• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

Bence büyütücek bir durum yok. sonucta o ev ikinizin evi ve kv niz nihayetinde oglunun ve gelininin evine gidiyor. Bende olsam oglumun evine giderken oglumu kizimin evine giderkende kizimi ararim. Tamam hizmeti siz yapiyorsunuz olabilirsiniz ama o evin geciminide esiniz karsiliyor sizinde esiniz o kadinin oglu sonucta. Düsünsenize edinizde sizin gibi düsünse sizin hosunuza gidermi. Mesela size deseki; Annen gelmeden beni arasin geliceyini bana haber versin, sonucta bu evi ben gecindiriyorum dese bence sizinde hosunuza gitmez. Hamileliyiniz zor geciyor anladigim kadariyla, her hamilelik zor gecer. gördüyünüz üzere evlat kolay olmuyor kolay büyütülmüyor. Kv sizin huzurunuzu bozmuyor anladigim kadariyla oglunun evine gidip gelmek istiyor, en tabi hakki olarak. Sizde bence esinize bu tür seyler söyleyip anne ogul arasina bu gibi tatsizliklari sokmayin derim ben.

Evinize gelen insanların kimi arayacağı kime yakın olduklarıyla alakalıdır bence.örneğinikinizin de tanıdığı fakat eşinizin daha çok samimi olduğu kişiler size gelmek için sizi değil eşinizi arayacaktır bu da böyle..eğer o yakınlığı gösterememişsiniz sizi değil oğullarını aramaları normaldir.

arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Canım yorumlara bakmadım ama şimdi aman bir saatliğine gelip gidecek vs vs diyen olmuştur kesin.
Kesinlikle haklısın 1 hafta sonra evliligimizin 9.yılına gireceğiz ama beni adamdan sayıp aramazlar eşimi ararlar oda yok diyemez vallahi ben usandım birde memlekete geldik iyi halt etmişiz gibi.
Daha yeni evlisin baştan koy canım tavrını yoksa böyle devam ediyor.
Bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım.

Benimde rahatsiz olduğum bir konu bu ama yapacak bir şey yok malesef. Annem de bir şey diyeceği zaman beni arıyor danisilacak bir seyse bende eşime danisip öyle cevap veriyorum yani onun annesinin de onu araması normal.
esinizin burda arayi yapması gerekiyordu onlara tamam dese bile sizin gelme diyecek haliniz yok size direkt annemler gelecek demek yerine ugramak istiyorlarmis olur mu die sorabilirdi sizde bu kadar kizmazdiniz. Burda kv nizde hata sizin durumunuzdan ya haberi yok ya da uzun zamandir size gelmedigi icin hazir yol uzeri aradan cikarmak istemis. Her turlu can sıkıcı zaten.
Kendini bosa uzme sinirlendirme bebeğine zarar.

Iyi ki size sormamislar kesin müsait değilim derdiniz.Ama bir evladın evi annesine daima müsaittir.

kızım yok öyle bir dünya sonuçta o oğlunun evine geliyor senin onayını almaz çoğu kaynana öyle gelinle az muhatap olurlar daha seni her yönden toy
görüyorlar

Eşinizi ararlar, eşinizde size danişir ve agirlarsiniz.. Yani ekstra sizi aramalari gerekir mi sanmiyorum cunku çaya kahvaltiya gelmişler cokta buyutmeyin kendinizi yipratmayin bence.. Evi incelemesi hoş degil tabiki kv nin bu konuda birsey diyemem

Emrivaki yapmak nedir ? Kapına dayansa gelse enrivaki olur tamm. Ama arayıp çaya gelecez dşye haber veriyorlar siz de madem öyle evde değiliz deyin, müsait değiliz deyin neyse artık . Vereceğin iz bir bardak çay allahaşkına ne kadar abarttınız hamileliği. Dünyada bir siz mi doğuruyorsunuz acaba ? Herkesin hamileliği ilk başlarda kötü geçer de misafire bir bardak çay ikram edemeyecek kadar da değil yani. Siz kısaca kv evimde istemiyorum yazsaydınız keşke, hamile halinizle lafı bukadar dolandırmasaydınız. Ama size birşey söyleyeyim mi siz istesenizde istemesenizde o sizin kocanızın annesi , ve oğlunun evine gelirken sizden izin alma zorunluluğu yok .

Hep gelinlerin yanındayım çünkü gelinim. Ama öyle tipler var ki artık sonuna kadar kaynanacı olacam yeminle. Az bi gelin modundan çıkın da insan olduğunuzu hatırlayın, görgüden medeniyetten bukadar mı uzağız.Yazık yazık siz de evlat yetiştireceksiniz inşallah sizi oğlunuzun evine adım attırmayacak kadar vicdansız bir geline rast gelmezsiniz

Canım yorumlara bakmadım ama şimdi aman bir saatliğine gelip gidecek vs vs diyen olmuştur kesin.
Kesinlikle haklısın 1 hafta sonra evliligimizin 9.yılına gireceğiz ama beni adamdan sayıp aramazlar eşimi ararlar oda yok diyemez vallahi ben usandım birde memlekete geldik iyi halt etmişiz gibi.
Daha yeni evlisin baştan koy canım tavrını yoksa böyle devam ediyor.
Bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım.
Ama nolurki eşini arasalar benimkilerde eşimi arar akşam veya haftasınu geleceklerse, gündüz geleceklerse ben evdeyim beni ararlar. Hiç dert etmedim çünkü art niyetle yapılmıyor ki bence. Oğlu evde müsaitsek gelin deriz . Sonuçta çat kapı gelmiyorlar. Saygıyla alakası yok , sende dert etme boşver

Bizimkiler de beni hiç aramaz ama şimdiye kadar sorun etmedim.Çat kapı geldikleri de oldu hatta.
Hadi çat kapı olsa durumunuzu biliyor kızmakta haklısınız derdim ama haber vermişler.
Yol üstü de olsa yine ezip geçmemişler sizi ugramışlar.

Ha seni aramış ha oğlunu aramış senin ailen gelirkende eşini arayacak hali yok ya eşinide gelmeme demesini beklememek gerekir sonuçta onlarda ailesi biraz empati yaparak birbirinize anlayış gösterebilirsin geçmişte ne olduğuysa oldu ailemizi kestirip atamayız kendinizi çok yormadan bir çay yanınada hazır bişeyler koyarsınız eşinizde rica edin biraz yardım etsin

yoook ben zaten bir çay veririm.
bu halimde onu düşünecek değilim ya.

iyi de arkadaşım daha nisandan hemen sonra ben kinaya gelmem diye tutturan kaynana şimdi kalkmis filan zaman gelirim şöyle böyle diyor. ln o zaman niye gelmedin. o zaman anne değil miydin
Aa olur mu o zaman gelse masraf yapardi

Kayinvalide olsam yani ben de oğlumu arar geliyoruz derdim. Zaten aynı sehirde yaşamıyormuşsunuz, gecerken ugramamak ayıp olurdu bence.
Gelin olsaydim da oglunu bile arayip haber vermesine gerek olmadan, bizim sehrimizden gececekler uğrarlar muhakkak der hazırlığımi yapardim. Ugramazlarsa da bozulurdum.
Biraz gereksiz bence düşünceleriniz.

Off, bir çaydan, bir kahvaltıdan amma tantana yapmışsınız ya, içim şişti.

Ne kadar huzursuz ve mutsuz bir insansınız. Eşinizi doğuran kadın, şehirler arası yolda oğlunun evine çaya kahvaltıya geliyor alt tarafı. Kendinize gelin biraz. Bir de adama saldırıyorsunuz annesi geliyor diye, adam da kendini size " bir çay veririz geçeriz" diye savunmak zorunda kalıyor. Bu kişi öz annesi adamın. Ayıp yahu. Eşinize de mi saygınız yok da anası evine geliyor diye olay çıkarıyorsunuz? Böyle incik cincik şeylerden kendi anasını kendi evine sığdıramayan kadınla mutlu, huzurlu mu olur sanıyorsunuz o adam? Biraz geçimli olun yahu. Sizin evliliğiniz sürmez bu gidişle. Adamın kimbilir ne kadar içine oturmuştur, ki görünüşe göre vukuatlarınız devam edecek. Biraz kendinize gelin. Kimse ottan çöpten meselelerle hayatı zorlaştıran insanı ömür boyu çekmez, bunu unutmayın.

Amma da abartmışsın. Hamilelikten bence. Sen oğlunun evine böyle kırk yılda bir gidecek olsan gelinini mi ararsın oğlunu mu? Biraz makul ol.

şu 'evin hanımı' muhabbeti bir tek bana mı komik geliyor?
Sanki asmalı konağın hanımı.
Haber vermişler işte, ha eşinize ha size?
Beni çiğnediler geçtiler vs. Ne kadar abartmışsınız...
Ayrıca bir kahvaltı bir cay için amma söylendiğiniz.
Hamilesiniz diye ölüm döşeğinde misiniz?
Eşinizin de yapabilecegi şeyler ayrıca yapsın oldu bitti..
Size özel gelmemişler ki evinize, uzak dediler ama geldiler diyorsunuz.
Yol üstündesiniz.
Uğramadan geçseler kabahat, gelseler kabahat...
Ki özlemişlerdir oğullarını 1-2 saat görmek istemişler. Oğulları da hayırlı(!) evlatmış. Sanki cenaze evi bir cay veririz demiş...

Burada kayınvalidenizin evi incelemesi dışında bir sıkıntı Yok. Kendi kendinize dertler edinip huzursuzluk çıkarıyorsunuz.
kimsenin evini de incelemem ama daha 5 aylık evli gelinin koltuğunda neden sakız var onu da anlamadım. Belki sadece görmüştür kadın..
Her şeyi abarttıgınız gibi bunu da abartıyorsunuzdur...

şu 'evin hanımı' muhabbeti bir tek bana mı komik geliyor?
Sanki asmalı konağın hanımı.
Haber vermişler işte, ha eşinize ha size?
Beni çiğnediler geçtiler vs. Ne kadar abartmışsınız...
Ayrıca bir kahvaltı bir cay için amma söylendiğiniz.
Hamilesiniz diye ölüm döşeğinde misiniz?
Eşinizin de yapabilecegi şeyler ayrıca yapsın oldu bitti..
Size özel gelmemişler ki evinize, uzak dediler ama geldiler diyorsunuz.
Yol üstündesiniz.
Uğramadan geçseler kabahat, gelseler kabahat...
Ki özlemişlerdir oğullarını 1-2 saat görmek istemişler. Oğulları da hayırlı(!) evlatmış. Sanki cenaze evi bir cay veririz demiş...

Burada kayınvalidenizin evi incelemesi dışında bir sıkıntı Yok. Kendi kendinize dertler edinip huzursuzluk çıkarıyorsunuz.
kimsenin evini de incelemem ama daha 5 aylık evli gelinin koltuğunda neden sakız var onu da anlamadım. Belki sadece görmüştür kadın..
Her şeyi abarttıgınız gibi bunu da abartıyorsunuzdur...
:D Pijamacım,şimdi konuya bakarak çayımı içerken onu düşünüyordum.Nedir yani,evin hanımı,beyi,sanki malikane muhabbetleri gibi diye.Onuda deyince,ev bizim mabedimiz muhabbeti başlar diye yazmadım...

:KK70: Pijamacım,şimdi konuya bakarak çayımı içerken onu düşünüyordum.Nedir yani,evin hanımı,beyi,sanki malikane muhabbetleri gibi diye.Onuda deyince,ev bizim mabedimiz muhabbeti başlar diye yazmadım...

Çayını içiyorsan tamamsın, hanım sensin demekki :))
Öyle olmasan bir bardak çay alamazdın, verenin de olmazdı.
Baksana yoldan giderken uğrayan anasına babasına 'bir bardak cay' lütfedip veriyorlar gönlü geniş evin hanımı ve beyi.
Madem o kadar 'hanım' görelim hanımlıklarını...
Davranışta, asalette, cömertlikte, geleneksellikte... o zaman tırım tırım kaçıyorlar :))
40 yabancı olsa insan lafını etmez yoldan geçerken uğrayana. Ağaç kovugundan çıktılar sanki, ana baba bu kadar kıymetsiz.

Back