evdeki maddiyatı düzene koyma icin yardım

kettle'ın ne kadar yaktığını bilmem ama elektromanyetik dalgalar sayesinde suyun ısınması sağlandığı için hiç sağlıklı olmadığını biliyorum. buna dikkat edin!

Biz evde 4 kişiyiz babayla abican 1 er ekmeği mideye indiriyolar zaten aksam yemeğinde :) buda hepimiz çalışıyoruz bi aksam yemeği yiyoruz evde haftasonu 4 ekmek falan alınıyo yani bide misafir gelir haftasonu 130 tl nin altına düşmüyo anlıycağın ekmek masrafı valla evde olsam bende yapıcam evde ekmek hem daha sağlıklıda eve gidiyorum temizlik bulaşık çamaşır yemek derken zaman kalmıyo her haftasonu mutlaka kek paasta börek yaparım bende ama hiççç kalmaz geçen 4 tepsi pide yaptım 20 tane falan vardı büyük büyük tepsi boyu tanesi 2 günde hepsi bitti :))) bende senin gibi indirimleri takip ederim hepsini nerde uygunsa ordan alırım böyle olmasam batıcaz zaten :)))

Son düzenleme:

Benim de başımın etini yiyen çok, babanneler dedeler dayilar, sanki bizim maddi durumumuz yok gibi "tv alalim size" demeler.. istemiyoruz arkadaş zorla mı:)

Hele yeni argumanlari "bebek doğdu artik alırsınız onun icin". Yahu kendimizi sakındıgımız seyin önüne cocugu mu atalim yani:)

bayat ekmek kalıyormu?atma sakın onları._DSC0138 (Small)

Annemden gördüğüm üzere , ekmeğin de tüm nimetler gibi çok kıymetli olması sebebiyle, en ufak kırıntısını bile ziyan etmemeye çalışıyorum.

Bu çalışmalarımdan ortaya çıkan çok pratik ve enfes tarifler çıkıyor.(Genelde fırınlayıp kıtır ekmek olarak çorbalarda kullanıyorum.) Bunlardan bir tanesi de ekmek kebabı.Çok pratik ve hakikaten enfes bir lezzet!

Ekmek Kebabı Tarifi ( Bayat Ekmek Kebabı)

Malzemeler:

5-6 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı süt ( Klasik Türk kahvesi)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tutam tuz
Sucuk
_DSC0139 (Medium)

Özellikle kahvaltıya çok yakıştırdığım bu tarifi çok seveceğinizi garanti ediyorum. :)

_DSC0144 (Medium)

hazırlanışı:

Bayat ekmekleri küp küp doğrayın.
Yumurtayı derin bir kap içinde çırpın,üzerine süt ve tuz ekleyip karıştırın.
Bayat ekmekleri bu karışıma ekleyin mümkün mertebe soslanmasını sağlayın.
Kekik ve 2 çorba kaşığı kadar kaşar rendesi ekleyip karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alın.
Ekmeklerin arasına ufak tereyağ parçaları koyup üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
Dilimlenmiş sucukları da tepsinin üzerine serpin ve 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun..

Tebrikler valla. Arkanızdayım, direnin; insanlara güzel örnek olun. Ailece daha kaliteli zaman geçirdiğinize eminim
.

teşekkür ederimm canım bende denerim bunları bayat ekmek kalıyo bazen köfte falan yapıyorum yada çorbaya doğruyorum ısıtıyorum koyuyorum azaltmaya calısıyorum ama atıldığı da oluyo çok üzülüyorum onlara tariflerde oldukça leziz gibi :)

Tebrikler valla. Arkanızdayım, direnin; insanlara güzel örnek olun. Ailece daha kaliteli zaman geçirdiğinize eminim
.

Canim zaten bir sey izlemek istersek bilgisayarimiz ve telefonlarimiz var, onlar işimizi görüyor en azindan kontrol bizde oluyor . Güzel dileklerin için teşekkürler:)

Allah kolaylık versin bende evlenıcem sımdıden düşünüyorum nasıl geçinicez diye ailesinin durumu yok bizde kredi çekicez işimiz zor.

Şu cümlede kayınvalidemi gördüm resmen. Benim kayınpederimde bir şey alsa kızım yarısını eve götür diyor, kayınvalidem hemen oradan çıkıp niye götürecekmiş onlar bana her yediklerinden getiriyor mu? diye cevap veriyor hem de gözümün içine baka baka :))) boşver takılma ben takılmıyorum çünkü artık. Madiyatı düzene koyma konusuna gelecek olursak, bazen en zaruri ihtiyaçlar bile insana çok gelebiliyor. Yazdığın şeyler bana zaten normalde olması gereken şeyler gibi geldi içinde lüks bir durum yok ki nereden kısılabilir bilemiyorum. Aynı durumu bizde yaşıyoruz zaman zaman ama yapılması gereken şeyler olduğu için ben henüz bir yolunu bulamadım.

Ben olsam kredi kartımı eldeki birikimle kapatır onun ödemesini sıfırlardım bu durumda ayda 600 gibi bir miktar kalıyor pazar ve market alışverişiniz için...
Elektrik ve sudan tasarrufta ufak şeyler bile güzel getiri sağlayabiliyor. Çaycı yerine ocak üstü demli kullanmak, ütünün son parçasını fişini çekip ütülemek. Bulaşıkları sudak geçirmek için bir akan suyu değil bir leğen kullanmak, duşa bir kova koyup arada akan suyu ona biriktirip o su ile temizliği yapmak yahut direk kovadan yıkanmak gibi:)

tv yomsa dijitürk neden var ben mi yanlış anladım. çok lüks geldi bana

pardon ancak sımdı kk ya gırdım hayır tvmız varda nasıl anlatsam belkıde yanlış kelıme kullandım gereklı yer altı kablo dosemelrı yokmuş bız eve gırerken oyle dedıler cok secenegımız yoktu ende zaten oyle tv kulturu yok heray verdıgımız paraaya acıyorum esımde spor kanalı ızler sadece

ya sanırım ben kendim bildiğim için burda tam anlamıyla anlatamadım özür diliyorum anlatım 30 bin kredi çektik 12 bine araba aldık 11 12 bine eşyalarımızı aldık geri kalanda düğüne gitti işte o harcamalar olur ya kimse elini cebine atmadı ve biz 30 bin ile tüm bunları yaptık şimdi benim aklımda yeni bir şey daha var aslında.. eşim bulunduğu bölümden bir başka bölüme geçerse eğer 8 5 çalışacak arabaya ihtiyacımız kalmayacak eşimlede konuşmadım daha ama eğer bu mümkün olursa araba ve altınları satıp krediye yatırmayı geri kalanıda 7 8 ayda ödeyecek şekilde yapılandırıp bu senenin sonunda borçtan kurtulmayı düşünüyorum tabi herşey eşimin işine bağlı
bu arada sirke kullanıyorum bende makinada pazarıda ihtiyacım olmayan birşeyi almamaya özen göstermeye çalışıyorum artık herşeyi makinaya atıyorum büyük seyleri tencere vb elde yıkıyorum bilmiyorumn umarım toparlarım en kısa zamanda

ilginiz için teşekkür ederim şimdi söyle anlatım eşim polis memuru,, normalde onlara dolmuşlar hariç diğer otobüslerde bedava ama bizim oturduğumuz tokiye sadece dolmuş geliyor.. aslında o da sorun değil ama bi gün çalışıyor bir gün evde çalıştığı gün sabah 8 de şubede olması gerekiyor tamam sabah iki dolmuş yapar ama akşam çıkışı düzeni yok en erken 11 12 yanı,, bizim burayada en geç10 da bitior dolmuş elimizi kolumuzu bu bağlıyor ne yazıkkı gün geliyor gece 3 te çağırıyorlar mesela

valla biz aylık alişveriş yapıyoruz ben herşeyimi alıyorum 200 tutuyor rahat ama mesela şekerim detejanım yağım falan 2 ay rahat gidiyor fazla alıyorum ya onun dışında da ekmek iki kişiyiz bir tane bile yetiyor ama biz evde olduğumuzda iki tane alıyoruz ya da üç tane ben eşim evde olmadığı zaman öyle çok bir şey yemiyorum avuç içi kadar ekmek yetiyor yani eşimde bir kahvaltıda yer akşamlarıda geç yemek yerse ekmek vs yemez.. ne bilim bende ucuz uygun bulduğum markete giderim sürekli bime gidiyorduk mesela. gecen ay eşimle carrefoura bi bakalım dedik bimde aldımızda diyelim ki 180 190 arası tutacağını bildiğim malzemeler orada 164 tuttu şaşırdık hatta baya bir,, bendebroşür falan bakarım aklıma yazarım

elektrik su masrafına biraz daha dikkat edin bulaşık çamaşır makinanızı çok az eşyayla yada bulaşıkla yıkamayın biraz daha dolunca yıkayın
kredi kartınızla sadece yiyecek alışverişinizi yapın diğer ödemeler için nakit kullanın
eşiniz eğer otobüsle giderse mi daha uyguna geliyo yoksa arabayla mı giderse uyguna geliyo onu hesaplayın öyle arabayla yada otobüsle gitsin
siz 150 lira nereye harcıyorsunuz onu anlamadım kişisel ihtiyaç mı yoksa yol parası falan mı?
sadece eşiniz mi çalışıyor yoksa siz de çalışıyor musunuz

Son düzenleme:

Allah kolaylık versin bende evlenıcem sımdıden düşünüyorum nasıl geçinicez diye ailesinin durumu yok bizde kredi çekicez işimiz zor.
Allah kolaylık versin sağlık huzur sevgi saygı olunca borç çokta önemli değli inan çalışılıp ödeniyor ama 7 aylık tecrübemden yola çıkarak çokeşya almamanı aman buna eksik derler şuna eksik derler diye evini doldurmamanı tavsiye ederim her yönden kullanışlı ve lazım olanları alman yararına olur.. eşinin kesesini de düşün çünkü düğünden sonra onun kesesi senin kesen dolayısıyla borçlar seninde borcun oluyor ve emin ol parası olanda olmayanda yardım etmiyor..

cahille uğraşmak çok zor hadi beni el kızı gibi görüyorda oğluna nasıl bu lafları edebiliyor ben onu anlayamıyorum .. neyse Allah gönlüne göre versin herkesin
dediğin gibi bende nerden kısabilirim çıkar yol bulamadım bir türlü.. ben dersaneye gidiyorum çalışmıyorum mühendis olacam Allah izin verirse ama onada daha 2 sene var.. eşimde şuanda çalışmama karşı ben bütün gün perişan oluyorum bir gün çalışıyorum bir gün evdeyim benim evde oldouğum günler sen evde olmayacaksan o evin ne önemi var ben senin getireceğin parayı istemiyorum senin bünyen hassas hemen hastalanıyorsun el kapısında rezil olacağına otur evinde paşa gibi ben senin hiçbirşeyini eksik etmem diyor ki yapıyorda Allah var ama ben ona kıyamıyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…