Evde fare

• Konu Sahibi Konu Sahibi arpa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Var valla.:26::26::26:

Oldugu yerde durmuyo ki hayvan... nasil dokuyolar bi dur kardes deyince duruyo mu oldugu yerde sanki? valla benimki ışık hızına sahipti fırladı kaçtı bıngıl bıngıl. Ölse de ben onu atamam ki.. tobetobe.. nerden akillarina geliyo allaaam... hayvan da ne bilsin eve mi girmis nereye girmis..

yakalanana kadar kendimi güvende hissedemeyeceğim. Temizlige ara verip de şuranın basinda oturuyorum.. Saat de oldugu yerde durmuyor. Ben cikiyorum kizlar cok sagolun. tesekkur ederim. Aksama bakarim yazdiklariniza. Bahar temizligi gibi bisey var suan buralarda. (hastalik yayar diye bi virüs tasir diye huylandim herseyden yaaa.. )

ayyyyhhh bende gecen sene evde hamam böcegı görüp kafayı yemsıtım. evı kac kere ılaclattım. fıttırıyordum az daha..
tuzak muzak kurun, zehır alın bısey yapın kurtulun ondan oncelıkle.

esyalarıda camasır sulu kaynar suyun ıcıne at beklesın 1-2 saat. yeterlı olur...

ee anlatmıyımda kurtuldum demıssınız naısl kurtulmak bu boyle daha fare yakalanmamıs o yakalanmadan bence tabak canak yıkamayın

ona napilacagini bilemedim.. stres yasadim. Olu bi hayvan goresim de yoktu evde.. gerildikce gerildim. once ona napacagima karar verdik de ona kurtuldum demisimdir. Konuyu actigimda titremem yeni gecmisti daha, korku+sinir bozuklugu.. O konuyu gecelim manasinda, nasil yakalanacaginin stresini atlattim manasinda soylemisim, ya o sirada henuz bisey yikamaya da baslamamistim.. Valla yakalanmasini bekleyemeyecegim, biryerden temizlige de baslamam gerekiyo.. Yemek yapmam gerekiyodu mesela.. en azindan hemen kullanilacak seyler aradan ciksin.. suda bekliyolar ama yerlestirmem belki bilmiyorum. Kafam karisik organize olmam zor oldu..

ee anlatmıyımda kurtuldum demıssınız naısl kurtulmak bu boyle daha fare yakalanmamıs o yakalanmadan bence tabak canak yıkamayın

ona napilacagini bilemedim.. stres yasadim. Olu bi hayvan goresim de yoktu evde.. gerildikce gerildim. once ona napacagima karar verdik de ona kurtuldum demisimdir. Konuyu actigimda titremem yeni gecmisti daha, korku+sinir bozuklugu.. O konuyu gecelim manasinda, nasil yakalanacaginin stresini atlattim manasinda soylemisim, ya o sirada henuz bisey yikamaya da baslamamistim.. Valla yakalanmasini bekleyemeyecegim, biryerden temizlige de baslamam gerekiyo.. Yemek yapmam gerekiyodu mesela.. en azindan hemen kullanilacak seyler aradan ciksin.. suda bekliyolar ama yerlestirmem belki bilmiyorum. Kafam karisik organize olmam zor oldu..

bi de beni dusun ben de delirmek uzereydim. yalnizdim bi de.. neyse arkadasimiz ugradi da sakinlestim ama isi var gitti. o gittiginden beri internet basinda oturuyorum.. kalmam lazim. kalkamiyorum. bi iki bisey yaptim sonra dondum kaldim.

Bizim ilk oturduğumuz evde annem 8 yılda, 3 fare yakaladı :) İkinci evimizde ise 2 kere.

Annem genelde fare zehiri kullanıyordu. Tabi farenin büyüklüğüne de bağlı tabi, küçükler zehirle direk ölüyorlar. Büyük için fare kapanı kurmanız gerekebilir. Korkmayın, çok kötü bir durum biliyorum ama başka yapacak bir yol yok.

Annem tezgahın üzerine küçük bir parça yiyecek koyup yanına zehir dökmüştü sanıyorum, bir şekilde yiyip 3 4 gün içinde ölüyorlar. Sonra da teker teker eşyaları çıkarıp temizlemişti. 3. yakalayışında alıştığı için bir kağıt içinde eline alıp çöpe atmıştı. Ben şok olmuştum rahatlığına.

İkinci evimizdeki iki fareyi de babam öldürmüştü. Fare ışığa gelmez, mutfağın ışığını söndürünce çıkıyordu dışarı, babam aniden yakıp sopayla öldürmüştü. Büyüktü çünkü fare zehiri işe yaramamıştı. Annem kapan alana kadar da babam ben hallederim demişti...

Temizlik yapmaya şimdiden başlamayın, sadece bir kaç eşyayı yıkayın derim..
Öldükten sonra birinin yardımı ile temizlersiniz...Çamaşır suyu kullanarak...

Geçmiş olsun

şimdiye kadar evimizde hiç fare olmadı ama bir tanıdıgımızın evinde faraler cirit atıyordu lağımları kapalı degildi sanırım ordan geliyordu bir keresinde kızını kolundan ısırmış aşısını falan yaptırdılr tedavisini yaptırdılar çok şükür kıza birşey olmadı aile o evden çıkmak zorunda kaldı sizde önce tuzaklarla fareyi yakalayın ondan sonra evini temizleme işine girişin bol bol deterjan ve kaynar su ile yıkarsınız güzelce ama önce fareyi yakalayın

Canım kapan kurun ama o fareyi bi şekilde yakalasanızda onun nerden geldiğini tespit etmeniz lazım geldiği yeri bulamazsanız yine gelir benim bi arkadaşımın evinde olmuş daha önce fare girmiş eve tuzak kurup öldürmüşler öldürdükçe evde yine sürekli fare görüyorlarmış evi sarmış resmen günlerce ugraşmışlar en sonunda banyoda nerden geldiğini görüp orayı kapatmışlar ondan sonra kesilmiş. Bu öyle bişeyki en ufak delikten bile girebiliyomuş. İnşallah yakalarsınız insan gece uyuyamaz valla o şekilde.

Ben 2-3 ay önce minik bir fare gördüm evde, heryere kapan kurdum, günlerce ses yoktu, zehir koydum ölüsünü falan da bulamadım.
artık halüsinasyon gördüğümü düşünmeye başladım çünkü dışkı falan da yok :26:

Evde hala canlı yakalamak için kapan duruyor, fare evi beğenmeyip ya da çığlıklarımdan korkup kaçtıysa bilemiyorum.

hic fare ile ugrasan var mi icinizde? 1 günde yakalanir mi? yakalanmazsa evde mi demektir ki?

gecekoduda otururken çok olurdu tuzak kurardık olmadı toz alçıla varya ondan aldık çabuk donan içine biraz un koyduk fare yediğinde ölüyomuş

biri anlatmıştı fareyi yakalamış işkene yapmış güneşin altına koymuş kaynar su ozon ne gelrse aklına

Konuyu nereye acacagimi bilemedim.. Evde fare var kizlar... Mutfakta dışkısını da gordüm.. Sizce bu mutfak esyalarini nasil temizleyeyim.. Tabak çanak vs. Bulasik detarjaniyla gecer mi sizce? kaynar su yeter mi?

Temizlik kolay iste o fareyi bulmak cok zor. Ben de cektim fareden inan tum esyalarimi arkadasima tasidim ve fare o evden cikmadi, bulamadik. Bir gun yapistirici yapmistim. O tuzaga yakalanmis tuzagi suruklemis. Gitmis elbise dolabim vardi bezden, onun altina SIKISTIRMIS ve ordan kurtulmus. :44: Zeki hayvanlar. Ben bazada o da altta yasayip gidiyormusuz ruhum duymadan.

ufff.. yok hala yakalanmadi bizimki de bir daha da gorunmedi.. bekliyorum bakalim..

önce kuyrukludan kurtulman lazım benim evdede çıkmıştı geçen yıl yakalamak 3 gunumu almıştı kapan falan hikaye bu lsln tek cozumu fare yapıskanı hırdavatcılarda satılıyor ondan alıp bir kartonun üstüne bolca sür ortasınada fındık fıstık peynir koy ama sakın çıplak elle koyma fareler ınsan kokusunu alır ınsan eli değen yiyeceye gelmez. Yapıskan sürdügpün kartınları pisligin oldugu yerlere ve geçis güzargahlarına koy 2 3 gun içinde kuyruklumuz tuzaga düşücek daha sonra kuyrukludan kurtulduktan sonra tabak çanagı çamaşır suyu ve kaynar suyla yıkayıp sonra makinada tekrar yıkayıp öyle kullan bence en garanti bu. Bu arada kuyrukluyu yapıskanla yakalarsan öldürme yapışkandan çıkartp dışarı sal oda can yiyecek derdinde kıyamıyorum ben onlara

bi tanıdığımızın evinde de çıkmıştı ne fare yapışkanı, ne kapanı hiç fayda etmemişti
en sonunda biraz canice ama unla alçıyı karıştırıp ortalığa koymuş ve alçıyı yedikten sonra hayvan susayacağı için yanına da bi kaba su koymuş
hayvanın midesinde tabii alçı kalıp gibi olduğundan ölmüş öyle yakalamıştı.

ayrıca bizim evde akrep derdi var.
geçen gün odamda gördüğümden beri bana rahat yok.
annem ilaç yaptı 2 gün önce o zamandan beri dip köşe her yere bakıyorum ama bir şey görmedim inşallah kalmamıştır başka.
5. kata nasıl çıkıyorlar zaten aklım almıyor orasını.
bu gerçi evimizde çıkan 3. akrep neyse ki zehirleri öldürmüyor diye avutuyorum kendimi ama gerçekten çok korkunçlar.

Fareye tuzak kuracaksanız, kurduktan sonra yakalanmadı diye yerini değiştirmeyin. Daha önce başka bir arkadaş daha konu açmıştı bununla ilgili. Fareler çok akıllı hayvanlarmış, ortama koyulan yeni bir nesnelere temkinli yaklaşırlarmış. Mesela o yapışkanlı düzeneklerden yaparsanız etrafından dolanabilirlermiş, veya her yeme sazan gibi atlamazlarmış. O yüzden bütün tuzakları tek seferde kurun ve önce onların varlığına alışıp sonra tuzağa düşmelerini bekleyin. Ve mümkünse yapışkanlı karton kullanmayın, resmen hayvana işkence oluyor. Canlı canlı yakalayıp doğaya salamayacağınıza göre en azından kuvvetli bir zehirle zehirleyin acı çekmeden ölsün. Sonuçta size gıcıklık olsun diye girmedi evinize, cezayı hak etmiyor, en hızlı yoldan kurtulmaya bakın.

Geçmiş olsun.

kutunun yerini hiç degistirmemistik bilincsizce ama... ve fare dün yakalandıııı :)

zehir de almisti eşim fare zehiri de koymustuk evin baska yerlerine ama onlardan yememis, saydim ordan biliyorum..

Ama icim rahat degil.. Fare zehirlerini toplamayacagim ki baska fare geliyor mu gelmiyor mu ogreneyim... Aman allahimm... Akrep de cok kotuymus. En sanssizlik faredir diye dusunuyordum. Ben de gece uyuyamiyordum ama akrep de uyutmaz insani ... Cok Gecmis olsun diyeyim... Eski evimde ben de gormustum 1 kere akrep..

tatlım laborantım virüs ve mikrop türlerini iyi bilirim sınavlarda hepsini hatim etmiştim şimdi senin korktuğun şey eşya kap kacak önce şunu sölim 150 derece bile ölmeyen virüsleri var bunun için kayar su işe yarayabilir ama yaramama gibi bi ihtimalide var yada dondurmak mutfak eşyalarını -50 derecede dondurursan buda kurtulma yçntemi olabilir ama ev koşullarında imkanzsız en temizi çamaşır suyu:) aids virüsünü bile öldürür:) deneyeylerle isbatlanmış çamaşır suyu kullandıktan sonra çok kaynar su kullanmana gerek yok sadece iyi bi durulama yetrli olcaktır...
fakat farelerden insanlara bulaşan virüsün adı hantavirüs:) bu virüs sadece temas yoluyla diil hava yoluylada bulaşabilir bunun için farenin ortamdan uzaklaşması kesinlikle şart tabakların virüssüz olabilir ama havayı nasıl virüssüz hale getirebilirsin bilemiorum açıkçası:)
bide besinler yoluyla bulaşır ortada asla açık yiyecek kuru gıda bırakmayın fare ona temas ettiyse hantavirüs sizede bulaşabilir....((
hanta virüs bulaştıysa şayet baş dönmesi bulansı ateş görülebilir kırım kongo ateşli hastalıgıyla aynı belirtileri gösterir bunlardan bir veya bi kaçı olursa dr gitmeniz lazım acilen fare olayını sölemeyide unutmayın... çünkü hantavirüsün tesbiti çok zor ancak şüphelenilmesi lazımki test yapılsın virüs ortaya çıksın bunun için dr 'a fareden bahsetmek şart... insandan insana bulaşmaz. sadece hayvandan insana bulaşır hızlı ilerler ..... dikkatli olun...... en çok korktugum hayvandır kendisi ve virüsü.....

arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun.kızıımın arabası binanın giiişinde bir köşede duruyodu.bugün arabasını açtım.birde ne göreyim arabanın alt kısmı varya file olur içine bişeyler konur.onun içinde bir fare ölüsü kurtlanmış.arabanın içinde oturma yeride küflenmiş gibiydi.eşim o alt kısımdaki fileyi çıkardı çöpe attı.oturma yerindeki kılıfınıda söküp çamaşır makinasına 90 derecede bide bolca çamaşır suyu makinaya döktüm.kızlar doğrumu yaptım yoksa yanlışmı bir bilen varmı arabayı komple çöpemi atmalıydıım ne dersiniiiiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…