- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eskisi gibi her ay kıyafet almıyorum olanla yetiniyorum en azından borç bitene kadar
çok kullanılan malzemeleri bozulmayan olanları 5 -10 kilo şeklinde alıyoruz daha ucuz oluyor
cep tel konuşmalarımı kıstım, haftada bir et hergün değil zaten sağlıklıda değil
Esımın elınden butun kartları aldım bankamatıklerı kredı kartları maas kartı..
Her aybasında tum odemelerı yapıyorum odemesı daha gelmeyenlere talımat verıyorum.
Bakıye cok az kalıyor.
O da gorunce sasırıyordu bu ne ya dıye ben de harcamalarının dıyetı dıyordum
Ama sımdı cogu borcumuz bıttı
Ayagımızı yorgana gore uzattık :)
Sımdı sıfırlanıcak nerdeyse borclarımız
benzer dert bendede var, eşimin kartlarını gizlice alıp kessem mi nebende keşke eşimden kredi kartlarını bir alabilsem ama nerdeeeeee
benim ki birde ona buna kredi kartını kullandırıyor ve sonuç malum
borçlarını ödemeyince biz ödüyoruz artık bunaldım ne laftan anlıyor ne sözden
artık bıraktım ne hali varsa görsün bu ay kendi maaş kartımı da isteyecem kendisinden
sıkıntıyı biz çekiyoruz elin borcunu biz ödüyoruz aklını kullanmıyor hiiiiçççç
Borçlarınız bitene kadar yeni birşey almayın.Özellikle K.kartına bilmem kaç taksit kampanyaları yüzünden aileler onu da alayım,bunu da alayım,nasılsa taksitle,taksidi 3 kuruş diyerek bir anda herşeye sahip olma çabasında,haliyle yeküne bakınca bir ayda dünya kadar taksite ödeme yapmak zorunda kalınıyor.
Borçlarınız için her ay elinize geçen paradan kenara ayırın ve gerisiyle evin zaruri ihtiyaçlarını giderin,marketlerde promosyonları,indirim günlerini takip edin,hatta sürekli alışveriş yaptığınız yerlerin indirim kartlarından edinin,pek faydası gözükmüyor gibi görünse de pirinçten 10 kuruş,şekerden 5 kuruş derken harcamalarınızın tutarı az da olsa rahatlıyor,şeker,un,çay deterjan gibi dayanıklı tüketim maddelerini en ucuz satan yerden aylık alın,sebzeyi tüketeceğiniz kadar alın,kilo kilo sebze meyve yerine haftalık ne kadar tüketiyorsanız o kadar,pazarlar çoğu semtte pahalı ve malesef taneyle satışa yanaşmıyorlar,bu yüzden marketleri tercih etmeniz daha iyi bence.
Özel ihtiyaçlarınızı minumuma indirin,makyaj,saç boyama giyim kuşam gibi,hatta mümkünse bir süre almasanızda olur diyecek durumdaysanız alımları durdurun,ev telefonu ve cep telefonundan fuzuli görüşmeler yapmayın,yapmanız görüşmeleri de kısa tutun,ayrıca cep telefonlarında Turkcell de mesela ki diğer şebekelerde de vardır mutlaka, sitesi üzerinden süper şifre alarak günde 15 mesaj bedava hakkınız var,1 mesaj ücretli gerisi ücretsiz,ama sadece şebeke içi yani turkcellden turkcelle,biriyle haberleşmeniz gerekiyorsa ve sizin telefon şebekenizi kullanıyorsa bu şekilde haberleşebilirsiniz,diğer görüşmelerinizde evden veya cepten konuşmalarınızı kısıtlayamadığınızı düşünüyorsanız alın bir tt kart kontörlü telefon kulübesinden açın doya doya konuşun,50 kontörlü kartla bile epeyce bir cep görüşmesi yapabiliyorsunuz.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu bir solukta
benzer dert bendede var, eşimin kartlarını gizlice alıp kessem mi ne
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım kredi kartı harcamalarda o kadar etkili ki anlatamama.s
kesermisin bilmem ama mümkünse iptal ettirin biz 2 aydır kullanmıyoruz o kadar rahatladıkki anlatamam
kredi k. varken sanki cebimizden hiç para çıkmıycakmış gibi gerekli gereksiz harcama yapıyoduk birde çok taksit yapıyoduk derken ekstre iyi kabarık geliyodu ama şimdi öyle yapmıyoruz cebimizdeki parayı harcıyoruz sadecekaydirigubbakcemile5
Benim eşimde boğazına çok düşkündür sürelli abur cubur alır borcumuz yok çok şükür sadece kira ve yakıt parası ödüyoruz ikimizde çalıştığımız halde para birikmiyor yenip gidiyordu el attım artık kendi maaşımı vermiyorum bilezik yapıyorum senin maaşlada geçinicez diyorum başladık bakalım biraz birikim yapmaya hatta gramı biraz yüksek tutuyorum üstünüde ona ödetiyorum yoksa birikeceği yoktu
valla gerçekten isteyince oluyor anlaşılan, sanırım bizim sorunumuz market olayı, deli gibi giysi alışverişi yapan insnalar değiliz, ay sonu ne kadar market alışverişi yaptığımızı görünce şok geçiriyorum, nasıl oluyorda o kadarlık alışveriş yapıyoruz anlamıyorum:sm_confused: