evdeki maddiyatı düzene koyma icin yardım

sadece eşim çalışıyor k kartını pek harcamamaya çalışıoruz ama bakıyoruz hiç ummadığımız yerden bir şey çıkmış bir masraf elden isteyene kadar burdan harcayalım diyoruz oda bizi zor durumda bırakıyor
bu arada yok sadeece bu ay ilk kez 150 lira harcamam oldu eve ve kendime almam gereken şeyler vardı onları tamamlamaya çalıştım yoksa aylık o kadar bir masrafım olmuyor

150 deyince aylık masraf gibi algılanıyor bence onu düzeltin benim gibi anlayanlar olabilir
eğer imkanınız varsa siz de çalışın derim.sabah akşam eşinizle birlikte gelip gidersiniz

digiturk gereksiz bence kapattırın.
fişleri pirizde bırakmayın. tv ve şarj aletleri sayacı döndürüyor.
telf ev telefonu ise gereksız bence bu devırde kullanan kalmadı nerdeyse. cep ise kesinlikle kontorlüye geçin derim varsa kullanırsınız yoksa da yok der oturursunuz yapacak bışey yok toparlanana kadar idareli olmanız gerek.
sigara kullanımı varsa bırakın ciddi karı olur.
özel masraflarınızdan da bıraz kısın.
ve imkan varsa bir işe girin o zaman zaten rahatlarsınız

Allah yardımcınız olsun canım inşallah tez zamanda refaha kavuşursunuz sıkma canını.
eşinle oturup güzel bi planlama yapın burda da yazılanların ışığında.

Son düzenleme:
aman ev parasıymış en güzel zamanlarınızı ayı nasıl geçircez sıkıntısıyla heba etmeyin satın takıları kredi yapılandırınnn tadını çıkarııın..

Cnm biz yeni evliyken 2.800 tl maas aliyorduk 1500 tl esya borcuna gidiyordu 500kira 500kredi karti elektrik su dogalgaz bina gideri hepsi 300buluyodu elimize hic kalmiyodu yeni evliyken oluyo böle slklntilar gereksiz internet dicitürk vb bunlari kapattirin dügünden altinlar vs varsa kredi borcunuzu kapatabilirsiniz..

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Konuyu bastan sona okudum belki banada faydası olur diye:) konu sahibi ne kadar hanımefendisiniz, cevaplarınızı cok begendim. Oneri de bulunamayacagım zaten yeterince ekonomi yapıyor gorunuyorsunuz allah evinize bereket ve huzur versin

sızde part tıme bır işte çalışın borcunuuzu ödeyene kdr snra cıkarsınız zor degıl ınanınkı

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birazda yaşadığınız yerle alakalı eğer pahalı bir şehirde yaşıyorsanız harcamalarınız çok olabilir.Market alışverişlerini toplu yapın hatta en büyük boylarını alın,kilo oranı artıkça fiyat oranı uygun olur hem daha uzun süre gider.Deterjanınız nasıl 2 ay gidiyor evde zaten 2 kişiniz daha uzun süre gitmesi gerekmez mi deterjan alırken büyük boy 8 -9-10 kg alın hem renkli için hem de beyaz için ayrı alın daha uzun süre gider.

Valla ben diğer arkadaslar gibi yok sifonu yarım çek yok digiturkı kapattır yok misafire az ikram et gibi önerilerde bulunamıcam zira bu kadarının çok fazla olduğunu düşünüyorm oldu olacak yaşama at kendini biryerden yani..
İzaten mahrumiyet bölgesinde yaşıyomuşsunuz bu devirde internetsiz yaşanır mı? Digitürkte hem yabancı dilinize katkıda bulunur hemde zaten çalışmıyorsunuz evde biraz vakit geçirmiş olursunuz..

Ancak bence o altınları bozdurup kredi kartınızı kapatırsanız zaten her ay 600tl gibi bir para kalıyormuş size..200 mutfak masrafım diyosunuz kalıyo 400 hadi 100 tl extra masrafınız olsa yine her ay kenara 300 tl para atsanız 2 yılda yine aynı altınları toplamaya yaklaşıyosunuz..bence yapılabilecek en mantıklı şey bu gözüküyor..

Yoksa 10 tl su faturasından kar etmek sizi ne uzatır ne kısaltır malesef..

Evet çok eşya almıcaz uygun fiyatlı seyler alcaz öyle marka olması da önemli deil içimize sinsin yeter.Evi doldurmayı hiç sevmiyorum ama dekorasyona önem veriyorum onlarıda aldım zaten.malesef nikah masrafları balayı ve esyalar için kredi çekmemiz gerekiyor.ilk yıl zor olcak bakalım hergün hesap yapıyoruz işin içinden çıkamıyoruz evlenmek zormuş...

teşekkür ederim o sizin güzel görüüşünüz,, sanıırım artık bizde çok fazla ayarlama yapamıcaz dün bebek haberi aldık bebeğimiz olacak Allah izin verirse çok saşkın ve mutluyum

Canım benim bastan sona okudum konunu. bende 1,5 yıllık evliyim. saolsun eşimin ailesi aldı herşeyimizi. düğünümüzüde onlar yaptı. biz sadece tv ve banyo dolabı falan aldık. evimizde kira değil. AMA.... aması var. benim düğünde takılan tüm ceyrek ve paramı eşimin ailesi aldı. evlilik borcumuz yoktu belki ama eşimin kredi borçları vardı. evlenirken önce şirketten para cekmiş kesintisi vardı. 1500TL maaş alıyordu ve 250si kesiliyordu. bende 750 maaş alıyordum. avrupa yakasında oturuyoruz ama anadolu yakasında calışıyordum 2 vesaitle gidiyordum işe ve yolum 150 tutuyordu yani maaşım 600e geliyor toplam maaş 1850 idi. aylık ödemelerimiz tabiii fazlaa...
önce işten çıktım evimin yanında işe girdim. 1000TL ile başladım. Sonra 11.000TL 2 yıllık kredi çektik aylık 600 Ödemesi var. eşimin o sıra kesintisi bitti 1500e döndü toplam ikimizin maaş oldu 2500 TL
Ödemeler Kredi 550TL-
faturalar(elektrik+su+doğalgaz+telefonllar ve dSmart)350TL
Kredi kartları(başta eşimin 4 kartı vardı) asgari ödemelerii toplamı 1200Civarı
e market alışverişi flan derken 250 oraya gitse biz hep içerdeydik.
sonra yönetimi elime aldım önce kartları tek tek kapatmaya başladım. sonra hafif tasarruflar
şimdi eşimin maaşı mesailerle birlikte 2400TL benimde 1500TL toplamda 3900TL oluyo
kredi bu yıl sonu bitecek :550TL
faturalar :300TL
Bireysel emeklilik:120TL( arada onada katydoldumki orda biriksin)
Kredi kartı:1500 TL(bunda küçük krediler ve market alışverişi var ayrıca taksitler)
Eşimi zorla güne soktum para biriksin diye :) 250TL
Kendi giderim 100TL
aylı olesine çıkan 250 masraf olsa

toplamda heray 3000i geçiyo
yani ne kadar gelir olursa o kadar ödeme çoğalıyoo .
bugüne kadar para biriktiremedik sadece düzlüğe çıktık. şimdiden sonra araba almayı düşünüyorum. altın bozmayı hiç düşünmedim çünkü biliyorum giden gelmez. ben sadece parayı eşimden aldım:) ona bıraksaydım saolsun aynı devam ederdik biraz biz kadınlarda bu mevzu yaniii..Rabbim tez zamanda Düzlüğe çıkmanızı nasip etsin. Bebiş haberide almışsın ne güzel kısmetiyle gelirler inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…