- 20 Ocak 2013
- 1.131
- 955
- 448
- Konu Sahibi sevdaveysel
-
Çok hesaptan kitaptan ben de anlamıyorum malesef; sadece merak ettim sizi rahatsız etmeyecekse, bu düğün denen olay ne kadara mal oluyor? Çok benzer konular açılıyor, düğünümüzü kendimiz yaptık, borçlar bitmiyor diye.
Toplam maaş mı 2900 TL?
Bence taşınmayın 200 TL gaz parası diğer yerde kira parası bu durumu aşar şuanlık böyle idare edin diyorum maaş ortalaması iyi genelde normal düzeydeki her ailenin böyledir daha aza çalışan bile var bence yetiriyorsunuz ilk yıllar öyle olur evliliğe alışmak borçların ödenmesi falan herşeyi kendiniz yapmışsınız en büyük artınız şuanda kira vermiyor olmanız ve arabanızın olması bazılarının inan bu durumları bile yokaltınları bozdurmayın derim ileride ev almak isterseniz onun peşinatına eklersiniz az çok muhakkak farkeder bana göre altın gibi yatırım amaçlı olan şeyler çok sıkışılmadığı sürece sadece yine bir yatırım gelecek için harcanmalı borç ödeniyor gördüğünüz gibi 2 sene çok büyük bir zaman dilimi değil ilk başta sıkışacaksınız inanın şuan ev almaya kalksak en az 10 senemiz var kendimizi toparlamamız için her ay aynı kredi 10 sene düşünün kesinlikle kıyaslamıyorum sadece bu şekilde yaşam koşulları da var onu anlatmaya çalışıyorum mesela örnek biz evlendiğimizde
Bence taşınmayın 200 TL gaz parası diğer yerde kira parası bu durumu aşar şuanlık böyle idare edin diyorum maaş ortalaması iyi genelde normal düzeydeki her ailenin böyledir daha aza çalışan bile var bence yetiriyorsunuz ilk yıllar öyle olur evliliğe alışmak borçların ödenmesi falan herşeyi kendiniz yapmışsınız en büyük artınız şuanda kira vermiyor olmanız ve arabanızın olması bazılarının inan bu durumları bile yokaltınları bozdurmayın derim ileride ev almak isterseniz onun peşinatına eklersiniz az çok muhakkak farkeder bana göre altın gibi yatırım amaçlı olan şeyler çok sıkışılmadığı sürece sadece yine bir yatırım gelecek için harcanmalı borç ödeniyor gördüğünüz gibi 2 sene çok büyük bir zaman dilimi değil ilk başta sıkışacaksınız inanın şuan ev almaya kalksak en az 10 senemiz var kendimizi toparlamamız için her ay aynı kredi 10 sene düşünün kesinlikle kıyaslamıyorum sadece bu şekilde yaşam koşulları da var onu anlatmaya çalışıyorum mesela örnek biz evlendiğimizde
hepimizin yardımcısı olsun çok zor ama yinede huzur sağlık varsa değer elbet bitecek bunlarda yeterki şükrümüz olsun Allah eşlerimizi kazadan beladan korusun somayı izledikçe perişan oluyorum şükrediyorumben 2 senelik evliyim
2 senedir de borçtan harçtan kurtulamadık
tam bitti dediğimizde başka borçlar çıktı ortaya
aslında bende evde pek dikkatli değilmişim
yazılanları okudukça anladım
bizim evimize 4,000 tl civarı para giriyor ama yinede sıkıntı yaşıyoruz işte
Allah yardımcımız olsun
http://galeri.haberturk.com/ekonomi/galeri/438048-dusuk-maasla-para-biriktirmenin-9-yolu
tam senlik bir haber incele bence:-evet bakıyotumm tesekkurrr ederim
evet bende altınlardan vazgeçtim o zaman biz her ay toplu alışveriş yapmakla doğru yapmşız şimdiye kadar kendimi biraz sıkıp toparlamam lazım bir an önce bu durumu
hepimizin yardımcısı olsun çok zor ama yinede huzur sağlık varsa değer elbet bitecek bunlarda yeterki şükrümüz olsun Allah eşlerimizi kazadan beladan korusun somayı izledikçe perişan oluyorum şükrediyorum
http://galeri.haberturk.com/ekonomi/galeri/438048-dusuk-maasla-para-biriktirmenin-9-yolu
tam senlik bir haber incele bence:-evet bakıyotumm tesekkurrr ederim
incele bakalım umarım uygulayabilirsin
yaşıtmıyız bilmem canım diye hitap etmek geldi içimden büyüğümseniz kusura bakmayın olrmu
biz evimizin bütün eşylarını 12 bine aldık mobilyaları yaptırdık beyazeşyalarıda eşimle aynı yerden aldık yani tüm evi tek bir yerden döşedik.. bizim belimizi evin uzaklğı büktü araba almak zorunda kaldık bu yüzden 30 bin e patladı... bide kredi faizi,,, üstüne eşimin ve benim okurken daha önce aldığımız kyk kağıdı geldi ayda toplamda onada 500 veriyoruz,, yani toplamda krediye 1500 ödüyoruz evet maaşimizda 2900 net,,
tabi bu saydıklarım benim çeyizim dışında olanlar ben beyazeşymı mutfak eşyalarımı nevresim ıvızıvırlarımı çok şükür az ama öz aldım eksiksiz geldm kocamın evine,,
Anladım canım, ben düğün diyince bir gecelik eğlence için ne kadar yük altına giriyor insanlar diye düşünüyorum, ama eve döşemek falan olunca masraflar normal tabi.
Herkes benzer şeyleri söylemiş gerçi ama, benim de tek aklıma gelen digitürk yerine uydu oldu. Bir çanak yetiyor. Bir de şu su ısıtıcıları var ya, onlar acayip elektrik yakıyor. Ayrıca akşam fişte tv kablosu falan da bırakmayın. Ayrıca bence yeterince tabak çanak varsa , bulaşığı toplu olarak mesela 3 günde bir makine de yıkmak daha avantajlı, elektrik çok yakmaz, su kesinlikle daha tasarruflu olur.
Bunların hepsi geçer zamanla, siz de feraha çıkarsınız inşallah, ama sakın bu süreçte birbirinizi kırmayın, üzmeyin...öyle geçmişin birikimleri çabuk unutulmuyor sonra.
Güzel günler dilerim.
.
Benim dikkatimi çeken elektirik ve su parası oldu.
Bizim burda elektirik faturası yıllık çıkar, o da 200-300 civarı olur.
Ama elektirik çok sizde, ben de yeni evliyim, çamaşır makinası ve fırını çok kullanmama rağmen en fazla 45 geldi de tasarrufa geçtim. Onun dışında 30-32 civarı gelir faturam.
Bence elektirik ve suda da sarfiyat var sizde.[/QUOTE
evet bende bu konuda çok sıkıntılıyım ya ben hergün duş alıyorum eşim iki günde bir alır bulaşık ve çamaşır makinesi var çamaşır makinemi 3 güne bir rahat çalıştırıyorum bulaşık makinemide 3 güne bir ama yeri geliyor misafirm çok olunca hergünde çalışıyor,, nasıl bunlardan tasarruf edebilirim bilemiyorum,, mesela market alışverişimizde çok ğeliyor gözüme ama gittiğimizde aldığımız şeyler her evde yenen içilen temel şeyler,, yani öyle etler tavuklar balıklar yediğimiz bile söylenemez ayda yılda bir,, alışverişe çıktığımızda yağımız 5 kilo alınır falan ve bu alışverişde iki ay götürmüyor çünkü gelen giden yiyen içen eksik olmaz
Öncelikle Allah kolaylık versin. Elektrik de en büyük etken elektronik eşyalarınızın türü.bi de çok kullandığınız şeyler önemli.mesela ütüyü iki günde bir ,bir gömlek için açmayın.haftalık yapın.ütü ısındığı esnada acayip elektrik yer.bir de mesela su ısıtıcıyı çok fazla kullanmamaya çalışın.onun dışında da çamaşır ve bulaşık makinasını akşam saat 10 dan sonra çalıştırın.elektriğin saatlere göre tüketim bedeli var çünkü
yaşıtmıyız bilmem canım diye hitap etmek geldi içimden büyüğümseniz kusura bakmayın olrmu
biz evimizin bütün eşylarını 12 bine aldık mobilyaları yaptırdık beyazeşyalarıda eşimle aynı yerden aldık yani tüm evi tek bir yerden döşedik.. bizim belimizi evin uzaklğı büktü araba almak zorunda kaldık bu yüzden 30 bin e patladı... bide kredi faizi,,, üstüne eşimin ve benim okurken daha önce aldığımız kyk kağıdı geldi ayda toplamda onada 500 veriyoruz,, yani toplamda krediye 1500 ödüyoruz evet maaşimizda 2900 net,,
tabi bu saydıklarım benim çeyizim dışında olanlar ben beyazeşymı mutfak eşyalarımı nevresim ıvızıvırlarımı çok şükür az ama öz aldım eksiksiz geldm kocamın evine,,
Ben sana yazayim da haline sukret istersen
Ikimizin toplam maaşı 7600
Kredi odemesi 3500
Mobilya vs taksitler 1500
Kredi kartlari 2000
Ev kirasi 400
Bize kalan elimizde kalan 200.......
Ise gidderken sefer tasiyla gidiyorum:)
Ciddiyim....... Evden goturuyorum yemegimi. Esimin sigarasi filan... anca...
Ilk yillar normal...
Ins seneye biraz daha azalir harcamalarimiz.........
Allah kolaylık versin.Valla biz eşimle çalışıyoruz aldığımız toplam 3300 tl.Kira 700,kreş 500,doğalgaz,su,elektrik,internet arabaya gaz 500 tl.500 tl aylık ödemem var araba için elden borç almıştık.300 tl günüm var. çok şükür parada biriktiriyorum yani.ortalama 200 mutfak giderim olur.
merhaba biz yedi aylık evliyiz düğünümüzü kendimiz yaptık, kredi çektik falan,, şimdi ödemeler bizi perişan ediyor.. çözümbulmaya çalışıyoruz ama henüz etkili uzun vadede işimize yarayacak fikirler üretemedik eşimle.. ben size kısaca maaşımızı ve ödemelerimizi yazayım,, lütfen yardım edin evime çeki düzen verip biraz nefes almak istiyorum eşimde çok sıkıntı yapıyor, ne yapacağımızı şaşırdık..
maaş-2900
kredi taksiti-1450
elektrik ve su 60 dan aşağı gelmiyor bunuda takıyorum çünkü tüm apart.a 30 dan fazla gelmiyor. burasıda 120
digitürk tlf borcu
kredi kartı 300[bunu kapatmakistiyoruz ama para lazımm oluyor mecburen elden isteyene kadar burdan harcarız diyoruz)
internet30 lira
eşimin işyerine servis geçmiyor bizimevden aylık gaz alıyor arabaya 200 lira,,
150 de benim harcamam oldu
bu ay elimize300 lira kaldı içinde harçlığımız pazar ve marketimizde var bu paranın ,, nler yapabiliriz sizce
birikmiş paramızda yok düğün takılarımdan yaklaşık bi 8000 liralık bir şey var..
bize fikir verin neler yaparsak acaba biraz toparlanabiliriz evimiz kira değil kvnin.. ama eşimin işine inanılmaz uzakta... yani astarı yüzünden pahalı geldi, ve kvnin zoruyla burdan taşınmamız neredeyse imkansızlaşıyor ve ben dahada üzülüyorum.. lojmanda eşim yeni memur olduğu iiçin çıkmadı bize.. çaresiz kaldık...
Hakikaten şu kettle lar cok yakıyor galiba. Eşim devamli cay iciyor cay makinesi hep acik. Evde tv yok bulasik makinesi iki gunde bir camasir makinesi haftada bir bilemedin iki açılır firin da oyle cok calismaz ama bu ay 70in uzerinde elektrik faturasi geldi.
200 tl mutfak giderisi nasıl başarıyosun canım bizim ortalama ekmek masrafımız 150 tl civarı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?