Evcil hayvan, ev sahibi

Minnoşum uyudu benim yerimde uyansın öyle giricem yatağıma. Çok tatlı bir duygu. Aşırı aşırı bi sorumluluk gerektirmez. Özellikle gidip bi petshoptan alınması taraftarı değilim. Ben sokaktan aldım annesi ölmüş başında miyavlıyormuş. Çok küçüktü aldığımda gözümün önünde büyüyüşünü izlemek çok güzeldi evlat gibi. Yani sorumluluğu sizi sıkmıyor aksine keyif alıyorsunuz

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    54 KB · Görüntüleme: 112
En ufak bir terk etme ihtimaliniz varsa almayin. Kedide ses yapabilir ve bir sekilde kedinin evinizde oldugu anlasilabilir bir durum. Bu durumda ev sahibi karsi cikti diye yollayacaksaniz almayin. Olabilecek bir ihtimal bu.
Gercekten hayvanlar çok bağlanıyor, sahiplendirmek anca kısa bir süre misafir niyetine tutarsin, yuva bulana kadar (mecburi kalındığinda) ozaman oluyor. Ama kalkıp senelerce birlikte yatıp kalktiğin hayvanı vermek...?????
Alacaksanız ömürlük alın. Şu olursa sahiplendirmek zorunda kalacagiz diyebiliyorsaniz birakin

Minnoşum uyudu benim yerimde uyansın öyle giricem yatağıma. Çok tatlı bir duygu. Aşırı aşırı bi sorumluluk gerektirmez. Özellikle gidip bi petshoptan alınması taraftarı değilim. Ben sokaktan aldım annesi ölmüş başında miyavlıyormuş. Çok küçüktü aldığımda gözümün önünde büyüyüşünü izlemek çok güzeldi evlat gibi. Yani sorumluluğu sizi sıkmıyor aksine keyif alıyorsunuz
Minnoss:KK200: cok sevimli uyuyorr

Minnoss:KK200: cok sevimli uyuyorr
Daha ne şekilleri var onun. Biz uyıruz uyır yemek yeriz bizle yer. Tuvalete gireriz o da kumuna gider hemen:KK70: duştam çıkınca suyun içine girer benide ıslat diye:) mutfakta bile ayrılmaz yanımdan. Hayatımda verdiğim en doğru kararmış onu sokaktan almak:) Allah nasip etsin herkese hayvan sevgisini merhameti sahiplenmeyi:)

Daha ne şekilleri var onun. Biz uyıruz uyır yemek yeriz bizle yer. Tuvalete gireriz o da kumuna gider hemen:KK70: duştam çıkınca suyun içine girer benide ıslat diye:) mutfakta bile ayrılmaz yanımdan. Hayatımda verdiğim en doğru kararmış onu sokaktan almak:) Allah nasip etsin herkese hayvan sevgisini merhameti sahiplenmeyi:)
Cok ozendiriyosunuz su an.
Varligi bile mutluluk vericidir bi de turlu sevimli halleri varmis ne tatlı =))

Cok ozendiriyosunuz su an.
Varligi bile mutluluk vericidir bi de turlu sevimli halleri varmis ne tatlı =))
Bem zaten severdim kedileri eşim sevmezdi ama eve alınca başka bi his oluyor. Hala kedileri seviyorum ama kendi kedimi çok başka seviyorum. Eşim hiç sevmezken şimdi aşık gibi:) Allah korusun burnu pespembedir benşmkinin hafif soluk olsa hemen yüreğim ağzıma geliyor hastamı diye. Yılışık kedi diyince akla bizimki gelir zaten:)

Bem zaten severdim kedileri eşim sevmezdi ama eve alınca başka bi his oluyor. Hala kedileri seviyorum ama kendi kedimi çok başka seviyorum. Eşim hiç sevmezken şimdi aşık gibi:) Allah korusun burnu pespembedir benşmkinin hafif soluk olsa hemen yüreğim ağzıma geliyor hastamı diye. Yılışık kedi diyince akla bizimki gelir zaten:)

Ay ben isirrim o burnu:KK45:

Inanilmaz bi kedi sahiplenme arzusu var icimde su aralar.
Lakin esimi ikna edemiyorum
Yanlış anlasilmasin kendisi de hayvan sever
Uzun yillar evcil hayvanla beraber yasamis
Bana uzun uzun bunun buyuk sorumluluk gerektirdiğini, rahatlikla bi yere gidemeyecegimizi, ev sahibinin olumsuz yaklaşacağını -kendileri yaşlı ve aksi insanlar- komşuların rahatsiz olabilecegini, tüy derdini anlatıyor.

Hayvani 2 gun sonra sıkıldım diyip sokaga atacak biri degilim oncelikle. Bi yere gidiyosak günübirlik giden bi ciftiz yaz tatilleri haric. Ev sahibi konusunda hem fikiriz ama yakinlarda oturmuyoruz. Sayet herhangi bi komsu soylemezse ruhlari duymaz. Ama ogrenirlerse sicak bakmazlar ve hayvani yeniden sahiplendirmek zorunda kalabiliriz. Tuyunu temizlemeye de raziyim. Ben diyorum ki ev sahipleri nerden bilip, gorecek? Sacmaliyor muyum? Cocuk düşünmüyorum uzun yıllar ama sevimli sirnasik bi kedi istiyorum:KK68:

Ev sahipleri açısından sorun çıkar mi sizce? Kendileriyle konusunca muhtemelen karsi cikarlar. Komsularin rahatsiz olacağını sanmıyorum minicik bi kedinin kime ne zararı olabilir ki? Tecrubesizim bu konuda ilk defa kirada oturuyorum napmaliyim sizce?
2 kedisi olan biri olarak cevaplamak istedim :) gerçekten istiyorsan ve dediğin gibi bakarım bırakmam diyorsan hiç düşünme sahiplen! Öyle iyi geliyorlar ki bulundukları ortama..
1.si sorumluluk konusunda kedi bakımı köpek bakımından daha rahattır mamasını suyunu verdikten kumunu bir köşeye koyduktan sonra kediler başının çaresine bakarlar, yalnız kalmayı fazla sorun etmezler (oyun istedikleri zamanlar da olur ama buna onlar karar verirler :) ) tuvalet için dışarıya çıkarmanız gerekmez, bütün gün evde bırakabilirsiniz...
Ev sahibinizin karışacağını düşünmüyorum çünkü kedilerin vereceği en fazla zarar perde ve koltuk tırmalamak, tüy dökmek. Bu da sizi ilgilendiren bir sorun :)
Yalnız size tavsiyem kedi sahiplenecekseniz mümkünse yanında bir de arkadaş sahiplenmeniz hem evde daha rahat yalnız bırakırsınız aklınız kalmaz hem de hayvancağızın psikolojisi açısından önemli yazık o da can, arkadaş istiyor...
Umarım doğru bir karar verip gönlüne göre bir (hatta 2) minnoş sahiplenirsin! :)
Sevgiler

ben de hayvan seviyorum ama eşinizin dediği sebeplerden hiç düşünmedim sahiplenmeyi çünkü benim için büyük sorumluluk. öyle kendi haline bırakamam çocuğum gibi olur o ve şu an öyle bir sorumluluğu alamam.

ayrıca aşırı titizim kendi saçlarım bile beni rahatsız eder tararken bile saçılmıcak şekilde tararım hayvan benim için temizlikle geçen bir ömre sebep olur, bu yüzden düşünmüyorum.

aynı evde yaşıyorsunuz eşinizin kararına saygı göstermeniz gerekir bence. bir arkadaşımın kedisi vardı sokaktan sahiplenmişti, senelerdir ondaydı, evlendikten 6 ay sonra kedisi sokakta ölmüş, yani resmen evden çıkartmaya başlamış kediyi ki hiç öyle huyu yoktu önceden muhtemelen kocası hoşlanmadığı için. açıkçası üzüldüm yani, bir koca için kediden vazgeçmek gaddarca geldi. halbuki başkasına sahiplendirmesi daha mantıklıydı böyle umursamazlıklar daha çok zarar verir hayvana.

kira sözleşmenizde evcil hayvan bakılamaz diye bir madde var mı?..yoksa eğer parasını verip oturduğunuz sürece evin demirbaşlarına zarar ve komşuşarınıza gürültü vs tarzı rahatsızlık vermediğiniz sürece kimseyi ilgilendirmez kedi sahiplenmeniz..orası sizin eviniz ve kararları siz verirsiniz..ev sahibiniz karışamaz..benim hem kedim hem muhabbet kuşum var ve ben sadece kuşun pisliklerini temizliyorum..kedi okadar temiz bir hayvanki kumu hariç temizlenecek şey bırakmıyor..bizimki biraz hiperaktif ama yapı olarak sakin bir kedi seçerseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız..en dazla vereceği zarar sizin eşyalarınıza olur eve olmaz merak etmeyin..

Kedinin varlığını kimse fark etmez merak etme, bazen sen bile lan bu evde bi kedi vardı nereye kayboldu diyeceksin :KK70:

Bana uzun uzun bunun buyuk sorumluluk gerektirdiğini, rahatlikla bi yere gidemeyecegimizi, ev sahibinin olumsuz yaklaşacağını -kendileri yaşlı ve aksi insanlar- komşuların rahatsiz olabilecegini, tüy derdini anlatıyor.

Hayvani 2 gun sonra sıkıldım diyip sokaga atacak biri degilim oncelikle. Bi yere gidiyosak günübirlik giden bi ciftiz yaz tatilleri haric. Ev sahibi konusunda hem fikiriz ama yakinlarda oturmuyoruz. Sayet herhangi bi komsu soylemezse ruhlari duymaz. Ama ogrenirlerse sicak bakmazlar ve hayvani yeniden sahiplendirmek zorunda kalabiliriz. Tuyunu temizlemeye de raziyim. Ben diyorum ki ev sahipleri nerden bilip, gorecek? Sacmaliyor muyum? Cocuk düşünmüyorum uzun yıllar ama sevimli sirnasik bi kedi istiyorum:KK68:

Ev sahipleri açısından sorun çıkar mi sizce? Kendileriyle konusunca muhtemelen karsi cikarlar. Komsularin rahatsiz olacağını sanmıyorum minicik bi kedinin kime ne zararı olabilir ki? Tecrubesizim bu konuda ilk defa kirada oturuyorum napmaliyim sizce?

Almayın
Yıllardır kedi besliyorum, sayıları 8 ile 15 arası değişiyor sürekli, 8 i demirbaş
Bir oğlumu 2010 da kaybettim kalp krizinden
Sorumlulukları, masrafları, üzüntüleri çok
Uzun yıllar düşünmeseniz de bir çocuk sahibi olabilirsiniz, buna bakışınız nasıl. Hamileyim diye hayvanını atan çok insan gördüm. En ufak bir verme ihtimaliniz bile varsa hayvan sahiplenmeyin, sokaklarda bu şekilde evden atılan çok hayvan var , perişan oluyorlar, sokak hayvanları gibi uyum sahibi değiller. Ciddi hastalıkları olabilir, ölen oğlum böbrek hastasıydı yıllarca inanılmaz paralar harcadım, hiç şikayetçi olmadım ama onun tedavileri sırasında veteriner masrafları yüzünden atılan hayvanlara çok denk geldim. Hasta bir kediniz varsa çocuktan daha meşakkatlidir bakımı, oğlumu uzun bir süre her gün iş yerime taşıdım, geceleri sabahlara dek bekledim başında. Ağızları dilleri yok, insanlar gibi tepkileri yok çok sabırlı olmanız lazım. Haaa bir de geride bıraktıkları yaraları var ; 30 Ekim 2010 da öldü oğlum, o günden beri bir yanım eksik yaşıyorum, en kıymetlilerimin ölümü bile o kadar yakmadı canımı, o kadar eksik hissetmedim. Onun varlığıyla yaşadığım mutluluğu bir daha hiç hissetmedim, bunları düşünün, hayvan sahibi olmak keşke kumdan, tüyden, mamadan ibaret olsaydı ama değil. Dilsiz bir canlıyla anlaşabilmek için aranızda özel bir bağ oluşturmanız ve sizin hep veren taraf olmanız gerekli, buna hazır değilseniz asla yapmayın

Yanlış anlamayın ancak eşiniz haklı..
Şu sorun çıkarsa sahiplendirmek zorunda kalabiliriz diyorsunuz sahiplendirme fikriyle yuvalanan canlar ne yazık ki ömürlük yuvalanamıyorlar..
Ve dahası çocuk şuanlık düşünmüyorum diyorsunuz bu da bence sizin için bi engel çünkü çocuğum olduğunda minik bir kedi ona arkadaş, kardeş olur demiyorsunuz..
Tekrarlıyorum beni yanlış anlamayın asla kedi almayın, bakamazsınız demiyorum ancak 9 kedi, 4 köpek sahibi ve sayısını bilmediğim kadar can yuvalandırmış biri olarak şuan için hazır olmadığınızı hissettim..
Yalnızca tüy, kıl, ev sahibi değil olay..
Örneğin, tüm evinizin pencerelerine sineklik yaptıracaksınız..
Örneğin, en kaliteli mamayı kullanacaksınız, aşısı, taşuma çantası şusu busu..
Örneğin, her türlü hastalık hakkında bilgi sahibi olmanız gerek gerekirse hapını yutturacaksınız ki kediler bu durumda kaplana dönüşebiliyorlar..
Örneğin, onunla uyuyacaksınız..
Kılı, tüyü, ev sahibi en basiti..
Kısırlaştırması olacak, anesteziden çıkmasını izleyeceksiniz gerekirse sizi hissetsin diye ameliyatına gireceksiniz..
Örneğin, benim gibi alerjiniz çıkacak doktorunuz evde hayvanı yasaklayacak ama canınız pahasına onlarla uyuyacak onlarla uyanacaksınız..
Geceleri suratınıza patilerini indirecek her yanınız çizik dolaşacaksınız yine de gecenin körü uyanıp nefes alış verişini dinleyeceksiniz..
15 sene ömür size az gelecek, sebepsiz yere saatlerce ağlayacaksınız onsuz naparım korkusuyla..
Doğurmadan anne olacaksınız..
İyisiyle kötüsüyle herşeyiniz olacak..
Lütfen emin olmadan bi can sahiplenmeyin, geçici yuvadan kalıcıya geçtiklerinde bile psikolojileri bozuluyor..
En önemlisi evinize almadan önce sokaktakileri beslemeye başlayın, zaten sonrası geliyor..
Sevgiler..
Ne kadar guzel yazmissiniz aynen katiliyorum .konu sahibi ev sahibini ne ilgilendirir evde kedi beslemen kime ne evindeki hayvandan.evimdeki kediye laf edecek ev sahibine cevabin fazlasiyla sert olurdu o ayri da asil onemli olan sizin tutumunuz bence.arkadasin da dedigi gibi beni uzun sure cocuk dusunmuyoruz cumlesi beni bitirdi.wlbet bir gun cocuk dusuneceksiniz uzun ya da kisa surede.yani o zaman kedinizi gozden cikaracak misiniz?bu cumlenin aklinizdan bile gecmemesi getekirdi.ikizlerim var.ikizlerimden once kedim vardi.hamileyken de vardi cocuklarim dogdu hala var.onu birakmak vermek twk bir saniye bile aklimin ucundan dahi gecmedi.tam tersine cocuklarim yokken cocugum olsa da kedimle beraber buyuseler doye dusunurdum hep.oyle de oldu sukur.diyelimki cocugunuz oldu kediniz de sizinle kaldi.yeri gelecek kedis bebeginizin yanina yatacak ne bileyim kuyrugu bebisin yuzune agzina gelecej yeri gelecek cocugunuza tirmik atacak vs..butun bunlar en ufacik bir problem olacaksa sizin icin eger hayir kedi dusunmeyin.bir de tatli sirnasik bir kedi istiyorum demissiniz.her kedi sirnasik olmuyor ne yazikki.kimisi ne kucaga gelir ne sirnasir.agir abi gibi takilir.siz biraz seveyim diye kosarsiniz pesinden.tam sevecekken yersiniz bir tirnak.benimki oyle mesela.ama butun bunlar ona olan sevgimde en ufak bir azalmaya neden olmamistir.o omur boyu ailemizin bir ferdi benim 3. Bebegim esimin minik minnosu cocuklarimin ise pisi kedisi

ev sahıbının kedıye karısma hakkı yok
evcıl hayvan bu
bırcok seyı dusunmenız gerekir bu konuda
evınıze sectıgınız kedı cok uslu bır kedı olmayabılır
heryerı tırmalayıp esyalarınıza zarar verebılır
tuvaletını saga sola yapabılır
tüylerı yaza doğru ınanılmazz dökülüyor
kedinin bebekten cocuktan farkı yoktur
sabırla ılgı gostereceksenız alın , yoksa almayın
bizim evdekı kendı kedımız ınanılmaz uysal
ama annemın bahcede de kedılerı var
ınan bahceyı talan edıyorlar
bır sanıye poposunun uzerınde oturmayan yaramaz kedıler de var
bu tarz kedılerı herkes sevmeyebılır

Kimse karismaz bence. Sonucta kiralik ev sizin eviniz sayilir ve istediginiz gibi kullanirsiniz. Kedi HIC kimse rahatsiz etmez. Sizin yerinizde olsaydim EV sahibine haber verirdim. Kedi almayi dusunuyoruz derdim Eger sorunsa simdiden bilmek istiyoruz. Sicak bakmazsa - evini degistirecegiz derdim ona. Kediyi disariya cikartmaniza gerek yok, onlar kopekler gibi degiller. Balkonunuz varsa bazen cikabilir. Ama dikkat edin kucukse dusebilir. Yalniz kumu nereye koyacaksiniz simdiden dusun. Ben balkona koyuyordum kokmasin diye. Kedim kucuktu ve tuvaleti yaparken takip ediyordum dusmesin diye. Esim bastan konusurken pek istekli degildi ki kendisi hayvanseven birisidir. Sonra kedimizi alinca o kadar sevdi onu oyuncaklar almaya basladi, kedi mamalari, vs :). Mutlaka bir kedi alin, sizi cok mutlu eder!

Arkadasimin ev sahibi ayni sekilde evinde hayvan beslenmesini istemiyordu. Arkadasim ona ragmen bir tane sahiplendi.
Kedi surekli parkeleri tirmaladigi icin ses alt kattan duyulmus ve akabinde ev sahibinin haberi olmustu. Sonrasi malum kavga gurultu.

ev sahibine sormamıştım bile kedi sahiplendiğimde. ona ne ki , anlamadım? tırmalanan koltuk benim ,perde benim.. duvara tırmanmıyor bu hayvan.. ses de yapmıyordu ki hiç kızım..

ama seyahatler konusu cidden sıkıntılı oluyor... 1-2 gün evde tek idare etseler de çok sıkılıyorlar. eve döndüğümde storlarımı yerde bulmuştum tırmanıp aşağı indirmiş hepsini, konsolun aynasını devirmiş, ip sepetimi bulmuş ve evin halini tahmin edersiniz! yine de her gidişimde aklım onda , huzursuz gidiyordum..

tüyleri için dyson total animal süpürge almıştım (normal süpürge ile ne kadar süpürsem de tüyleri ince olduğu için yapışıp kalıyordu koltuğa halıya, çıkmıyordu) ama aldığım süpürgeye rağmen kızımın tüyleri her kıyafetimin üstünden çıkıyordu..

evet kedi bakımı sorumluluk isteyen ve zor birşey.. ama o kedi ile kurduğun bağdan sonra hiçbiri gözüne gelmiyor :KK68:

kira sözleşmenizde evcil hayvan bakılamaz diye bir madde var mı?..yoksa eğer parasını verip oturduğunuz sürece evin demirbaşlarına zarar ve komşuşarınıza gürültü vs tarzı rahatsızlık vermediğiniz sürece kimseyi ilgilendirmez kedi sahiplenmeniz..orası sizin eviniz ve kararları siz verirsiniz..ev sahibiniz karışamaz..benim hem kedim hem muhabbet kuşum var ve ben sadece kuşun pisliklerini temizliyorum..kedi okadar temiz bir hayvanki kumu hariç temizlenecek şey bırakmıyor..bizimki biraz hiperaktif ama yapı olarak sakin bir kedi seçerseniz hiç sıkıntı yaşamazsınız..en dazla vereceği zarar sizin eşyalarınıza olur eve olmaz merak etmeyin..
Yeni evliyiz esyalar da yeni. Yirtma yönünden falan mi zarar verir ? Ona da her odaya sokmayarak çözüm bulurum gibi geliyor.

X