Evcil hayvan, ev sahibi

Kim demiş kediler ses yapmaz diye, halt etmiş yahu. :) tamam normal yürürlerken son derece sessizler, ama benim kedilerim sabah akşam yakalamaç oynadıkları için evde at koşuyormuş gibi dan dun koşuyorlar. Evimiz müstakil diye sorun olmuyor ama apartmanda olsaydık komşulara mahçup olurduk çünkü öyle böyle değil, ciddi tepiniyorlar. 2. kedimizi almadan önce tek kedim kendi kendine de koşturuyordu. Kedi işte, o da kediliğini yapıyor, oynuyor kendince. Ama o kadar da sessiz değiller işte demek istiyorum.
Çok keyifli olmuyor mu onları izlemek.
Bendekilerle utanmasam ben de koşacam evin içinde
:KK70:

Evet işte büyük sorumluluk yani bütün bunları göze alacaksın. Alamiyorsan bu işe hiç girismeyeceksin. Yazık eve insanlara alisiyor sonradan da birakiliyor. İyi dusunup tartip ondan sonra bir karar vermek lazım.
Evet canim oyle.ben kedimi aldigim gun bir insanla konusur gibi aldim onu jarsima ve ona bir soz verdim.dedimki her ne olursa olsun ama ne olursa olsun seni hayatin ve hayatim boyunca asla birakmayacagim.lutfen bana guven ve sen de beni birakma olur mu dedim.onu ilk buldugumda avucum kadardi simdi 4 yasinda.bu sure zarfinda perdelerim tirmiklandi koltuklarim yirtildi hamilelik gecirdim cocuklarim oldu elim kolum cizik icinde kaldi bardagimdan su icti tabagimdaki yemegimi yaladi sofrada bas koseye kuruldu bangonun uzerine cikti kuma alisma doneminde eve yapti tuylerini doktu vs vs...ama bunlarin hicbirisi ondan vazgecmem icin sebep olamaz olmamali.onu cokkkk. Ama cokkkjj seviyorum esim ve cocuklarimda ayni sekilde.ona verdigim sozu tutuyorum ve 2mizinde imru oldugu surece tutacagim.onunla nice 4 yillarimiz daha olsun insallah

evdeki tüm eşyaları cırmalayacağına ( koltuk takımımı yırttı sağolsun) çekmecelerini açıp içine gireceğine ve çekmeceleri dağıtacağına. mutfakta sere serpe dolaşacağına dışarı çıkma isteklerine, acı acı miyavladığında içinin gitmesine, gece eşinle aranızda yatmasına ses çıkarmayacaksanız sahiplenin.
Ama butun bunlara deger ya bir kediyle yasamak bence hatta birkac kediyle:))

Inanilmaz bi kedi sahiplenme arzusu var icimde su aralar.
Lakin esimi ikna edemiyorum
Yanlış anlasilmasin kendisi de hayvan sever
Uzun yillar evcil hayvanla beraber yasamis
Bana uzun uzun bunun buyuk sorumluluk gerektirdiğini, rahatlikla bi yere gidemeyecegimizi, ev sahibinin olumsuz yaklaşacağını -kendileri yaşlı ve aksi insanlar- komşuların rahatsiz olabilecegini, tüy derdini anlatıyor.

Hayvani 2 gun sonra sıkıldım diyip sokaga atacak biri degilim oncelikle. Bi yere gidiyosak günübirlik giden bi ciftiz yaz tatilleri haric. Ev sahibi konusunda hem fikiriz ama yakinlarda oturmuyoruz. Sayet herhangi bi komsu soylemezse ruhlari duymaz. Ama ogrenirlerse sicak bakmazlar ve hayvani yeniden sahiplendirmek zorunda kalabiliriz. Tuyunu temizlemeye de raziyim. Ben diyorum ki ev sahipleri nerden bilip, gorecek? Sacmaliyor muyum? Cocuk düşünmüyorum uzun yıllar ama sevimli sirnasik bi kedi istiyorum:KK68:

Ev sahipleri açısından sorun çıkar mi sizce? Kendileriyle konusunca muhtemelen karsi cikarlar. Komsularin rahatsiz olacağını sanmıyorum minicik bi kedinin kime ne zararı olabilir ki? Tecrubesizim bu konuda ilk defa kirada oturuyorum napmaliyim sizce?
Şimdiden başka kiralık bi daire bakın:KK39:

Ben aldım 3 hafta önce. Ama nasıl özlemişim o mırıltıları 4 yıldır.. Artık kızım 4 yaşında kediye zarar vermez dedim ve sokakta bulduğum ilk yavruyu aldım eve .. Allahım gece kulağımın dibindeki o mırıltılar yok mu.. Beni nasıl dinginleştirdiğini sakinleştirdiğini anlatamam. O ıslak burnunu ısırmamak için zor tutuyorum kendimi:KK73:Eşim aslında fazla taraftar değildi ilgilenemeyiz, kız zarar verebilir diye.. Evet kızımın bazı düşüncesiz hareketlerini görüyorum. Ama eşimle hayvanları o kadar seviyoruz kii kızımın da bu duygudan yoksun büyümesini istemiyorum ve ona göre takip ediyorum. Kedinin oyuncak olmadıgını anlatıyorum her fırsatta.
Ya bakın nasıl özledim.. Akşam olsa da eve gidip bi mıncırsam!!! Kedisiz ev olur mu yaaaaa:stop: Hele o deve gibi sırtını kabartıp yan yan koşmaları .. o nasıl bi tatlılık yaaa

apartman dairesinde oturuyorum 3.kat kedi fobim vardı ama kardeşim çok istedi sokaktan shaiplendik ama ben yenemedim sahiplendirmeye giderken elimizden kaçtı 1 hafta onun için ağladım vicdan azabı çektim 1 hafta sonra işten gelirken koşa koşa geldi bana aldım eve veterinere götürdüm aşıları için, sonra baktık ki hamile 5 yavru doğurdu benim yüzümden o hale geldi, o yüzden yavrularına da onada bakıyoruz evimiz küçüktü onlar için 3+1 eve taşındım şu an evde 6 kedi 7 aydır beraberiz 1 oğlan 5 kız kısırlaştırdım anneyle oğlanı çok mutluyuz, ama zorlukları da var çok koşturup kavga ediyolar tüy derdi çok olmasa da var, kumları bazen koku yapabiliyor evi sürekli havalandırıyoruz balkondan düştükleri için balkon dışarı yasak ama çok seviyorum birinden birine bişey olsa çok üzülürüm hayat neşem onlar benim uyurken izlemek paha biçilemez. bir kaçının fotosunu paylaşıyorum, sahiplenecekseniz oğlan sahiplenin kısırlaştırın çok sakin oluyolar bayılıyorum oğluşuma

Eklentiler

• IMG-20161128-WA0025.jpeg
    IMG-20161128-WA0025.jpeg
    33,2 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG-20161128-WA0028.jpeg
    IMG-20161128-WA0028.jpeg
    40,2 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG-20161128-WA0031.jpeg
    IMG-20161128-WA0031.jpeg
    51,1 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG-20161128-WA0046.jpeg
    IMG-20161128-WA0046.jpeg
    48,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 20161127_160934.jpg
    20161127_160934.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 47
apartman dairesinde oturuyorum 3.kat kedi fobim vardı ama kardeşim çok istedi sokaktan shaiplendik ama ben yenemedim sahiplendirmeye giderken elimizden kaçtı 1 hafta onun için ağladım vicdan azabı çektim 1 hafta sonra işten gelirken koşa koşa geldi bana aldım eve veterinere götürdüm aşıları için, sonra baktık ki hamile 5 yavru doğurdu benim yüzümden o hale geldi, o yüzden yavrularına da onada bakıyoruz evimiz küçüktü onlar için 3+1 eve taşındım şu an evde 6 kedi 7 aydır beraberiz 1 oğlan 5 kız kısırlaştırdım anneyle oğlanı çok mutluyuz, ama zorlukları da var çok koşturup kavga ediyolar tüy derdi çok olmasa da var, kumları bazen koku yapabiliyor evi sürekli havalandırıyoruz balkondan düştükleri için balkon dışarı yasak ama çok seviyorum birinden birine bişey olsa çok üzülürüm hayat neşem onlar benim uyurken izlemek paha biçilemez. bir kaçının fotosunu paylaşıyorum, sahiplenecekseniz oğlan sahiplenin kısırlaştırın çok sakin oluyolar bayılıyorum oğluşuma
Ne guzel bi hikaye ve vicdan ornegi
Rahatlarina diyecek yok burdan:KK45:

havalar çok soğuk öncelikle dışardaki kedileri beslemekle başlayın arkadaşın dediği gibi, iş yerinin bahçesinde de var onlarıda besliyorum ama eve geldiğimde beni kapıda karşılamaları onlara mama aldım mı diye poşetleri karıştırmaları çok hoşuma gidiyo

Kira sözleşmesinde ya da ilk eve taşınırken evcil hayvan istemediklerini belirtmediyseler sorun olmaz
benim ev sahibim kira sözleşmesine bile yazmış hayvan beslenmesini istemem evimde diye ben de o an öyle bir düşüncem olmadığı için birşey dememiştim ama şimdi onları tanıdığım için haklarında iyi düşünmüyorum yakın zamanda ayrıldım zaten evden beni bile delirttiler

Bana uzun uzun bunun buyuk sorumluluk gerektirdiğini, rahatlikla bi yere gidemeyecegimizi, ev sahibinin olumsuz yaklaşacağını -kendileri yaşlı ve aksi insanlar- komşuların rahatsiz olabilecegini, tüy derdini anlatıyor.

Hayvani 2 gun sonra sıkıldım diyip sokaga atacak biri degilim oncelikle. Bi yere gidiyosak günübirlik giden bi ciftiz yaz tatilleri haric. Ev sahibi konusunda hem fikiriz ama yakinlarda oturmuyoruz. Sayet herhangi bi komsu soylemezse ruhlari duymaz. Ama ogrenirlerse sicak bakmazlar ve hayvani yeniden sahiplendirmek zorunda kalabiliriz. Tuyunu temizlemeye de raziyim. Ben diyorum ki ev sahipleri nerden bilip, gorecek? Sacmaliyor muyum? Cocuk düşünmüyorum uzun yıllar ama sevimli sirnasik bi kedi istiyorum:KK68:

Ev sahipleri açısından sorun çıkar mi sizce? Kendileriyle konusunca muhtemelen karsi cikarlar. Komsularin rahatsiz olacağını sanmıyorum minicik bi kedinin kime ne zararı olabilir ki? Tecrubesizim bu konuda ilk defa kirada oturuyorum napmaliyim sizce?

kedi zaten gürültü yapan bi hayvan olmadığı için komşuların ya da ev sahibinin bişey diyeceğini sanmam, ev sahipleri evin zarar görmesinden korkar genelde de kedi eve zarar veremeyeceğine göre...

Son düzenleme:
Bayidim ben bunlara

Bende bu aralar tavşanlara taktım rüyalarıma bile giriyor acayip bi tavşan sevgisi doldu içime :) ev sahibinin bu konuda kızma hakkı yok bence kedi bu sonuçta sesi bile çıkmaz onun :KK68:

kedi zaten gürültü yapan bi hayvan olmadığı için komşuların ya da ev sahibinin bişey diyeceğini sanmam, ev sahipleri evin zarar görmesinden korkar genelde de kedi eve zarar veremeyeceğine göre...

Kedi sayısına göre değişiyor o :KK70: benim dört tane ve evi yıkıyorlar kelimenin tam manasıyla :KK70:

X