Sorulara cevap veriyorum.Merhaba arkadaşlar.
arkadaşımın yavru kedileri var. British shorthair cinsi. Birini sahiplenmek istiyorum. Karar verirsem hemen yarın getirecek ama korkuyorum biraz bakabilir miyim diye. Yani bakmak derken, hiç kedi bakmadım. Severim de. Ama bilmediğim şeyler vardır muhakkak. Evde kedi besleyenlerden Bilgi almak istiyorum. Öncelikle sorularım ;
-çok tüy döker mi bu cins?
-zaten olan aşılarını falan yaptırmış. Ben gelince de bir veterinere götürüp temizletip bakım yaptırırım ama öyle her ay düzenli bakıma götürmem gerekir mi?
-dişi mi yoksa erkek olanı mı getirsem bilemedim. Zannediyorum onlar da regl oluyor dişisi. Mesela kaç aydan sonra başlar? O zaman çok yorarlar mı ? Ne yapmak gerekir?
-çok ses çıkarmıyor siz bakarsınız diyorlar da acaba öyle mi? Kızgınlık dönemlerinde zorlar mı?
-bir de okuduklarıma göre arada perdeye koltuğa vs işaretleme yapanlar oluyormuş. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Ve kedi kumu mu yoksa taşı mı kullanmalıyım? Hangisi daha rahat olur ?
Kendileri çok baktığı için çok kolay vs diyorlar ama kedisi olanlardan yorum istiyorum. Şimdiden teşekkürler
yani karşılayacak maddi gücümüz var çok şükür, ama yorumunuzu okuyunca bir vazgeçmedim değil yine de. teşekkürlerEvet çok tüy dökerler.
Araba değil bu bakıma temizliğe götürün.
Düzenli aşısı, damlası olur. Cinsine göre ekstra sağlık sorunları olur.
Dişisi kızgınlığa girer ve neredeyse 1 ayda sadece 10 gün susar.
Erkeği işaretleme yapar.
Kısırlaştırma yaparsanız masrafı var. Minimum 350 tl.
Kaliteli mama çok pahalı. Ucuz mamalar sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Vaktinden sonra kısırlaştırma yaparsanız yine sağlık sorunları yaşama ihtimali var.
Vazo kırar, koltuk tırmalar, perdeye atlar.
Tatile gitseniz yalnız bırakamazsınız.
Kumunun önüne paspas koysanız da dışarıya taşırıp patisiyle gezdirebilir.
Çoğunluk kedilerin kolay yönlerini yazmıştır. Bir de bu yönden bakın.
Zor geliyorsa lütfen düşünmeyin bile. Herkes evcil hayvan bakmak zorunda değil.
Kum mır mır kullanıyorum çok memnunum.kediyi duyan annem artık sizin evde çay bile içilmez dediği için bu yorum çok iyi olduben de kedi olan evlerin koktuğuna şahit oldum. sanırım kumuyla da alakalıymış. hangisini kullanıyorsunuz? ve kapalı tuvalet işe yarıyor mu? açıktan farkı ne?
Ne demek rica ederim.yani karşılayacak maddi gücümüz var çok şükür, ama yorumunuzu okuyunca bir vazgeçmedim değil yine de. teşekkürler
şimdi baktım bentonit ve silika farkına. evet nette sanırım bentonit olanların iri taneli olanlarına taş demişim ben
hangisi daha az koku yapar? ve kapalı tuvalet mi kullanıyorsunuz?
kediyi duyan annem artık sizin evde çay bile içilmez dediği için bu yorum çok iyi olduben de kedi olan evlerin koktuğuna şahit oldum. sanırım kumuyla da alakalıymış. hangisini kullanıyorsunuz? ve kapalı tuvalet işe yarıyor mu? açıktan farkı ne?
ya biri daha yapmış düzenli bakım yaptırılmaz diye ama eski yaşadığım şehirde yakında veteriner vardı. petshome diye geçiyordu. bildiğin kuaför gibi kuyruk oluyordu kapısında. tırnaklarını kesip, yıkayıp tarayıp tüylerini kabartıp alıyordu sahipleriSorulara cevap veriyorum.
-Tüy döker. Çok mu az mı kişisel olmakla birlikte longhaire göre daha az göze çarpar. Kedi tüyleri yapışır, köpeklerinki gibi uçuşmaz. Temizleyici rulo yada silikondan yapılmış statik elektrikle tüyleri çeken aletler var onlardan gerekir. Eğer süpürgenizin çekiş gücü düşükse koyu renkli halılarda göze çarpar. Parke süpürürken açılan o kıllı yerle halıları çeke çeke süpürmeniz gerekir.
-Düzenli bakım yapmaz veterinerler, güzellik salonu mu orası?Senede 1 karma ve kuduz aşısı, kış harici 3 ayda 1 dış parazit, ölene kadar 3 ayda1 iç parazit sağaltımı yapılır. Başka hastalığı olur mu olmaz mı? Kimse bilemez.
-Dişi kediler köpekler gibi regl olmazlar.
-Kızgınlık zamanları için evet çok ses çıkar. Dişiyse daha da ses çıkar. Sesine hiç birşey yapamayıp geçmesini beklersiniz. Çözümü kısırlaştırmadır.
Erkek kedilerde de bağırma olur. Daha çok evden kaçma ve işaretleme yaparlar. Leş kokar. O kokuyu bir kere almanız ömrünüz boyunca yeter. Beyniniz yoldan geçerken bile aa burda erkek kedi var kızgınlıkta diye uyarı verir.
Erkek kedilerin işaretleme yapmadan kısırlaştırılması önerilmez. Testosteron idrar yolları gelişimini sağladığı için.
Dişi kedilerin de kızanda kısırlaştırılması önerilmez.
Evde bağırış çağırış, işaretleme istenmiyorsa dişi kedi alıp vücut gelişimini tamamladığında, hiç kızgınlık görmeden kısırlaştırılması en mantıklısı.
-Daha küçük olduğu için ince taneli bentonit almanız lazım 6 aya kadar. Daha sonra değiştirirsiniz. En iyi kum şu an çam peleti bence. Bentonitte alerji riski var. Kristal kumlarda da kansorejen maddeler.
Ek bilgi: Evi dağıtacak. Koltuklar, perdeler, halılar, bazalar hep yoğurulacak. Tırnak izi olacak. Bu kabulle alın.
Bilmiyorum ama insan ona aşık olduktan sonra eşyalar umurunda olmuyoryani karşılayacak maddi gücümüz var çok şükür, ama yorumunuzu okuyunca bir vazgeçmedim değil yine de. teşekkürler
nasıl problemler? bazı cinslerde yazmışlar ama bu cinse herkes bakımı kolay ev kedisi demiş. kafam karıştı.Erkek kedi eger kisirlastirilmadiysa koku birakir,isaretleme yapar.
Arkadasim veteriner, kedim erkekti ve ne zaman bize gelse az daha buyusun koku birakmadan kisirlastiralim derdi
Sevgisi vs cok guzel evet ama bakimi o kadar kolay degil ozellikle shorthairlar da saglik problemleri oluyor genelde.
senede 1 mi? ben haftada bir diye düşünmüşüm. aman amanKediler sürekli yıkanmaz bu kürkünden tahribata sebep olur. Tırnaklarını kendiniz de kesebilirsiniz. Biz sene de 1 kez yıkıyoruz. Oğlum hep süt gibi kokuyor ❤ Mamada da ND tavsiye ederim.
senede 1 mi? ben haftada bir diye düşünmüşüm. aman amannasıl problemler? bazı cinslerde yazmışlar ama bu cinse herkes bakımı kolay ev kedisi demiş. kafam karıştı.
Yıllardır kedi bakıyorum. Çoğu da tekir, sarman yani kısaca sokak kedisiydi. Hatta zaman zaman da geçici olarak baktığım için adım kedi anasına çıktıMerhaba arkadaşlar.
arkadaşımın yavru kedileri var. British shorthair cinsi. Birini sahiplenmek istiyorum. Karar verirsem hemen yarın getirecek ama korkuyorum biraz bakabilir miyim diye. Yani bakmak derken, hiç kedi bakmadım. Severim de. Ama bilmediğim şeyler vardır muhakkak. Evde kedi besleyenlerden Bilgi almak istiyorum. Öncelikle sorularım ;
-çok tüy döker mi bu cins?
-zaten olan aşılarını falan yaptırmış. Ben gelince de bir veterinere götürüp temizletip bakım yaptırırım ama öyle her ay düzenli bakıma götürmem gerekir mi?
-dişi mi yoksa erkek olanı mı getirsem bilemedim. Zannediyorum onlar da regl oluyor dişisi. Mesela kaç aydan sonra başlar? O zaman çok yorarlar mı ? Ne yapmak gerekir?
-çok ses çıkarmıyor siz bakarsınız diyorlar da acaba öyle mi? Kızgınlık dönemlerinde zorlar mı?
-bir de okuduklarıma göre arada perdeye koltuğa vs işaretleme yapanlar oluyormuş. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Ve kedi kumu mu yoksa taşı mı kullanmalıyım? Hangisi daha rahat olur ?
Kendileri çok baktığı için çok kolay vs diyorlar ama kedisi olanlardan yorum istiyorum. Şimdiden teşekkürler
nasıl problemler? bazı cinslerde yazmışlar ama bu cinse herkes bakımı kolay ev kedisi demiş. kafam karıştı.
Pet kuaförlük hizmeti de verilebilir ama o ayrı.ya biri daha yapmış düzenli bakım yaptırılmaz diye ama eski yaşadığım şehirde yakında veteriner vardı. petshome diye geçiyordu. bildiğin kuaför gibi kuyruk oluyordu kapısında. tırnaklarını kesip, yıkayıp tarayıp tüylerini kabartıp alıyordu sahipleribir nevi güzellik salonu işte miss
gelişimini tamamladığında kısırlaştırma demişsiniz de, belli bir ayı var mı acaba? mesela kaç yaşında çiftleşmek isterler? 2-3 aylık çiftleşmez inşaallahteşekkür ederim diğer bilgiler için.
tavsiye edilen 1 doğum yaptırıp kısırlaştırmak.ama doğum yapmak kediler için sağlıklı olan bir durum değil