• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kalma yaşı diye bir şey var mıdır, kaç yaştan sonra evde kaldın denir?

Ülkede çoğu insan gerçekten boşa nefes alıyor .....

Bunu bu şekilde yazmak istemezdim ama dünyanın çoğu boşkafalı....Avrupalılar da pek eğitimli ooo falan demeyin Avrupalının çomarı bizim memleketin eğitimsizinden çok çok daha kötü. Amerikalının eğitimlisi de ırkçı, kadın düşmanı ve boşbeyinli. Trump denen portakala başka kim oy verirdi ki Allah aşkına??? Faşizmin çeşidi farklı sadece, Almanya'da sosyal hayatta kadınlara yaş ve dış görünüş baskısı gerçekten yok ama işhayatı çok cinsiyetçi. Nereye giderseniz gidin kadın olmanın laneti peşinizden geliyor kaçış yok sadece bazı yerlerde daha az var.

Ben farkındaysanız kişi üzerinden bir şey demedim genel yazdım yazdığımı. 20 li yaşlardaki tüp bebek oranıyla 40 lardaki aynımıı herkes aynı değildir ama budemek değil kii bazı şeyleri şansaa bıırakmakk nasılsa olur demek büyük bi rulet olur

Bılmıyorum haberlerde öyle duydamda cevremde hıc bu sekılde gelısmıyo bu olay
35-40 yasındakı bır cok kadın cok rahat cocuk doguruyo valla
Bu arada erkekler ıcınde yazılıyo bu durum 40 yasındakı erkekten hamıle kalmayın denıyo
Saglıksız oluyormus falan

Bılmıyorum haberlerde öyle duydamda cevremde hıc bu sekılde gelısmıyo bu olay
35-40 yasındakı bır cok kadın cok rahat cocuk doguruyo valla
Bu arada erkekler ıcınde yazılıyo bu durum 40 yasındakı erkekten hamıle kalmayın denıyo
Saglıksız oluyormus falan
bakın örneklerden giden sizsiniz ona bakarsanız benim teyzem 45 te hamile kaldı ilk iki çocuğundaki gibi değildi çok ağır geçti ve çocuğu sorunlu doğdu bunun dışında 40 yaşındaki yengem yemi evlendii iki kez tüp bebek denedi amelyat oldu ve yine olmadıı örneklere bakacak olursak sotun olanıda vardır olmayanıda vardırr benim kastettiğim genel şeylerr

bakın örneklerden giden sizsiniz ona bakarsanız benim teyzem 45 te hamile kaldı ilk iki çocuğundaki gibi değildi çok ağır geçti ve çocuğu sorunlu doğdu bunun dışında 40 yaşındaki yengem yemi evlendii iki kez tüp bebek denedi amelyat oldu ve yine olmadıı örneklere bakacak olursak sotun olanıda vardır olmayanıda vardırr benim kastettiğim genel şeylerr

Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor cocuk ıcınde evlenılmez ama

• Beğen
Reactions: 000
Her kafadan ayrı bir ses cıkıyor cocuk ıcınde evlenılmez ama

Bence de sırf cocuk için evlenilmemeli.
Ayrıca herkesin dilinde de çocuk da çocuk.
Ben bu forumda kocam çok çocuk seviyor diye anne olanı bile gördüm bir de yazmış 3.ye hamile daha doğurmadan 4.cocuğu da istiyoruz düşünüyoruz diyordu..:KK70:
Nasıl bir motivasyon ile bu düşünce geliyor acaba?
Yüzyüze konuşmak isterdim hepsinin mi durumu maddi olarak çok iyi de bu kararı alabiliyorlar veya hepsi manevi olarak her çocukla hakkını vererek ilgilenebilecekler de ona mı güveniyorlar?
Böyle düşünen burada bile çok kadın var hepsi mi maddi ve manevi olarak çok yeterliler?
Ben sanmıyorum ama kesin bilemiyorum..
İçsel motivasyonları ne acaba çok merak ediyorum..:cool:

Son düzenleme:
Bence de sırf cocuk için evlenilmemeli.
Ayrıca herkesin dilinde de çocuk da çocuk.
Ben bu forumda kocam çok çocuk seviyor diye anne olanı bile gördüm bir de yazmış 3.ye hamile daha doğurmadan 4.cocuğu da istiyoruz düşünüyoruz diyordu..:KK70:
Nasıl bir motivasyon ile bu düşünce geliyor acaba?
Yüzyüze konuşmak isterdim hepsinin mi durumu maddi olarak çok iyi de bu kararı alabiliyorlar veya hepsi manevi olarak her çocukla hakkını vererek ilgilenebilecekler de ona mı güveniyorlar?
Böyle düşünen burada bile çok kadın var hepsi mi maddi ve manevi olarak çok yeterliler?
Ben sanmıyorum ama kesin bilemiyorum..
İçsel motivasyonları ne acaba çok merak ediyorum..:cool:

Ayyy hayırlısı ıle evlenırsem ılerde 1 tane yeter
O bıle zor gelıyo yaa sımdıden :D
O sekılde yapanlara allah yardım etsın dıyorum
Aslında cocuk olayı cok zor yaa
Ben hayvanları sevıyorum valla:)
Öyle pek cocuk hevesım olmadı
Ama kısmet olursa da bır tane yeter çünkü bakamamkı ben :D büyük sorumluluk pek sıcak bakmıyorum cocugus aslında ne yalan söylım

• Beğen
Kendini hazır hissettiğin yaş tabiki ama yinede erken yaşlar uygun yaşlar değil bence illaki bir yaş belirtmek gerikrse ideal 26/27 gibi. Ben hernekadar katılmasam da 30 dan sonrası için evet çoğu evde kalmış gözüyle bakıyor

Kadinlar icin mi soruyorsun, erkekler icin mi?
Erkeklerde evde kaldim sendromu yok. Evde bir tek kadinlar kaliyor sanirim. Bu senin bakis acina bagli, yaşına degil.

• Beğen
Ayyy hayırlısı ıle evlenırsem ılerde 1 tane yeter
O bıle zor gelıyo yaa sımdıden :KK70:
O sekılde yapanlara allah yardım etsın dıyorum
Aslında cocuk olayı cok zor yaa
Ben hayvanları sevıyorum valla:)
Öyle pek cocuk hevesım olmadı
Ama kısmet olursa da bır tane yeter çünkü bakamamkı ben :KK70: büyük sorumluluk pek sıcak bakmıyorum cocugus aslında ne yalan söylım

Ben ya 1 çocuk ya da hiç çocuk..
Hiç çocuk da olabilir çünkü ülkemizdeki ekonomik ve sosyal durumlar kötüye giderse böyle stabil olmayan bir ortamda çocuğum büyümemeli o yüzden istemem.
Ama ülkemizde durumlar düzelirse 1 çocuk olsa güzel olur.
Zaten ben 31 yaşındayım diyelim en iyi ihtimal 32 veya 33te evlendim 1.5 2 yıl evliliğe alış adamdan emin ol zaten oldum 35 ondan sonra da Allah nasip ederse ve olursa anca 1 tane..
İstesem de zaman kalmıyor, ki bu en iyi ihtimal..:KK70:
Ama olmasa da isyan etmem.Çocuk diye ölmüyorum..:cool:
Ama bu devirde ciddi bir maddi ve manevi gücün yoksa bence de 1 çocuk.. :KK9:

Ben ya 1 çocuk ya da hiç çocuk..
Hiç çocuk da olabilir çünkü ülkemizdeki ekonomik ve sosyal durumlar kötüye giderse böyle stabil olmayan bir ortamda çocuğum büyümemeli o yüzden istemem.
Ama ülkemizde durumlar düzelirse 1 çocuk olsa güzel olur.
Zaten ben 31 yaşındayım diyelim en iyi ihtimal 32 veya 33te evlendim 1.5 2 yıl evliliğe alış adamdan emin ol zaten oldum 35 ondan sonra da Allah nasip ederse ve olursa anca 1 tane..
İstesem de zaman kalmıyor, ki bu en iyi ihtimal..:KK70:
Ama olmasa da isyan etmem.Çocuk diye ölmüyorum..:cool:
Ama bu devirde ciddi bir maddi ve manevi gücün yoksa bence de 1 çocuk.. :KK9:

Yoo zamanla alakası yok 35 ten sonra 2-3 tane rahat yapılır ama o kadar cocukla ugrasılmaz yanı
Allah hayırlısını nasıp etsın bir tane yeter bunun okulu var giyimi var kusamı var
Hele kı ben rahatıma cok düşkünüm
Fazla cocuk olsa tepemde sinir krızı geciririm kesin :D hıc kafam kaldırmıyo valla
Bana kalsa hıc ıstemıyorumda kısmet yani

• Beğen
Yoo zamanla alakası yok 35 ten sonra 2-3 tane rahat yapılır ama o kadar cocukla ugrasılmaz yanı
Allah hayırlısını nasıp etsın bir tane yeter bunun okulu var giyimi var kusamı var
Hele kı ben rahatıma cok düşkünüm
Fazla cocuk olsa tepemde sinir krızı geciririm kesin :KK70: hıc kafam kaldırmıyo valla
Bana kalsa hıc ıstemıyorumda kısmet yani

Şimdi 31 yaşında bile çocuklarla özellikle sürekli ağlayan, bağıran çocuklarla 3 saatten fazla vakit geçirince başım ağrıyor 35'ten sonra ruhsal durumum bir çocuk daha kaldırır mı bilemedim..
Çocuk bu devirde ciddi maddi ve manevi sorumluluk zaten masrafları ayrı bir de ben çalışıyorum eve gelip en az 2, 3 saat ilgilenmek lazım yani buradaki bazı hemcinslerimin yazdığı gibi doğar bir şekilde büyür olayı bence değil.
Eğer çocuğa maddi ve manevi emek vermez isen o çocuk yetiştirmek değil diye düşünüyorum.
O yüzden bu çocuk meselesini çözemedim daha o yüzden buralarda 19 yaşında evlilik hemen çocuk diye yazıyorlar ya nasıl yani diyorum ben 18, 19 yaşındayken kafam laylaylom idi..:ıslık:
Ama sonuçta olay nasip diye bağlanıyor.. Hakkımızda hayırlısı yaşınız kaç bilmiyorum ama benim gibi iseniz ben 31 yaşında olmama rağmen yani çocuk olsa da olur olmasa da olur diye bakıyorum.
Eğer 30 altındaysanız şu an istememeniz çok normal burada birkaç yıllık evli kadınlar bile daha çocuk istemiyorum diye söylüyor.
Yani biz bekarız bence rahat olalım.. :cool::KK39:

Gercekler acımı geldi yoksa? Siz hiç doktor dinlemediniz galiba 35 ten sonra gebelikler riskli hem anne için hem bebek için tüp bebek sayısı 25-35 de azda 35-40 arasıı çok bu verilere ne diyeceksiniz bunuda bilmiyorsanuz yaşamayın bir zahmet ya da gercekleri görün durum bu ben 24 yaşındayım çocuk düşünmediğim için evlilik düşünmüyorum ama hayal alemindede yaşamıyorum bi yaştan sonraa kalmıyo sağlık güzellik vs farkındalığın farkındayım çok şükür
Bunu da bilmiyorsanız yaşamayın falan?
Siz ne ayaksınız? Keşke millete atarlanmadan önce "öğretmen" olarak bağlaçları öğrenseymişsiniz.

Bir tanıdığım demişti ki 20 li yaşlarda aşık oluyorsun gözün kör oluyor eksilere bakmadan evleniyorsun .
Ama yaş 30 u geçince ince eleyip sık dokuyor koca bulamıyorsun . .. çok doğru söylemişti .

Bana göre ideal 27..28 çünkü 2 çocuk yapacağını var sayarsan ilerisi geç olabilir .. ve çok yaş farkı iyi değil ..

Çünküü 25 ten sonra yavaş yavaş çökmeye yumurtalarımızı yavaş yavaş kaybetmeye başlıyoruzda ondan 35 e kadar yavaş ilerliyor süreç ama 25 26 gibi başlıyor az buçuk erken anne olmak isteyenler için 25 26 daha ideal ben kendi fikrimi söyledim katılıp katılmamak size kalmış

Yumurtalar 35ten sonra kalitesini yitirmeye baslar pek cok doktor,bu konuda hem fikir. Bu ama kisinin hamile kalamayacağı anlamını taşımaz. 25 yasta boyle birsey yok ilk kez sizden duyuyorum. 13 yaşında adet olsa menopoz yasini 50 saysak, 12 senede boyle bi defarmosyon olamaz en basit böyle dusunmek lazim

Back