• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evdeki maddiyatı düzene koyma icin yardım

servis güzergahı yürüyüş mesafesine çok fazla uzak nasıl anlatsam arabayla eşim 15 dk kadar gidiyor orda bir yere bırakıyor ordan servise gidiyor bu yüzden gazdan kısamıyoruz ucu ucuna yetiştiriyoruz onu,, digitrkte oturduğumz yer şehir dışında bir toki. buraya ne uydu net ne kablolu tv süperonline falan hiçbirinin bağlantısı yokmuş,, ya dsmart ya digi seçmek zorunda kaldık.. birde demiştim ya hani uzaktan eğitim okuyorum diye internet benim için şart çünkü ben her gün akşam 6 11 arası derse giriyorum bbirde altınları bozdurup krediye yatırıp yapılandırmak benim niyetim aslında

gerek yok altın bozdurmaya bence herşeye yetiyorsunuz zaten neden niye geçiniyorsunuz sizde iş bulun çalışın

açtırmasaydınız yani biliyordunuz o adar kredi ödeyeceğinizi?

ben hiç yaptırmadım.evim kira o kadar doğalgaza gelmez siz kullanımlarda sorun yaşıyorsunuz bence

doğalgaz değil zaten bizim doğalgzımız yok araba gazı bu bahsettiğim aylık kullanılan gaz yani lpg bizde sizin gibi düşündüğmüzden kombi falan taktırmadık küçük bir elektrikli soba kullandık tüm kış

doğalgaz değil zaten bizim doğalgzımız yok araba gazı bu bahsettiğim aylık kullanılan gaz yani lpg bizde sizin gibi düşündüğmüzden kombi falan taktırmadık küçük bir elektrikli soba kullandık tüm kış

kışın elektrikli soba kullandıysanız gelen rakamlar normal...

ama altını satınca para biriktire bilecekmisiniz hayır elinizdeki parayla ne yapacaksınız hiç bir şey...
yarın bir gün acil bir durum olur o altınlar şimdilik kalsın.

kışın elektrikli soba kullandıysanız gelen rakamlar normal...

ama altını satınca para biriktire bilecekmisiniz hayır elinizdeki parayla ne yapacaksınız hiç bir şey...
yarın bir gün acil bir durum olur o altınlar şimdilik kalsın.

evet işte bende bu noktada çok fazla düşünüyorum çokta işe yarayacağından emin değilim kalması daha mantıklı gibi geliyor

evet işte bende bu noktada çok fazla düşünüyorum çokta işe yarayacağından emin değilim kalması daha mantıklı gibi geliyor

kredi kendi kendine ödenir...

bende evleneli 1.5 oldu daha yeni bitti borçlarımız yani bitti sayılır... ama ilk zaman çok bocalıyor insan... markette çok fazla harcıyor filan işte o vakit dikkatlı davrandık çocuk gibi herşeyi almadık evde itinayla tükettik filan..

Allah kolaylık versin...

Hayret yani kaynananın koca tencereyi alıp gitmesi o yemeği 2 gün yerdiniz para böyle biriktiriliyor , kaynanana çok kızdım sizde çok para olduğunu sanıyor herhalde desteklemesi gerekirken
onuda kestik ilk ay iki güne bir çııktık yedik falan sonra baktıkkı olmuyor ben pazara gdiyorum ya alıyorum hesap yaparak şu şu kadar yeter falan diye eşimin akrabaları yakınlarımızda oturuyorlar aileside bol bol lgelirler ve sabah öğlen akşam yemek yerler çay içerler pasta ıvır zvır isterler o yetmez misafir getirirler anne evimde salatalık yeşillik yok dedim birinde,, kızım ben getirirm dedi. geldiğinde poşette üç tane salatalık ve yarımdan az sararmış maydanoz vardı... birde üstüne getirip burda dolmasını sarmasını yaptı bir güzel malzemelerinede getirmiş tabi benden yağ salça baharat kullandı sonrada pişirdi bütün akrabaları geldi bizde yedi icçti bizerde bir tabak bıraktı koca tencereyi aldı gitti

kredi kendi kendine ödenir...

bende evleneli 1.5 oldu daha yeni bitti borçlarımız yani bitti sayılır... ama ilk zaman çok bocalıyor insan... markette çok fazla harcıyor filan işte o vakit dikkatlı davrandık çocuk gibi herşeyi almadık evde itinayla tükettik filan..

Allah kolaylık versin...

işten dğil dişten artar diye boşuna demezler ya bende bu aydan sonra marketten toplu almak yerine az az ölçülü alacam birde şöyle düşünüyorum diyorumki kalkım gidim kv falan baskın basanındır hesabı diye ben onlardan geçinim onlar benden geçineceğine,, ama sonra düşünyorum azıcık aşım kaygısız başım evde soğan ekmek yerim bundan sonrada gelene gidene evimdeki dökmem ölçülü davranırım en mantıklısı bu sanırım

Benim dikkatimi çeken elektirik ve su parası oldu.
Bizim burda elektirik faturası yıllık çıkar, o da 200-300 civarı olur.

Ama elektirik çok sizde, ben de yeni evliyim, çamaşır makinası ve fırını çok kullanmama rağmen en fazla 45 geldi de tasarrufa geçtim. Onun dışında 30-32 civarı gelir faturam.

Bence elektirik ve suda da sarfiyat var sizde.[/QUOTE
evet bende bu konuda çok sıkıntılıyım ya ben hergün duş alıyorum eşim iki günde bir alır bulaşık ve çamaşır makinesi var çamaşır makinemi 3 güne bir rahat çalıştırıyorum bulaşık makinemide 3 güne bir ama yeri geliyor misafirm çok olunca hergünde çalışıyor,, nasıl bunlardan tasarruf edebilirim bilemiyorum,, mesela market alışverişimizde çok ğeliyor gözüme ama gittiğimizde aldığımız şeyler her evde yenen içilen temel şeyler,, yani öyle etler tavuklar balıklar yediğimiz bile söylenemez ayda yılda bir,, alışverişe çıktığımızda yağımız 5 kilo alınır falan ve bu alışverişde iki ay götürmüyor çünkü gelen giden yiyen içen eksik olmaz

Mesela ben eğer eşimle sadece ikimizsek hiç ihtiyaç duymam makinaya. Eğer evinizde sıcak su da varsa, iki dk'da yıkarsın.
Bilirsin, insan makinaya da atsa bazı şeyler elde yıkanıyor, lavabo ocak derken yine yoruluyorsun. Ben çoğunlukla elde yıkarım o yüzden. Tabii yemekli misafiri elde yıkayamam ama çaya geleni de yine elde yıkarım.

Çamaşıra gelince, ben artık haftalık yıkıyorum. Makinam büyük, 9kg. Tek seferde bitiyor. Önceden çıktıkça 2-3 kglık programlarda yıkardım ama baktım as kaldır bana da zor geliyor, toplu yıkamaya karar verdim.

ÜtÜ pek bi az bizde, ama eşin memursa sizde ütü çok oluyordur, maalesef ona bir tasarruf bilmiyorum.

Kredinizin kaç ayı var acaba bu arada? Bizde de var kredi, 6 ay kaldı çok şükür.

onuda kestik ilk ay iki güne bir çııktık yedik falan sonra baktıkkı olmuyor ben pazara gdiyorum ya alıyorum hesap yaparak şu şu kadar yeter falan diye eşimin akrabaları yakınlarımızda oturuyorlar aileside bol bol lgelirler ve sabah öğlen akşam yemek yerler çay içerler pasta ıvır zvır isterler o yetmez misafir getirirler anne evimde salatalık yeşillik yok dedim birinde,, kızım ben getirirm dedi. geldiğinde poşette üç tane salatalık ve yarımdan az sararmış maydanoz vardı... birde üstüne getirip burda dolmasını sarmasını yaptı bir güzel malzemelerinede getirmiş tabi benden yağ salça baharat kullandı sonrada pişirdi bütün akrabaları geldi bizde yedi icçti bizerde bir tabak bıraktı koca tencereyi aldı gitti

Senin kaynanan çok uyanık arkadaşım. Bildiğin kendi birikim yapıyor. Çok kızdım şimdi, benim kayınvalidem bize resmen misafir yollamaz onlar çalışıyor, borçları var yoruluyor diye. Seninki bildiğin sömürme peşinde.

işten dğil dişten artar diye boşuna demezler ya bende bu aydan sonra marketten toplu almak yerine az az ölçülü alacam birde şöyle düşünüyorum diyorumki kalkım gidim kv falan baskın basanındır hesabı diye ben onlardan geçinim onlar benden geçineceğine,, ama sonra düşünyorum azıcık aşım kaygısız başım evde soğan ekmek yerim bundan sonrada gelene gidene evimdeki dökmem ölçülü davranırım en mantıklısı bu sanırım

az alınan şeyin bereketi olmaz der büyükler ...

ben başta şekeri kiloyla 1 rer 1 rer aldım ay pastaya filan biliyorsun çok kullanılıyor olmadı yetmedi sürekli bitti eşimde sinirlendi bu ne her gün şeker bitiyor dedi sonra 5 kiloluk aldık inan daha yarısı duruyor her hafta sonu yine pasta yapmaya devam ediyor ama çok olunca bereketi oluyor bence..

taze kullanılacak şeyleri az az alın ama undur şekerdir bunları toplu alın.

Hayret yani kaynananın koca tencereyi alıp gitmesi o yemeği 2 gün yerdiniz para böyle biriktiriliyor , kaynanana çok kızdım sizde çok para olduğunu sanıyor herhalde desteklemesi gerekirken

benimde ne kadar kızdığımı anlatamam birde dönmüş bana diyorki koy kızım tabağa biz camışmıyız bir tencere yicez diyor.. ama yemin ederek söylüyormki o kadar fazla yiyorlarki gözümde yok helali hoş olsun ama göz tokluğu çok ama çok önemli, benim ailem asgarı ücretle geçiniyor ama giderim harçlık verir babam hep ne bilim bir giderim pazarımı yaparlar çayımı alır falan ufak tefek ama benim elim ayağım olan şeyleri karşılarlar bana da hep derler kızım işten değil dişten artar gelin burda yiyin için gidin kvnde oturun yiyin için azccık mutfak masrafınız azalsın,, ama ben ne onlara kıyarım nede onlar yediklerinden bana getirmiyor bende götürmem diyen kvmin evinde yer içerim gelirimde öyle artacaksa artmasın ben huzurla soğan ekmek yerim daha iyi

merhaba biz yedi aylık evliyiz düğünümüzü kendimiz yaptık, kredi çektik falan,, şimdi ödemeler bizi perişan ediyor.. çözümbulmaya çalışıyoruz ama henüz etkili uzun vadede işimize yarayacak fikirler üretemedik eşimle.. ben size kısaca maaşımızı ve ödemelerimizi yazayım,, lütfen yardım edin evime çeki düzen verip biraz nefes almak istiyorum eşimde çok sıkıntı yapıyor, ne yapacağımızı şaşırdık..
maaş-2900
kredi taksiti-1450
elektrik ve su 60 dan aşağı gelmiyor bunuda takıyorum çünkü tüm apart.a 30 dan fazla gelmiyor. burasıda 120
digitürk tlf borcu
kredi kartı 300[bunu kapatmakistiyoruz ama para lazımm oluyor mecburen elden isteyene kadar burdan harcarız diyoruz)
internet30 lira
eşimin işyerine servis geçmiyor bizimevden aylık gaz alıyor arabaya 200 lira,,
150 de benim harcamam oldu
bu ay elimize300 lira kaldı içinde harçlığımız pazar ve marketimizde var bu paranın ,, nler yapabiliriz sizce
birikmiş paramızda yok düğün takılarımdan yaklaşık bi 8000 liralık bir şey var..
bize fikir verin neler yaparsak acaba biraz toparlanabiliriz evimiz kira değil kvnin.. ama eşimin işine inanılmaz uzakta... yani astarı yüzünden pahalı geldi, ve kvnin zoruyla burdan taşınmamız neredeyse imkansızlaşıyor ve ben dahada üzülüyorum.. lojmanda eşim yeni memur olduğu iiçin çıkmadı bize.. çaresiz kaldık...:5:

Çok hesaptan kitaptan ben de anlamıyorum malesef; sadece merak ettim sizi rahatsız etmeyecekse, bu düğün denen olay ne kadara mal oluyor? Çok benzer konular açılıyor, düğünümüzü kendimiz yaptık, borçlar bitmiyor diye.

Toplam maaş mı 2900 TL?

Bence şu digitürküde kapadın gerek var mı ? böyle ufak teffek şeyler bile yıllığa dökünce baya masraf çıkarıyor. Bide özellikle mutfak alışverişinizi aylık yapmanızı tavsiye ederim un şeker çay prinç mercimek böyle şeyleri hep 5 er kilo alın 3 er kilo alın hem ekonomik oluyo. Deterjanı falanda aynı şekilde bulasık deterjanı mesela 1 kg olanlardan almayında 5 kg lik alın o size 1 yıla yakın yeter aylık alışverişiniz dışında hergün markete uğramayın biten bitsn olmasın bi süre idare edin. Ben eskiden her hafta marketteydim simdi aylık yapıyorum onun dısında et peynir falan alıyorum sadece ev ekonomisine oldukça faydalı oluyo..

Bence taşınmayın 200 TL gaz parası diğer yerde kira parası bu durumu aşar şuanlık böyle idare edin diyorum maaş ortalaması iyi genelde normal düzeydeki her ailenin böyledir daha aza çalışan bile var bence yetiriyorsunuz ilk yıllar öyle olur evliliğe alışmak borçların ödenmesi falan herşeyi kendiniz yapmışsınız en büyük artınız şuanda kira vermiyor olmanız ve arabanızın olması bazılarının inan bu durumları bile yok :51: altınları bozdurmayın derim ileride ev almak isterseniz onun peşinatına eklersiniz az çok muhakkak farkeder bana göre altın gibi yatırım amaçlı olan şeyler çok sıkışılmadığı sürece sadece yine bir yatırım gelecek için harcanmalı borç ödeniyor gördüğünüz gibi 2 sene çok büyük bir zaman dilimi değil ilk başta sıkışacaksınız inanın şuan ev almaya kalksak en az 10 senemiz var kendimizi toparlamamız için her ay aynı kredi 10 sene düşünün:ssz:kesinlikle kıyaslamıyorum sadece bu şekilde yaşam koşulları da var onu anlatmaya çalışıyorum mesela örnek biz evlendiğimizde :60:

Mesela ben eğer eşimle sadece ikimizsek hiç ihtiyaç duymam makinaya. Eğer evinizde sıcak su da varsa, iki dk'da yıkarsın.
Bilirsin, insan makinaya da atsa bazı şeyler elde yıkanıyor, lavabo ocak derken yine yoruluyorsun. Ben çoğunlukla elde yıkarım o yüzden. Tabii yemekli misafiri elde yıkayamam ama çaya geleni de yine elde yıkarım.

Çamaşıra gelince, ben artık haftalık yıkıyorum. Makinam büyük, 9kg. Tek seferde bitiyor. Önceden çıktıkça 2-3 kglık programlarda yıkardım ama baktım as kaldır bana da zor geliyor, toplu yıkamaya karar verdim.

ÜtÜ pek bi az bizde, ama eşin memursa sizde ütü çok oluyordur, maalesef ona bir tasarruf bilmiyorum.

Kredinizin kaç ayı var acaba bu arada? Bizde de var kredi, 6 ay kaldı çok şükür.

ALLAH sizede ödeme kolaylığı versin evet benimde şu makine olayına bir çare bulmam gerekiyor artık elimden geldiğince daha az çalıştırmaya özen göstrecem ya eşim polis çevikte olunce birde her geldiğinde kıyafetler batmış oluyor haliyle onlar her defasında yıkanıyor ütüleniyor öyle çok yedeğide yok şuan ondanda çok yıkıyordm ama eşimide tembihledim azcık dikkatli kullan diye artık hergün yıkamıyorum bir pantolonu iki kez giyiyor zaten bir gün evde bir gün işte o yüzden iki pantolonla hafta sonuna tek makine çalıştırırırm siyahları diyorum çarşaflarıda biriktirip havlularla iki haftada bir yıkıcam bulaşığıda elimde yıkıcam evet birde öyle deneyim ben makine daha tasarruflu olur diye elde yıkamadım oda bir hata olabilir denemekte kesinlikle fayda var bunu

evet bende bu konuda çok sıkıntılıyım ya ben hergün duş alıyorum eşim iki günde bir alır bulaşık ve çamaşır makinesi var çamaşır makinemi 3 güne bir rahat çalıştırıyorum bulaşık makinemide 3 güne bir ama yeri geliyor misafirm çok olunca hergünde çalışıyor,, nasıl bunlardan tasarruf edebilirim bilemiyorum,, mesela market alışverişimizde çok ğeliyor gözüme ama gittiğimizde aldığımız şeyler her evde yenen içilen temel şeyler,, yani öyle etler tavuklar balıklar yediğimiz bile söylenemez ayda yılda bir,, alışverişe çıktığımızda yağımız 5 kilo alınır falan ve bu alışverişde iki ay götürmüyor çünkü gelen giden yiyen içen eksik olmaz

ben de eşimde çalışıyoruz ve her gün duş alınır.haftada 2 kez bulaşık ,3 kez çamaşır hatta bu bazen 4 e çıkıyor çalıştırılır.. evde keetle kullanıyorsanız kaldırın...

akşam 22.00dan sonra makinalarınızı çalıştırın.. gereksiz prizde takılı şeyler olmasın... suyu gerekirse kovaya doldurup kepçe ile dökün sifonda yarım ölçek yoksa.. benim su da elektrik de 30u geçmedi.. sizin de en az yarı yarıya olmalı 120 çok.:ssz:

Son düzenleme:
Senin kaynanan çok uyanık arkadaşım. Bildiğin kendi birikim yapıyor. Çok kızdım şimdi, benim kayınvalidem bize resmen misafir yollamaz onlar çalışıyor, borçları var yoruluyor diye. Seninki bildiğin sömürme peşinde.

aynen öyle ne yazıkkı .. benimki bana misafir getirip oturtup banada hizmet ettirmeyi yedirmeyi içirmeyi çok sever.. ben çok şaşırıyorum insan düşünmezmi hiç geçen dedimki konuşma esnasında paradan konu açıldı anne bir haftadır cebimizde on lirayla geziyruz dedim kadın oralı olmadı hiç.. ya bilmiyorum hani her evde vardır birine böyle üvey evlat muamelesi yaparlar o bu ailede biziz işte ne yazıkki.. çok zoruma gitsede yapacağım hiçbir şey yok bu konuda,,, ALLAH ıslah etsin biz borça batsak bu yüzden evim yuvam yıkılsa bayram edecek herhalde.. benim annem haftada ikinci kez onlara gitmesek ya da aradığında makarna yaptım falan desem sabaha kadar uyumuyormuş kardeşlerim anlatıyor diyormuşki kardeşlerime valla kızım çocukların parası yok bir bakarım hoop en kotü beni bir hafta idare edecek para gelmiş bana. yada eşimin en sevdiği yemekleri yaparlar çağırırlar bahane olarak yani, gideriz dönerken babam zorla cebime pra koyar almasam kızar sırf eşim sever diye ona yaş pasta alır her gttiğimizde ama kp ben severim diye bir şey alsa kayınbabam , kvnin gözleri yuvalarından çıkar gözüyle yedirmez bize o lokmalar haram olur nazardan yemin ederim başımızı kaldıramaz hale geldik

Back