• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Söz - Nişan ve Takı Meselesi

Bende söz nişan yaptım. Dayılar, amcalar, halalar kim varsa geldi.

Eşim iki bilezik taktı. Bir de saat. Akrabalarımda altın, para vs. Altınlarla bir bilezik daha yapmıştım.

Bizde gelenek bu. Söz nişan bir arada olunca tabi ki takılır.

hayırlısı olsun öncelikle :) dana önce hiç bu şekilde nişanlanan yakınım olmadı cok uzaktan bir tanıdığım yapmıştı oda takısız olmuştu yakınlarım hep salon tarzı bir yer tutup orada yaptılar takısı falan oldu. Ben zaten yapan düğünde yapsın diyorum nişanda şart değil önemli olan gönüller bir olsun valla sana karışan aile büyüklerin yoksa çok şanslısın çünkü ben kime ayak uyduracağım şaşırdım sanırım kendi bildiğimi okuyacağım :):)
Cok tesekkur ederim sana da hayırlı olsun. Benden tavsiye siz de çok karıştırmamaya çalışın. Her kafadan farklı ses çıkabiliyor, herkesin kendi doğrusu oluyor, dinle, ama son kararı sen ve nişanlın mutabık kalarak verin ki siz birlik olduktan sonra kimse laf söyleyemesin.

Ağzınla isteme ama muhtemelen onlar göstermelik bir şey takar

Kv bana bir şey takmadı biz sadece yüzük taktık bu nedenle annem de takmadı o muhtemelen hazırlık yapmıştır

Görümceme evde nişan yaparken kimse birşey takmayacak sadece Kv bilezik takacak dediler

Ben yine de yanımda küçük altın götürmüştüm

Bütün erkek tarafı çıkartıp bir şeyler taktı

Ben bendeki küçük altınları verdim Kv kp bir de ben taktık

Onlar takınca kız tarafı takmayınca olmuyor hazırlıklı olun onlar takmazsa takmazlar

Yok bak hakkımı yedirmem burda en çok ben beleşe gittim.. nişanda kp bir çeyrek taktı :KK70: düğün vakti altın alınırken kuyumcuya diyo ki tart iki tane. bende hiç anlamam sessiz sessiz duruyorum eşim bak sorun olacaksa şimdi söyle sonra benimle kavga etme dedi anlamadım ki ne sorun olacak diyorum :KK70: sonra görümcem devreye girdi kv devreye girdi 7 bilezik aldılar. ( biz istememiştik siz bilirsiniz dedi annem kv kendisi 100 gr takarız dedi) ne bir set ne bir küpe ne bir saat hiç hiç hiç bir şey görmedim.

7 bilezik aldilar ve sen kendine bedavaya mi gittim diyorsun? :D Bana tek takilan taki dugunumde oldu. 9 gramlik 2 bilezik ve bir ince 1.000tlik kolye kupe takti kv ve kp. :)

Esim alsaydi daha dogru durust bir takim olurdu ama esime aldirip biz aldik havasi yapcaklardi esimi asla karistirtmadim. Zaten ailemden kimse su kadar altin isteriz diye siparis vermedi kendi layiklarini taktiklar.

7 bilezik aldilar ve sen kendine bedavaya mi gittim diyorsun? :KK70: Bana tek takilan taki dugunumde oldu. 9 gramlik 2 bilezik ve bir ince 1.000tlik kolye kupe takti kv ve kp. :)

Esim alsaydi daha dogru durust bir takim olurdu ama esime aldirip biz aldik havasi yapcaklardi esimi asla karistirtmadim. Zaten ailemden kimse su kadar altin isteriz diye siparis vermedi kendi layiklarini taktiklar.

Ayy daha beleşe gidenimiz varmış :halay::halay: ya şaka bir yana okuyorum millete küpeler saatler takılıyor da beğenmiyorlar ya sinir oluyorum :KK70:

İsteme-söz aynı gün oldu. Tek taş ve saat arkası bileklik takılmıştı. Ben istemiştim, eşim kendisi yapmıştı.

2 hafta sonra nişan, salonda, küçük düğün gibi oldu. Takılarım takıldı. Yüzüklerimiz takıldı. Ama takı merasimi yapılmadı. Sadece eşimin bana aldığı set, bilezikler takılmıştı.

Nişanda takan düğüne takmaz, net. Ona göre karar verin
Bende erkek tarafından sadece kaynanam bilezikler saat vs takmıstı kendi ailem ve arkadaslarım takmıstı ancak hepsi dügünde yine taktılar
Erkek tarafının akrabaları nişanda ceyrek bile takmadılar dügünde bitek taktılar :)
Değişiyor yani yöreye göre sanırım

Bende erkek tarafından sadece kaynanam bilezikler saat vs takmıstı kendi ailem ve arkadaslarım takmıstı ancak hepsi dügünde yine taktılar
Erkek tarafının akrabaları nişanda ceyrek bile takmadılar dügünde bitek taktılar :)
Evet büyük ihtimalle değişiyor bizdede erkek tarafında sadece hediye olarak ne beğenirsem o takılacak birde yüzükler gelen duasıyla gelsin yeter benim için :)

Ben akrabalardan bahsetmiştim zaten. Erkek tarafı nişanda taksaydı düğünde takmazdı.
Bu altın işi karşılıklı, yani sizin kvniz dayısının kızının nişanında takmazsa size de gelmez ama düğünde genelde takıldığı için düğün tercih ediliyor

Valla biri hem düğünde hem nişanda hem sözde takı töreni yapıyor diye her takı törenine altın ya da para mı takılır ya?

Benim bildiğim nişanda yapılırsa düğünde yapmazsın, yada nişana gider takını düğüne yaparsın. Amaç ister yeni evlenene yardım olsun ister o benim düğünüme getirdi olsun.

Ben akrabalardan bahsetmiştim zaten. Erkek tarafı nişanda taksaydı düğünde takmazdı.
Bu altın işi karşılıklı, yani sizin kvniz dayısının kızının nişanında takmazsa size de gelmez ama düğünde genelde takıldığı için düğün tercih ediliyor
Ama benim akrabalarım ve arkadaslarım taktı
Bence yöreylede alakalı biz doguluyuz eşim tarafı Karadenizli
Bizde takı cok olur

Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bizde isteme nişan aynı gece olmuştu. Eşim tektaş almıştı. Kv kelepçe taktı.görümceklerden biri dandikten bi küpe taktı. Öbürü sahte inci kolye. Onlarla gelen eşraftan kimse bişey takmadı.o kadarda uğraşıp nişan şekeri hazırladik ablamla.yediler ictiler gittiler sagolsunlar.aileleri yormamak lazım derim.yoksa sürtüşmeler çıkıyo.üzülen siz oluyosunuz

Valla biri hem düğünde hem nişanda hem sözde takı töreni yapıyor diye her takı törenine altın ya da para mı takılır ya?

Benim bildiğim nişanda yapılırsa düğünde yapmazsın, yada nişana gider takını düğüne yaparsın. Amaç ister yeni evlenene yardım olsun ister o benim düğünüme getirdi olsun.
Şu benim düğünümede getirsin olayını bi kabullenemedim zaten ailem o yönde baskın biraz ondan kafa karıştırıcı konuşuyorlar zaten..

Bizde isteme nişan aynı gece olmuştu. Eşim tektaş almıştı. Kv kelepçe taktı.görümceklerden biri dandikten bi küpe taktı. Öbürü sahte inci kolye. Onlarla gelen eşraftan kimse bişey takmadı.o kadarda uğraşıp nişan şekeri hazırladik ablamla.yediler ictiler gittiler sagolsunlar.aileleri yormamak lazım derim.yoksa sürtüşmeler çıkıyo.üzülen siz oluyosunuz
Evet haklısınız en iyisi ikimizin alacağı kesin dediğimiz kararlarımız olacak.

Şu benim düğünümede getirsin olayını bi kabullenemedim zaten ailem o yönde baskın biraz ondan kafa karıştırıcı konuşuyorlar zaten..

Valla kabullenemesekte bazı yörelerde adet böyle işte, o getirdiyse sende götüreceksin ne evlenene ne bebeğe yardım amacı güdüyo insanlar.

Genelde nişan yapılıyorsa erkek tarafı yapacağını yapar, hani evde yüzük takılacak söz olacak desen belki ufak tefek şeyler yapılır ama siz nişan yapıyorsanız adeti yapılacak takıların en azından bir kısmının yapılmasıdır. Ha dediğim gibi adeti bu ama bence mutluluk huzur her şeyden önemli. Üstteki arkadaşın dediği gibi de sıfır beklenti sonsuz mutluluk :)

Size de mutluluklar bu arada :KK200:

Valla kabullenemesekte bazı yörelerde adet böyle işte, o getirdiyse sende götüreceksin ne evlenene ne bebeğe yardım amacı güdüyo insanlar.

Genelde nişan yapılıyorsa erkek tarafı yapacağını yapar, hani evde yüzük takılacak söz olacak desen belki ufak tefek şeyler yapılır ama siz nişan yapıyorsanız adeti yapılacak takıların en azından bir kısmının yapılmasıdır. Ha dediğim gibi adeti bu ama bence mutluluk huzur her şeyden önemli. Üstteki arkadaşın dediği gibi de sıfır beklenti sonsuz mutluluk :)

Size de mutluluklar bu arada :KK200:
Mutluluk hepimizle beraber olsun insallah :) çok teşekkür ederim :KK15:

Back
X