Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

ah canım benim çok sağol, bunu kesin bulurum heryerde çok rastlanan bir tip, ama hiç aklıma gelmemişti balkona ekmek. boyle konularda fikirlerini bana herzaman burdan kargo ile göndermenden mutluluk duyarım :))
bende balkonuma asıcam canım ama saksı almıycam yapıcam gösteriyim
hasır sepetim var içine kalın poset geçirip toprak doldurucam petunyalardan ekicem
vayy süpermiş, çok güzel fikir, floresın paylaştığıda çok kolaymış. bravo vallla. benimdki tavandan sarkan değilde direk duvara yapışan tip olacak. o tavandan sarkanlar zor geliyor bana :) kim tavanı delicek kim sulıycak...

Delme konusunda katılıyorum canım ben de kirada olduğum için delemiyorum etrafı.
Balkonumda çıkıntı şekilde duran bir boru ailesi var ona asacağım. Pek yüksek de değil hatta alçak sayılır.
O tarz bir şey varsa onu da değerlendirebilirsin.

arkadaşlar abimle konuşuyorduk da, çiçekler hakkında, güneş müneş filan diye. abim bir anda dediki. hepsi için ayrı ayrı araştırma yapmana gerek yok bence dedi. yeşil yapraklı ve renkli çiçek açmayan tüm bitkiler direk güneş istemez. renkli bitkiler ise güneşi sever dedi. Renklerinin canlanması ve çiçeklenmek için güneş şart çünkü dedi. mantık olarak bence böyle yani dedi.
hakkatende doğru söyledi beee artık internetten araştırma yapmayı bıraktım, çiçekleri renklerine göre sınıflandıracağım :)))

ne menekşe sever güneşi nede barış çiçeği
bence tam tersi kraton benjamin güneşe daha dayanıklı oluyorlar çiçek bi güneş gördümü hemen pörsüyo
çuhada öle güneşte hemen yamuluyo

Merhaba kızlar, sizde çiçek soğanı ve tohum aldıniz mı. Nasıl ektiniz. Tohumun üzerine çok mu hafif toprak atmali yardimci olursaniz sevinirim :)

Merhaba kızlar, sizde çiçek soğanı ve tohum aldıniz mı. Nasıl ektiniz. Tohumun üzerine çok mu hafif toprak atmali yardimci olursaniz sevinirim :)
merhaba tatlım, evet ben fesleğen tohumu ve biber tohumu ektim dün. internette okuduklarıma göre şöyle yapılmalı,
tohumları eşit olarak toprağa serptikten sonra "tohumun 4 katı kalınlığında" olacak şekilde toprak örtülmeliymiş üstü. yani çok ince bir tabaka örtülecek 2-3 mm yeterli. sonrada ilk birkaç gün yada 1 hafta kadar o saksının üzerine poşet örtüp aydınlık veya güneş alan sıcak biryerde bekletmeliyiz. fideler çıkmaya başlayınca poşeti atıyoruz ve havadar güneş gören güzel bir yere koyuyurouz saksıyı. çok aşırı su verirsek fidenin boyu hızlı uzuyor ama verimsiz bir çiçek oluyormuş, ne az ne çok yani orta karar sulamak lazımmış.
çiçeğin çok tanıdık geldi bana adını çıkartamadım, eminim arkadaşlar yazar birazdan

aldık canım evet tohumları ekerken ara ara ve üzerine fazla toprak atmaki çıkabilsinler hergün sula ama çok değil elinle su serp toprak hep nemli kalsın ve filizlenene kadar poşetleki nemini kaybetmesin filizlenince çıkar poşetini
soğanı ise biraz derin bir saksıya dikmen lazım toprak en az 10 cm üzerini kapatmalı

Küçük ve kadifemsi yaprakları var, ilk çıkarken kırmızı sonra yeşile dönüyor :)

Bilgiler için çok teşekkür ederim :)

zeynep aaaa deme kız, ben nilaydan aldığım soğanları öyle çok derine dikmedim.aynı tohum eker gibi hemen toprağın biraz içine diktim aneyyyyyy, ama annem öyle dikilir dedi, kafadan mı attı yoksa??? bu abim ve annem kafadan yaptıkları yorumlar sayesinde galiba çiçeklerimin sonu olacaklar :)))))

canım benim aldığım yıldız yumrusu arkasında 10 cm derinlikte dikin diye yazıyo şimdi araştırdım her soğan bitkileri için değişiyormuş mesela zambakta soğanın 1, 1.5 katı büyüklüğünde derine dikilmeliymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…