• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçmak

Yagmurdan kacarken doluya tutulmasin. Ne isi var 20 yasindaki cocugun sevgilisinin evinde? Ne isi olur evlenmekle falan? En uygun usizin yaninizda kalmasi, calisacaksa okuyacaksa sizin yaninizda olmasi.
Diger cocuk kac yasinda,neci?

Kusura bakmayın ama kardeşiniz de problemli galiba...yani kpss çalışan bir insan gece boyu niye oyun oynasın,gece oyun oynayan gündüz de uyur.aileniz buna kızıyor olabilir.sanki kardeşiniz tüm sorumluluklardan kaçmak istiyor.zaten bu halde bir evlilik te yürütemez

Ben tıp 2. Sınıftayım malesef isim yok. Eşim de artık çalışmıyor kayın pederi bize bakıyor. Durumu yerinde.

Kardeşime para yardımı elbette yaparim. Sevgilisi tek yaşıyor kalmaya oraya gidecek. Çocuk da sahip çıkacak ben her türlü ihtiyacını karşılarım diyor. Bakalim inşallah onun için iyi olur
Bir abla olarak nasil onayladiniz Kardesiniz orada hangi statude olacak?
Evlensinler bari ama böyle hic hos degil

Üniversite okumadığı için şuan yurtta kalamaz. Pek arkadaşı da yok. Çünkü gördüğü şiddetten dolayı uyumlu biri değil. Psikolojisi pek iyi sayılmaz. Ben yanıma alirim ama gelir zorla götürür bir de döverler. Bulamayacaklari bir yere gitmesi gerekiyor.

Bu süreçte belki beni de silecekler destek çıktın çocuğumuzu kandirdin diyecekler ama umrumda değil.

Ay iyi de dağ başında mı yaşıyoruz? Geldiler mi dövecekler mi arayacaksın polisi şikayetçi olacaksın. Üstüne bir de eskiden yaptıklarıyla yapmaya devam ettiklerini anlatacaksın, işkence yaptıklarını belirteceksin. O kadar şikayetten sonra gelsinler de dövsünler bakalım, nerelere sığınırlar o zaman. Reşit bir insanı alıkoymak o kadar kolay değil. Kendi kararlarını verebilecek yaşta.

Kardeşinizin en büyük şansı sizsiniz umarım herşey düzelir bir çare bulunur naçizane tavsiyem erkek arkadaşında kalmaması bu da dar görüşlü olduğumdan değil anladığım kadarıyla uzun süreli bir tanışıklıkları Yok hem kardeşinizin güvenliği hem de ilerde senin zor zamanında ben sahip çıktım sana vb. Durumları yaşamaması için eşyalı 1+1 şer var apart daireler var bir kaç kirayı sömestırda çalışıp çıkarsa bir kaç kira siz karşılasanız zaten o zamana kadar çözüm yolu bulunur

Kardesin genç erkege guvenip gitmiş.
Peki sen nasil izin verdin!
Duzenin var evin var 2 lokma ekmek yesin dersini calisip kendini kurtarip gitsin senin evinden.

O kaçtığı erkek yillar sonra ( hala devam ediyorsa ) başına kalkar her zaman ailen böyle kotuydu ben sana baktim diye. En iyi erkek hatta insan bile yeri gelir lavga esnasinda soyler bunu.

Kız kardeşim evden kaçtı. Gece bana geldi. Şuan evdekiler uyuduğu için kimsenin haberi yok. Ama uyanınca ne olacak bilmiyorum.

Ailem beni bile yazın saat 6 dan sonra dışarı çıkarmaz. Kışın da saat 5. Kardeşimin sevgilisi var. Ramazan başından bu yana 2 kere görüştürdü. 2. Sinde kardeşim çok ağladı. Bu şekilde izin aldı.

Kardeşim geceleri oyun oynuyor. Bir yandan da sınavlarına çalışıyor. Kpss çalıştığı için ailem her hareketine laf söylüyor. Annem en ufak hatada çıldırmış gibi davranıyor. Açıkçası benim bile aşırı sınırımı bozuyor. Psikolojimize oynuyor.

Kardeşim onların korkusu yüzünden 1 kere intihara teşebbüs etti. Sınıfta kaldığını söylemekten korktuğu için.

Bundan 1.5 ay once bilgisayarını elinden aldılar. Kardeşim seslenmedi. Sonra 1 ay onlarda kaldi kardesim istemedi bile. Bu zamanlarda ramazan iftarına gitmek istedi. Annem git dedi gitti. Ama soyle yemegi yiyor kostur kostur eve. Bir kahve icmeye bile izni yok. Ona ragmen eve gelince babam kızmış benden izin alacaksın artık annenden izin almak bitti diye. Hıçkıra hıçkıra beni aradı. Annemle konuştum. Zar zor ikna ettik. Herşeye tamam dediler bilgisayarı verdiler ama aradan 1 hafta geçti. Eski düzen.

Surekli okulla ilgili baskı kuruyorlar. Kardeşim ev işi sevmez bu yüzden baskılar var. Sevgilisi ve onun ailedi konusu üzerine hep bir baskı.

En son bu ezan vakti kavga etmişler. Saat 4 gibi.

Kardeşim oyun oynuyormuş. Babam kapat demis. Kardeşim gecistirmis. Arkasından annem gelmiş hemen kapat diye bağırmaya başlamış. Kardeşim de çok anlayissizsiniz odama pat diye gidiyorsunuz bir isim var diyorum hala üzerime geliyorsunuz demis. Annem elindeki kıyafetini kardeşimin üzerine fırlatmış elini havaya kaldırmış vuracak gibi. Kardeşim diyor ki kıpkırmızı olmus sinirden. Kızı yiyecekler sanki.

Bizim bi terbiyesizligimiz olmasdi. Herkes gezerken biz otururduk. Misafir gelirdi biz her zaman onlardan degersizdik. Hep bizi üzer geleni mutlu ederlerdi. Ben misafirle paylaşmak istemediklerim için çok dayak yedim. Bir de kardeşim intihara teşebbüs etmiş birisi yoğun bakımda kaldı. Evde bulduğu bütün haplari içmişti. 42 tane hap yutmuştu. Insan biraz çocuğuna özenir. Psikolojisi iyi değil die düşünür.

Kardeşim geldi o anlattı beraber agladik. Arkandayım ablacım dedim. Ne yapabilir kardeşim fikirlerinize ihtiyacımız var. Benim yanımda kalmak istemiyor. Ailem zaten burda kalda hem bana çok eziyet eder hem de kardeşimi alır geri götürür. Benim kuzum ne yapsin. Bize fikir verin. Reşit bu arada.
Sevgilisinde kalmaya giderse her şey daha kötü olur. Eğer sizde kalmayacaksa devlete ya da diğer sığınma evlerine başvursun. Ciddi bir psikolojik şiddete ve istismara uğruyor. Bu arada iş de bulsun. Ama sanmasın ki sevgilisi ihtiyaçlarını karşılayınca daha iyi olacak. Çok daha kötü olacak. El adamına el açmış olacak ve hep bunun ezikliğini yaşayacak.

Ailen beni bile bunalttı anlatıklarınla.yetişkin bir insana böyle baskı yapılmaz.bir iş bulsun çalışsın o evden kurtulsun yoksa ruh sağlığı bozulacak.

Kardeşim sınıfta kaldi. Bir kere intihar denedi. Bizi çocukluktan beri dövdükleri icin asi. Biraz sınırlı biri çünkü biz onlar kızınca evden atılan kapının önünde kışın çıplak ayakla kapı açılsın diye bekleyen cocuklardik. Şimdi şikayet etmeye hakları yok. Bizim psikolojimizi onlar bozdu
Hangi bir vicdana insanlığa sığar ailenizin yaptığı.
Çıplak ayakla kapı dışında küçük bi çoçuk hemde kışın ortasında akıl alır gibi değil.
İnsan anne babasını seçemiyor ne yazık ki

Ailenizin yaptığı çok çirkin ama sizin de bulduğunuz çözüm hiç güzel değil. Kardeşinize erkek arkadaşınızın evine yollamak hiç mantıklı değil. Adam kimdir nedir bilmiyorsunuz bilseniz bile ne gerek var. Bence kardeşiniz yanınızda kalsın yoksa erkek arkadaşı tarafından Terk edilirse daha büyük travma yaşayabilir.

Kızlar ailem geldi ortalık karıştı yazamadim. Direk bana geldiler baska gidecek yeri olmadığı icinn. Kavga kiyamet koptu. Götürmek istediler telefonu aldım polisi arıyorum dedim bana kızıp sen böyle yapıyorsun bu kızı diyip gittiler.

Sevgilisiyle evlenme konusuna gelince Ben eşimle o şekilde evlendim o yüzden bana garip gelmemişti. Ama yine de ben olduğum ve ailemi püskürttügümuz için bende kalacak. Şimdi uyudu öyle yazabildim

Kızlar ailem geldi ortalık karıştı yazamadim. Direk bana geldiler baska gidecek yeri olmadığı icinn. Kavga kiyamet koptu. Götürmek istediler telefonu aldım polisi arıyorum dedim bana kızıp sen böyle yapıyorsun bu kızı diyip gittiler.

Sevgilisiyle evlenme konusuna gelince Ben eşimle o şekilde evlendim o yüzden bana garip gelmemişti. Ama yine de ben olduğum ve ailemi püskürttügümuz için bende kalacak. Şimdi uyudu öyle yazabildim

Gördünüz mü polisi ararım deyince aileniz dahi olsa çekip gittiler, birşey yapamadılar, yapamazlar da, kardeşiniz reşit çünkü, sizde kalsın, önce bir işini gücünü eline alsın, sonra erkek arkadaşıyla evlenmek istiyorsa evlenir ama en azından şu anda birlikte yaşamaları uygun değil, aceleyle verilmiş sağlıksız bir karar olur çünkü.

Durum düzelip olaylar yatışınca da kardeşinizi alın karşınıza nasihat edin, KPSS'ye çalışırken bir yandan da bir iş bulsun kendine, ayakları üzerinde durmayı öğrensin, hayatına sahip çıkmayı istiyorsa, önce işe ekonomik özgürlüğünü kazanmakla başlamalı.

Çok üzücü bir durum. Kardeşinizi kesinlikle o eve geri götürmeyin. Sevgilisi ile de kalmasın. 18 yaşından büyük diye nikah kıyıp başkasının eline mi bırakacaksınız? Bakın bu kişiye bile psikolojisi iyi olmadığı için tutunuyor olabilir. Kendisi iyi değil şu an. Sevgiliye, kocaya değil size ihtiyacı var. Bir şekilde sizin yanınızda kalmasını sağlayın. Kiz zaten çalışırım diyor. Kendi harçlığını çıkartır. 2 tabak yemeği de siz paylaşın. Sahip çıkmaya bakın. Ayrıca eviniz kocanız var ne demek gelir döver götürürler? Gerekirse polis çağırın izin vermeyin. Durumu evlenirse daha kötü olacak. Yapmayın. Anne babanızın cidden yardıma ihtiyacı var. Normal değiller.

Kız kardeşim evden kaçtı. Gece bana geldi. Şuan evdekiler uyuduğu için kimsenin haberi yok. Ama uyanınca ne olacak bilmiyorum.

Ailem beni bile yazın saat 6 dan sonra dışarı çıkarmaz. Kışın da saat 5. Kardeşimin sevgilisi var. Ramazan başından bu yana 2 kere görüştürdü. 2. Sinde kardeşim çok ağladı. Bu şekilde izin aldı.

Kardeşim geceleri oyun oynuyor. Bir yandan da sınavlarına çalışıyor. Kpss çalıştığı için ailem her hareketine laf söylüyor. Annem en ufak hatada çıldırmış gibi davranıyor. Açıkçası benim bile aşırı sınırımı bozuyor. Psikolojimize oynuyor.

Kardeşim onların korkusu yüzünden 1 kere intihara teşebbüs etti. Sınıfta kaldığını söylemekten korktuğu için.

Bundan 1.5 ay once bilgisayarını elinden aldılar. Kardeşim seslenmedi. Sonra 1 ay onlarda kaldi kardesim istemedi bile. Bu zamanlarda ramazan iftarına gitmek istedi. Annem git dedi gitti. Ama soyle yemegi yiyor kostur kostur eve. Bir kahve icmeye bile izni yok. Ona ragmen eve gelince babam kızmış benden izin alacaksın artık annenden izin almak bitti diye. Hıçkıra hıçkıra beni aradı. Annemle konuştum. Zar zor ikna ettik. Herşeye tamam dediler bilgisayarı verdiler ama aradan 1 hafta geçti. Eski düzen.

Surekli okulla ilgili baskı kuruyorlar. Kardeşim ev işi sevmez bu yüzden baskılar var. Sevgilisi ve onun ailedi konusu üzerine hep bir baskı.

En son bu ezan vakti kavga etmişler. Saat 4 gibi.

Kardeşim oyun oynuyormuş. Babam kapat demis. Kardeşim gecistirmis. Arkasından annem gelmiş hemen kapat diye bağırmaya başlamış. Kardeşim de çok anlayissizsiniz odama pat diye gidiyorsunuz bir isim var diyorum hala üzerime geliyorsunuz demis. Annem elindeki kıyafetini kardeşimin üzerine fırlatmış elini havaya kaldırmış vuracak gibi. Kardeşim diyor ki kıpkırmızı olmus sinirden. Kızı yiyecekler sanki.

Bizim bi terbiyesizligimiz olmasdi. Herkes gezerken biz otururduk. Misafir gelirdi biz her zaman onlardan degersizdik. Hep bizi üzer geleni mutlu ederlerdi. Ben misafirle paylaşmak istemediklerim için çok dayak yedim. Bir de kardeşim intihara teşebbüs etmiş birisi yoğun bakımda kaldı. Evde bulduğu bütün haplari içmişti. 42 tane hap yutmuştu. Insan biraz çocuğuna özenir. Psikolojisi iyi değil die düşünür.

Kardeşim geldi o anlattı beraber agladik. Arkandayım ablacım dedim. Ne yapabilir kardeşim fikirlerinize ihtiyacımız var. Benim yanımda kalmak istemiyor. Ailem zaten burda kalda hem bana çok eziyet eder hem de kardeşimi alır geri götürür. Benim kuzum ne yapsin. Bize fikir verin. Reşit bu arada.
Cok cok cok üzüldüm.. Allah yardimciniz olsun.. En azindan part time işlerde de calisabilir.. Belki cevre edinmek yorulmak kendi parasini kazanmak ona iyi gelir..

Olaylara tarafsız baktığım için anadır babadır hiç demedim şu ana kadar. Onlar anaysa, babaysa sizde evlatsınız. Bakın EV-LAT diyorum. Bu zamanda evlada sahip olmak için kanlar içinde tedavi görenler var ken böyle ana babalara asla saygı duymuyorum asla. Bu -ana,baba- dediklerimiz de zamanında evlattı. Evlattı ana baba oldu. Sizde ana, baba olacaksınız.

Bu evlatlar öfke yeri mi? Onun bunun öfkesini kusma yeri mi yahu? Bu evlatlar zevkine mi yapılıyor. Yapılıyorsa bakılacak, yetiştirilecek böyle işkence uygul amak psikolojik vakadır.
Yazıktır, günahtır sakın göndermeyin eve çok kötü olacağını düşünüyorum. Gencecik yaşında bu yaşadıkları hiç normal değil. Kpss çalışıncaya kadar, evleninceye kadar, işini eline alıncaya kadar ailenizin yanında mahvolur. Sağlık sorunları meydana gelir allah korusun.

Çevremde buna benzer bir tanıdığım var. Kız ailesinden kaçıyor. Kızı öyle bir bunaltmışlar, sıkmışlar ki kız ruh sağlığı merkezlerinde sürünüyor şu an. Üstüne ilaçlar kullanıyor. Annesinin babasının yaptıklarını saymıyorum. Sağlık sorunlarından dolayı ne evlenebiliyor nede cümle kurabiliyor. Konunuzu okuyunca çok üzüldüm. Kız geçen bize geldi eli sürekli titriyor. O kadar üzüldüm ki oturduk, konuştuk, sohbet ettik ama öyle bir hale gelmiş ki konuşurken sanki karşımda başka biri varmış gibi hissettim biraz da ürktüm. Lütfen rica ediyorum. Sağlığı için yanında kalsın.

Kesinlikle sizde kalmalı bence. Eğer eve dönerse durum daha kötüye gider. Ailenin bu kadar baskıcı olmasını anlamıyorum gerçekten... Sizin kanınız bu ya nasıl yaparsınız böyle? Erken evliliklerin bir çoğu boşanma ile bitiyor. Bence kendi ayaklarının üstünde duruna kadar destek olun ona.

Benim eşim şuan ailesinin yanında. Eşim evde olsa zaten gotürmelerine izin vermezdi. Evimiz de müsait misafir odamızı istediği gibi kullanabilir. Bir kac eksik esya dışında yatağı var dolap var bir de çalışma masası alacağım. Çok teşekkür ederim yorumlar için. Sevgilisiyle ilgili konuda da haklısınız. 2 senelik erkek arkadaşı ama neticede genc sayılırlar. Sınavdan sonra hayatına bir şekil vereceğiz. Kendisi daha sonra evlenmek isterse evlenebilir.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. çok teşekkür ederim tavsiyelerin için polisle tehdit etmenin etkili olabileceğini bilmiyordum. Konum artık kapanabilir.

Merak edenler özelden yazabilir. Sorun bir süreliğine çözüldüğü için konuyu kapatmayı uygun gördüm.

Konu talebiniz üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Ve rica ederim ne demek hem bir ablayım hem de sizlerin yaşına denk kız evlat annesiyim, kardeşim ya da evladım için vereceğim tavsiye neyse onu dile getirdim, bundan sonrası güzel olur inşaallah.

Back