• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçmak

SeviyomHee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
2.419
6.103
158
Kız kardeşim evden kaçtı. Gece bana geldi. Şuan evdekiler uyuduğu için kimsenin haberi yok. Ama uyanınca ne olacak bilmiyorum.

Ailem beni bile yazın saat 6 dan sonra dışarı çıkarmaz. Kışın da saat 5. Kardeşimin sevgilisi var. Ramazan başından bu yana 2 kere görüştürdü. 2. Sinde kardeşim çok ağladı. Bu şekilde izin aldı.

Kardeşim geceleri oyun oynuyor. Bir yandan da sınavlarına çalışıyor. Kpss çalıştığı için ailem her hareketine laf söylüyor. Annem en ufak hatada çıldırmış gibi davranıyor. Açıkçası benim bile aşırı sınırımı bozuyor. Psikolojimize oynuyor.

Kardeşim onların korkusu yüzünden 1 kere intihara teşebbüs etti. Sınıfta kaldığını söylemekten korktuğu için.

Bundan 1.5 ay once bilgisayarını elinden aldılar. Kardeşim seslenmedi. Sonra 1 ay onlarda kaldi kardesim istemedi bile. Bu zamanlarda ramazan iftarına gitmek istedi. Annem git dedi gitti. Ama soyle yemegi yiyor kostur kostur eve. Bir kahve icmeye bile izni yok. Ona ragmen eve gelince babam kızmış benden izin alacaksın artık annenden izin almak bitti diye. Hıçkıra hıçkıra beni aradı. Annemle konuştum. Zar zor ikna ettik. Herşeye tamam dediler bilgisayarı verdiler ama aradan 1 hafta geçti. Eski düzen.

Surekli okulla ilgili baskı kuruyorlar. Kardeşim ev işi sevmez bu yüzden baskılar var. Sevgilisi ve onun ailedi konusu üzerine hep bir baskı.

En son bu ezan vakti kavga etmişler. Saat 4 gibi.

Kardeşim oyun oynuyormuş. Babam kapat demis. Kardeşim gecistirmis. Arkasından annem gelmiş hemen kapat diye bağırmaya başlamış. Kardeşim de çok anlayissizsiniz odama pat diye gidiyorsunuz bir isim var diyorum hala üzerime geliyorsunuz demis. Annem elindeki kıyafetini kardeşimin üzerine fırlatmış elini havaya kaldırmış vuracak gibi. Kardeşim diyor ki kıpkırmızı olmus sinirden. Kızı yiyecekler sanki.

Bizim bi terbiyesizligimiz olmasdi. Herkes gezerken biz otururduk. Misafir gelirdi biz her zaman onlardan degersizdik. Hep bizi üzer geleni mutlu ederlerdi. Ben misafirle paylaşmak istemediklerim için çok dayak yedim. Bir de kardeşim intihara teşebbüs etmiş birisi yoğun bakımda kaldı. Evde bulduğu bütün haplari içmişti. 42 tane hap yutmuştu. Insan biraz çocuğuna özenir. Psikolojisi iyi değil die düşünür.

Kardeşim geldi o anlattı beraber agladik. Arkandayım ablacım dedim. Ne yapabilir kardeşim fikirlerinize ihtiyacımız var. Benim yanımda kalmak istemiyor. Ailem zaten burda kalda hem bana çok eziyet eder hem de kardeşimi alır geri götürür. Benim kuzum ne yapsin. Bize fikir verin. Reşit bu arada.

Evet ailenin haksız tarafları çok ama nihayetinde anne babadır kötülüğünü istemezler
Yine de onların kanatları altında olsun derim ben
Dünyanın bin türlü hali var malum

Çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun.
Ailenizin bu kadar kötü davranmasının nedeni sadece kardeşinizin oyun oynaması mı

Bu nasıl zihniyet ya?
Asırlar öncesinde yaşamıyoruz ne demek eve kapatmak sevgilisiyle görüşmesine izin vermemek?
Genç kızları böyle sıkıp bunaltarak bir iş yaptıklarını eve bağladıklarını zannediyorlar.
Tam tersi daha çok kendilerinden uzaklaştırıyorlar .
Kardeşiniz okuyor mu? Umarım okuyordur.
Ben kardeşimin o evde bir dakika dahi durmasına razı olmazdım.
İntihar teşebbüsü gibi bir olay başından geçmişken hemde.
Evden uzaklaşması başka şekilde mümkün değilse yanınıza alma şansınız yok mu?
Siz evlisiniz ailenizin yanında değilsiniz anladığım kadarıyla.
Kardeşinizin canı bile tehlikedeyken yemişim oyununu da baskısını da.
Anne baba dahi olsalar böyle bişey yapmaya hakları yok.
Köle edinmek için evlat getirilmiyor bu dünyaya.

Sizi önceki konularinizin birinden tıp bitirmiş olarak hatırlıyorum, yanlış hatirliyorsam kusura bakmayın. Ama okumuş doktor olmuş insansınız ailenize karşı biraz resti çekin, kardeşiniz de yanınızda kalsın hiç bı yere yollamayin.

Ailenize de kardeşim artık benimle kalacak ona ben yardımcı olacağım diyerek sınırınızı çizin. Anne babaya her zaman saygi duyulmalı evet ama gerektiği yerde resti çekmek de lazım. Özellikle psikolijik baskı yapıyorlarsa.

Bu nasıl zihniyet ya?
Asırlar öncesinde yaşamıyoruz ne demek eve kapatmak sevgilisiyle görüşmesine izin vermemek?
Genç kızları böyle sıkıp bunaltarak bir iş yaptıklarını eve bağladıklarını zannediyorlar.
Tam tersi daha çok kendilerinden uzaklaştırıyorlar .
Kardeşiniz okuyor mu? Umarım okuyordur.
Ben kardeşimin o evde bir dakika dahi durmasına razı olmazdım.
İntihar teşebbüsü gibi bir olay başından geçmişken hemde.
Evden uzaklaşması başka şekilde mümkün değilse yanıma alırdım.
Siz evlisiniz ailenizin yanında değilsiniz anladığım kadarıyla.
Kardeşinizin canı bile tehlikedeyken yemişim oyununu da baskısını da.
Anne baba dahi olsalar böyle bişey yapmaya hakları yok.
Köle edinmek için evlat getirilmiyor bu dünyaya.

Ben de çok gerginim elim ayağım titriyor. Okuyor ama henüz işi yok. Ama ne iş olursa girip çalışırım diyor. Sürekli hakaret kötü muamele. Insanın başkasına söylemeye yüzü olmadığı şeyler. O evde neler yaşadık neler. Ben bu sebeple 20 yaşında evlendim. Kardeşim de şimdi evden kaçıyor

Sizi önceki konularinizin birinden tıp bitirmiş olarak hatırlıyorum, yanlış hatirliyorsam kusura bakmayın. Ama okumuş doktor olmuş insansınız ailenize karşı biraz resti çekin, kardeşiniz de yanınızda kalsın hiç bı yere yollamayin.

Ailenize de kardeşim artık benimle kalacak ona ben yardımcı olacağım diyerek sınırınızı çizin. Anne babaya her zaman saygi duyulmalı evet ama gerektiği yerde resti çekmek de lazım. Özellikle psikolijik baskı yapıyorlarsa.
Ben tıp 2. Sınıftayım malesef isim yok. Eşim de artık çalışmıyor kayın pederi bize bakıyor. Durumu yerinde.

Kardeşime para yardımı elbette yaparim. Sevgilisi tek yaşıyor kalmaya oraya gidecek. Çocuk da sahip çıkacak ben her türlü ihtiyacını karşılarım diyor. Bakalim inşallah onun için iyi olur

Çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun.
Ailenizin bu kadar kötü davranmasının nedeni sadece kardeşinizin oyun oynaması mı

Kardeşim sınıfta kaldi. Bir kere intihar denedi. Bizi çocukluktan beri dövdükleri icin asi. Biraz sınırlı biri çünkü biz onlar kızınca evden atılan kapının önünde kışın çıplak ayakla kapı açılsın diye bekleyen cocuklardik. Şimdi şikayet etmeye hakları yok. Bizim psikolojimizi onlar bozdu

Ben tıp 2. Sınıftayım malesef isim yok. Eşim de artık çalışmıyor kayın pederi bize bakıyor. Durumu yerinde.

Kardeşime para yardımı elbette yaparim. Sevgilisi tek yaşıyor kalmaya oraya gidecek. Çocuk da sahip çıkacak ben her türlü ihtiyacını karşılarım diyor. Bakalim inşallah onun için iyi olur
Anladım, ben çalışıyorsunuz diye hatırladım bir an:( İnşallah kardeşiniz için iyi olur, bir an önce atanıp çalışmaya baslasin en güzeli o. Elin oğluna güven olmuyor ne yazık ki umarım her şey güzel olur kardeşiniz için.

Ben de çok gerginim elim ayağım titriyor. Okuyor ama henüz işi yok. Ama ne iş olursa girip çalışırım diyor. Sürekli hakaret kötü muamele. Insanın başkasına söylemeye yüzü olmadığı şeyler. O evde neler yaşadık neler. Ben bu sebeple 20 yaşında evlendim. Kardeşim de şimdi evden kaçıyor

Abla anne yarısıdır .
Annenizin yapamadığı anneliği siz kardeşinize yapın.
Evden kaçması kötü, başına bir iş gelirse ne olacak?
Bir hataya düşüp kendine zarar verirse ?
Okuyorsa yurtta kalma şansı yok mu?
Arkadaş ortamında olmak daha iyi olur psikolojisi açısından da.
Yani bir kaç arkadaş toplanıp ayrı eve bile çıkabilirler.
O ortamda daha fazla bulunmasın yeter ki.
Son çare siz yanınıza almayı düşünebilirsiniz eşiniz ne der bilmem ama.
Çok sabırlıymışsınız gerçekten.
Evlat olmak bütün bu kötü muameleye göz yummak anlamına gelmez.
Annelik babalıkta köle efendi ilişkisi demek değil.
Ben olsam çoktan reddetmiştim onları anne babalıktan.
Olmasınlar daha iyi.

Abla anne yarısıdır .
Annenizin yapamadığı anneliği siz kardeşinize yapın.
Evden kaçması kötü, başına bir iş gelirse ne olacak?
Bir hataya düşüp kendine zarar verirse ?
Okuyorsa yurtta kalma şansı yok mu?
Arkadaş ortamında olmak daha iyi olur psikolojisi açısından da.
Yani bir kaç arkadaş toplanıp ayrı eve bile çıkabilirler.
O ortamda daha fazla bulunmasın yeter ki.
Son çare siz yanınıza almayı düşünebilirsiniz eşiniz ne der bilmem ama.
Çok sabırlıymışsınız gerçekten.
Evlat olmak bütün bu kötü muameleye göz yummak anlamına gelmez.
Annelik babalıkta köle efendi ilişkisi demek değil.
Ben olsam çoktan reddetmiştim onları anne babalıktan.
Olmasınlar daha iyi.

Üniversite okumadığı için şuan yurtta kalamaz. Pek arkadaşı da yok. Çünkü gördüğü şiddetten dolayı uyumlu biri değil. Psikolojisi pek iyi sayılmaz. Ben yanıma alirim ama gelir zorla götürür bir de döverler. Bulamayacaklari bir yere gitmesi gerekiyor.

Bu süreçte belki beni de silecekler destek çıktın çocuğumuzu kandirdin diyecekler ama umrumda değil.

Yaşadığınız çevre çok mu tutucu, ondan mı böyleler? Psikolojik sorunları mı var?
Şimdi sevgilisine gidip kalırsa olay iyice büyümeyecek mi peki?
Ne olursa olsun sınavına çalışsın. Sevgilisine güvenip, evlenirim kurtulurum diye düşünmesin. İşini eline alsın mutlaka.

Evet sorun iyice büyüyecek. Bunu biliyorum. Gidip evlenmeyi düşünüyor direk resmi nikah yapmayı.

Isini eline alana kadar ruh sağlığını kaybedecek. Ben onu bir kez kaybetmenin eşiğine geldim bir kere daha olmaz. Ben de arkasında durmasam canına kiyacak. Dayanamıyor artık. Sen olmasan hiç bir şeyin değeri yok diyor. Ben şimdi bu kızı nasıl eve gotureyim siz söyleyin

Kızlar kimse yok mu elim ayağım titriyor bana bir şey söyleyin
Sevgilisinde kalmak yerine sizin yanınızda kalsa daha mantıklı geliyor bana. Sonuçta dunya hali bir şey olsa ayrisalar , aileniz bu kadar baskici ise kardeşiniz bunu kaldıramaz. Hemen nikah yapsa desem evliliğe hazır mı karşıdaki insan evlenilebilecek biri mi? Sizin yanınızda nasıl zorla alacaklar ki? İzin vermeyin buna. Kardeşiniz yanınızda kalsın bir işe girsin, ucuza bir ev bulabilirse sonra da eve çıksın olmaz mı?

Evet sorun iyice büyüyecek. Bunu biliyorum. Gidip evlenmeyi düşünüyor direk resmi nikah yapmayı.

Isini eline alana kadar ruh sağlığını kaybedecek. Ben onu bir kez kaybetmenin eşiğine geldim bir kere daha olmaz. Ben de arkasında durmasam canına kiyacak. Dayanamıyor artık. Sen olmasan hiç bir şeyin değeri yok diyor. Ben şimdi bu kızı nasıl eve gotureyim siz söyleyin

Çok haklısınız, eve götürmeyin zaten. Belli ki düzelmeyecek aileniz. 2 kız kardeş misiniz sadece?
Sizde kalsa bir süre durumlar müsait değil sanırım. Sevgilisinde de nikahsız kalamaz diye düşünüyorsunuz.
Evlense bile çalışmaktan vazgeçmesin. Nasılsa eşim var demesin. Sınavına çalışıp atanmaya baksın her durumda.
Sevgilisinin ailesi ne diyecek peki bu duruma? Haberleri var mı?

Üniversite okumadığı için şuan yurtta kalamaz. Pek arkadaşı da yok. Çünkü gördüğü şiddetten dolayı uyumlu biri değil. Psikolojisi pek iyi sayılmaz. Ben yanıma alirim ama gelir zorla götürür bir de döverler. Bulamayacaklari bir yere gitmesi gerekiyor.

Bu süreçte belki beni de silecekler destek çıktın çocuğumuzu kandirdin diyecekler ama umrumda değil.

Kardeşiniz reşitse kimse zorla götüremez, anne babası dahi döverek götüremez, polis çağırırsınız böyle bir durum olursa, erkek arkadaşında kalması uygun değil bence, evlenecekse sizin evinizde yaşasın evlenene kadar, hemen resmî işlemleri başlatsınlar ve evlensinler ama sevgili statüsündeyken kardeşinizi bir erkeğe teslim etmeyin kendi ellerinizle, yarının ne getireceği belli olmaz, sevgilisi evleneceğim der sonra vazgeçer, bu sefer kardeşinizin psikolojisi daha da alt üst olur, siz de sizde kalması yerine bir başkasına teslim ettiniz diye üzülür vicdan azabı çekersiniz, herşey usülüne uygun olsun olacaksa da.

Eğer birbirlerini gerçekten seviyorlarsa evlensinler diyeceğim ama kardeşinin yaşı bunun için çok küçük.Sende kalsa dediğin gibi gelip alacaklar kızı. Çok zor bir durum. Bir süre kadın sığınma evinde kalabilir en azından annesinin babasının yanında yaşamaktan iyidir. Üniversiteyi kazandığında KYK yurdunda kalır

Back