• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki Kavga

Brsprens

Kün Fe Yekün
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
139
60
48
Anne babanın kavgasını yada evde ki huzursuzluğu bi bebek ne zaman anlayıp idrak etmeye başlar😑😑

Her an, anında.. Bebekle anne arasında güçlü bir bağ var. Annenin üzüntüsü, sevinci, öfkesi, ses tonundan herşeyi bebek hisseder. Ya daha sevimli hallere bürünür yada tam tersi gün boyu huzursuz olur.

yani bir terapiste gidin derim benimde 6 aylık kızım var ve sanki büyümüşte küçülmüş gibi onu sevdiğimizi kızdıgımızı anlıyor 1 hafta önce eşim şakasına kızıma kızar gibi yapmıştı ve hemen dudaklarını büzüp hünğür hüngür aglamıştı 6 aylık bir bebek anlıyorsa 1 buçuk yaşındaki kesin anlar eger bir sorununuz varsa eşinizle yatak odanızda haledebilirsiniz ve zaten eger internete falan bakarsanız çocuk piskolojisini en cok bozan şey zaten anne ve babanın tartışmasından cocuga da yansıyor ve ilerleyen zamanlarda cocukta asilik laf dinlemem oluyor ellinizden geldikce eşinize sessiz tonda yatak odamızda konuşsak daha iyi olur cocugumuz etkileniyor gibi uyarı bir tonda söylerseniz belki biraz daha dikkat eder biz mesela eşimle hep yatak odamızda konuşulacak konuyu konuşur öyle çıkarız sizde bunu deyin o bana der büyüdügü zaman sakın kızımın yanında ikimizde tartışmıycaz veyahutta sesimizi yükseltmiycez diye siz böyle oturup konuşmaya çalışın belki işe yarar ve sacma sapan küçük olaylardan birbirinizin kalbini kırmaya hiç degmez.

anlamaz mi yaa..
her an....
çocuğunun yaninda kavga etmeyin..
ben etmemeye çalışıyorum kesip kaçiyorum...
çocuk kavgalarla büyüdükçe hırçın olur...

avgalar cocoukların karşısında yapılmamalı aslında ama yapıyoruz ister istemez hakim olamıyoruz. cocuqumuzun geleceğini bilinç altını etkiliyoruz.

3 4 yaşından sonra algılamaya başlar tabi şiddetine göre değişir kavganın benim anne babamda çok tartışır ama ben belirli bir süreden sonrasını hatırlıyorum şuan 😊

Back