• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Söz - Nişan ve Takı Meselesi

Ben de nişanı evde yapmıştım. Yüzükler takıldı . Eşim bir bileklik taktı kayınvalidem bir bilezik o kadar. Bide düğüne yurtdışında olacak akrabalar altın taktı o kadar. Takı Faslı düğünde olduydu. Evde takı işi pek olmuyor. Allah mesut etsin. Tamamına erdirsin:)

arkadaşım sözde yaptı, nişanda yaptı, düğünde yaptı köşeyi döndü :)
Canım inan kendileri de gidip aynı sayıda takmislardir insanlara.Yoksa su dönemde insanlar nişana gidiyorsa düğüne gitmiyor ...veya boş gidip ikramını yiyip evine dönüyor.

Nişan evde olacak olsada takı herzaman oluyor diye biliyorum, benimde evde olmuştu , kurdela takmak istemedim şık bir kutu almıştım tebrik edip kutuya bırakmıştı takı takmak isteyenler

Ben de nişanı evde yapmıştım. Yüzükler takıldı . Eşim bir bileklik taktı kayınvalidem bir bilezik o kadar. Bide düğüne yurtdışında olacak akrabalar altın taktı o kadar. Takı Faslı düğünde olduydu. Evde takı işi pek olmuyor. Allah mesut etsin. Tamamına erdirsin:)
amin inşallah :)

aa o tarih benm düğün tarihim :KK53:

ben de 3 ay önce sözlendim evde isteme,söz,nişan oldu hepsi bir arada :KK53:

söz dedik ama biz el öptükten sonra 5-6 çeyrek taktılar. hatta nişan demediniz bize diye akrabaları kırılmıştı nişanlımın

Nişanda takı takmak kadar saçma birşey var mı ya? Zaten düğünde de takacagiz, bu ne ızdırap...
Ben ablam evlenene kadar nişanda birşey takıldığını ne duydum ne gördüm ama kızın bir saate yakın taki merasimi oldu, düğün gibi. Biz bile şaşırdık aile olarak.
Bence bu işler şey biraz,herkes yaparsa oluyor. Mesela kurdele takılıp aileler takı takmaya başlayınca gelen konuklar utanip yüzer yüzer takıyorlar :)
Ama kimse takmazsa onların da paraları cebinde kalıyor.
O yüzden siz de boynunuza bir kurdeleyi geçirin, gören birşeyler takar zaten, ne diyeyim :))

İsteyen takabilir. Yani zaten evdeki sözde sadece kayınvaliden annen ve çok yakın birinci derece akrabalar takı takar. Gönüllerinden takmak geliyorsa takarlar

Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
sevgili konu sahibi sanırım aynı anda aynı konseptte nişanlanıyoruz :KK50:bizim de kasımda evde isteme söz nişan birarada olacak. şimdi herkesin adeti farklı, öncelikle kendi tarafını düşün. hiç bu şekilde nişanlanan kuzenin akraban oldu mu? ona takı yapıldı mı veya sizin aileniz yaptı mı? eğer evetse, elbette size de yapılacaktır davetli akrabalarınız tarafından.

tabii bir taraf yaparken karşı tarafın birşey yapmaması tuhaf kaçar, o yüzden ben sevgilime sadece şu şekilde çıtlattım: 'canım bizimkiler sana hediye olarak sözde elbette bişiler yapmak ister, ne yapsa daha çok hoşuna gider? saat mi, altın mı, veya birini düğünde yapıp önden hangisini istersin?' bilmiyorum mesajı aldı mı. :KK55:

amaaaa sakın sakın sizinkiler ne takacak, 2 bilezik mi, altın mı, set mi muhabbetine girme. bırak onlar ilk adımı atsın, taksalar mutlu olursun, takmazlarsa da çok sallama, veya nişanlına düğüne yakın uygun bir dille 'benim takı olarak şuna hevesim vardı, size uygun olursa sizi zorlamazsa şu tarz bir set yapalım mı? ne düşünürsün?' diye çıtlatırsın.

Merhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Evde olmuştu,söz nişan bi arada,alyanslar tek taşla birlikte takıldı,sonrasında o bana şık bi işlemeli bi söz bileziği ben de ona kaliteli marka bi saat takmıştım (Annemler hiçbir şey almaya yanaşmayınca kendi saatini de eşim almıştı,ben göstermelik takmıştım)

sevgili konu sahibi sanırım aynı anda aynı konseptte nişanlanıyoruz :KK50:bizim de kasımda evde isteme söz nişan birarada olacak. şimdi herkesin adeti farklı, öncelikle kendi tarafını düşün. hiç bu şekilde nişanlanan kuzenin akraban oldu mu? ona takı yapıldı mı veya sizin aileniz yaptı mı? eğer evetse, elbette size de yapılacaktır davetli akrabalarınız tarafından.

tabii bir taraf yaparken karşı tarafın birşey yapmaması tuhaf kaçar, o yüzden ben sevgilime sadece şu şekilde çıtlattım: 'canım bizimkiler sana hediye olarak sözde elbette bişiler yapmak ister, ne yapsa daha çok hoşuna gider? saat mi, altın mı, veya birini düğünde yapıp önden hangisini istersin?' bilmiyorum mesajı aldı mı. :KK55:

amaaaa sakın sakın sizinkiler ne takacak, 2 bilezik mi, altın mı, set mi muhabbetine girme. bırak onlar ilk adımı atsın, taksalar mutlu olursun, takmazlarsa da çok sallama, veya nişanlına düğüne yakın uygun bir dille 'benim takı olarak şuna hevesim vardı, size uygun olursa sizi zorlamazsa şu tarz bir set yapalım mı? ne düşünürsün?' diye çıtlatırsın.
hayırlısı olsun öncelikle :) dana önce hiç bu şekilde nişanlanan yakınım olmadı cok uzaktan bir tanıdığım yapmıştı oda takısız olmuştu yakınlarım hep salon tarzı bir yer tutup orada yaptılar takısı falan oldu. Ben zaten yapan düğünde yapsın diyorum nişanda şart değil önemli olan gönüller bir olsun valla sana karışan aile büyüklerin yoksa çok şanslısın çünkü ben kime ayak uyduracağım şaşırdım sanırım kendi bildiğimi okuyacağım :):)

Bizim burada nisanda hem bayana hem erkeğe taki takılır.Söz Nisan birlikte yapılınca da taki olur.Genellikle böyledir.Sizin çevrenizde de bellidir az çok adetler.Cevrenizde genelde geçerli olan adetlere göre hareket edin bence.Boylece kimse abes karşılamaz.

Benim nişan da takı olmadı sadece yüzükler ve kv bu günün anısına diye bir kolye ve iki bilezik getirmiş haberim yoktu onları taktı. Bizde nişanda takı zaten olmaz gelin ata binmiş ya nasip demiş derler ya o hesap kim napacaksa düğünde yapar

Back
X