Evdeki fare..

ev kaçıncı kattaydıki.yoksa bu farelere kat felan farketmiyomu.benim ev 4. katta çıkabilirmi oranın tuvaletinede.ıyyyyyyy çok tırsıyorummmm

Öncelikle geçmiş olsun, onun nasıl bir dert olduğunu en iyi bilenlerden biri benim... Ben de ilk evlendiğimde banyo tadilatı sırasında havalandırma boşluğundan girmişti; biri dediğiniz gibi büyük ve siyah, diğeri de gri ve küçüktü. Eşim küçük olanı, ben de büyük olanı görüyordum o yüzden sürekli evde büyük-küçük kavgası oluyordu. Bilemedik ki iki tane girdiğini...Ben fare ilaçlama için adam çağırmıştım, her yere zehir koydu ama bizi de uyardı. Fareler çok zeki olduğu için bu koydukları zehir hemen öldürücü zehirlerden değilmiş, çünkü birden fazla fare varsa ve biri yemi yedikten hemen sonra ölürse diğerleri asla yemiyormuş onu. Bu nedenle biraz vakit alacak ölmesi demişti, büyüklüğüne de bağlıymış. Bir de bize evde saksı, çiçek varsa çıkartmamızı söyledi, sıvı ihtiyaçlarını topraktan ve bitkiden sağlayabiliyorlarmış. Küçük olan bir süre sonra öldü, ama büyük olan bir türlü ölmedi, yapışkan da koymuştuk ama dediğiniz gibi üzerinden atlayıp yemeğe ulaşıyordu. Sonunda kayınpederim olaya el koydu, biz evin br odasında kıstırmıştık, kapıya da geniş bir tahta koymuştuk çıkamasın diye. Hem kapıyı hem de o tahtayı kemirmişti ama çıkamamıştı. Kayınpederim geldi, odaya girdi, bütün eşyaları boşalttı, en son bir çek yat kaldı, fare de o çekyatın içine girdi can havliyle kovalanırken. İçinden çıkartmamız mümkün olmadığı için çekyatı olduğu gibi attık.

Kurtulduğunuza sevindim, tekrar geçmiş olsun...

Son düzenleme:
ev kaçıncı kattaydıki.yoksa bu farelere kat felan farketmiyomu.benim ev 4. katta çıkabilirmi oranın tuvaletinede.ıyyyyyyy çok tırsıyorummmm

Canım benim evim 5.katta ama havalandırma boşluğunda tırmanıp çıkabiliyorlar. Mutlaka menfezlerin telle kapalı olmasına dikkat ediyorum şimdi, apartmanın da düzenli olarak ilaçlanması şart, bizim yönetici o dönemde hiç bakmadı apartmana, başımıza bunlar geldi...

bana ne oluyorsa "o eve çamaşır suyuyla girip temizlemek vardı şimdi" diye geçirdim içimden :)

Fareden kurtulmanıza sevindim. Şimdi büyük temizlik bekliyor sizi.

Kızlar ben konuyu okuyunca çok korktum. Giriş kattayım, bahçe içinde. Camlarda sineklik var, evde kedi var ama yina de fare girer mi Annem kedi olan eve fare girmez, kokusunu alır diyor ama bi' de size sorayım dedim. Bahçede gördüm çünkü

yaaaaaaaa ıyyyyyyyy akşam eve gidince her yeri kontrol edicem açık bi yer varmı.

geçmiş olsun benimde başıma gelmişti kapan kurduk kapana peynir koyduk gelmedi. sonra kapana pişmiş sosis koyduk böylece yakalanmıştı ama bizimki minicik fındık faresiydi başparmağım kadar falandı. o bile bize uykusuz geceler geçirtmişti büyüğünü düşünemiyorum. çok geçmiş olsun

hanimlar bu fareler neden geliyormus bilyormusunuz? eger lavobaya mutfak wc falan yiyecek birsey döküldügünde kokusunu alip gelirmis.. tabi wcye kim yemek döker diyeceksiniz haliyle mesala kustugunuzda cok pis oldu yaa

Kurtuldugunuza sevindim.Yoksa neredeyse ben bile uykusuz kalacaktim.Ayy bu hayvan gercekten sinir bozucu yani...

hanimlar bu fareler neden geliyormus bilyormusunuz? eger lavobaya mutfak wc falan yiyecek birsey döküldügünde kokusunu alip gelirmis.. tabi wcye kim yemek döker diyeceksiniz haliyle mesala kustugunuzda cok pis oldu yaa

tesekkur ederim kizlar,bugun dip kose temizledim kac makine camasir yikadim cok yoruldum ,insallah kimsenin basina gelmez bu durum

Evet dogru yemek kokularina geliyor,
klosete kim yemek artigi atar, kim olacak almanlar, ve arkadas zaaten yurtdisinda kaliyormus, sanirim komsulari atiyor olabilir.
(Ben cok kez gözümle gördüm )
Türkiyede nasil cöplerde olyuor yemekler ve fareler etrafda dolaniyor, neden her yer yemek kokuyor bu sefer fare o cöplerin orda dolasirken bahcelerdede dolasiyor bi bakiyorusn evine kadar girmis oluyor

tesekkur ederim kizlar,bugun dip kose temizledim kac makine camasir yikadim cok yoruldum ,insallah kimsenin basina gelmez bu durum

Büüyk gecmis olsun, insallah bir daha ugramaz, kloset kapagi kapali kalsin, cok dikkat et.

banyo lavoba tuvalete tuz ruhu gibi birseyler at sIk sIk su aralar, yani esin atsin senin icin tehliklei olabilir.

pis hayvan hemde çok kurnaz...

fındık faresi girmişti eve yapışkanlar yaptım kapanlar kurdum yok..

peyniri yiyio ama nedense kapan kapanmio ve yapışkanada yapişmio ??

1 hafta uğraştım, fındık faresi güsel bakımdan dana gibi olmuştu..

lapne kaşar tulum hepsinden yedi hayvan 1 hafta yanakları tombullaşmıştı o kadar yani...

artık canıma tak etmişti mutfakta karşılaştık terliği bi fırlattım tam 12den kafasından vurdum orda öldü ...

ayyy sonra 15 gün temizlik ... ne uğraşmıştım anlatamam...

amann dikat edin çok şükür kurtulmuşunuz :)

madem o kadar peyniri yedi besleseydin evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…