Biz evde 4 kişiyiz abim babayla abican 1 er ekmeği mideye indiriyolar zaten aksam yemeğinde :) buda hepimiz çalışıyoruz bi aksam yemeği yiyoruz evde haftasonu 4 ekmek falan alınıyo yani bide misafir gelir haftasonu 130 tl nin altına düşmüyo anlıycağın ekmek masrafı valla evde olsam bende yapıcam evde ekmek hem daha sağlıklıda eve gidiyorum temizlik bulaşık çamaşır yemek derken zaman kalmıyo her haftasonu mutlaka kek paasta börek yaparım bende ama hiççç kalmaz geçen 4 tepsi pide yaptım 20 tane falan vardı büyük büyük tepsi boyu tanesi 2 günde hepsi bitti :))) bende senin gibi indirimleri takip ederim hepsini nerde uygunsa ordan alırım böyle olmasam batıcaz zaten :)))
bayat ekmek kalıyormu?atma sakın onları._DSC0138 (Small)
Annemden gördüğüm üzere , ekmeğin de tüm nimetler gibi çok kıymetli olması sebebiyle, en ufak kırıntısını bile ziyan etmemeye çalışıyorum.
Bu çalışmalarımdan ortaya çıkan çok pratik ve enfes tarifler çıkıyor.(Genelde fırınlayıp kıtır ekmek olarak çorbalarda kullanıyorum.) Bunlardan bir tanesi de ekmek kebabı.Çok pratik ve hakikaten enfes bir lezzet!
Ekmek Kebabı Tarifi ( Bayat Ekmek Kebabı)
Malzemeler:
5-6 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı süt ( Klasik Türk kahvesi)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tutam tuz
Sucuk
_DSC0139 (Medium)
Özellikle kahvaltıya çok yakıştırdığım bu tarifi çok seveceğinizi garanti ediyorum. :)
_DSC0144 (Medium)
hazırlanışı:
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın.
Yumurtayı derin bir kap içinde çırpın,üzerine süt ve tuz ekleyip karıştırın.
Bayat ekmekleri bu karışıma ekleyin mümkün mertebe soslanmasını sağlayın.
Kekik ve 2 çorba kaşığı kadar kaşar rendesi ekleyip karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alın.
Ekmeklerin arasına ufak tereyağ parçaları koyup üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
Dilimlenmiş sucukları da tepsinin üzerine serpin ve 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun..