- Konu Sahibi sevdaveysel
-
Hakikaten şu kettle lar cok yakıyor galiba. Eşim devamli cay iciyor cay makinesi hep acik. Evde tv yok bulasik makinesi iki gunde bir camasir makinesi haftada bir bilemedin iki açılır firin da oyle cok calismaz ama bu ay 70in uzerinde elektrik faturasi geldi.
Kız ne ekmeği o kadar.bu kadar tutuyorsa elde pişir daha iyi.2 günde 1 ekmek alırım ben.Ben şeker kullanmam.eşim için ve misafirlere alırım.Pazara akşam çıkarım iş çıkışı.mesela 3 maydanoz 1 tl.Alırım yıkarım buzluğa atarım.Yufka felan almam kendim açarım.Meyve çürümesin diye haftalık alırım.tüm marketlerin broşürlerini incelerim listeme yazarım.Un a marketten yağ b marketten gibi.üşenmem giip ayrı ayrı yerlerden aışveriş yaparım.
Fazla yapılan börek kek varsa koyarım buzdolabı poşetine atarım buzluğa.misafir gelince hazır olur.
Kesinlikle, kettle'ı kaldırıp faturadan tasarruf eden çok kişi tanıyorum. Ocakta ısıtmak daha iyi.
Bu arada "no TV" politakanız için tebriklerBende 1 aydır direniyorum tvsiz ev diye, ama gelen giden misafirler şikayete başladı bile.
.
Biz evde 4 kişiyiz abim babayla abican 1 er ekmeği mideye indiriyolar zaten aksam yemeğinde :) buda hepimiz çalışıyoruz bi aksam yemeği yiyoruz evde haftasonu 4 ekmek falan alınıyo yani bide misafir gelir haftasonu 130 tl nin altına düşmüyo anlıycağın ekmek masrafı valla evde olsam bende yapıcam evde ekmek hem daha sağlıklıda eve gidiyorum temizlik bulaşık çamaşır yemek derken zaman kalmıyo her haftasonu mutlaka kek paasta börek yaparım bende ama hiççç kalmaz geçen 4 tepsi pide yaptım 20 tane falan vardı büyük büyük tepsi boyu tanesi 2 günde hepsi bitti :))) bende senin gibi indirimleri takip ederim hepsini nerde uygunsa ordan alırım böyle olmasam batıcaz zaten :)))
Benim de başımın etini yiyen çok, babanneler dedeler dayilar, sanki bizim maddi durumumuz yok gibi "tv alalim size" demeler.. istemiyoruz arkadaş zorla mı:)
Hele yeni argumanlari "bebek doğdu artik alırsınız onun icin". Yahu kendimizi sakındıgımız seyin önüne cocugu mu atalim yani:)
bayat ekmek kalıyormu?atma sakın onları._DSC0138 (Small)
Annemden gördüğüm üzere , ekmeğin de tüm nimetler gibi çok kıymetli olması sebebiyle, en ufak kırıntısını bile ziyan etmemeye çalışıyorum.
Bu çalışmalarımdan ortaya çıkan çok pratik ve enfes tarifler çıkıyor.(Genelde fırınlayıp kıtır ekmek olarak çorbalarda kullanıyorum.) Bunlardan bir tanesi de ekmek kebabı.Çok pratik ve hakikaten enfes bir lezzet!
Ekmek Kebabı Tarifi ( Bayat Ekmek Kebabı)
Malzemeler:
5-6 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı süt ( Klasik Türk kahvesi)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tutam tuz
Sucuk
_DSC0139 (Medium)
Özellikle kahvaltıya çok yakıştırdığım bu tarifi çok seveceğinizi garanti ediyorum. :)
_DSC0144 (Medium)
hazırlanışı:
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın.
Yumurtayı derin bir kap içinde çırpın,üzerine süt ve tuz ekleyip karıştırın.
Bayat ekmekleri bu karışıma ekleyin mümkün mertebe soslanmasını sağlayın.
Kekik ve 2 çorba kaşığı kadar kaşar rendesi ekleyip karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alın.
Ekmeklerin arasına ufak tereyağ parçaları koyup üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
Dilimlenmiş sucukları da tepsinin üzerine serpin ve 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun..
Tebrikler valla.Arkanızdayım, direnin; insanlara güzel örnek olun. Ailece daha kaliteli zaman geçirdiğinize eminim
.
yok ne yazıkkı dilim iyi değildir.. ilk evlenirken bu diğitürktür telefondur hep taahhütlü aldık şimdi kapatalım desek astarı yüzünden pahalı gelecek.. altın konusunda ne yalan söyleyim işime yararmı tek tereddütüm bu yani satarım işime yaramazsa çok üzülürüm.. eşim birazda altın konusunda ailesinden çekiniyor. çünkü onlar gösterişi çok severler ve benim kendi taraflarına gittiğm zaman herşeyi takıp takıştırıp gitmemi bekliyorlar.. ama kimse bizim ne zorluk çektiğimizi de bilmiyorlar.. aksine kp muz almış bize getirmek istemiş kv onlar herşeyi yiyip içiyorbana getiriyormu bende götürmeyecem hepsini kendim yicem demiş ve bunu bana kendi anlattı.. ama gelde eşime anlat.. aşkım haklısın ama o samimiyetten demiştir art niyet olsa bunu söyleyebilirmi hic cingöz biri olsa diyor,, anlamıyo..
tv yomsa dijitürk neden var ben mi yanlış anladım. çok lüks geldi bana
Öncelikle Allah kolaylık versin. Elektrik de en büyük etken elektronik eşyalarınızın türü.bi de çok kullandığınız şeyler önemli.mesela ütüyü iki günde bir ,bir gömlek için açmayın.haftalık yapın.ütü ısındığı esnada acayip elektrik yer.bir de mesela su ısıtıcıyı çok fazla kullanmamaya çalışın.onun dışında da çamaşır ve bulaşık makinasını akşam saat 10 dan sonra çalıştırın.elektriğin saatlere göre tüketim bedeli var çünkü
şimdi ben pek kettle kullanmıyorum bir misafir gelirde hani nescafe flan yapılacaksa,, ütü de biriktiririm hepsini bir kerede oturup ütülerim ondada sıkıntı yok tüm eşyalarım Aplus plus enerji sınıflarıda iyi,, yalnız ben çamaşır ve bulaşık makinelerini düzğün kullanamadım sanırım sürekli ve özensiz dikkatsiz kullandım burda bunları konuştuktan sonra dikkat etmeye başladım bakalım bu ay ne kadar gelcek geldiğignde yazarım sizlerede
Merhabalar yanlış anlamanızı istemem ama 30 bin tl ye araba almak yerine elinizdeki altınlarla 8-13 bin tl arası gayet güzel araba bulabilirdiniz.Hem kredi faizi ödemez hemde bozulan altınları ufak ufak yerine koyardınız.Yazık arabayı şimdi satalım deseniz çok zarar etmiş olacaksınız.
Neyse ; Bulaşıkları elde yıkamak iyi bir fikir değil çok su harcanır.Ama büyük tencereleri elde yıkayın tabaklara daha çok yer kalır.Bulaşık makinesi için parlatıcı yerine sirke, tablet yerine toz deterjan alın.Suyu kullanımı için tasarruf aparatını tüm musluklara takın.1-2 tl bişey.Prizde takılı biey kalmasın buzdolabı haricinde.Birde pazara akşam üzeri çıkın yarı yarıya fiyatı düşmüş olur.
Merhaba canım. Fikir belirtmek isterim ben de.
Şimdi hepsini okuduğumda, üç dört şey gözüme çarpıyor.
İlki, düğün takılarından kalan 8000 tl yi mutlaka enpara gibi bi hesaba faize yatırın, boşta duracağına yavaş yavaş artsın az da olsa.
İkincisi, eşiniz nerde çalışıyor? Masrafların arasındaki o 200 tl gaz parası göze batıyor. Toplu taşıma kullansa eşiniz yani illa bi dolmuş minibüs veya bld otobüsü illa geçiyordur. Hiçbi toplu taşımanın gitmediği tanrının unuttuğu bi yer kalmadı artık köy bile olsa.
Bir de çok fark yapmaz ama elektrik su tasarrufu için bişiler yapılabilir.
Bu saydıklarım nakitte 250 lira fark ettirir.
Dördüncü ve en önemlisi ise sizin çalışmıyo olmanız. Çalışmayı düşünmez misiniz mesela ne okudunuz bi iş bulabiliriz size.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kız ne ekmeği o kadar.bu kadar tutuyorsa elde pişir daha iyi.2 günde 1 ekmek alırım ben.Ben şeker kullanmam.eşim için ve misafirlere alırım.Pazara akşam çıkarım iş çıkışı.mesela 3 maydanoz 1 tl.Alırım yıkarım buzluğa atarım.Yufka felan almam kendim açarım.Meyve çürümesin diye haftalık alırım.tüm marketlerin broşürlerini incelerim listeme yazarım.Un a marketten yağ b marketten gibi.üşenmem giip ayrı ayrı yerlerden aışveriş yaparım.
Fazla yapılan börek kek varsa koyarım buzdolabı poşetine atarım buzluğa.misafir gelince hazır olur.
bayat ekmek kalıyormu?atma sakın onları._DSC0138 (Small)
Annemden gördüğüm üzere , ekmeğin de tüm nimetler gibi çok kıymetli olması sebebiyle, en ufak kırıntısını bile ziyan etmemeye çalışıyorum.
Bu çalışmalarımdan ortaya çıkan çok pratik ve enfes tarifler çıkıyor.(Genelde fırınlayıp kıtır ekmek olarak çorbalarda kullanıyorum.) Bunlardan bir tanesi de ekmek kebabı.Çok pratik ve hakikaten enfes bir lezzet!
Ekmek Kebabı Tarifi ( Bayat Ekmek Kebabı)
Malzemeler:
5-6 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı süt ( Klasik Türk kahvesi)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tutam tuz
Sucuk
_DSC0139 (Medium)
Özellikle kahvaltıya çok yakıştırdığım bu tarifi çok seveceğinizi garanti ediyorum. :)
_DSC0144 (Medium)
hazırlanışı:
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın.
Yumurtayı derin bir kap içinde çırpın,üzerine süt ve tuz ekleyip karıştırın.
Bayat ekmekleri bu karışıma ekleyin mümkün mertebe soslanmasını sağlayın.
Kekik ve 2 çorba kaşığı kadar kaşar rendesi ekleyip karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alın.
Ekmeklerin arasına ufak tereyağ parçaları koyup üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
Dilimlenmiş sucukları da tepsinin üzerine serpin ve 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun..
Allah kolaylık versin sağlık huzur sevgi saygı olunca borç çokta önemli değli inan çalışılıp ödeniyor ama 7 aylık tecrübemden yola çıkarak çokeşya almamanı aman buna eksik derler şuna eksik derler diye evini doldurmamanı tavsiye ederim her yönden kullanışlı ve lazım olanları alman yararına olur.. eşinin kesesini de düşün çünkü düğünden sonra onun kesesi senin kesen dolayısıyla borçlar seninde borcun oluyor ve emin ol parası olanda olmayanda yardım etmiyor..Allah kolaylık versin bende evlenıcem sımdıden düşünüyorum nasıl geçinicez diye ailesinin durumu yok bizde kredi çekicez işimiz zor.
Interneti ve digiturku kapatin cok gerekli degilse.
Şu cümlede kayınvalidemi gördüm resmen. Benim kayınpederimde bir şey alsa kızım yarısını eve götür diyor, kayınvalidem hemen oradan çıkıp niye götürecekmiş onlar bana her yediklerinden getiriyor mu? diye cevap veriyor hem de gözümün içine baka baka :))) boşver takılma ben takılmıyorum çünkü artık. Madiyatı düzene koyma konusuna gelecek olursak, bazen en zaruri ihtiyaçlar bile insana çok gelebiliyor. Yazdığın şeyler bana zaten normalde olması gereken şeyler gibi geldi içinde lüks bir durum yok ki nereden kısılabilir bilemiyorum. Aynı durumu bizde yaşıyoruz zaman zaman ama yapılması gereken şeyler olduğu için ben henüz bir yolunu bulamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?