- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.636
- 248
canım hoşgeldin, bizde arkadaşlarla yeni bir topik kurma aşamasındaydık tam zamanında geldin iyi bari yeni topiğimizide takip et bence, orda bol bol paylaşım yapacağız oraya taşınıyoruz yavaş yavaş :)Hımmmmmm arkadaşım da aralıkta ekmiş şimdilerde çiçek açmış. Aslında alınıp seneye tekrar ekiledebilir.
Alıp denemek istiyorum. Güneş alan yere mi koymalıyım. Çok sordum ama bilmiyorum maalesef ilk defa özendim.
Nöbetleşe sularız.Hepsini topla bileğene su koy
Ben de bildiğimi yazayım, her yıl baharda çiçek açarlar.
Çiçek solup gittikten sonra soğanı saksısıyla birlikte karanlık ve özellikle de kuru bir yere alırsınız. Uykuya geçer.
Sonraki baharda tekrar çıkarırsınız ve yine açar :)
canım lale dış mekan çiçeği ben hep dışarıda tuttum soğuk alması gerekiyormuş kışın balkona koyabilirsin bence
canım hoşgeldin, bizde arkadaşlarla yeni bir topik kurma aşamasındaydık tam zamanında geldin iyi bari yeni topiğimizide takip et bence, orda bol bol paylaşım yapacağız oraya taşınıyoruz yavaş yavaş :)
tohumdan veya soğandan yetiştirmek çok daha güzel ve heyecanlı bir duyugu bence çok iyi yapmışsın. hayırlı olsun.
ben yeni topikle ilgileniyorum şuan, arkadaşlar sana zaten bol bol cevap yazarlar sağolsunlar
Yeni topiğimize beklerizHepinize teşekkür ederim. Henüz soğanları almadım tereddüt ettim ama alınca bol bol sorularımla sizi boğacağım sanırım
Daha önce iki kere çiçek bakmaya çalıştım ama beceremedim.
Tamam oraya da gelirim. Belki benim elimden de çiçekler yetişirYeni topiğimize bekleriz
Burayı amacı dışında kullanmaya başlamıştık artık yenisinde devam edeceğiz :)
Eki Görüntüle 1468223 orkidelerim toplu halde kışın üşümesinler diye en sıcak odaya aldım onlarıçilli olanı yeni aldımm evde Adile Naşit gibi çilli diye diye dolanıyorum
Eki Görüntüle 1468222 mor orkidem üstteki resimde çiçeklerini dökmüş yeni tomurcuklarını dört gözle bekliyorum
Eki Görüntüle 1468221 aloe vera
Eki Görüntüle 1468220 beyaz orkidem en sevdiğim orkide
Eki Görüntüle 1468219 bambular aldığımda boyları bunların yarısı kadardı bu kadar uzadılar daha da uzamadılar
Eki Görüntüle 1468218 adını bilmiyorum ama çok yavaş büyüyor herhalde 3 yıldır gözle görülür bir değişikliği yok sabırla bekliyorum
Eki Görüntüle 1468217 bunun da adını sürekli unutuyorum ama yaprakları çok hoşuma gidiyor
Eki Görüntüle 1468216 kılıç ve dua çiçeğim
bir tanede kaktüsüm var onu unutmuşum 3,5 yıldır ne soluyor ne büyüyor olduğu gibi duruyor bir ara acaba plastik mi diye çatal batırdım canlıymış ama bu kadar zamandır bir canlı hiç mi değişime uğramaz anlamıyorum
canım o sürekli adını unuttuğun çiçek barış çiçeği.. yelken çiçeği veya spat diye de bilinir.. bende yeni ektim ondan , arkadaşımdan dal getirmiştim ama hala hiç gelişme yok aynı duruyor.. sanırım biraz geç büyüyor değilmi?
bu arada çiçeklerin çok güzeller maşallah.. orkidelerinde harika.. ben orkideye cesaret edemiyorum bakımı biraz hassas diye...
çiçeğin adını burada öğrenmiş oldum suyu çok seviyor toprağını sürekli nemli tutmayı dene ve saksısını büyük tut bana hediye edilmişti bu çiçek 2 yıldır gayet mutlu
orkideler çok hassaslar ama insan bir defa bulaşınca devamı geliyor soğuk ortamı sevmiyorlar güneşi seviyorlar ama öğle güneşi gibi kavurucu olmamalı, toprakları nemli olmalı , saksıları çok küçük olmamalı ilk orkidemi saksısı küçük kaldığı için kaybetmiştim
bu günlerde kaktüse kafayı taktım yaa bir çiçek 3 yılda hiç mi büyümez yavru vermez gelişmez 1 cm bile değişmedi anlayamıyorum artık saksısını büyülttüm suluyorum ama tık yok büyüdüğünü bir görsem yaaa
Orkidelere çok iyi bakmişsınız, bravo. Özelikle beyaz olan maşallah, harika çiçek açmış. Ne kadardır evinizde?Eki Görüntüle 1468223 orkidelerim toplu halde kışın üşümesinler diye en sıcak odaya aldım onlarıçilli olanı yeni aldımm evde Adile Naşit gibi çilli diye diye dolanıyorum
Eki Görüntüle 1468222 mor orkidem üstteki resimde çiçeklerini dökmüş yeni tomurcuklarını dört gözle bekliyorum
Eki Görüntüle 1468219 bambular aldığımda boyları bunların yarısı kadardı bu kadar uzadılar daha da uzamadılar
Eki Görüntüle 1468218 adını bilmiyorum ama çok yavaş büyüyor herhalde 3 yıldır gözle görülür bir değişikliği yok sabırla bekliyorum
Eki Görüntüle 1468217 bunun da adını sürekli unutuyorum ama yaprakları çok hoşuma gidiyor
bir tanede kaktüsüm var onu unutmuşum 3,5 yıldır ne soluyor ne büyüyor olduğu gibi duruyor bir ara acaba plastik mi diye çatal batırdım canlıymış ama bu kadar zamandır bir canlı hiç mi değişime uğramaz anlamıyorum
Merhaba.Eki Görüntüle 1468223 orkidelerim toplu halde kışın üşümesinler diye en sıcak odaya aldım onlarıçilli olanı yeni aldımm evde Adile Naşit gibi çilli diye diye dolanıyorum
evet bnde o çiçeğe hayranım neyse ki kalbim temizmiş annem bulmuş köklendiriyo şimdi :)))))
saksıları büyükse bişey olmaz yinede ayır istersen
bu arada çiçekler ve çocuklar çok cici :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?