• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Söz - Nişan ve Takı Meselesi

Nişanda takı takmak kiminin adetinde var kiminin adetinde yok

Benim ve kız kardeşimin nişanı evde oldu
Takı yapıldı
Ama çok büyük takılar değil
Mesela eşim kv annem babam birer bilezik taktılar
Onun dışında kardeşim abim hala dayı teyze veya yakın aile dostu olanlar çeyrek taktılar
Bir iki yarım takan olmuştu

evde yapacağınız masraf öncesi sonrası temizliği düşünüp şuanda düğün salonları fiyatları düşük 2000 TL pasta falan içinde küçük bir yerde yapın
ayrıca takı olmalı

Ben evde yuzuk takmadim. Disarida nisan yaptik istemeden sonra, iki kez alyans takmayalim diye.
Kayinvalidemler istemeye pirlanta set ve 2 bilezik getirmislerdi. Anneme de pirlanta kolye almislardi.
Nisanda 7 bilezik erkek tarafi takti, bir set daha aldilar. 10-12 tane de ceyrek takilmisti teyzeler-amcalar tarafindan.
Ben istemede hicbir sey beklemiyordum. Tamamen surpriz oldu. Olmasaydi da karismazdim.
Nisan icin bu kadar taki fazlaydi bile bana gore.
pekı erkege bırsey takılıyormu? kız tarafı anne baba bırsey takıyormu kızlarınada damadada?

aa o tarih benm düğün tarihim :KK53:

ben de 3 ay önce sözlendim evde isteme,söz,nişan oldu hepsi bir arada :KK53:

söz dedik ama biz el öptükten sonra 5-6 çeyrek taktılar. hatta nişan demediniz bize diye akrabaları kırılmıştı nişanlımın
Kız tarafı erkege takı taktımı? Kız tarafı kızlarına bısı taktımı? bunlar nısandan oncemı konusuluyor bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam.

İsteyen takabilir. Yani zaten evdeki sözde sadece kayınvaliden annen ve çok yakın birinci derece akrabalar takı takar. Gönüllerinden takmak geliyorsa takarlar
Kızlar hıcbılgım yok yardımcı olun lutfen. bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam. Kız tarafı kızlarına ne takar? Damada nısanda takı takılırmı?

Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Sonucta davet edeceksen herkesi taki yap tabiki ailen ne dusunuyo o daha onemli

Kızlar hıcbılgım yok yardımcı olun lutfen. bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam. Kız tarafı kızlarına ne takar? Damada nısanda takı takılırmı?
Kiz tarafi kizina istedigini takar maddi guce bagli benim annem bilezik kardesim ve babam ceyrek takti damada babam saat annem ve kardesim ceyrek takti

Kız tarafı erkege takı taktımı? Kız tarafı kızlarına bısı taktımı? bunlar nısandan oncemı konusuluyor bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam.
Soz nisan isteme ayni gun olacaksa taki muhabbeti icin kiz tarafi erkegi nisandan once eve cagirir konusulur ona gore hazirlikli olur herkes

Ben hiç nişanda takı takılan birini görmedim açıkçası.Yani farklı yörelerden arkadaşlarımda oldu ama hiç kimsenin nişanına para da götürmedim hep düğünde takıldığını gördüm.
Zaten akrabalara haber salamayacagına göre altınınızı alın gelin diye,oluruna bırak.

Biri bana lütfen anlatabilirmi söz ile nişanin arasindaki farki? Benim bildiğim kiz isteme zaten söz oluyor. Yani kiz istemeden sonra söz, ondan sonra nişanmi? Eh peki bu sistemde söz ile nişanda ayni eylem gerçekleşmiyormu (yüzük takmak)? Eh o zaman farki ne?

Ve konu hakkinda fikir veremem. Bende taki olmuştu fakat bu biraz ortama, insanlarin maddi durumunuda bağlida birşey.

Ben hiç nişanda takı takılan birini görmedim açıkçası.Yani farklı yörelerden arkadaşlarımda oldu ama hiç kimsenin nişanına para da götürmedim hep düğünde takıldığını gördüm.
Zaten akrabalara haber salamayacagına göre altınınızı alın gelin diye,oluruna bırak.

Damat ve annesi babası bir şey yapmaz mı sizde ?

yok biz zaten cok kalabalık değildik, kimse de bişey takmadı bizden

Yöreye göre değişse de, anne-baba damada saat, maddi duruma göre bir çeyrek/yarım/tam altın takar. Kıza takılanlar düğünde alınıp tekrar takılıdığı için yine duruma göre düğünde takılacak olan ince zarif bir set istenebilir. Bunu istemezseniz yerine bir ya da iki bilezik uygundur.

Back
X