• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden çıkarılma ve nereye taşınacağımızın belirsiz olması

18.000 kirayı düşünce kalan 22 zorlar sizi. Ayrıca kirayla kalmaz o iş depozitosu bilmemnesi taşınmak büyük masraf. Eğer eşiniz ve siz her güno yolu çekecek olsaydınız tamam ama kısa zamanda idare edilir bence. Hiç gerek yok cidden sağlamlığı tartışılır evlere dünya para gömmeye.
Evet uzun zamandır 3 bin kira veriyoruz, giderlerimiz buna göre, bi anda 18 bine çıkmak zorlar bizi gerçekten. Ayda 2 hafta gitmiş olacak dediğiniz gibi her gün de değil o yüzden bilemiyorum

Sınav döneminde ders de çalışabilir aslıns ben tıklım tıkış metrobüste bile çalıştığımı hatırlıyorum, tren çok daha rahat olur. Mantıklı diyorsunuz o zaman 🥲
Trenle yolculuk yaptim . Bence cok rahat. Bir sey okurken midesi bulanmiyorsa ,super ders calisilir. Kulaklikla bir seyler de yapar.
Istanbulda yasiyorum . Siz de yazmissiniz zaten. Bir yakadan diger yakaya gecmek bazen o kadar suruyor. Bu yolu giden ogrenciler var. Trafik ve ayakta yolculuk daha kotu hem de .
Esim yaparim diyorsa, hic sikinti yapmayin

Yapılabilir bişey yapılmaz değil de ankaradan sonra Kütahya sıkıcı gelebilir belki. Çok yapılabilecek bişey yok. Eskişehir’e gezmeye gelirsiniz 😃
Biz de öyle düşündük evet :D 1 saat zaten gidip gelinebilir Eskişehir'e diye

Ben evden çıkmanıza takıldım. Ev sahibinin düğününün olması sizi evden çıkartmak için haklı bir neden değil ki? Başkaca bir evi var mıydı aynı ilçede?
Yanlış mı biliyorum ev sahibinin ihtiyacı olduğu durumda çıkarılabiliyordu, kendisi de kiracıydı

Yanlış mı biliyorum ev sahibinin ihtiyacı olduğu durumda çıkarılabiliyordu, kendisi de kiracıydı
Kendisi kiracıysa iş değişir. Ev sahipleri bu durumu kullanıyorlar. O yüzden sordum. Rayiç kira bedelinin altında oturduğunuz için de çıkartmak istiyor olabilir sizi.

Bende öyle biliyorum. Hatta biz ev alacaktık adam kiracı var haziran da çıkacak dedi sırf uğraşmamak için almadık ihtar falan çekilebilirdi
Kanun samimi ihtiyacı önemsiyor. Konu sahibi evden çıkmıyorum deseydi ev sahibinin mahkeme önünde ihtiyacını ispatlaması gerekirdi. Kiraya verenler bu durumu kullandığı için sordum. Konu sahibi rayiç bedelle otursaydı zaten ev sahibinin kiracısını çıkartmakta maddi menfaati olmadığı için sormaya gerek olmazdı.

Valla orange 3 saat git gel çok zor. Başta kabul edebilir ama bir yerden sonra isyan edebilir.
Bak benim dükkanın olduğu bölge Etimesgut o tarafların kirası düşük. Ankara’dan tamamen taşınmak yerine daha uygun yerlere gidin. Sincan var, orası da düşüktür. Öyle kötü yerlerde değil buralar. Eşinin de kat etmesi gereken yolda düşer.

Çok yolculuk yapan birisi olarak söylüyorum, asla 3 saatlik yolu tercih etmezdim. Şu an 1 saatlik yola gitmeye bile üşeniyorum. Yol görmek istemiyorum hatta 😂 aşırı yorucu olur yani tavsiye etmem
Ben de 4 sene günde 6 saat okula gittim. Sanırım şu an olsa gitmeyebilirdim :D ama bilmiyorum gider gelirim diyor daha o yolu çekmediği için herhalde

Valla orange 3 saat git gel çok zor. Başta kabul edebilir ama bir yerden sonra isyan edebilir.
Bak benim dükkanın olduğu bölge Etimesgut o tarafların kirası düşük. Ankara’dan tamamen taşınmak yerine daha uygun yerlere gidin. Sincan var, orası da düşüktür. Öyle kötü yerlerde değil buralar. Eşinin de kat etmesi gereken yolda düşer.
Biz de Etimesguttayız hatta Sincan'a yakınız ama kiralar böyle valla :KK43: belki daha içleri ucuzdur, oralara da bakalım.
Ben kayınaileyle iyi anlaşan taraftayım, ondan garip gelmiştir :)

Biz de Etimesguttayız hatta Sincan'a yakınız ama kiralar böyle valla :KK43: belki daha içleri ucuzdur, oralara da bakalım.

Ben kayınaileyle iyi anlaşan taraftayım, ondan garip gelmiştir :)
Sincan tarafları artık ucuz yerler değil, eski evler dahi 10 bin ve üstü fiyatlarda.

Aslında garip gelmek demeyeyim de ayrı şehirlerde ben de çokzel anlasirdim belki ama ayni şehir olunca gelme gitme karışma etme artabilir. Elbet her şey eşinde bitiyor, risk var mı evet o yüzden sormuştum 😁

3 saatlik yolu bir hafta boyunca üst üste her gün gidip gelecek ve günde toplam 6 saati yolda geçmiş olacak yanlış anlamadıysam. Bana pek mantıklı gelmedi.
Ben olsam ev sahibine karşı bu kadar ılımlı davranmazdım. Evden çıkmazdım. Zaten gerçekten kendi oturacaksa en az 1 sene çıkaramaz. Benim annemler yeni aldıkları kendi oturmak istedikleri evden kiracı çıkarmak için 2 yıldır mahkemeyle uğraşıyorlar. O işler kolay değil.

100 küsür lira bilet, gidiş dönüş 200, 3000'e yakın yapıyor aylık. Bir de bilet dışında da, eğer Ankara'da yaşamaya devam edersek, okul bittiğinde hemen mesleğe başlayabilirse yine taşınmamız gerekecek, 1 senede 2 taşınma süreci yaşamış olacağız o da üzüyor biraz.

Taşinmak cok zor.
Oraya gideceğiz kesin diyorsanız ben olsam 3 saat yol tercih ederim.

3 saatlik yolu bir hafta boyunca üst üste her gün gidip gelecek ve günde toplam 6 saati yolda geçmiş olacak yanlış anlamadıysam. Bana pek mantıklı gelmedi.
Ben olsam ev sahibine karşı bu kadar ılımlı davranmazdım. Evden çıkmazdım. Zaten gerçekten kendi oturacaksa en az 1 sene çıkaramaz. Benim annemler yeni aldıkları kendi oturmak istedikleri evden kiracı çıkarmak için 2 yıldır mahkemeyle uğraşıyorlar. O işler kolay değil.
6 ay değil mi süre?

Ben de 4 sene günde 6 saat okula gittim. Sanırım şu an olsa gitmeyebilirdim :KK70: ama bilmiyorum gider gelirim diyor daha o yolu çekmediği için herhalde
Bu arada hızlı tren mi? Ben ankaradan hızlı trenle çok yolculuk yaptım rahat ama ne kadar rahat olsa da yolculuk insanı yoruyor. 8 de çıksa 11 de varacak bir de ordan eve geçmesi var. Onun yerine geliri arttırmak için bişeyler yapabilirsin. Mesela memurlar da sınavlarda görev alabiliyormuş öyle duydum. Ve o kadar sınav var ki. Hepsinde görev alsan birazcık ordan gelir, bilirkişilik vs yapabilirsin gibi gibi. Onun dışında aslında yapılabilecek çok şey var mesleğini bilmediğim için tavsiyede bulunamadım

Bu arada hızlı tren mi? Ben ankaradan hızlı trenle çok yolculuk yaptım rahat ama ne kadar rahat olsa da yolculuk insanı yoruyor. 8 de çıksa 11 de varacak bir de ordan eve geçmesi var. Onun yerine geliri arttırmak için bişeyler yapabilirsin. Mesela memurlar da sınavlar da görev alabiliyormuş öyle duydum. Ve o kadar sınav var ki. Hepsinde görev alsan birazcık ordan gelir, bilirkişilik vs yapabilirsin gibi gibi. Onun dışında aslında yapılabilecek çok şey var mesleğini bilmediğim için tavsiyede bulunamadım
Eşim adliyede memur ama okuyor da, o ek bir şey yapamaz. Ben yapabilirim aslında düşüneyim doğru diyorsun

Back
X