evdeki maddiyatı düzene koyma icin yardım

yaşıtmıyız bilmem canım diye hitap etmek geldi içimden büyüğümseniz kusura bakmayın olrmu
biz evimizin bütün eşylarını 12 bine aldık mobilyaları yaptırdık beyazeşyalarıda eşimle aynı yerden aldık yani tüm evi tek bir yerden döşedik.. bizim belimizi evin uzaklğı büktü araba almak zorunda kaldık bu yüzden 30 bin e patladı... bide kredi faizi,,, üstüne eşimin ve benim okurken daha önce aldığımız kyk kağıdı geldi ayda toplamda onada 500 veriyoruz,, yani toplamda krediye 1500 ödüyoruz evet maaşimizda 2900 net,,
tabi bu saydıklarım benim çeyizim dışında olanlar ben beyazeşymı mutfak eşyalarımı nevresim ıvızıvırlarımı çok şükür az ama öz aldım eksiksiz geldm kocamın evine,,

evet bende altınlardan vazgeçtim o zaman biz her ay toplu alışveriş yapmakla doğru yapmşız şimdiye kadar kendimi biraz sıkıp toparlamam lazım bir an önce bu durumu

ben 2 senelik evliyim
2 senedir de borçtan harçtan kurtulamadık
tam bitti dediğimizde başka borçlar çıktı ortaya
aslında bende evde pek dikkatli değilmişim
yazılanları okudukça anladım
bizim evimize 4,000 tl civarı para giriyor ama yinede sıkıntı yaşıyoruz işte
Allah yardımcımız olsun

hepimizin yardımcısı olsun çok zor ama yinede huzur sağlık varsa değer elbet bitecek bunlarda yeterki şükrümüz olsun Allah eşlerimizi kazadan beladan korusun somayı izledikçe perişan oluyorum şükrediyorum

evet bende altınlardan vazgeçtim o zaman biz her ay toplu alışveriş yapmakla doğru yapmşız şimdiye kadar kendimi biraz sıkıp toparlamam lazım bir an önce bu durumu

En güzelini yapmışsınız market alışverişini yaptığınız markette çok önemli biliyor musunuz bim gibi yerleri tercih edin daha uygun ve kaliteli de alınan markalar pazardan sebzeleri falan alabilirsiniz en azından daha iyidir fiyatları annem öyle yapıyor ben henüz kendi başıma alışverişe geçemedim bekar olduğum içintoplu şekilde alın arkadaşların dediği gibi şekerdir undur pirinçdir bunlar fazla alınınca 2-5 kilo gibi fiyatları daha uygun oluyor aylık en fazla haftalık alışveriş yapın günlük ya da eksildikçe yapınca fazla ödersiniz farketmezsiniz paranızı mesela bu ay market alışverişimize bu kadar harcayabiliriz diye bütçe koyabilirsinizElektrik ve suda da tasarruf yapabilirsiniz mesela ütü yapılırken fırın ya da tv bilgisayar hepsi bir anda açık olmasın daha çok yaktığını düşünüyorum tv izlenmiyorsa kapatılabilir izlemediği halde açık bırakan arkadaşlarım var o yüzden söylüyorum Bulaşık makinesini sıklıkla çalıştırmayabilirsiniz şahsen ben alacağım makine ama 2 kişi olacağımızdan elimde yıkarım çoğunlukla biliyorum kendimi onun psiliğini arıtmak makineye dizmek tekrar çıkarmak daha ugraştırıcı ve harcanan su daha fazla arıtıyoruz çünkü ben arıtırken yıkıyor gibi oluyorum

Evet aynen öyle sağlık olsun huzur olsun elbet biter herşey para olsun yeter ki dert çalışır ödersiniz Rabbim acılar dertler göstermesin sevdiklerimizle sınamasın bizi şuanda en büyük örnek Soma

Ben sana yazayim da haline sukret istersen
Ikimizin toplam maaşı 7600
Kredi odemesi 3500
Mobilya vs taksitler 1500
Kredi kartlari 2000
Ev kirasi 400
Bize kalan elimizde kalan 200.......
Ise gidderken sefer tasiyla gidiyorum:)
Ciddiyim....... Evden goturuyorum yemegimi. Esimin sigarasi filan... anca...
Ilk yillar normal...
Ins seneye biraz daha azalir harcamalarimiz.........

Anladım canım, ben düğün diyince bir gecelik eğlence için ne kadar yük altına giriyor insanlar diye düşünüyorum, ama eve döşemek falan olunca masraflar normal tabi.

Herkes benzer şeyleri söylemiş gerçi ama, benim de tek aklıma gelen digitürk yerine uydu oldu. Bir çanak yetiyor. Bir de şu su ısıtıcıları var ya, onlar acayip elektrik yakıyor. Ayrıca akşam fişte tv kablosu falan da bırakmayın. Ayrıca bence yeterince tabak çanak varsa , bulaşığı toplu olarak mesela 3 günde bir makine de yıkmak daha avantajlı, elektrik çok yakmaz, su kesinlikle daha tasarruflu olur.

Bunların hepsi geçer zamanla, siz de feraha çıkarsınız inşallah, ama sakın bu süreçte birbirinizi kırmayın, üzmeyin...öyle geçmişin birikimleri çabuk unutulmuyor sonra.

Güzel günler dilerim.
.

Hakikaten şu kettle lar cok yakıyor galiba. Eşim devamli cay iciyor cay makinesi hep acik. Evde tv yok bulasik makinesi iki gunde bir camasir makinesi haftada bir bilemedin iki açılır firin da oyle cok calismaz ama bu ay 70in uzerinde elektrik faturasi geldi.

Ben takı paramla borcumun birazını kapatırdım(nekadarını kapatabiliyosa) borcum varken onlar dursa nolucak ki
Borcum bitince alırım mantığı..

Ki öylede yaptım
Ben takılarımı ev aldığımızda harcamıştık şuan alıyorum hemde daha iyisinden daha pahalısından.

Merhabalar yanlış anlamanızı istemem ama 30 bin tl ye araba almak yerine elinizdeki altınlarla 8-13 bin tl arası gayet güzel araba bulabilirdiniz.Hem kredi faizi ödemez hemde bozulan altınları ufak ufak yerine koyardınız.Yazık arabayı şimdi satalım deseniz çok zarar etmiş olacaksınız.
Neyse ; Bulaşıkları elde yıkamak iyi bir fikir değil çok su harcanır.Ama büyük tencereleri elde yıkayın tabaklara daha çok yer kalır.Bulaşık makinesi için parlatıcı yerine sirke, tablet yerine toz deterjan alın.Suyu kullanımı için tasarruf aparatını tüm musluklara takın.1-2 tl bişey.Prizde takılı biey kalmasın buzdolabı haricinde.Birde pazara akşam üzeri çıkın yarı yarıya fiyatı düşmüş olur.

Allah kolaylık versin.Valla biz eşimle çalışıyoruz aldığımız toplam 3300 tl.Kira 700,kreş 500,doğalgaz,su,elektrik,internet arabaya gaz 500 tl.500 tl aylık ödemem var araba için elden borç almıştık.300 tl günüm var. çok şükür parada biriktiriyorum yani.ortalama 200 mutfak giderim olur.

200 tl mutfak giderisi nasıl başarıyosun canım bizim ortalama ekmek masrafımız 150 tl civarı...

Merhaba canım. Fikir belirtmek isterim ben de.
Şimdi hepsini okuduğumda, üç dört şey gözüme çarpıyor.
İlki, düğün takılarından kalan 8000 tl yi mutlaka enpara gibi bi hesaba faize yatırın, boşta duracağına yavaş yavaş artsın az da olsa.
İkincisi, eşiniz nerde çalışıyor? Masrafların arasındaki o 200 tl gaz parası göze batıyor. Toplu taşıma kullansa eşiniz yani illa bi dolmuş minibüs veya bld otobüsü illa geçiyordur. Hiçbi toplu taşımanın gitmediği tanrının unuttuğu bi yer kalmadı artık köy bile olsa.
Bir de çok fark yapmaz ama elektrik su tasarrufu için bişiler yapılabilir.
Bu saydıklarım nakitte 250 lira fark ettirir.
Dördüncü ve en önemlisi ise sizin çalışmıyo olmanız. Çalışmayı düşünmez misiniz mesela ne okudunuz bi iş bulabiliriz size.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kesinlikle, kettle'ı kaldırıp faturadan tasarruf eden çok kişi tanıyorum. Ocakta ısıtmak daha iyi.

Bu arada "no TV" politakanız için tebrikler Bende 1 aydır direniyorum tvsiz ev diye, ama gelen giden misafirler şikayete başladı bile.

.

200 tl mutfak giderisi nasıl başarıyosun canım bizim ortalama ekmek masrafımız 150 tl civarı...

Kız ne ekmeği o kadar.bu kadar tutuyorsa elde pişir daha iyi.2 günde 1 ekmek alırım ben.Ben şeker kullanmam.eşim için ve misafirlere alırım.Pazara akşam çıkarım iş çıkışı.mesela 3 maydanoz 1 tl.Alırım yıkarım buzluğa atarım.Yufka felan almam kendim açarım.Meyve çürümesin diye haftalık alırım.tüm marketlerin broşürlerini incelerim listeme yazarım.Un a marketten yağ b marketten gibi.üşenmem giip ayrı ayrı yerlerden aışveriş yaparım.
Fazla yapılan börek kek varsa koyarım buzdolabı poşetine atarım buzluğa.misafir gelince hazır olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…