakta bi hos oluyorum elim ayagim titriyo bazen tansyonumdan anliyorum bunu.. o yuzden yemek icin sogan dograsam yerde sofra bezi uzerinde yapiyorum..el dusunmez seni sen kendini dusuncen ama yok beni aramadi kocami aradi vs. Bunlar bos seyler.. seni arasada sonuc degismeyecek..

Kimse kimsenin kizi degil annesibabasida degil..sen oyle davrandikca tepene cikiyolar.. ve oyle yapilanlarda cabuk unutulmuyor tatlim..

Ilkinde hadi derdimde ikinci aramalarında bende beklerdim , ben size hak verdim.

Özellikle erkek ailesi bu konuda daha ince düşünmeli, en azından gönül almak için bir alo demek çok zor değil.

Eve gelince teftiş için gezmek ayıptır , insan yerinden kalkınca bile gözleri az yerde kalkar.
Bazı insanlar evi gözleriyle kameraya çekiyor.
Mahcubiyet olmayan insandan korkarım.
Biz dolabı açarken bile yengemden müsaade isteriz.

(Tabi bu ve benzeri incelikleri , taviz olarak gören , aile ne demek bilmeyen gelenlere yapınca burnu çok kalkıyor. Zıvanadan çıkıyor ilişkiler. )

Artık oğlunun evine gelirken davetiye yollasin olurmu? Allah yarın sana da bir oğlan verir de gelinin de sana bunu yapar. Oğlu bile senden korkusuna bir çay veririz demiş uzun yoldan gelen ailesine. Içim şişti okurken. Altı üstü bir kahvaltı.

Kendi ailen geleceği zamanda seni değil eşini arasalar böyle tepki verir miydin ?

Bende ben değil eşim arandığında kabul etmiyorum beni arayacaklar diyorum. Bu sökmezse anlasın diye bende eşimi aratıyorum muhattap olmuyorum. Ben oğlunun kınasına gelmemiş insana yerimden dahi kalkmazdım. Komşu değil oğlu sonuçta yoğunbakım hastası değildi ya illaki katlanıp gelirdi yolun uzunluğuna. Bizimki geldi ama gelinin avcuna koyulan altını bile eşime aldırdı bende keşke gelmeseydi isterdim. Yinede buna takılıp bebeğinizi üzmeyin zaten sorunlu bir hamilelik geçiriyorsunuz değmez. Daha iyi hem kusur gördüyse gelmesin ohhh canınıza minnet.

Kimse kimsenin kizi degil annesibabasida degil..sen oyle davrandikca tepene cikiyolar.. ve oyle yapilanlarda cabuk unutulmuyor tatlim..
Bence yapiyla alakali bir durum ben unutmasam da icime atabilirim mesela huzurumuz kacmasin diye. Ama sen boyle yaptikca daha cok huzurunuz kacar bu benim sahsi fikrim yani

yorum yapmadan geçemedim konu sahibi .. herkes ne kadar da kaynana sevici olmuş . kaynanasını yerden yere vuranlar nerede , hayret :) ben size hak veriyorum doğrusu.. oğlunun düğününe gelememiş değil, gelmemiş bildiğiniz.. işine gelmemiş belli ki... o zaman hem oğlunun hem de sizin eviniz olan yere gelmek için sizi de arayacak. çünkü dediğiniz gibi hizmeti öncelikle siz yapacaksınız .. eşinizin yardımcı olup olmaması önemli değil bur safhada.. ben olsaydım kılımı kıpırdatmazdım.. zaten düşük tehlikeniz varmış.. hizmeti de eşime bırakırdım. ne de olsa bir çay ve bikaç ikramlık verilecek (miş)... lafını ederlerse beni kimse aramadı eşimi aramışsınız der lafı sokardım.. o benim evime gelip kir toz arayacak ben ona bu lafı bile söyleyemeyecek miyim..hakaret etmiyor, bağırmıyorum sonuçta.. bence kızmakta haklısınız. boşverin bundan sonra da sizi umursamayıp haber verme gereği duymazlarsa siz de oralı olmayın.

Bence yapiyla alakali bir durum ben unutmasam da icime atabilirim mesela huzurumuz kacmasin diye. Ama sen boyle yaptikca daha cok huzurunuz kacar bu benim sahsi fikrim yani
Bizimde icimize attigimiz seyler oldu tabii.. ama sen sustukca millet salak yerine koydugu icin artik bunu yapmiyorum.. cunku ben dert babasi olcama beni uzen olsun. Ne de olsa hakkima giren onlar. Oyle sende kizimizsin filan sadece birbirini kandirmak :) daha dogrudu oyle saniyolar, cunku kizina davrandigi gibi davranmiyosa ha bire kizina verirken seni somurmeye calisiyorsa.. kimse kizimsin demesin bana..

benim ailem beni,eşimin ailesi eşimi arar.bana göre doğrusu budur.

güncellemenizi okudum, altı üstü bir çay için bu kadar sorun yapmaya gerek yok haber vermeden bile gelebilirler eşinin ailesi ya yabancı mı. kalmaya gelseler tamam diycem haber versin. geldiklerinde hastaysan uzanırsın bir şey yapmazsın.
bence çok şey istyorsun. eşya yerleştiriken niye gelsin ki keşke benim eşimin ailesi de gelmeseydi karışmasalardı. sen eşya seçerken onu istiyorum bunu istiyorum deyip mağazacılarla benim yerime kavga eden kayınvalide istiyorsun galiba benimki gibi. hayatına müdahale etse, senin yerine perdelerini alsa taktırsa değiştirmeye çalışınca da onlara çok para verdik dedirtse eşine daha iyi mi olurdu. o yüzden bu tarz sorunlar bana çok saçma ve çocukça geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…