Evdeki yardımcı

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
Yaklaşık bir buçuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini söyledi benim de aklımdaydı güvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi düzen oturur diye yardımcı oldum. Evim büyük değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Çocuk yok. Eşimle ben çalışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gönderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşça büyük , saygısızlık yapmamaya çok dikkat ettim,bir çocuğu özel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonuçta.Ama dikkatimi çeken şeyler oldu bu süreçte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gün önceden anlaştık. Ne gün geleyim cumartesi müsaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz geç gel diye. geç dediğimde 1 saat. Geç de gelse işini bitirince çıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma döner. O gün yazmadı gördü diye düşündüm.aradan zaman geçti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugün küçük oğlumun kontrolü vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun çalışıyor olacaksın, bana da müsaitim diye sen söyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri geçen geldiğinde gördüm ama bilemedim ve çok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna döktü. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kaç defa çamaşır suyu döktüm oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir köşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın üstü iyi silinmemiş oluyor
Erken gönderdiğim günde bezleri kovayla beraber bir köşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dökmeden bıraktı gitti o gün. Oysa tuvalet yan taraf suyu döküverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya çıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak geçmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hiç biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?

abartmiyorsunuz
Özellikle mutfak lavabosuna su dökmek, kovaya suyu ordan doldurmak hiç sevmediğim şeydir
Mutlaka uyarın, bu konuda hassas olduğunuzu bilsin
Eksik gördüğünüz yerleri söyleyin, gösterin. Madem iş yapiyorken evdesiniz yardımcınız çıkmadan evi kontrol edin, eksik veya yapılmamış birşey varsa o an söyleyin çıkmadan halletsin.
Kullandığı bezleri gitmeden makinaya atıp çalıştırmasını isteyin. Çıkmış olursa siz asarsınız ama mutlaka yerine koysun kovayı, deterjanları vs.
Mesaji görmemiş olabilir. Normal sms lere bende bakmam çünkü bazen kaçırdığım veya geç gördüğüm şeyler benimde oluyor o yüzden.

İlk başladığında odadan çıkmadan bakın eksik bişey var mı demişti. Çok iyiydi. Ona güvenmiştim açıkçası. Değişti son gelişlerinde
Sms değil wh... isimli uygulamadan attım. Hep oradan haberleştik. Hep dönüyordu bana hemen. Hadi o neyse de diğerleri çok rahatsız etti beni.

Bence uyarmanızda bir sorun yok; sonuçta para veriyorsunuz, tatlı dille hassas olduğunuz yerleri söyleyebilirsiniz, söylemezseniz bilemez. 1,5 aydır 2 haftada bir geldiğine göre 3 veya 4 kere gelmiştir. Daha çok yeni. Sıkıntı yaşadığınız şeyleri söyleyin

Kirli Suyu mutfak lavabosuna dökmesi kesinlikle sorun,neticede eve temizliğe geliyor, bir de kendisi kirliliğe ve düzensizliğe mahal vermemeli,işi neticede bu.içinize sinmiyorsa söyleyin hatta gerekirse yolları ayırın.açıkçası bunu yapan birisinin temizlik anlayışının olduğunu düşünmem,vazgeçerim şahsen.görmediğim zamanlarda yaptıklarıyla ilgili kuşkuya düşerim bir de

Ayrıca zaman konusunda dikkatli olun,hangi saatlerde anlaştıysanız o Aralık’larda çalışsın ,saatlerini asla aşmayın.anlaştığınız sürenin erkeninde de bırakmayın,çünkü zamanla böyle beklenti oluşuyor ve motivasyon düşüyor.temizlik bitimi işi kontrol edin eksik olunca söylemekten çekinmeyin,net ve açık olun

Bence sıkı bir konuşma yapın yine düzelmezse de çağırmayın. Ev temiz olsun derken dert sahibi olmaya hiç gerek yok.

Bi de eve temizlik için gelen çalışanlarla çizgiyi tutturmak çok önemli. Abla demeyin mesela, erken çıkmasına müsaade de etmeyin. Herşeyi elinin altına hazır etmenize de gerek yok. Hepimiz çalışıyoruz kimse bu kadar hassas davranmıyor birbirine olması gereken de bu. Bu insanların işi de temizlik. Çok yüzgöz olunca anında sallıyorlar, insan doğası hepimiz öyleyiz.

mutlaka konuşsun
Siz birşey söylemedikçe oda herşey yolunda sanıyordur.
Düzelmese yolları ayırcağınızıda tatlı sert belirtin, bilgisi olsun

+100000000000 yer sildiğin suyu mutfağa dökmek nedir bunu yapan insana ben evimi emanet edemem bir daha. Bunun yaptığı temizliğin üstüne evi kırklamak arındırmak gerekir.

Kadının yaşlı olması ayrı bir sorun, genelde onlar emir vermeye ve burnunun dikine gitmeyi sever değişeceğini sanmıyorum, başına bela almışsın, yol ver gitsin, hiç lavobaya pis su dökülür mü? İşinde bilmiyor, nerde yaşamış bu pis, kadın, mikrop denen varlık olduğundan habersiz ise fazlada uğraşma cahil kadınla!

Yerleşeyim ben yapacagimi bilirim kafası bu
Kabul etmeyin
Tatlı sert uyarın ikazlarınız yapın eğer sizin için bu mümkün değilse ben başkasını bulayım.bir birimizin vaktini almayalım deyin
Bir de sabit gününüz olsun ona siz de uyun o da ben mesela herhafta cuMa yarim gün şekli de anlaşmıştım düzen oturdu yani

Ben evi sildiğim zaman asla ve asla o suyu mutfak lavabosuna dökmem.. Hatta banyoya da dökmem wc e dökerim.. Alaturka wc zaten...
Kadın daha temizlik bilmiyor. Herhalde paraya ihtiyacı var o yüzden gelio.
Ama abartmamışsınız bnce. O su mutfağa dökülmez.

iki hafta da bir gelen biri için anlattıklarınızda siz haklısınız mutfak lavobosuna dökme konusunda uyarın kovayı temizlik malzemelerinide ortada bırakmamalı siz zaten çalıştığınız için çağırıyorsunuz kırmadan abla şunu şöyle yaparmısın şurayı unutmuşsun galiba diye söylersen onun zoruna gitmez senin de istediğin olur.

+100000000000 yer sildiğin suyu mutfağa dökmek nedir bunu yapan insana ben evimi emanet edemem bir daha. Bunun yaptığı temizliğin üstüne evi kırklamak arındırmak gerekir.

Bence de yani. Bizim komşunun annesi balkonu viledayla silip ucunu lavaboda yıkıyordu. Bir kez gördüm dedim daha gelmiyorum bu eve

Yer suyunu mutfak lavabosuna döktüğü yerden sonrasını okumadım. Yaşı büyük olabilir.Zaten saygısızlık da yapmıyorsunuz sorun sizde değil. Siz kırmadan bence devam edemeyeceğinizi söyleyin.

Haklısınız tepkınızı koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…