Evcil hayvan, ev sahibi

Almayın
Yıllardır kedi besliyorum, sayıları 8 ile 15 arası değişiyor sürekli, 8 i demirbaş
Bir oğlumu 2010 da kaybettim kalp krizinden
Sorumlulukları, masrafları, üzüntüleri çok
Uzun yıllar düşünmeseniz de bir çocuk sahibi olabilirsiniz, buna bakışınız nasıl. Hamileyim diye hayvanını atan çok insan gördüm. En ufak bir verme ihtimaliniz bile varsa hayvan sahiplenmeyin, sokaklarda bu şekilde evden atılan çok hayvan var , perişan oluyorlar, sokak hayvanları gibi uyum sahibi değiller. Ciddi hastalıkları olabilir, ölen oğlum böbrek hastasıydı yıllarca inanılmaz paralar harcadım, hiç şikayetçi olmadım ama onun tedavileri sırasında veteriner masrafları yüzünden atılan hayvanlara çok denk geldim. Hasta bir kediniz varsa çocuktan daha meşakkatlidir bakımı, oğlumu uzun bir süre her gün iş yerime taşıdım, geceleri sabahlara dek bekledim başında. Ağızları dilleri yok, insanlar gibi tepkileri yok çok sabırlı olmanız lazım. Haaa bir de geride bıraktıkları yaraları var ; 30 Ekim 2010 da öldü oğlum, o günden beri bir yanım eksik yaşıyorum, en kıymetlilerimin ölümü bile o kadar yakmadı canımı, o kadar eksik hissetmedim. Onun varlığıyla yaşadığım mutluluğu bir daha hiç hissetmedim, bunları düşünün, hayvan sahibi olmak keşke kumdan, tüyden, mamadan ibaret olsaydı ama değil. Dilsiz bir canlıyla anlaşabilmek için aranızda özel bir bağ oluşturmanız ve sizin hep veren taraf olmanız gerekli, buna hazır değilseniz asla yapmayın
İşte sırf bu kaybetme korkusu yüzünden sokaktaki tüm hayvanlar, kocamla ikimizin diyoruz... :KK74:

Ne kadar guzel yazmissiniz aynen katiliyorum .konu sahibi ev sahibini ne ilgilendirir evde kedi beslemen kime ne evindeki hayvandan.evimdeki kediye laf edecek ev sahibine cevabin fazlasiyla sert olurdu o ayri da asil onemli olan sizin tutumunuz bence.arkadasin da dedigi gibi beni uzun sure cocuk dusunmuyoruz cumlesi beni bitirdi.wlbet bir gun cocuk dusuneceksiniz uzun ya da kisa surede.yani o zaman kedinizi gozden cikaracak misiniz?bu cumlenin aklinizdan bile gecmemesi getekirdi.ikizlerim var.ikizlerimden once kedim vardi.hamileyken de vardi cocuklarim dogdu hala var.onu birakmak vermek twk bir saniye bile aklimin ucundan dahi gecmedi.tam tersine cocuklarim yokken cocugum olsa da kedimle beraber buyuseler doye dusunurdum hep.oyle de oldu sukur.diyelimki cocugunuz oldu kediniz de sizinle kaldi.yeri gelecek kedis bebeginizin yanina yatacak ne bileyim kuyrugu bebisin yuzune agzina gelecej yeri gelecek cocugunuza tirmik atacak vs..butun bunlar en ufacik bir problem olacaksa sizin icin eger hayir kedi dusunmeyin.bir de tatli sirnasik bir kedi istiyorum demissiniz.her kedi sirnasik olmuyor ne yazikki.kimisi ne kucaga gelir ne sirnasir.agir abi gibi takilir.siz biraz seveyim diye kosarsiniz pesinden.tam sevecekken yersiniz bir tirnak.benimki oyle mesela.ama butun bunlar ona olan sevgimde en ufak bir azalmaya neden olmamistir.o omur boyu ailemizin bir ferdi benim 3. Bebegim esimin minik minnosu cocuklarimin ise pisi kedisi
Tabii ki oyle bi düşüncem yok. Hayvanları uzaktan da sevmek var ama ben evime istiyorum. Tuyudur esyalara zarar verme ihtimalidir bunlari goz onune alarak istiyorum. Hayvanlarla büyümenin cocuklara ne denli faydali oldugunu zaten biliyorum. Yanlis anladınız. Baglandigim hayvani cocugum oldu diye nasil atabilirim sokaga?

Arkadasimin ev sahibi ayni sekilde evinde hayvan beslenmesini istemiyordu. Arkadasim ona ragmen bir tane sahiplendi.
Kedi surekli parkeleri tirmaladigi icin ses alt kattan duyulmus ve akabinde ev sahibinin haberi olmustu. Sonrasi malum kavga gurultu.
Cok kötü olmus en cok bundan korkuyorum
Çıktı mi sonra arkadaşınız oradan ?

Kedi sahibi arkadaşlar bi sorum olacak:
Kedi sahiplenmek istiyorum. Ama tereddütlerim var:
Ya ben evi zaten çok temizleyemeyen biriyim. Haftada bir süpürge tutarım.
Kedinin tüyü meselesini nasıl hallediyorsunuz?
Hani o tüylerin uçup yemeklere kaçması şehir efsanesi mi?
Bi ara kuşlarım vardı(bilirsimiz wc egitimleri yok) her yer kuş pisliği oluyor. Beyaz halılarımın üstüne yeşil bombalar bırakıyorlar vs. İsteyen birine verdim.
Şimdi de kedi istiyorum. Çünkü çocukluğum 5yasindan 15 yaşına kadar bir kedi ile uyuyarak gecti. Sonra tabi öldü .
Tüyleri için tırnakları için bir çözüm var mı veterinerde

Yeni evliyiz esyalar da yeni. Yirtma yönünden falan mi zarar verir ? Ona da her odaya sokmayarak çözüm bulurum gibi geliyor.
evet malesef özellikle deri mobilyalara zarar veriyorlar..mutfak sandalyelerim kaç yıldır yepyeniydi hepsini delmiş eşşek..naptın sen diye bi güzel sıktırıp öptüm..insan kızmaya bile kıyamıyorki..

Kedi sahibi arkadaşlar bi sorum olacak:
Kedi sahiplenmek istiyorum. Ama tereddütlerim var:
Ya ben evi zaten çok temizleyemeyen biriyim. Haftada bir süpürge tutarım.
Kedinin tüyü meselesini nasıl hallediyorsunuz?
Hani o tüylerin uçup yemeklere kaçması şehir efsanesi mi?
Bi ara kuşlarım vardı(bilirsimiz wc egitimleri yok) her yer kuş pisliği oluyor. Beyaz halılarımın üstüne yeşil bombalar bırakıyorlar vs. İsteyen birine verdim.
Şimdi de kedi istiyorum. Çünkü çocukluğum 5yasindan 15 yaşına kadar bir kedi ile uyuyarak gecti. Sonra tabi öldü .
Tüyleri için tırnakları için bir çözüm var mı veterinerde
bende hem kuş hem kedi var..kedinin zararı olmuyor ancak kuşun pisliklerini temizliyorum ben..kısa tüylü kedi cinslerinden edinirseniz tüy problemi nerdeyse hiç olmuyor..ama mesela bi iran kedisi alırsanız Alllah kolaylık versin derim..

birde mama seçimi koku ve tüy problemi açısından çok önemliymiş..tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama benim araştırdığım kadarıyla ev yemekleri verince tüyleri dökülüyormuş..ben sadece kuru mama veriyorum..veterinerimiz de öyle söylüyor..ama ne kadar doğru bilemiyorum..

O geçicilik hayvanlara zarar veriyor işte.
Kedileri köpekleri sadece ömür boyu alıp, her türlü sıkıntısını hastalığını kaldırabilecek olanlar sahiplenmeli. Araba değil ki bu, deneme sürüşü yapılıp karar verilsin. Bir can.
"Aldım, denedim, sevmedim bıraktım/verdim" diye bir şey olamaz yani. Çok ciddi iş.

Geçici derken bu heves anlamında değil..
Elbette ki alayım sıkıldım atayım olayından bahsetmiyorum..
Ancak öyle zamanlar geliyor ki geçici yuvalara kalıcılardan daha çok ihtiyaç duyuyoruz..
Hele ki bakımevleri, dernekler, pansiyonlar..
Evimde 20 geçici kedi varken mesela trafik kazalı köpeğe evimi açamamıştım o anda geçici yuva yardımıma yetişmişti, bu anlamda söylüyorum..

Yanlış anlamayın ancak eşiniz haklı..
Şu sorun çıkarsa sahiplendirmek zorunda kalabiliriz diyorsunuz sahiplendirme fikriyle yuvalanan canlar ne yazık ki ömürlük yuvalanamıyorlar..
Ve dahası çocuk şuanlık düşünmüyorum diyorsunuz bu da bence sizin için bi engel çünkü çocuğum olduğunda minik bir kedi ona arkadaş, kardeş olur demiyorsunuz..
Tekrarlıyorum beni yanlış anlamayın asla kedi almayın, bakamazsınız demiyorum ancak 9 kedi, 4 köpek sahibi ve sayısını bilmediğim kadar can yuvalandırmış biri olarak şuan için hazır olmadığınızı hissettim..
Yalnızca tüy, kıl, ev sahibi değil olay..
Örneğin, tüm evinizin pencerelerine sineklik yaptıracaksınız..
Örneğin, en kaliteli mamayı kullanacaksınız, aşısı, taşuma çantası şusu busu..
Örneğin, her türlü hastalık hakkında bilgi sahibi olmanız gerek gerekirse hapını yutturacaksınız ki kediler bu durumda kaplana dönüşebiliyorlar..
Örneğin, onunla uyuyacaksınız..
Kılı, tüyü, ev sahibi en basiti..
Kısırlaştırması olacak, anesteziden çıkmasını izleyeceksiniz gerekirse sizi hissetsin diye ameliyatına gireceksiniz..
Örneğin, benim gibi alerjiniz çıkacak doktorunuz evde hayvanı yasaklayacak ama canınız pahasına onlarla uyuyacak onlarla uyanacaksınız..
Geceleri suratınıza patilerini indirecek her yanınız çizik dolaşacaksınız yine de gecenin körü uyanıp nefes alış verişini dinleyeceksiniz..
15 sene ömür size az gelecek, sebepsiz yere saatlerce ağlayacaksınız onsuz naparım korkusuyla..
Doğurmadan anne olacaksınız..
İyisiyle kötüsüyle herşeyiniz olacak..
Lütfen emin olmadan bi can sahiplenmeyin, geçici yuvadan kalıcıya geçtiklerinde bile psikolojileri bozuluyor..
En önemlisi evinize almadan önce sokaktakileri beslemeye başlayın, zaten sonrası geliyor..
Sevgiler..

:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:

Kızım yüzünden gittiğim yerden koşa koşa eve gelirim :anne: neyse ki çok dışarı çikan bir insan olmadığımdan rahatım :KK66: mesela bugün dışarımı çıktım yarın çıkmam gidip gelmekten bahsediyorum evde bırakıp zaten biyere gitmem 1 gün bile olsa anneme götürürüm zaten büyük annesinin evinde büyüdü yabancılık çekmez o yüzden :KK72:
Kısaca anlatmak istediğim kedi aldım tek derdi tüy veya konu komşu değil.
Birde ben de birçok kişi gibi bir sorun olduğunda hemen kurtulmak istiyecekmişsiniz izlenimi verdiniz bu yüzdn kocanıza katılıyorum almayın :KK66:

Yeni evliyiz esyalar da yeni. Yirtma yönünden falan mi zarar verir ? Ona da her odaya sokmayarak çözüm bulurum gibi geliyor.
her odaya sokmama gbı bır durum olmaz
evınızde yasayacak bır bırey gbı dusunun
çocugunuz olsa her odaya sokmayacak mısınız

Tabii ki oyle bi düşüncem yok. Hayvanları uzaktan da sevmek var ama ben evime istiyorum. Tuyudur esyalara zarar verme ihtimalidir bunlari goz onune alarak istiyorum. Hayvanlarla büyümenin cocuklara ne denli faydali oldugunu zaten biliyorum. Yanlis anladınız. Baglandigim hayvani cocugum oldu diye nasil atabilirim sokaga?
Oyleyse bir tek esinizin ukna edilmesi kaldi.aslinda en kolayi bu.bunun cozumu esinizi IKNA ETMEMEK.evet ikna etmemek.alicaksiniz kediyi getireceksiniz eve o kadar.bak bakalim sonra istemiyorum diyebilecek mi?ben oyle yaptim.bwnum de esim zaten deli gibi seviyordu hayvanlari.nerde kedi kopek gorse beslerdi onlaru ama asla evde beslemem derdi.bi gun baktim disaridan vik vik yavru kedi sesi geliyor cocuklar almis eline danki oyuncakmis gibi hirpaliyorlar.kaptigim gibi eve getirdim.esimin ilk cumlesi bunun ne isi var burda oldu.e bizimle yasayacak ya dedim.ne demek bizimle yasayacak ben kedyle yasayamam ayni evde dedi.merak etme alisirsin dedim.50 yilda gecse alisamam dedi 4 yil gecti ..bildigin ask yasiyorlar.minik minnosum diye sever onu esim.mamasi azalsa bana kizar bu hayvanun mamasi azalmis niye koymuyorsun suyunu tazaler sureklu.arada garip sesler gelir icerden esimden bir bakarim kedisi seviyor cocuk sever gibi.kisirlastirdigimizda baktim benim adam aldi yastigini gitti salonda koltuga yattu.dedim niye yatmiyon yerinde.gormuyormusun hayvanin dikisleri var birak rahat rahat yatsin yatakta gece anlamM yanlislikla ayagim falan gwlir dedi.o 1 hafta yatagimizi ona tahsis. Ettik yayila yayila yatti.o derece yatti

Bi kusum var ve kedi almayida istiyorum. Yanliz aklima takilan seyler var kedi kusuma zarar verirmi?? Ayrica kedinin tuyleri cok dokulur mu?? Bir soru daha buyumeyen kedi cinsi var mi ??

Benim de evimde kedim var ve ev sahibinden bunun için izin istemedim.İstemek zorunda da değiliz zaten. Zararsız minnakların verebileceği ne gibi bi rahatsızlık olabilir ki. Evimde eşyalarıma bile zarar vermiyor tırmalama tahtasıyla çözülüyor o iş. Aşılarını güzel takip ederseniz ve iyi bir mama verirseniz tüy sorunu da kalmıyor. Tek derdi oyun oluyor ve gerçekten kedi bakan insanlar çok şanslı..dert tasa stres uzak ohhh..ayyy şu an yanımda yatıyor battaniyeme sarılmış mışıl mışıl uyuyor izlemek bile muhteşem bi rahatlık veriyor insana:KK68:

Ek olarak; evde yalnız bırakmaya kıyamıyoruz kapalı tuvaleti ve taşıma kutusuyla arabanın arka koltuğunda gidiyor bizimle her hafta aile ziyaretine ve çok hoşlanıyor bundan. Olaki tatile gitmek gerekirse kayınvalideme bırakırım benim kadar güzel bakar içim rahat..hani bu durumları da düşünerek hareket edin çünkü o evin hayvanı değil çocuğu oluyor

Benimki az öce baktım salonda battaniyenin üzerinde uyumaya çalışıyor beni görünce bir sevinç bir heyecan:):):) Şu an bu satırları yazarken kucağımda uyumaya çalışıyor muhtemelen merak ediyor ne yaptığımı:):) Çooooooooooook tatlı varlıklar gerçekten.Arkadaşların da dediği gibi ne dert ne sıkıntı ne stres kalıyor onlarla vakit geçirince:):)Dilerim eşinizi ikna edebilirsiniz

Son düzenleme:
X