- 21 Kasım 2012
- 3.521
- 11.093
Hayır. Öyle bir tavsiye yok.tavsiye edilen 1 doğum yaptırıp kısırlaştırmak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır. Öyle bir tavsiye yok.tavsiye edilen 1 doğum yaptırıp kısırlaştırmak.
konu sahibi bunu şimdi senin için çektim, bu sadece yatağımın ufak bir parçasının hali.yani karşılayacak maddi gücümüz var çok şükür, ama yorumunuzu okuyunca bir vazgeçmedim değil yine de. teşekkürler
sen kediden baya araba olarak bahsediyorsun sürekli yıkanıp temizlenme , bakıma sokma falan.ama yok öyle bir şey.kedilerin dili zaten steril, kendilerini en iyi temizleyen kendi dilleri.senede 1 mi? ben haftada bir diye düşünmüşüm. aman aman
benim 2 veterinerim var ikisi de aynısını söyledi ve çevremden de kedi sahiplerinin veterinerlerinin onlara tavsiyelerinden hep öyle duydum.1 doğum rahim ve memede kanseri ve kistleri önlüyormuş.Hayır. Öyle bir tavsiye yok.
Hayır kızgınlığa girince östrojen seviyesinde değişiklik oluyor ve bu rahim kanseri ve meme tümörü riskini arttırıyor. Bunu yapıp bir de doğum yaptırmak hormonal döngü değişikliğinden dolayı riski azaltmıyor. Dişi kedi ve köpekler de üretim yapma hedefi yoksa ilk kızgınlıktan önce kısırlaştırmak en mantıklısı. Bazı görüşlerde kızgınlığa girip tamamen dişilik özelliğini kazansın çıktıktan sonra kısırlaştırın diye söyler. Araya doğum sokun diyen veteriner hekim var mıymış?benim 2 veterinerim var ikisi de aynısını söyledi ve çevremden de kedi sahiplerinin veterinerlerinin onlara tavsiyelerinden hep öyle duydum.1 doğum rahim ve memede kanseri ve kistleri önlüyormuş.
ilk kızgınlıkta çiftleştirip (yeterli büyüklüğe geldiğinde) 1 doğum yaptırıp sonra kısırlaştırmayı tavsiye eden dediğim gibi 2'den fazla duydum.tek olsa yanlış duymuşum der geçerim ama işteHayır kızgınlığa girince östrojen seviyesinde değişiklik oluyor ve bu rahim kanseri ve meme tümörü riskini arttırıyor. Bunu yapıp bir de doğum yaptırmak hormonal döngü değişikliğinden dolayı riski azaltmıyor. Dişi kedi ve köpekler de üretim yapma hedefi yoksa ilk kızgınlıktan önce kısırlaştırmak en mantıklısı. Bazı görüşlerde kızgınlığa girip tamamen dişilik özelliğini kazansın çıktıktan sonra kısırlaştırın diye söyler. Araya doğum sokun diyen veteriner hekim var mıymış?
Yok hayır. İlk kızgınlıkta sağlıklı bir annelik de olmuyor. Yavrular sağlıksız olabiliyor, küçük kalabiliyorlar, anne ilgilenmiyor vs gibi nedenlerle ilk kızgınlıkta hamile kalmaları genel kural olarak önerilmez. Hamilelik 2.kızgınlıkta en uygunudur. Siz veterinerlerinizin dediklerini biraz sorgulayın. Literatür böyle değil çünkü.ilk kızgınlıkta çiftleştirip (yeterli büyüklüğe geldiğinde) 1 doğum yaptırıp sonra kısırlaştırmayı tavsiye eden dediğim gibi 2'den fazla duydum.tek olsa yanlış duymuşum der geçerim ama işte
teşekkür ederim hepinize:)
yaa eşime sordum regl olma durumunu, nette gördüm ama acaba bazı cinsleri mi olauyor sadece?
eşime sor dedim, heaa evet oluyormuş ama sizin gibi değil tabi deyip güldü Allahım ya dalga mı geçti benle anlamadım,olmamasını tercih ederim tabiki
ay inşaallah perdeleri koltukları vs mahfetmez, sürekli kestiririm tırnaklarını
Mama ne kullanıyorsunuz?Selam . Bende yıllardır kopek besleyen biri olarak kedinin evde daha temiz olduğunu düşünürek. Cins bir kedi sahiplendim.
Daha sonra birtane daha
Genel olarak temizlerdi, ilk sefer bebeği erken alırsanız annesinden kum kapama olayini çok görmedikleri için kapamaya biliyorlar.
Mamayı advance kullanıyordum ama kedi iki olunca , toptancidam kg su 20 lira olan bir mamaya geçtik. Benimkiler istahlilar, mama tüy dönmediği sürece problem yok bence. Kumu ayda bir döküyorum, yenisi ile degistiriyorum. Bu ara silikayi önereni çok duydum fırsatım olursa denemek istiyorum.
Kum orta hali 10 litresini 25 e falan alıyorum my cat . Gayet güzel. Kokmasın derseniz , aktif karbonlu kullanabilirsiniz.
Özelden yazdimMama ne kullanıyorsunuz?
Memnun musunuz?
Arkadaşlar kedimiz geldi. Bugün 3. Gün bitti. 2 gündür hasta. Yani ilk geldiği gün iyiydi. Sonra sürekli uyumak istiyor. Hareketsizlik iştahsızlık derken veterinere götürdüm dün. Antibiyotik başladı iğne. Sıvı prebiyotik mama verdi şırıngayla verelim diye. Onu yedikçe kustu. Bu sabah içirdik şırıngayla. 2 defada tüm yediklerini kustu. Götürdük tekrar. Diğer veteriner parazit olmuş ve kansız dedi ağzına bakarak. Kilo kaybı da varmış. Zaten hepi topu 700gr. Serum taktılar. Antibiyotik vitamin falan. Bazen dehidrasyondan kaybediyoruz dedi çok korktum. Başına gelen var mı ya, daha 6-7 haftalıkmış. Çok minik.
Hayır hiç böyle bir şeyden bahsetmedi. Yoğurt verebilirsin dediler sadece. Bugün serumdan sonra da zorlamayın yemek yemesi için dedilerBunlara ek olarak diyet önerdi mi veteriner?
Benzer şeyler yaşamıştık biz de. Parazit kaynaklı kusma, gaz ve ishal vardı. İlaçlara ek olarak beslenme düzenini değiştirdik 15 gün kadar. Pirinç lapası hazırlayıp çok az yaş mamayla karıştırıp azar azar ve sık sık veriyordum. Kusma sorununu böyle halletmiştik. Yediklerini sindirebilmeye başlayınca gücü de yerine gelmişti.
Bizimki 10-11 haftalıktı, yaklaşık 20 günde toparladı.
Sizinki küçükmüş, bu yöntem belki hastalığına da uygun değildir bilmiyorum ama bir sorun isterseniz veterinerinize.