- 20 Ocak 2013
- 1.131
- 955
- 448
- Konu Sahibi sevdaveysel
-
elektrik su masrafına biraz daha dikkat edin bulaşık çamaşır makinanızı çok az eşyayla yada bulaşıkla yıkamayın biraz daha dolunca yıkayın
kredi kartınızla sadece yiyecek alışverişinizi yapın diğer ödemeler için nakit kullanın
eşiniz eğer otobüsle giderse mi daha uyguna geliyo yoksa arabayla mı giderse uyguna geliyo onu hesaplayın öyle arabayla yada otobüsle gitsin
siz 150 lira nereye harcıyorsunuz onu anlamadım kişisel ihtiyaç mı yoksa yol parası falan mı?
sadece eşiniz mi çalışıyor yoksa siz de çalışıyor musunuz
sadece eşim çalışıyor k kartını pek harcamamaya çalışıoruz ama bakıyoruz hiç ummadığımız yerden bir şey çıkmış bir masraf elden isteyene kadar burdan harcayalım diyoruz oda bizi zor durumda bırakıyor
bu arada yok sadeece bu ay ilk kez 150 lira harcamam oldu eve ve kendime almam gereken şeyler vardı onları tamamlamaya çalıştım yoksa aylık o kadar bir masrafım olmuyor
ALLAH sizede ödeme kolaylığı versin evet benimde şu makine olayına bir çare bulmam gerekiyor artık elimden geldiğince daha az çalıştırmaya özen göstrecem ya eşim polis çevikte olunce birde her geldiğinde kıyafetler batmış oluyor haliyle onlar her defasında yıkanıyor ütüleniyor öyle çok yedeğide yok şuan ondanda çok yıkıyordm ama eşimide tembihledim azcık dikkatli kullan diye artık hergün yıkamıyorum bir pantolonu iki kez giyiyor zaten bir gün evde bir gün işte o yüzden iki pantolonla hafta sonuna tek makine çalıştırırırm siyahları diyorum çarşaflarıda biriktirip havlularla iki haftada bir yıkıcam bulaşığıda elimde yıkıcam evet birde öyle deneyim ben makine daha tasarruflu olur diye elde yıkamadım oda bir hata olabilir denemekte kesinlikle fayda var bunu
Canım bizde aynı durumda sayılırız...bnmde eşim meslekdaş snnkiyle ,para nereye gidiyor bilmiyorum :44:bizde şarktayız şimdi ...allahtan kiralar uygun....yoksa nolurdu bilmiyorum :)
Bende mutfaktan feragat etmeye çalışıyorum ..dökmem kalanları israf etmem ..bizimde çok. Misafırımız geliyor ..ben abartmadan yapıyorum ikramları falan ,bunun dışında eve paketli gıda almıyorum (cips ,abur cubur ,dondurulmuşlar,işlem gormuşler )
Biz 2 yıllık evliyız ,borcumuzda çok yoktu ..düğün yaparken ilkimizin ailesindende yardım gormedik ,durumları yoktu ,bizde ayağımızı yorganımıza gore uzattıkallah yardım ettı ,herşeyın en guzeli oldu ,.
Ama birikim desen yok yanim,şarktayız ,araba aldık sadece,onuda bnm altınları bozdurduk (çok yoktu zaten :) üstünede borç alıp hallice bir araba aldık ..
Onun borcu ,kredi kartı fix küher ay 500,400gelir ailesine yardım ediyoreşim ,onun dışınd bnm okul harç kredimi oduyıruz...
Allah bereket versin yınede
En iyisini sen bilirsinde ben yerınde olsam altınları bozdurur krediyı yapılandırırdım ..dünya malı dünyada kalır ,iki gıram huzurunuz var onuda şu en güzel zamanlarınızda bozmayın ,
sadece eşim çalışıyor k kartını pek harcamamaya çalışıoruz ama bakıyoruz hiç ummadığımız yerden bir şey çıkmış bir masraf elden isteyene kadar burdan harcayalım diyoruz oda bizi zor durumda bırakıyor
bu arada yok sadeece bu ay ilk kez 150 lira harcamam oldu eve ve kendime almam gereken şeyler vardı onları tamamlamaya çalıştım yoksa aylık o kadar bir masrafım olmuyor
valla biz aylık alişveriş yapıyoruz ben herşeyimi alıyorum 200 tutuyor rahat ama mesela şekerim detejanım yağım falan 2 ay rahat gidiyor fazla alıyorum ya onun dışında da ekmek iki kişiyiz bir tane bile yetiyor ama biz evde olduğumuzda iki tane alıyoruz ya da üç tane ben eşim evde olmadığı zaman öyle çok bir şey yemiyorum avuç içi kadar ekmek yetiyor yani eşimde bir kahvaltıda yer akşamlarıda geç yemek yerse ekmek vs yemez.. ne bilim bende ucuz uygun bulduğum markete giderim sürekli bime gidiyorduk mesela. gecen ay eşimle carrefoura bi bakalım dedik bimde aldımızda diyelim ki 180 190 arası tutacağını bildiğim malzemeler orada 164 tuttu şaşırdık hatta baya bir,, bendebroşür falan bakarım aklıma yazarım
Allah kolaylık versin sağlık huzur sevgi saygı olunca borç çokta önemli değli inan çalışılıp ödeniyor ama 7 aylık tecrübemden yola çıkarak çokeşya almamanı aman buna eksik derler şuna eksik derler diye evini doldurmamanı tavsiye ederim her yönden kullanışlı ve lazım olanları alman yararına olur.. eşinin kesesini de düşün çünkü düğünden sonra onun kesesi senin kesen dolayısıyla borçlar seninde borcun oluyor ve emin ol parası olanda olmayanda yardım etmiyor..
Konuyu bastan sona okudum belki banada faydası olur diye:) konu sahibi ne kadar hanımefendisiniz, cevaplarınızı cok begendim. Oneri de bulunamayacagım zaten yeterince ekonomi yapıyor gorunuyorsunuz allah evinize bereket ve huzur versin
Canım bizde aynı durumda sayılırız...bnmde eşim meslekdaş snnkiyle ,para nereye gidiyor bilmiyorum :44:bizde şarktayız şimdi ...allahtan kiralar uygun....yoksa nolurdu bilmiyorum :)
Bende mutfaktan feragat etmeye çalışıyorum ..dökmem kalanları israf etmem ..bizimde çok. Misafırımız geliyor ..ben abartmadan yapıyorum ikramları falan ,bunun dışında eve paketli gıda almıyorum (cips ,abur cubur ,dondurulmuşlar,işlem gormuşler )
Biz 2 yıllık evliyız ,borcumuzda çok yoktu ..düğün yaparken ilkimizin ailesindende yardım gormedik ,durumları yoktu ,bizde ayağımızı yorganımıza gore uzattıkallah yardım ettı ,herşeyın en guzeli oldu ,.
Ama birikim desen yok yanim,şarktayız ,araba aldık sadece,onuda bnm altınları bozdurduk (çok yoktu zaten :) üstünede borç alıp hallice bir araba aldık ..
Onun borcu ,kredi kartı fix küher ay 500,400gelir ailesine yardım ediyoreşim ,onun dışınd bnm okul harç kredimi oduyıruz...
Allah bereket versin yınede
En iyisini sen bilirsinde ben yerınde olsam altınları bozdurur krediyı yapılandırırdım ..dünya malı dünyada kalır ,iki gıram huzurunuz var onuda şu en güzel zamanlarınızda bozmayın ,
Allah hepimize yardım etsin huzur sağlık olsunda dişimizi sıkacaz,, dün birde bebek haberi aldık artık üç kişiyiz hatta doktor ikiz bile olabilir dedikredi yapılandırmak benimde aklımda ama eşimi ikna edemiyorum buna sanki altın durunca banaa yararı var
merhaba biz yedi aylık evliyiz düğünümüzü kendimiz yaptık, kredi çektik falan,, şimdi ödemeler bizi perişan ediyor.. çözümbulmaya çalışıyoruz ama henüz etkili uzun vadede işimize yarayacak fikirler üretemedik eşimle.. ben size kısaca maaşımızı ve ödemelerimizi yazayım,, lütfen yardım edin evime çeki düzen verip biraz nefes almak istiyorum eşimde çok sıkıntı yapıyor, ne yapacağımızı şaşırdık..
maaş-2900
kredi taksiti-1450
elektrik ve su 60 dan aşağı gelmiyor bunuda takıyorum çünkü tüm apart.a 30 dan fazla gelmiyor. burasıda 120
digitürk tlf borcu
kredi kartı 300[bunu kapatmakistiyoruz ama para lazımm oluyor mecburen elden isteyene kadar burdan harcarız diyoruz)
internet30 lira
eşimin işyerine servis geçmiyor bizimevden aylık gaz alıyor arabaya 200 lira,,
150 de benim harcamam oldu
bu ay elimize300 lira kaldı içinde harçlığımız pazar ve marketimizde var bu paranın ,, nler yapabiliriz sizce
birikmiş paramızda yok düğün takılarımdan yaklaşık bi 8000 liralık bir şey var..
bize fikir verin neler yaparsak acaba biraz toparlanabiliriz evimiz kira değil kvnin.. ama eşimin işine inanılmaz uzakta... yani astarı yüzünden pahalı geldi, ve kvnin zoruyla burdan taşınmamız neredeyse imkansızlaşıyor ve ben dahada üzülüyorum.. lojmanda eşim yeni memur olduğu iiçin çıkmadı bize.. çaresiz kaldık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?