Evdeki yardımcı

Burslu okuyup okumadigindan size ne ? Neden degindiniz bu konuya??
Size uymayan şeyleri soyleyin ama 100 e pek bir şey bekleme 180 200 e çıktı temizlik parası. Ya daha çok vereyim 20 30 kadar daha iyi yap de ya da ikaz et ama 100 e bence çokta bir şey bekleme
Yalap şap yapıyor iste. Alacağı para az olduğundan

Tövbeler olsun kirli suyu mutfak lavabosundan dökmek ne ya, hiç mi şart şurt bilmiyor.
Çoğu zaten ilk günler iyi oluyor sonra bi delirmiş gibi işten kaçmaya başlıyorlar. İyisini bulmak mesela.
Çağırmayın bir daha bence, ısrar ederse açık açık konuşun.

Ayda 2 kere geliyorsa daha henüz 3 kere gelmiştir her seferine bir kulp bulmuşsunuz. Öncelikle tabii.ki kahve sigara molası verecek hatta öğleni geçiyorsa yemekte vermeniz lazım

kaldı ki kendiniz demişsiniz işi erken bitiyor erken çıkıyor diye zaten küçücük ev oğlunun randevusu varsa sabahtanda geliyorsa işimi bitirip çıkarım götürürüm oğlumu demiştir o gün size geç geleceğini evde olmayacağınızı önceden bilemez ki yani. Çocuğunda haftaiçi okulu vardır haftasonu götürecektir diğer konularda da uyarın.zaten akşama kadar çalışanlar da 100 tl nin üzerinde alıyorlar cam kapı dolap silme varsa 3 de çıkmak istemesi.makul

cok zorlandigimiz bir donemde annem teyzem ve enistemin israriyla kendi temizlikcisi tatilde olan bir eve eline 3 kurus gecsin diye temizlige gitmisti 1 gunluk bende yardim edeyim daha cok yorulmasin diye yaninda gittim kadin sorun cikarmadi tabi beni onceden soylediler
biz evden cikarken kadin arkamizdan hala bir yerleri siliyordu 😂😂
soylemek istedigim evinize gelen temizlikci bayan bizim gibi surekli bu isi yapmayan biri isinin erbabi olan bayanlarin titizligine insanin agzi acik kaliyor

Bezlerini yıkar asar kullandığı lavaboyu musluğu kurular gider.
Musluk kurulamak nedir yaaa dedirten kişilik 🤣🤣
Söyleyin savsaklamaya başlamış .

3 çocuğum var.. bir çocuğum varken alıyordum düzenli..Ama yoruldum.Dert anlatmaktan..ilk zamanlar çok iyi yapıyorlardi.Sonra dikkat etmiyorlar. Tayin istemeden önce bir yardımcı geliyordu.Cok memnundum.6 yıl oldu taşınalı bulamadım burda.

3çocuğumuz var, ikimiz de çalışıyoruz. Ama kendimiz yapıyoruz

Yaklaşık bir buçuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini söyledi benim de aklımdaydı güvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi düzen oturur diye yardımcı oldum. Evim büyük değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Çocuk yok. Eşimle ben çalışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gönderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşça büyük , saygısızlık yapmamaya çok dikkat ettim,bir çocuğu özel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonuçta.Ama dikkatimi çeken şeyler oldu bu süreçte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gün önceden anlaştık. Ne gün geleyim cumartesi müsaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz geç gel diye. geç dediğimde 1 saat. Geç de gelse işini bitirince çıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma döner. O gün yazmadı gördü diye düşündüm.aradan zaman geçti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugün küçük oğlumun kontrolü vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun çalışıyor olacaksın, bana da müsaitim diye sen söyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri geçen geldiğinde gördüm ama bilemedim ve çok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna döktü. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kaç defa çamaşır suyu döktüm oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir köşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın üstü iyi silinmemiş oluyor
Erken gönderdiğim günde bezleri kovayla beraber bir köşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dökmeden bıraktı gitti o gün. Oysa tuvalet yan taraf suyu döküverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya çıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak geçmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hiç biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?
Abartmıyorsunuz fazla yardımcı olmuşsunuz bende aradaki dengeyi koruyamıyorum yüz buluyorlar o yüzden artık almıyorum kimseyi iyilikten maraz doğuyor anlayacağınız başka birini bulun

Aslinda insanca yaklaşmışmışsınız ama kadın yumuşak biri oldugunuzu anlamış.
siz talep etmedikce şu standartın üstüne çıkmayacaktır hizmeti.

Sanir7m 1+1eviniz.o evi disiplinli biri kırklar bide üstüne dinlenir yorgunluk kahvesini de içerde gider.

3+1 hatta 4+1 evin bile hakkindan geliyor nice yardımcılar.

Yıllardır bu işi yapanlar kaba tabirle kişiye göre muamele edebiliyorlar.

Yaptığı şeyler benim icin birdaha çalışmamaya yeterli ama siz devam etmek istiyorsanız ciddi birsekilde konuşun.

Eviniz çok küçük, o evde 2 hafta da bir derinlemesine temizlik yapılsa zaten iş kalmaz ki. Kirleten de yok, iştesiniz.

Kendi kurallarinizi söylemeniz gerekiyor.

Dünyanın en pasaklı insanını getir, o bile mutfak lavabosuna yer suyu dokulmez diye bilir.

Her yerin bezinin ayrı olması gerektiğini bilir.

Evi toplamadan çıkmaması gerekiyor.

Hangi sehirdediniz ?

Mesajı görmemiş olabilir neyse de yerleri sildiği suyu mutfak lavabosu içine dokme kgerçekten pes.
Bana da yardımcı bir bayan geliyor. Her gün geliyor. Toz aldığı bezleri makina ya atar yıkar kurutulmuş olarak kaldırır. Her gün toz alıyor heryer tertemiz. Bir gün cam silerse başka gub ütü yapıyor. Sanki kendi evi gibi çok memnunum. Sizde detaylı konuşun. Ben ilk görüşmede konuşmuştu m. Şimdi ilk günden de iyi çok şükür.

Kiz ben yer silinen suyu klosete dökerken bile icim kalkiyor, kloseti neyle temizleyecegimi sasiriyorum
Hayir yani niye mutfak lavabosu
Abartmis baya hani yani, ben mutfak lavabosunda el yikaninca bile giciklanirim bazen
Neyse de evi iz cok kücükmüs ama sizin bence yardimci almayin kendiniz halledin
Coluk cocuk büyük evde otursaniz tamam da
Hic gerek yok bu durumda bu islere, kendiniz halledin zamaniniz varsa

Yaklaşık bir buçuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini söyledi benim de aklımdaydı güvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi düzen oturur diye yardımcı oldum. Evim büyük değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Çocuk yok. Eşimle ben çalışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gönderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşça büyük , saygısızlık yapmamaya çok dikkat ettim,bir çocuğu özel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonuçta.Ama dikkatimi çeken şeyler oldu bu süreçte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gün önceden anlaştık. Ne gün geleyim cumartesi müsaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz geç gel diye. geç dediğimde 1 saat. Geç de gelse işini bitirince çıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma döner. O gün yazmadı gördü diye düşündüm.aradan zaman geçti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugün küçük oğlumun kontrolü vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun çalışıyor olacaksın, bana da müsaitim diye sen söyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri geçen geldiğinde gördüm ama bilemedim ve çok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna döktü. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kaç defa çamaşır suyu döktüm oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir köşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın üstü iyi silinmemiş oluyor
Erken gönderdiğim günde bezleri kovayla beraber bir köşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dökmeden bıraktı gitti o gün. Oysa tuvalet yan taraf suyu döküverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya çıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak geçmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hiç biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?

Yer kovasını mutfak lavabosuna döktüğü an bitmiştir, çok düşünülecek bir şey yok
Bu yüzden temizliğe yardımcı alamıyorum, şarta şurta hijyene dikkat edene rast gelemiyorum bir türlü

Yerleri sildiğin suyu mutfak lavabosuna dökmek bayağı bayağı iğrenç amatör işi.
Bunu böyle yapan diğer yerlere neler yapmaz?

Bu bizim Türk toplumu olarak yardımcı kadınlarla yaşadığımız klasik sorun.
Aman kırılmasın aman yanlış anlamasın diye aşırı tolerans gösteriyoruz halbuki diğer mesleklerden farkı yok. Aynı hatayı kamuda ya da özelde biz yapsak canımıza okurlar.
Resmî olup kurallarla hareket etmekte fayda var

Her seyi didik didik kose bucak anlatacak tabiri caizse kisilere isini ogretecek hal derman sabriniz yoksa bir de uzerine para verip helak etmeyin kendinizi. Az yapın kendiniz yapin. Ben de laf anlatmaktan bunaldigim icin almiyorum artık. Sözde bunu iş olarak yapiyorlar para kazaniyorlar ama bu bizim gözümüzde böyle. En ufak boşlukta kendi bildiklerini okuyorlar. Yaka silkmis vaziyetteyim. Çok yoruluyorum ama kendim yapiyorum artık napayim. Çünkü bende bu tip konularda hiç sabır yok artık, konusmak bile yoruyor. Kendi abesle istigal görmüyor mesela mutfak lavabosuna pis su dokmeyi, simdi bu kisiyi eğit egitebilirsen... Ben ugrasamam. Siz de ya farkli insanlari deneyin ya da dedigim gibi kendi gobeginizi kendiniz kesin.

Yok abartmıyorsunuz. Aslında yapılan şeyler yanlış. Siz uyarmadığınız için de devam ediyor, ileride de daha laçka olabilir. Bence birinci sorunuzda ne siz ne de o anlaşılan gün ve saat ile ilgili değişiklik yapmamalı (çok acil bir durum olmadıkça). Diğerlerine gelince, eper siz bu kadını beğeniyor ve güveniyorsanız (dürüst ise vs) o zaman onu eğitmeniz gerekir. Lavoboya kovayı boşaltığını görür görmez uyaracaksınız. "Onu oraya değil tuvalete dökün" demeniz gerekiyor. Bunu mutlaka söylemelisiniz. Sonra o çıkmadan işlerinin bitmesine yakın (o daha kıyafetini değiştirmeden) evin içini bir kolaçan edin. eksik bir şey varsa "ay çıkmadan şunu da yapabilirsen çok iyi olur , sana zahmet" diye kibar bir şekilde söyleyin.

Valla siz de çalışan insanlarsınız iş yerinizde size nasıl muamele ediliyor siz de öyle edin bence. 1 saat erken çıkmak mesela arada olur ama gerçekten arada. En başlarda yumuşak yüzlü olmamak lazım tanıdıkça soğuk biraz ama iyi insan aslında falan densin hakkınızda. Yoksa işte böyle oluyor malesef hadi mesajı görmeyebilir ama zaten o saatte çıkması lazımsa bunu ÖNCEDEN demesi gerekli o gün müsaitim deyip de sonradan gelince söylemek ayıp yani. Mutfak lavabo konularına girmiyorum ama işiniz eksik yapılsın istemiyorsanız kırmadan önceki geldiğinde şunlar eksikti yada şu lavaboya biz dökmüyoruz diyin ki düzeltsin. daha çooook sizin iyi yüzünüzü suistimal ederler yoksa

Burslu okuyup okumadigindan size ne ? Neden degindiniz bu konuya??
Size uymayan şeyleri soyleyin ama 100 e pek bir şey bekleme 180 200 e çıktı temizlik parası. Ya daha çok vereyim 20 30 kadar daha iyi yap de ya da ikaz et ama 100 e bence çokta bir şey bekleme
Yalap şap yapıyor iste. Alacağı para az olduğundan
Burs konusunda kötü bir niyetimyoktu durumu anlatmak için yazdım.
Para konusuna gelince yarım gün geliyor o sebeple 100 e anlaştık tam gün 200. Ben piyasayı bilmiyorum ne kadar dedim bu dedi pazarlık etmedim fiyatı düşür diye kabul ettim dediği fiyatı. Az buluyorsa baştan söyleyecekti ama yarım gün 100 tl galiba bizim buralarda da öyleymiş fiyatlar

Ayda 2 kere geliyorsa daha henüz 3 kere gelmiştir her seferine bir kulp bulmuşsunuz. Öncelikle tabii.ki kahve sigara molası verecek hatta öğleni geçiyorsa yemekte vermeniz lazım

kaldı ki kendiniz demişsiniz işi erken bitiyor erken çıkıyor diye zaten küçücük ev oğlunun randevusu varsa sabahtanda geliyorsa işimi bitirip çıkarım götürürüm oğlumu demiştir o gün size geç geleceğini evde olmayacağınızı önceden bilemez ki yani. Çocuğunda haftaiçi okulu vardır haftasonu götürecektir diğer konularda da uyarın.zaten akşama kadar çalışanlar da 100 tl nin üzerinde alıyorlar cam kapı dolap silme varsa 3 de çıkmak istemesi.makul
Saymadım kaç kere geldiğini bir kaç kere geldim. Elbette yaptığı işe bakacağım. Sigara molasına itirazım yok yazmamda ki amaç durumu anlatmaktı. Bazısı vardır dakika boşluk istemez çalışandan. Öyle olmadığını anlatmak için yazdım.
Yarım gün geliyor. Mesela 12 de gelirse işi bitince çıkar. Bir defa erken geldi 8 i geçiyordu geldiğinde 11 olmadan gitti. Ama normalde öğleden sonra gelir. Kaldı ki ona sordum ne zaman müsaitsen öyle diye o da öğleden sonra diye kendisi söyledi. Randevusu olduğunu sonradan telefonda söyledi bana. Yani 12 den sonra gelecekti 3 te randevu varmış ona gidecekti. Her zaman erken bitmiyor işimiz kaldı ki randevu için 2 gibi çıkması lazım. 2 saatte bitmez ki iş

X