Evden git demeli mi, dememeli mi?

Mutlak Butlan

i hate dingils
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
8.907
16.705
Merhaba hanımlar,
Çok sevdiğim bir arkadaşımın (pek arkadaşım yoktur) gerçekten kendine göre büyük bir sorunu var. 3 kardeşler, 1 ablası var o yurt dışında evli, çocukları var, gelirleri yüksek değilmiş, geçinip gidiyorlar. Ayrıca kendinden 4 yaş küçük erkek kardeşi var. 35+ yaşında kardeşi, çalışıyor, maaşı 2500 civarı. Arkadaşım ise 2.5 sene önce evlendi, çocuk için tedavi görüyor. Aileleri farklı bir şehirde yaşıyor, Anadolu'da bir şehirde. Arkadaşımla bekarken tanışmıştım, tek yaşıyordu, erkek kardeşi de ailesi ile birlikte. Arkadaşımın yanına geldi kardeşi, yeni evlilerken. Hiç kiraya, faturalara ortak olmadan, eve katkı sağlamadan 6-7 ay yaşa, sonra kendine hayat kur demişler. Tabi evdeki plan çarşıya uymadı. Ben demiştim ki, gelmesin, gitmez. Yaşı büyük, kendi tek başına başaramıyorsa hayat kurmayı, size yaslar sırtını diye, ki öyle de oldu.
Bu 6 ay oldu 2.5 sene. Hala bu aşırı iyi niyetli arkadaşımın yanında kardeşi. Eşi sorun çıkarmıyor, karı koca fazla iyi niyetliler. Ama artık arkadaş, kendimi enayi gibi hissediyorum, para biriktirmiyor, ev arkadaşı bakmıyor,evlenmek istemiyor (kadınlar çok para istiyor evlenemiyorum diyormuş), nereye kadar böyle gidecek diyor. Annesi, babası ile konuşmuş, onlar da kazık kadar adam, artık biz de ona bakamayız geldik 70 yaşına demişler. Bakma derken, yemek, temizlik vs., para almıyor yani kardeşi kimseden.
Evin mutfak masrafı için aylık taş çatlasa 300-TL. harcıyordur diyor arkadaş. Geri kalan her şey bu abla ve eniştede.
Maalesef kardeşi kendini haklı görüyormuş, 2500 maaşla ben yaşayamam, yemek yapmayı bilmiyorum gibi şeyler söylemiş daha önce. Hatta anne babam para verse de kendime iş kursam, ama para vermiyorlar, bu nasıl aile dahi demişti zamanında. İnsanlar gelmiş 70 küsür yaşına.

Çok üzülüyor, aşırı vicdanlı, benim tam zıt karakterim. Ben haksızlık yapıyorum sanırım diye, iyice kendini üzüyor son günlerde. Gerçekten haksız mı kardeşine artık hayatına bak demekte? Bence değil de, sizin yorumlarınız önemli, ben çok sert biriyim, tam fikrimi açıklayamıyorum ona, hata yapsın istemem.

Of ya ne gamsız adam.
Yalnız arkdaşınız eşinin bir şey demediğini söylüyor ama kendi kardeşinin yerinde eşinin erkek kardeşi olsaydı, arkadaşınızın tepkisi nasıl olurdu bunu hiç konuştunuz mu?
Evde kardeş te olsa yetişkin bir erkeğin olması, her anlamda sıkıntı.
Bu adama git demeseler bir ömür kene gibi yaşayıp gidecek.

Ha eğer bi çaba gösterse bir girişimde bulunsa tamam ama adam postu sermiş. Kardeşte olsa bir yere kadar.

Besledikleri süre bu böyle devam eder. Evden göndermesi en doğrusu. Annesi babası zamanında doğru yetistirseymisler.simdi ne hakla "biz bakamayiz" diye arkadaşınıza yıkıyorlar olayi.

Bazıları dünyaya iyi niyet adı altında sömürülmeye, su istimal edilmeye, bazıları da pişkinlikle o insanların tepesine binmeye geliyor. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok bence. Kazık kadar adam utanmadan ablasının evine postu sermiş. Yok yemek yapamazmış, yok geçinemezmiş. İyi de bunlar bir yerden sonra ablasını ilgilendirmez. Eve katkısı da yok. Tam bir asalak. Valla istersen taş ye, istersen git bankta yat diyerekten çoktan kapının önüne koymuştum böyle insanı. Ek iş bulsun, ev arkadaşı bulsun, kendi ayaklarının üstünde durmak isteyen çare bulur. Ama işine gelmiyor tabi. Oh, mis ibi hazır düzende, yemeği yapılıyor, donları yıkanıyor. Arkadaşınız hangi konuda haksızlık yapıyormuş kardeşine? Şu adama karşı şu duyarlılığı ben vicdan olarak değil, enayilik olarak adlandırırım, kusura bakmasın. Ha, kardeş olunca başka oluyor gibi duyar da kasmasın, okul çağında, kol kanat gerilmesi gereken bir bebeden bahsetmiyoruz, kazık kadar adam var karşısında.

Teheyyyyy bu pilav cok su goturuur.arkadasinin niyeti normal seviyede degilesi elbet patlar haberi olsun

Konuştuk, ben katlanamazdım diyor. Aslında arkadaşım göndermek istiyor, acaba bencillik mi yapıyorum, 2.500 ile yaşayamaz mı tek başına diyor. Maaşı yüksek olsa bu kadar düşünmezdi bence.

Yemek yapmayı bilmiyorum diye kardeşinin evine yerleşmek nasıl bir mantık
Bitmesin diye uğruna evlenmedigi paralarını ne yapıyormuş peki?

Konuştuk, ben katlanamazdım diyor. Aslında arkadaşım göndermek istiyor, acaba bencillik mi yapıyorum, 2.500 ile yaşayamaz mı tek başına diyor. Maaşı yüksek olsa bu kadar düşünmezdi bence.
O zaman asıl bencilliği ve haksızlığı eşine yapıyor.

Adama bak ya.. Allah'ım inşallah evlenip de bir kızımızın başını yakmaz bu adam....

Ben arkadaşınızın eşi olsam gerçekten sıkıntı çıkartır gönderirdim evden. Ama adamlarda artık nasıl bir sabır varsa....
Bir de şunu söyleyin şimdi yarın arkadaşınız kardeşini evden çıkarsa ondan daha kötüsü olmayacak onu da bilsin

Valla bal gibide yaşar, yaşamayı öğrenmeli. Az geliyorsa 2.işte çalışsın. Sağlıklı kazık kadar adam geçinemem demeye utanmıyorsa ablası da git demeye çekinmesin. Kardeşin yaptığı bencilliğin yanında ablanınki hiç kalır.

Eşi nasıl kabul etmiş ki 6-7 ay kalmasını. Eniştesi ile ablası oturup güzelce konuşsunlar. Yüzsüzlüğün alemi yok.
O kısmı bilmiyorum. Eşim ses çıkarmıyor dedi sadece. Heralde bu sebeple kavga etseler, 2.5 sene kalmazdı. Yok o kadar da değildir diye umut ediyorum.

Kenarda birikmişi yok, öyle söylemiş, 2500 gidiyor aylık kısaca.
Ev bakmayan biri o kadar parayı nasıl harcar anlamıyorum. Biriktirip arkadaşınız istemesin diye yedim parayı da diyor olabilir.
O kadar haklısınız ki. Her şekilde kızdan kötüsü olmayacak ve yıllardır baktığı da görünmeyecek. O yüzden hemen konuşup göndersin. Araya zaman girince kış geldi yapamam diyecek çünkü.

Aslında ben enişteye daha çok üzüldüm. Resmen haksızlık. Çünkü arkadaşı ben olsaydım katlanamazdım demiş, ama kendi kardeşine yıllardır baktiriyor. Üstelik kocaman adam.

Git dese 2.5 yıl çöp olur.Demese sömürü devam.
Patlama noktasına gelir bi gün ya eş ya arkadaşınız.
Nüfusuna alsın baaari.
Siz karışmayın .

İnsanlar nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama asgari ücretle aile bakıyorlar. Bekar adam bir yolunu bulabilmeli.
Arkadaşınız evlenmeden önce beraber yaşıyor olsalar bir nebze hak verebilirdim. Ama evlendikten sonra eve gelmesi resmen kocasına haksızlık. Ne kadar iyi niyetli de olsa insanların sabrının bir sınırı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…