- 20 Ocak 2013
- 1.131
- 955
- 448
- Konu Sahibi sevdaveysel
-
Bence evi taşıma fikrinden vazgec hem kredi hem kira inanilmaz zor olur. Bazı ozel zebjlerden vazgecseniz misal digiturk 120 demissiniz. Bir sureligine iptal ettirin 2 faturanızi oder en azindan. Uyduda bir çok kanal var. Internet is icin zorunlu degilse telefonla yetinebilirsiniz belki. Oda aylik ekmek paraniz olur. Zaten yeni evlisiniz yapicak farkli ugraslar bulabilirsiniz:-D birde kredi taksitleriniz cok yüksek . Dugun paranizi oraya verip yapilandirma ile taksitleride düşürdunuzmu ohhh cillop:-D 8 binliralik taki zaten cok deil esinizin maaşıda iyi kendinizi toplayinca yine alir ki zaten evinizde varmış,arabanizda.[/QU
çoook teşekkür ederim yazdığın için.. ya bizim bulunduğumuz yer resmen mahrumiyet bölgesi.. internetide ben uzaktan eğitim okuyorum o yüzden internet şarttı mecbur kaldık yanı.. digitürkte tlflarla beraber o kadar tutuyor şimdi taahhütlü oluyor onunda dha bir senesi var kapatmakiçin çok para istiyorlar
Bence evi taşıma fikrinden vazgec hem kredi hem kira inanilmaz zor olur. Bazı ozel zebjlerden vazgecseniz misal digiturk 120 demissiniz. Bir sureligine iptal ettirin 2 faturanızi oder en azindan. Uyduda bir çok kanal var. Internet is icin zorunlu degilse telefonla yetinebilirsiniz belki. Oda aylik ekmek paraniz olur. Zaten yeni evlisiniz yapicak farkli ugraslar bulabilirsiniz:-D birde kredi taksitleriniz cok yüksek . Dugun paranizi oraya verip yapilandirma ile taksitleride düşürdunuzmu ohhh cillop:-D 8 binliralik taki zaten cok deil esinizin maaşıda iyi kendinizi toplayinca yine alir ki zaten evinizde varmış,arabanizda.[/QU
çoook teşekkür ederim yazdığın için.. ya bizim bulunduğumuz yer resmen mahrumiyet bölgesi.. internetide ben uzaktan eğitim okuyorum o yüzden internet şarttı mecbur kaldık yanı.. digitürkte tlflarla beraber o kadar tutuyor şimdi taahhütlü oluyor onunda dha bir senesi var kapatmakiçin çok para istiyorlar[
bu arada ev bizim değil kira falanvermiyoruz ama yani şarka giderken bu evle de tüm ilişkimiz kesilecek bu evin bize daha sonrasında maddi hiçbir getirisi olmayacak
Him taahutluyse kapatmamak daha akilci:-D inrernette zorunlu belli. O zaman en güzeli esinden soz alip takılarınla krediyi yapilandirmak, sonrasinda almak. Sonucta esinin maasi iyi ama 1500 lira cok bir taksit. Ama her bi bilezigin o kadar olsa daha sonra iki auda bir bilezik alarak kisa zamanda toparlarsin gibi. Ama dedigim gibi esine guveniorsan bu konuda altoba oyle gir. Sonra vah gidene durumu olmasin.
Benim dikkatimi çeken elektirik ve su parası oldu.
Bizim burda elektirik faturası yıllık çıkar, o da 200-300 civarı olur.
Ama elektirik çok sizde, ben de yeni evliyim, çamaşır makinası ve fırını çok kullanmama rağmen en fazla 45 geldi de tasarrufa geçtim. Onun dışında 30-32 civarı gelir faturam.
Bence elektirik ve suda da sarfiyat var sizde.[/QUOTE
evet bende bu konuda çok sıkıntılıyım ya ben hergün duş alıyorum eşim iki günde bir alır bulaşık ve çamaşır makinesi var çamaşır makinemi 3 güne bir rahat çalıştırıyorum bulaşık makinemide 3 güne bir ama yeri geliyor misafirm çok olunca hergünde çalışıyor,, nasıl bunlardan tasarruf edebilirim bilemiyorum,, mesela market alışverişimizde çok ğeliyor gözüme ama gittiğimizde aldığımız şeyler her evde yenen içilen temel şeyler,, yani öyle etler tavuklar balıklar yediğimiz bile söylenemez ayda yılda bir,, alışverişe çıktığımızda yağımız 5 kilo alınır falan ve bu alışverişde iki ay götürmüyor çünkü gelen giden yiyen içen eksik olmaz
Zaten evi tasima bence çünkü verdigi ekstradan 200 lira benzin parasi o da kiraya yetmez. En azindan krediniz bitene kadar oturun o evde. Digiturk cok pahali diye biliyorum onu kapatin cok sikisik durumdasiniz telefonlari da kontroluye cevirin zaten 5 lira yukledin mi bile telefon kapanmiyor cok samimi oldugunuz insanlar da sizi arasin gerekirse bir sure. Aklima bunlar geliyor keske cok bir cozuk uretebilseydim. Yabanci dil biliyor musunuz tercume alabilirsiniz baglantilar kurup cesitli yurt disi kokenli firmalar ya da yurt disiyla surekli baglantili olan firmalar tercume yaptiriyor ve bildigim iyi meblag verebiliyorlar.merhaba biz yedi aylık evliyiz düğünümüzü kendimiz yaptık, kredi çektik falan,, şimdi ödemeler bizi perişan ediyor.. çözümbulmaya çalışıyoruz ama henüz etkili uzun vadede işimize yarayacak fikirler üretemedik eşimle.. ben size kısaca maaşımızı ve ödemelerimizi yazayım,, lütfen yardım edin evime çeki düzen verip biraz nefes almak istiyorum eşimde çok sıkıntı yapıyor, ne yapacağımızı şaşırdık..
maaş-2900
kredi taksiti-1450
elektrik ve su 60 dan aşağı gelmiyor bunuda takıyorum çünkü tüm apart.a 30 dan fazla gelmiyor. burasıda 120
digitürk tlf borcu
kredi kartı 300[bunu kapatmakistiyoruz ama para lazımm oluyor mecburen elden isteyene kadar burdan harcarız diyoruz)
internet30 lira
eşimin işyerine servis geçmiyor bizimevden aylık gaz alıyor arabaya 200 lira,,
150 de benim harcamam oldu
bu ay elimize300 lira kaldı içinde harçlığımız pazar ve marketimizde var bu paranın ,, nler yapabiliriz sizce
birikmiş paramızda yok düğün takılarımdan yaklaşık bi 8000 liralık bir şey var..
bize fikir verin neler yaparsak acaba biraz toparlanabiliriz evimiz kira değil kvnin.. ama eşimin işine inanılmaz uzakta... yani astarı yüzünden pahalı geldi, ve kvnin zoruyla burdan taşınmamız neredeyse imkansızlaşıyor ve ben dahada üzülüyorum.. lojmanda eşim yeni memur olduğu iiçin çıkmadı bize.. çaresiz kaldık...
Zaten evi tasima bence çünkü verdigi ekstradan 200 lira benzin parasi o da kiraya yetmez. En azindan krediniz bitene kadar oturun o evde. Digiturk cok pahali diye biliyorum onu kapatin cok sikisik durumdasiniz telefonlari da kontroluye cevirin zaten 5 lira yukledin mi bile telefon kapanmiyor cok samimi oldugunuz insanlar da sizi arasin gerekirse bir sure. Aklima bunlar geliyor keske cok bir cozuk uretebilseydim. Yabanci dil biliyor musunuz tercume alabilirsiniz baglantilar kurup cesitli yurt disi kokenli firmalar ya da yurt disiyla surekli baglantili olan firmalar tercume yaptiriyor ve bildigim iyi meblag verebiliyorlar.
dıgı turk ve ibterneti kapatırmanızı tavsıye ederım.
onlar bir süre olmasa da olur
sizin yaşadığınız sıkıntıları ben de yaşadım vakti zamanında
düğünden birikmiş paranız var ise bir kısım borçlarınızı onla kapatın
insanın borcu varken kenarda parasının durması çok mantıklı değil bence
borçlarınızı halledin sonrasında birikim kısmına geçersiniz.
evi taşımayın sakın kira vermek çok zor
yok ne yazıkkı dilim iyi değildir.. ilk evlenirken bu diğitürktür telefondur hep taahhütlü aldık şimdi kapatalım desek astarı yüzünden pahalı gelecek.. altın konusunda ne yalan söyleyim işime yararmı tek tereddütüm bu yani satarım işime yaramazsa çok üzülürüm.. eşim birazda altın konusunda ailesinden çekiniyor. çünkü onlar gösterişi çok severler ve benim kendi taraflarına gittiğm zaman herşeyi takıp takıştırıp gitmemi bekliyorlar.. ama kimse bizim ne zorluk çektiğimizi de bilmiyorlar.. aksine kp muz almış bize getirmek istemiş kv onlar herşeyi yiyip içiyorbana getiriyormu bende götürmeyecem hepsini kendim yicem demiş ve bunu bana kendi anlattı.. ama gelde eşime anlat.. aşkım haklısın ama o samimiyetten demiştir art niyet olsa bunu söyleyebilirmi hic cingöz biri olsa diyor,, anlamıyo..
bizde evi taşıma yanlısı değiliz aslındı.. sadece lojman olursa diyorum eşime gidelim çünkü oraya 280 verecekmişiz en fazla ee biz gazada 200 en az veriyoruz bu 250 280 ide buluyor. en azından her sabah 1 buçuk saat yol gidceğine yarım saat önce kalkarsın diyorum internette taahhüt falan varya hemen hemen aynı hesaba geliyor bide onu kapatmayada toplu para lazım biliyorsunuz oda yok
benim şehrimde ülkenin en pahalı suyu ve elektriğini kullanıyorum ama su ayda 15...elektrik ise 40 civarı geliyor.
evinizde tasarruflu ampuller alın odalardan çıkınca elektrikleri söndürün.
çamaşır makinesini biriktirin toplu yıkayın. evde küvet varsa su çok gidiyor.
valla interneti kapatabilirsiniz benim evimde yok zaten yeni evlisiniz gezin tozun sohbet edin.
dijiturk almışsınız oda lüks bence...
servis yakınından geçmiyor ise o oraya yürüsün yada sadece oraya kadar arabayla gitsin o bile %50 azaltır kullanımı.
eviniz kira değil daha geçim yok diyorsunuz biz ne yapalım peki?
Dışrıda yemek yemekte pahalıya patlıyor mutlaka her akşam tencere yemeği pişirin şu hazır gıdayı eve sokmayın ,çoğu kişi zaten bu gıdalardan hastalanıyor
pazarları gidin falazını soğutucuya atın en büyük harcama gıda gidiyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?